14. Monero (XMR) kopen en koers

‹‹ Terug naar het cryptocurrency overzicht

Hoe koop ik Monero?

Monero kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van XMR.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Druk bovenaan op Funds en vervolgens Balances
 3. Zoek BTC op en druk ernaast op Deposit 
 4. Genereer een eigen "Deposit Address" en kopieer deze
 5. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 6. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 7. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 8. Koop Bitcoin en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd.
 9. Wacht totdat de Bitcoins op Binance zijn aangekomen.
 10. Ga op Binance naar Exchange en klik XMR aan
 11. Koop de gewenste hoeveelheid Monero aan
 12. Gefeliciteerd, je hebt succesvol een cryptocurrency gekocht!
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!

Koers
€50,28

Direct Monero kopen

Eigenschappen

Koersverloop

 

Uitleg Monero (XMR) in 10 punten:

 1. Monero is de grootste en meest bekende anonieme cryptocurrency van dit moment.
 2. De cryptomunt is ontstaan als een fork van Bytecoin (BYTE). Dit was de eerste cryptomunt die gebruikmaakte van het protocol CryptoNote. Bytecoin was erg populair, maar het vertrouwen nam drastisch af toen er zaken aan het licht kwamen die niet helemaal pluis waren. Daardoor is Bitmonero in het leven geroepen dat later Monero werd.
 3. Nicolas van Saberhagen is de man die CryptoNote heeft uitgevonden. Dit is niet zijn echte naam, maar een pseudoniem. Het is niet ongewoon dat founders van privacy coins anoniem willen blijven. CryptoNote is een protocol dat ervoor zorgt dat je anoniem transacties kunt doen.
 4. Ook de oprichter van Monero is onbekend. Het enige wat we van hem/haar weten is dat zijn/haar naam 'Thankful_for_today' is op het form van Bitcointalk.org. 
 5. De kern van het team van de anonieme cryptomunt bestaat uit 7 ontwikkelaars waarvan er 5 anoniem zijn. 
 6. De code van de cryptocurrency is geheel open-source dus er zijn heel veel andere ontwikkelaars vanuit de gemeenschap hard aan het werk voor de munt.
 7. Monero maakt gebruik van verschillende technologieën om zo anoniem mogelijk te zijn. Dit zijn 'ring signatures', 'stealth addresses', en 'ring confidential transactions'.
 8. De coin die bij Monero hoort is XMR. De enige functie hiervan is dat het als anoniem betaalmiddel gebruikt kan worden.
 9.  De anonieme cryptomunt beschikt over dynamische schaalbaarheid. Dit betekent dat het netwerk minder snel overspannen zal raken of zal 'stikken' wanneer het plots veel gebruikt wordt, zoals dit bij Bitcoin en Ethereum wel het geval is. 
 10. Monero is zelfs bezig met het volledig anonimiseren van jouw gebruik van de coin. Naast het feit dat niemand kan zien waar jij je XMR aan besteedt, wordt het nu zelfs onmogelijk om te zien of je überhaupt ooit op het platform van Monero bent geweest. Dit willen ze doen met een extra anonieme laag over het internet, zodat niemand kan zien waar wat jij op het internet hebt gedaan.

 

za, 03/03/2018 - 06:00

Monero coin (XMR) - Een simpele uitleg

Monero (XMR) is een veilige, onvindbare en afgeschermde crypto coin. In dit artikel vind je een uitgebreide uitleg over deze populaire cryptocurrency