Market cap
€2.208.008.527,00
Volume (24h)
€45.013.809,00
Circulating supply
18.147.820,38
Max supply
-
All Time High
ICO
-
Daily close
-
Weekly close
-
Monthly close
-

Als je ... geleden een investering van €100 in Monero had gedaan dan was dat nu:


Waarde nu
Vanaf het begin
-
1 jaar
-
1 maand
-
1 week
-
1 dag
-

Uitleg Monero (XMR) in 10 punten:

 1. Monero is de grootste en meest bekende anonieme cryptocurrency van dit moment.
 2. De cryptomunt is ontstaan als een fork van Bytecoin (BYTE). Dit was de eerste cryptomunt die gebruikmaakte van het protocol CryptoNote. Bytecoin was erg populair, maar het vertrouwen nam drastisch af toen er zaken aan het licht kwamen die niet helemaal pluis waren. Daardoor is Bitmonero in het leven geroepen dat later Monero werd.
 3. Nicolas van Saberhagen is de man die CryptoNote heeft uitgevonden. Dit is niet zijn echte naam, maar een pseudoniem. Het is niet ongewoon dat founders van privacy coins anoniem willen blijven. CryptoNote is een protocol dat ervoor zorgt dat je anoniem transacties kunt doen.
 4. Ook de oprichter van Monero is onbekend. Het enige wat we van hem/haar weten is dat zijn/haar naam 'Thankful_for_today' is op het form van Bitcointalk.org. 
 5. De kern van het team van de anonieme cryptomunt bestaat uit 7 ontwikkelaars waarvan er 5 anoniem zijn. 
 6. De code van de cryptocurrency is geheel open-source dus er zijn heel veel andere ontwikkelaars vanuit de gemeenschap hard aan het werk voor de munt.
 7. Monero maakt gebruik van verschillende technologieën om zo anoniem mogelijk te zijn. Dit zijn 'ring signatures', 'stealth addresses', en 'ring confidential transactions'.
 8. De coin die bij Monero hoort is XMR. De enige functie hiervan is dat het als anoniem betaalmiddel gebruikt kan worden.
 9.  De anonieme cryptomunt beschikt over dynamische schaalbaarheid. Dit betekent dat het netwerk minder snel overspannen zal raken of zal 'stikken' wanneer het plots veel gebruikt wordt, zoals dit bij Bitcoin en Ethereum wel het geval is. 
 10. Monero is zelfs bezig met het volledig anonimiseren van jouw gebruik van de coin. Naast het feit dat niemand kan zien waar jij je XMR aan besteedt, wordt het nu zelfs onmogelijk om te zien of je überhaupt ooit op het platform van Monero bent geweest. Dit willen ze doen met een extra anonieme laag over het internet, zodat niemand kan zien waar wat jij op het internet hebt gedaan.

 

za, 03/03/2018 - 06:00

Monero coin (XMR) - Een simpele uitleg

Monero (XMR) is een veilige, onvindbare en afgeschermde crypto coin. In dit artikel vind je een uitgebreide uitleg over deze populaire cryptocurrency
Exchange Pair Volume (24h) Prijs Volume (%)
Monero
1 Monero =
€121,75
Euro

Hoe koop ik Monero?

Monero kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van XMR.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Login in je account
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
 3. Druk links bovenaan op Crypto kopen en kies voor Bankstorting
 4. Zorg dat hij op het tabje Fiat staat in plaats van Crypto en controleer of hij op Euro staat
 5. Kies voor iDEAL wanneer je het geld direct op je account wilt hebben en Bank Transfer (SEPA) wanneer je het ook prima vindt als het een paar dagen duurt voordat het geld erop staat
 6. Wacht totdat jouw euro's op het Binance account zijn gestort
 7. Klik bovenaan op Handelen en selecteer Klassiek
 8. Je zit nu op het handelsgedeelte van Binance. Klik aan de rechterkant op FIAT en selecteer EUR
 9. Een aantal munten zijn op Binance te verhandelen voor euro's. Maar, de meeste worden verhandeld tegen Bitcoin. Zoek het handelspaar BTC/EUR op en koop met jouw euro's Bitcoin.
 10. Klik vervolgens het tabje BTC aan en zoek Monero op aan de hand van z'n ticker XMR
 11. Je vindt nu het handelspaar BTC/XMR. Door die aan te klikken, kan je Monero kopen
 12. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!

Monero

Tags

Social media