Mijnvastgoed-ico-investeren in vastgoed voor iedereen

MijnVastgoed ICO - Investeren in vastgoed voor iedereen

Profile picture for user Patrick Suiker
Door Patrick Suiker -
vr, 01/06/2018 - 18:00

LET OP: Deze ICO is niet doorgegaan. Dit artikel is puur informatief voor als in de toekomst het project verder gaat.

Lijkt het je wat om in vastgoed te investeren maar heb je onvoldoende kapitaal tot je beschikking? Het Nederlandse bedrijf MijnVastgoed gaat de vastgoedmarkt tokenizen en maakt het daarmee mogelijk om al met een tientje te investeren in beleggingswoningen. Meer weten? Lees dan de uitleg over het platform in dit artikel.

Bekijk snel

Bedrijf achter de ICO

Naam bedrijf Mijn-vastgoed.nl B.V
Adres Burgemeester Koomansplein 1
2231 DA Rijnsburg
E-mail [email protected]
Telefoon 020-2440890
KvK-nummer 69497540

Waarom vastgoed?

Het sparen van geld en daarmee het opbouwen van vermogen is altijd al een belangrijke levensles van onze ouders geweest. We zijn zelfs in een tijd beland waarin deze lering belangrijker is dan ooit tevoren. Waar we voorheen ervan overtuigd waren dat een pensioen en een bijdrage van de staat voldoende was om ons tijdens de oude dag van weelde te voorzien, heerst hier nu veel onzekerheid over. Het besef komt meer en meer dat mensen zelf 100% verantwoordelijkheid moeten nemen over hun eigen financiën. Maar hoe doe je dit? Hoe kan je dan goed sparen voor je pensioen? Je kan wel je geld smijten in de vele turbo’s en sprinters, maar de kans dat je met lege handen overblijft is sterk aanwezig. Hoe kan je jouw geld laten groeien zonder veel risico te hoeven nemen? Een veel gegeven antwoord hierop is ‘investeren in vastgoed’. "Koop een mooi appartement of zet de stap over de grens voor een vakantiehuisje". Waarom is dit zo'n goede keuze?

De voordelen van vastgoed op een rij:

 1. Je geniet iedere maand van huurinkomsten
 2. Je weet precies wat het oplevert en kan daardoor goed bepalen wat je aan kosten kunt maken
 3. Er is een tekort aan huizen in Nederland. Wanneer de vraag hoger is dan het aanbod, dan stijgen de prijzen
 4. Je koopt de woning privé en daardoor hoef je geen belasting te betalen over een waardestijging van het pand
 5. De volatiliteit van de belegging is laag

Maar wat nou al heb je het startbedrag niet om dat appartementje op de hoek van de straat te kopen? Dan was dit normaal gesproken al het einde van dit sprookje. Als het aan MijnVastgoed ligt niet, zij komen met een oplossing.

Het idee van MijnVastgoed

MijnVastgoed wil ervoor zorgen dat iedereen kan participeren in de vastgoedmarkt, zelfs voor diegenen die hooguit met 100 euro willen beleggen. Dit doen ze door een online platform te ontwikkelen waarop investeringen in individuele beleggingswoningen opgedeeld kunnen worden in blockchaintokens. Hierdoor is het mogelijk om een gedeelte van een pand te financieren. Vervolgens zullen huuropbrengsten en waardestijgingen via smart contracts naar ratio worden verdeeld. 

Voorbeeld:
Je koopt voor €1000 aan vastgoedtokens en bemachtigt hiermee 0,5% van het pand. Als de huuropbrengsten per maand €800 zijn en na een jaar het pand €10.000 meer waard is geworden, dan heb je dat jaar een behaald rendement van 9,8%.

((0,5% * (800*12)) + (0,5%*10.000)) =  48 + 50 = €98 
Met een inleg van €1000,- maakt dit het een rendement van 9,8%.

Voordelen van investeren d.m.v. tokens

Het investeren in vastgoed d.m.v. tokens heeft een aantal voordelen ten opzichte van het daadwerkelijk aankopen van een appartement zelf:

 • De tokens kunnen te allen tijde worden gekocht en verkocht. De tokens maken je investering dus meer liquide. Dit in tegenstelling tot de huidige vastgoedfondsen of en het daadwerkelijk kopen van een beleggingswoning.
 • De vastgoedmarkt is een ‘ons-kent-ons’ markt waar de meest rendabele woningen al onderling worden verhandeld. Het is lastig om in dit wereldje te komen en daardoor ben je genoodzaakt te kiezen uit tweederangs woningen.
 • Bij de aankoop van een investeringspand komt een hoop kijken, denk aan notarissen en makelaars. De gerelateerde kosten zijn vaak onoverzichtelijk en onbegrijpelijk voor een leek.
 • De verhuur van het pand wordt al voor je gedaan door MijnVastgoed. Hierdoor hoef je geen moeite te doen om een nieuwe huurder te zoeken.
 • Je hebt zelf geen omkijken naar de woning, het onderhoud hoef je niet te doen en de vragen van de huurders worden niet aan jou gesteld.
 • Geen administratieve rompslomp zoals het in orde maken van huurcontracten

De volgende video legt het idee nog eens goed uit:

 

Hoe werkt het platform?

Voor de koper
Op het platform worden de investeringen in beleggingswoningen los van elkaar aangeboden. Elke beleggingswoning heeft andere financiële kenmerken. Zo verschilt de aankoopprijs, de looptijd en de aangeboden rente per woning. Op het platform kan de bezoeker woningen filteren op onder andere regio, plaats, koopsom, rendement en looptijd. Zo kan elke bezoeker voor zichzelf bepalen wat de ideale beleggingswoning is. Elk woning die nog op het platform verkocht moet worden, geeft een tijdsperiode aan waarin de bezoeker zich kan inschrijven. Ook wordt bij een woning weergeven welk percentage aan investeringen nog beschikbaar is voor deze specifieke woning.

Voor de verkoper
De eigenaar/verkoper van een beleggingswoning kan zijn woning aanbieden op het online platform van MijnVastgoed. De verkoper maakt daarbij gebruik van een uniek kenmerk van het MijnVastgoed-concept, namelijk dat de verkoper nog aanspraak kan maken op een deel van de meerwaarde wanneer MijnVastgoed de woning weer verkoopt. Om de kwaliteit van het platform te waarborgen, worden verschillende vormeisen gesteld aan de verkoper voor het aanbieden van zijn beleggingswoning. Hierbij kan je denken aan een minimum aan informatieverstrekking, documentatie en een goede fotoreportage. De verkoper kan ervoor kiezen dit zelf te doen of tegen meerkosten dit te laten begeleiden door een verkoopmakelaar van MijnVastgoed.
Als uiteindelijk voldoende kopers zich hebben gemeld, dan koopt MijnVastgoed de woning (meestal in combinatie met een bankfinanciering) aan en keert rente naar ratio uit aan de tokenhouders. MijnVastgoed wordt juridisch eigenaar van de beleggingswoning. Aan het einde van de looptijd verkoopt MijnVastgoed de beleggingswoning en koopt de blockchaintokens terug, bij mogelijke meerwaarde zal dit voor een hoger bedrag zijn dan toen de klant de tokens heeft aangekocht. 

Dit is een indicatie van hoe het platform eruit gaat zien:

Image
MijnVastgoed ico platform

Over de ICO

Om een mooi startkapitaal aan te trekken heeft MijnVastgoed besloten een ICO te houden. Tijdens deze ICO worden er dividendtokens verkocht. Bezitters van deze tokens hebben recht op dividend afkomstig uit de bedrijfsvoering van het bedrijf.

Toezicht van AFM

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) houdt ICO’s nauwlettend in de gaten. Het is bijvoorbeeld van belang dat de uitgegeven tokens een duidelijke waarde vertegenwoordigen in plaats van een recht op de toekomstige dienst van een aanbieder. Bij MijnVastgoed betreft het recht op dividend de waarde van de dividendtoken. Doordat ze het op deze manier regelen, vallen ze onder de Wet financieel toezicht (Wft). 

LET OP: Deze ICO is niet doorgegaan. Dit artikel is puur informatief voor als in de toekomst het project verder gaat.

Overzicht ICO-gegevens

Kenmerken dividendtokens
Wanneer loopt de ICO? 1 juni 0:00 uur t/m 31 juni 2018 23:59 uur
Welke valuta worden geaccepteerd? Euro's en Ethereum
Minimale inleg 250 Euro of 0,75 Ethereum
Prijs tijdens ICO € 0,015
Token type ERC-20 (gebaseerd op het Ethereum-protocol)
Softcap ICO € 0,45 miljoen (900 Eth).
Als dit bedrag niet wordt gehaald krijgen alle investeerders hun geld terug
Hardcap ICO € 1,5 miljoen (2600 Eth)
Maximale uitgifte tokens 100 miljoen dividendtokens
Wanneer niet alles wordt verkocht, zal het resterende deel worden vastgehouden door MijnVastgoed en zal in de toekomst alleen worden gebruikt voor het aantrekken van nieuw kapitaal
Image
MijnVastgoed ico verdeling tokens
Alle 100 miljoen tokens worden volgens deze cirkeldiagram verdeeld

Besteding van het opgehaalde vermogen

€0 - €450.000 Ontwikkeling online platform
€450.000 - €800.000 Financiële buffer t.b.v. toekomstige klanten
€800.000 -  €1.500.000 Strategische overname en/of hulp bij aankoop beleggingswoning

Verschil dividendtokens en vastgoedtokens

Tijdens de token sale worden de dividendtokens verkocht. Deze geven recht op dividend uit toekomstige bedrijfsvoering van het bedrijf MijnVastgoed B.V.. De vastgoedtokens kunnen later via het online platform worden aangekocht. Deze tokens worden gebruikt om te investeren in individuele beleggingspanden.

Team

Het team van MijnVastgoed bestaat uit zes man geleid door Hanjo Mastenbroek. De heer Mastenbroek is ondernemer en visionair en zal zijn expertises inzetten om van MijnVastgoed™ een succes te maken. Hij wordt hierbij geholpen door het team dat bestaat uit twee blockchainsoftware-ontwikkelaars, een webdeveloper & grafisch vormgever, een marketeer en een communicatiespecialist. Ze worden ondersteund door twee adviseurs op het gebied van financieel toezicht en makelaardij. Samen zullen ze volgens onderstaande roadmap te werk gaan.

Roadmap

 •  

  Doelen voor Q3 2018

  • Ontwikkeling van het platform
  • Ontwikkeling gebruikersomgeving van het online platform
  • Verhandelbaarheid van de token vergroten door deze op exchanges te krijgen
 •  

  Doelen voor Q4 2018

  • Werving van beleggingspanden
  • Verdere ontwikkeling van het platform
  • Verdere ontwikkeling gebruikersomgeving van het platform
 •  

  Doelen voor Q1 2019

  • Lancering van het online platform
  • Compliance AFM
  • Aanbieden van beleggingspanden
 •  

  Doelen voor Q2 2019

  • Goedkeuring prospectus AFM
  • De eerste beleggingspanden succesvol getokenized
 •  

  Doelen voor Q3 2019

  • Groei naar aanbod 100+ beleggingspanden
 •  

  Doelen voor Q4 2019

  • Groei naar aanbod 100+ beleggingspanden

Tot slot

LET OP: Deze ICO is niet doorgegaan. Dit artikel is puur informatief voor als in de toekomst het project verder gaat.

Uit vele onderzoeken is gebleken dat vastgoed een solide investering is. De liquiditeit van deze belegging en de voorwaarde om veel eigen geld te hebben stuiten veel mensen tegen de borst. Het lijkt er dan ook op dat MijnVastgoed met z'n blockchainplatform de wensen van veel (klein)investeerders in vervulling gaat brengen. Alles staat echter nog in de kinderschoenen en er moet eerst geld opgehaald worden, willen ze van start kunnen gaan.

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.