Request Network Token (REQ) is nog een relatief onbekende cryptomunt, maar wordt nu al gezien als PayPal 2.0. De mogelijkheden van dit platform gaan echter verder en het heeft al de aandacht getrokken van verschillende grote partijen. Zo heeft een van de meeste prestigieuze startup -accelerators, Y Combinator (die grotendeels verantwoordelijk is geweest voor de groei van bedrijven als AirBnB, Reddit en Dropbox), het platform onder zijn hoede genomen. Welke potentie zien deze bedrijven in Request Network?

Request Network (REQ): de toekomst van betaalsystemen

Request Network Token is nog een relatief onbekende cryptomunt, maar wordt nu al gezien als PayPal 2.0. De mogelijkheden van dit platform gaan namelijk verder en het heeft al de aandacht getrokken van verschillende grote partijen. Zo heeft een van de meeste prestigieuze startup-accelerators, Y Combinator (die grotendeels verantwoordelijk is geweest voor de groei van bedrijven als AirBnB, Reddit en Dropbox), het platform onder zijn hoede genomen. Welke potentie zien deze bedrijven in Request Network? Dit artikel legt het je uit.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Wat is Request Network?

Blockchain staat er vooral om bekend dat het de financiële wereld totaal op zijn kop gaat zetten. Toch kunnen we nog op bijzonder weinig plekken daadwerkelijk betalen met Bitcoin of op andere blockchain-gerelateerde manieren. Er is dan wel een grote hype rondom cryptogeld, er wordt nog schrikbarend weinig gebruik gemaakt van alle voordelen. Request Network wil hier verandering in gaan brengen. Het wil gaan optreden als tussenpersoon zoals ook PayPal en iDeal dit doen, maar dan met alle voordelen die blockchain met zich meebrengt. 

Zeer lage transactiekosten

Betaalsystemen als iDeal en PayPal rekenen kosten voor iedere gemaakte bestelling die door de verkopende partij wordt betaald. PayPal rekent bijvoorbeeld tussen de 1,5 en 3,4 procent per transactie. Dus wanneer bijvoorbeeld een meubelmaker een mooie luxe bank voor 1500 euro online wil verkopen, dan krijgt PayPal daar minstens €22,50 van. De kans is groot dat wij als consument indirect voor deze kosten opdraaien. Als we dan kijken naar de omzet van bijna 11 miljard dollar (!) die PayPal in 2016 heeft gemaakt, dan zien we hoe ongelooflijk veel geld we kwijt zijn aan dit soort betaaldiensten.
Request Network hoeft dankzij blockchaintechnologie geen tot zeer lage transactiekosten (fees) te vragen voor betalingen. Een bedrijf als Amazon, dat in 2016 een omzet had van 136 miljard dollar, kan hier miljarden dollars aan transactiekosten mee besparen. 

Je identiteit is veilig

Een ander probleem bij platforms als iDeal, PayPal en creditcardbedrijven is dat je jouw persoonlijke gegevens bij ze moet achterlaten om gebruik te kunnen maken van hun diensten. Vervolgens is het onbekend wat er met jouw gegevens gebeurt. Deze kunnen verkocht worden of hier kan op een andere wijze gebruik of misbruik van worden gemaakt. Request Network wil ervoor zorgen dat ook dit niet meer het geval hoeft te zijn. In samenwerking met een andere veelbelovende crypto-startup, Civic (hierover later meer), maakt Request Network het een prioriteit dat de gegevens van hun gebruikers veilig zijn. 

Extra mogelijkheden

Op dit moment denken veel mensen dat Request Network niet meer is dan een simpel betaalsysteem waarbij er lage transactiekosten worden gerekend en jouw persoonsgegevens veilig zijn. Echter, de plannen met Request Network gaan veel verder dan dit. Zoals Ethereum op dit moment gezien wordt als een platform dat het internet kan decentraliseren, zo wil het team achter de Request Network Token een platform neerzetten dat een geheel decentraal boekhoudsysteem mogelijk maakt. Request Network is dus niet zomaar een op Ethereum gebaseerde dApp (decentrale applicatie), maar kan gezien worden als een platform dat innovatie kan bieden voor de gehele (online) boekhoudwereld. Op dit moment is er geen allesomvattend, gestandaardiseerd platform voor het uitgeven, controleren en aanpassen van facturen, dus moeten bedrijven dure derde partijen inschakelen om dit voor ze te doen. Request Network wil dit platform worden en ervoor gaan zorgen dat deze derde partijen overbodig worden. 

Voorbeeld: Request Network in actie

Je wilt dus een luxe bank kopen voor 1500 euro en hebt een mooie gezien op eBay. Ene John Doe vraagt 1500 dollar voor deze bank. Je stuurt John een berichtje dat je graag zijn bank wilt kopen voor 1500 dollar en vervolgens stuurt John jou een “request” terug om de 1500 dollar te betalen. Je klikt op de knop om het geld naar hem over te maken en de betaling is geregeld. Wat is er zojuist gebeurd?

 • John en jij hebben weinig tot geen transactiekosten hoeven te betalen, want je hebt geen gebruikgemaakt van een service als PayPal of iDeal; en
 • je hebt om deze reden ook geen extra persoonsgegevens hoeven achter te laten; en
 • je hebt gewoon met euro’s betaald en dit is door Request Network automatisch omgezet naar dollars; en
 • de transactie is automatisch toegevoegd aan de boekhouding van zowel jou als John.

 

Je wilt dus een luxe kast kopen voor 1500 euro en hebt een mooie gezien op eBay. Ene John Doe vraagt 1500 dollar voor deze kast. Je stuurt John een berichtje dat je graag zijn kast wil kopen voor 1500 dollar en vervolgens stuurt John jou een “request” terug om de 1500 dollar te betalen. Je klikt op de knop om het geld naar hem over te maken en de betaling is geregeld. Wat is er zojuist gebeurd? -    Je hebt geen transactiekosten hoeven betalen, want je hebt geen gebruikgemaakt van een service als PayPal of iDeal -    Je hebt om deze reden ook niet extra persoonlijke gegevens hoeven achterlaten -    Je hebt gewoon met euro’s betaalt en dit is door Request Network automatisch omgezet naar dollars -    De transactie is automatisch toegevoegd aan de boekhouding

Request Networks samenwerkingen

Request Network is veel verschillende samenwerkingen aangegaan met diverse crypto-startups om hun ambitieuze plannen om te kunnen zetten in een goed werkend product.

Kyber Network 

Kyber network is een decentraal handelsplatform dat ervoor zorgt dat transacties onmiddellijk gedaan kunnen worden waarbij de liquiditeit gegarandeerd wordt. Dat betekent dat er niet per se een (ver-)koper hoeft te zijn die jouw order accepteert. Request is een samenwerking met Kyber aangegaan om ervoor te zorgen dat het platform zo laagdrempelig en simpel mogelijk is om te gebruiken.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

0x

0x is een protocol dat ervoor zorgt dat elke programmeur een gedecentraliseerd handelsplatform kan bouwen waar mensen ERC20 tokens (tokens gebaseerd op Ethereum) op kunnen verhandelen zonder dat ze afhankelijk zijn van een centrale autoriteit. Request is een samenwerking met 0x aangegaan om dezelfde reden als met Kyber: om het gebruik van het platform zo simpel mogelijk te maken.

Civic

Civic is een crypto-startup dat bedrijven en consumenten het gereedschap biedt om hun eigen gegevens en identiteit te beschermen. Request is een samenwerking met Civic aangegaan om deze mogelijkheden ook op haar eigen platform te bieden.
 

Daarnaast heeft Request Network nog samenwerkingen met:

 

Request Networks samenwerkingen Request Network is veel verschillende samenwerkingen aangegaan met diverse crypto-startups om hun ambitieuze plannen om te kunnen zetten in een goed werkend product.  Kyber Network  Kyber network is een decentraal handelsplatform dat ervoor zorgt dat transacties onmiddellijk gedaan kunnen worden waarbij de liquiditeit gegarandeerd wordt. Dat betekent dat er niet per se een (ver-)koper hoeft te zijn die jouw order accepteert. Request is een samenwerking met Kyber aangegaan om ervoor te zorgen dat het platform zo laagdrempelig en simpel mogelijk is om te gebruiken.  0x 0x is een protocol dat ervoor zorgt dat elke programmeur een gedecentraliseerd handelsplatform kan bouwen waar mensen ERC20 tokens (tokens gebaseerd op Ethereum) op kunnen verhandelen zonder dat ze afhankelijk zijn van een centrale autoriteit. Request is een samenwerking met 0x aangegaan om dezelfde reden als met Kyber: om het platform zo simpel mogelijk in gebruik te maken  Civic Civic is een cryptostartup dat bedrijven en consumenten het gereedschap biedt om hun eigen gegevens en identiteit te beschermen. Request is een samenwerking met Civic aangegaan om deze mogelijkheden ook op haar eigen platform te bieden.  Daarnaast heeft Request Network nog samenwerkingen met: Aragon iEx.Ec Quantstamp

 

Y Combinator en ING group

Request Network is daarnaast ook ontdekt door een paar grote partijen, waaronder Y Combinator. Y Combinator is misschien wel de meest succesvolle startup-accelerator ter wereld. Een startup-accelerator is een bedrijf dat investeert in veelbelovende startups en ze daarnaast ondersteunt met veel waardevolle informatie, kennis en een groot netwerk. Y Combinator nodigt de startups bijvoorbeeld uit voor een crash course van drie maanden om het product verder te ontwikkelen en mentorschappen te bieden. De meest bekende startups die zijn ondersteund door Y Combinator zijn AirBnB, DropBox, Reddit en Coinbase. 

Daarnaast heeft het team achter Request Network erkenning gekregen van ING Group. Dit was echter voor een ander product dan Request, omdat ING wegens wetgevingen en regulatie niet zelf in Request mag investeren. 
 

De Token (REQ)

Wat geeft de Request Network Token (REQ) zijn waarde? Om te kunnen betalen met het Request Netwerk heb je deze tokens nodig. Enerzijds om de (zeer lage) fee te betalen en anderzijds om de ene valuta om te kunnen zetten naar de andere. Bij elke betaling worden de gebruikte tokens verbrandt. Deze is dus deflationair: er komen steeds minder tokens in omloop. Op dit moment zijn er een miljard tokens in omloop.

 

Conclusie

Request Network kan gezien worden als een zeer interessante startup. Er wordt al jaren beweerd dat blockchain alle problemen op kan lossen die we ervaren bij het gebruiken van betaalsystemen als PayPal en iDeal, maar hier is in de praktijk nog weinig van terug te zien. Mocht het Request Network lukken om binnen korte tijd als extra betaaloptie te worden gebruikt, dan kan dit een enorme boost geven in de adaptie van cryptogeld met hun token voorop. Daarnaast hebben ze een sterk team dat al erkenning heeft gekregen van grote spelers als ING Group en Y Combinator. 

Toch zijn er ook dingen waar rekening mee gehouden moet worden. Er zijn al veel andere crypto-startups die hetzelfde probleem proberen op te lossen, zoals OmiseGo (OMG) en ARK. Toch onderscheidt Request zich hiervan door daadwerkelijk een platform te bouwen in plaats van alleen een decentrale applicatie (dApp).
Een ander probleem kan zijn dat het platform gebouwd is op Ethereum en dus afhankelijk is van hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. Ethereum heeft al tijden last van schalingsproblemen en Request Network zal dus van exact dezelfde problemen last kunnen krijgen. Ze hebben wel aangegeven dat ze in de toekomst een hard fork niet uitsluiten als een beter platform voorbijkomt. 

Hoe koop ik Request Network?

Request Network kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van REQ.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek REQ op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in REQ. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt REQ gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

 

Get in touch!

Wil je meer te weten komen over het platform Request Network? Klik dan door naar social media en de whitepaper via de volgende links:

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.