Social media in kleurige letters geschreven

Hoe volg je crypto via social media?

In Februari 2004 startten Mark Zuckerberg, Andrew McCollum, Eduardo Saverin, Chris Hughes en Dustin Moskovitz het nu bekende Facebook. Ze noemden het destijds nog ‘TheFacebook.com’, maar tegenwoordig is Facebook bekend over de hele wereld. Facebook maakt deel uit van ons dagelijks ritme en is echt niet weg te denken uit de wereld van social media. 

In het vierde kwartaal van 2020 waren er ruim 2.8 biljoen geregistreerde gebruikers, dus je kunt je voorstellen wat voor een impact dit wereldwijd heeft. Vijf jaar na de oprichting van Facebook, in 2009, kwam Satoshi Nakamoto met de eerste blockchain en Bitcoins op de proppen. Satoshi Nakamoto is een pseudoniem voor een persoon of groep, die de cryptomunt ontwierp én de eerste blockchain database lanceerde. 

Op 1 januari 2020 waren er ongeveer 45 miljoen gebruikers van Blockchain; een groei van 41% ten opzichte van het jaar ervoor. Uiteraard is Facebook vele malen groter, qua volume, maar alsnog zijn Blockchain en crypto ook niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Zowel social media als digitale valuta bestonden jaren geleden nog niet, maar nu kunnen we niet meer zonder. Beide ontwikkelen en groeien als een malle, waarbij we heel plat kunnen stellen dat de drijvende krachten achter crypto gebruikmaken van social media, maar andersom geldt hetzelfde. 

In dit artikel bekijken we de relatie tussen social media en cryptocurrencies. Zit je er klaar voor? Dan gaan we nu starten met de rondleiding door deze fascinerende digitale wereld, let’s go! 

Bekijk hieronder een video van ruim 7 minuten over wat Steemit is, uitgelegd door de CEO van het platform. Hij legt onder andere uit dat je op Steemit betaald krijgt in cryptomunten, als dank voor je bijdragen.

Bekijk snel

 

Een stapje terug in de tijd

Social media en crypto kruisen elkaar ergens in 2009, wanneer Satoshi Nakamoto Bitcontalk dot org opzet. Op 10 november van dat jaar wordt er een account geopend onder het pseudoniem ‘Satoshi’. 

Hij start met profileren door een negen pagina’s tellende whitepaper op metzdowd te publiceren. De whitepaper heeft hij juist hier online gezet, vanwege de ‘Cryptography Mailing List’; een pipermail-berichtenservice, die werd beheerd door een groep visionairs en cypherpunks. Al sinds de jaren negentig probeerden de cypherpunks digitaal geld, op betrouwbare wijze, te creëren. Er circuleerden diverse berichten op het platform, waarvan ‘b-money’ van Wei Dai, wel een opvallende is. 

Image
Eerste pagina van Satoshi Nakamoto's white paper over Bitcoin

Bitcointalk forum is waar de eerste Bitcoin-transactie plaatsvond, zoals je in de afbeelding hieronder kunt zien. In mei 2010 heeft Laszlo twee pizza’s besteld en betaald met 10.000 Bitcoins; hoe tof is dat! Inmiddels zou dit 465 miljoen US-dollar zijn. De pizza zou omgerekend nu 0,0002 Bitcoin kosten. 

Ook andere fora, zoals P2P Foundation en Linux Foundation, werden door Satoshi-fan gebruikt. Belangrijke spelers vonden hier andere partijen, die nieuwe ideeën en technologische ontwikkelingen, stimuleerden. In het begin was Bitcoin en Blockchain natuurlijk nog niet een hit, maar er werd gestaag doorgewerkt. Social media heeft hier altijd een waardevolle bijdrage aan geleverd, evenals de originele cypherpunks mailinglist. Mensen die interesse hadden in informatica en cryptografie vonden hier hun heil; in 1992 werd de lijst geïntroduceerd en in 1997 waren er al 2000 leden. 

Image
Screenshot van de eerste transactie in Bitcoin.

 

Wat doet AllesOverCrypto aan social media?

Image
What do you matters - tekst

 

Wij gebruiken diverse socials, waarop we onze berichten en tips delen. Zo wordt er gebruik gemaakt van Twitter, Youtube, Facebook groepen en pagina's, Instagram en LinkedIn. Bloggen is een belangrijke factor voor onze lezers en cursisten, want hierop vind je ontzettend veel informatie en dat alles helemaal kosteloos. We kunnen onze oude, vertrouwde volgers en de ware cryptofanaten op de hoogte houden en de beginners juist nieuwe dingen leren.

Social media scene

Image
Dverse moderne social media

Inmiddels is Bitcoin, zoals je vast wel weet, compleet geëxplodeerd. Dit komt onder andere door de triggers van grootmacht Elon Musk, die in februari 2021 voor 1,5 miljard US-dollar aan Bitcoin kocht. Waar Bitcoin voorheen een onbekend, vaag iets was begint het nu te transformeren in een mainstream markt. 

Aangezien er steeds meer mensen geïnformeerd willen worden over trends en de koers van crypto, is er online veel aandacht voor deze branche. Reddit, YouTube, Twitter en Facebook: allemaal actuele informatie over cryptocurrency. Niet alleen informatievoorziening is van belang, maar ook een plek om te sparren met elkaar. Er zijn zelfs gespecialiseerde journalisten, die je ook weer terugvindt op bijvoorbeeld een platform als Reddit. 

Blockchain based social media platformen

Image
Grafische voorstelling van blockchain

Social media platformen die gebaseerd zijn op de blockchaintechnologie, zijn gedecentraliseerd. Dit betekent dat er geen ‘grote baas’ aan kop staat, zoals bij Facebook Mark Zuckerberg er staat. Alternatieve platformen voor de bekende spelers worden beoordeeld op basis van de Alexa Ranking. Met dit systeem worden wereldwijd de populariteit van websites gemeten. Dit zijn volgens ons interessante alternatieven:

  • Bitchute scoort 1120 op de Alexa Ranking. Dit platform is vergelijkbaar met YouTube, waarmee je eveneens online geld kunt verdienen. Huidige gebruikers zijn vooral geïnteresseerd in politiek, dus niet voor iedereen interessant.
  • Steemit is een op financiën gericht platform, waarbij je ook Steem Dollars moet verdienen. Het is vergelijkbaar met het beroemde Reddit en scoort momenteel 24.085 op de Alexa Ranking. 
  • Dlive staat op nummertje 3.200 van de Alexa Ranking en is vergelijkbaar met YouTube en dus ook Bitchute. Heb je interesse in animations, analyse, gaming en livestreaming, dan ga je nu nog aan de slag om Lino punten te verdienen, zodat je mee kunt doen.
  • Minds is vergelijkbaar met grootmachten als Facebook en Twitter. Het open source platform staat op positie 10.089 in de Alexa Ranking. Je moet Mind ERC 20 tokens hebben, voordat je mee kunt praten over politiek en activisme.
  • Scorum staat vrij laag op de Alexa Ranking, maar het is wel een interessant platform. Het is echt uniek in haar soort en richt zich op sport en wedden. Je moet SRC coins hebben om deel te kunnen nemen aan dit platform, dat staat op positie 199.703. 

Cryptomunten verdienen door content te creëren

Image
Tekst in neon licht

 

Content writers krijgen over het algemeen betaald voor het maken van goede content. Meestal door hun opdrachtgever, maar wat nou als het ook anders kan. Wat als je nu kunt schrijven op social media platformen en daar cryptomunten voor terugkrijgt. 

Dat zou toch simpelweg geweldig zijn! Het staat allemaal nog in de kinderschoenen, maar er zijn al heel wat veelbelovende initiatieven gestart. Er zijn platformen die niet alleen de creator willen uitbetalen, maar ook de mensen die reageren en het platform dus groter maken. De coins zullen per platform verschillen, evenals de ‘huisregels’, dus let altijd goed op waar je mee bezig bent. 

We hebben Steemit hierboven ook al even aangehaald, maar dit is zo’n platform. Als je hier inkomen wilt genereren, dan is de meest voor de hand liggende optie bloggen. 

Image
Screenshot van APICS social media platform

 

Steemit, Mamby & Sola

Deze komt nu dus voor de tweede keer voorbij. Op Steemit kun je Steem Dollars en Steem verdienen. De lokale platform valuta. De gemakkelijkste manier om op Steem inkomen te krijgen is om te bloggen. Een equivalent hiervan is Mamby. Door te schrijven verdien je Bitcoin. Hun missie is het fakenews uitbannen, dus als je waardevolle bijdragen levert, dan kun je tot 0.1 Bitcoin verdienen. 

Sola is vergelijkbaar met Mamby, maar er zijn wel degelijk verschillen. Je ziet allerlei posts in een feed, maar je hebt geen volgers of fans. Is er iemand die je interessant vindt om te volgen, dan kun je die voorrang geven op andere berichten van de feed. Reageer, verwijs en schrijf, zodat je een sterkere positie opbouwt en beter geld kunt verdienen. 

Conclusie

Image
Blockchain voorstelling met pc's

Maar wat is nu de conclusie na dit stuk over het verband tussen crypto en social media? Allereerst natuurlijk dat er nieuwe vormen socials op komst zijn en dat is natuurlijk super interessant. Online geld verdienen, waardevolle content en crypto gebundeld op een platform: wat wil een mens nog meer? 

Er zit beweging in de markt en het is absoluut de moeite waard om de ontwikkelingen te volgen. Nieuwkomers zijn misschien nog klein, maar als je ze pas ontdekt op het moment dat ze exponentieel groeien, dan ben je te laat. Dat de traditionele socials minder aandacht krijgen in dit artikel is niet voor niets. Veel mensen zijn niet tevreden met de grootmachten, die alle aandacht krijgen en waarbij inspraak van gebruikers niet aan de orde is. Waar onvrede is, ontstaan nieuwe ideeën, en daardoor worden er nieuwe platformen geboren. Bij voorkeur natuurlijk gedecentraliseerd, want dat is het voordeel van deze futuristische modellen. 

De relatie tussen blockchain, cryptocurrency en social media blijft zich ontwikkelen. Wij zijn zeer benieuwd waar dit naartoe gaat, jij ook? 

Laat het ons weten, wij zijn benieuwd naar je ideeën over dit thema. Kom naar de #1 Bitcoin en cryptogroep van Nederland en België op Facebook. Hier kom je alles te weten over cryptocurrency's en de achterliggende blockchaintechnologie. Over dit thema zetten we graag een boom op!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.