bitcoin

Kun je nog miljonair of miljardair worden met crypto?

Elke belegger, of hij nu een beginner of een ervaren belegger is, stelt zichzelf steeds dezelfde vraag: hoe klein kan ik beleggen om groot te winnen? Op dit gebied bieden Bitcoin en andere cryptomunten een enorm grote kans. Daarom trekt crypto trading steeds meer beleggers aan. Vooral in tijden van onzekerheid of zelfs economische crisis. Lees hier hoe Bitcoin en andere cryptomunten ervoor kunnen zorgen dat jij rijk wordt, en hoeveel geld je daarvoor zou moeten investeren.

Bekijk snel

Bitcoin heeft al veel mensen gelukkig gemaakt

Bitcoin is al actief sinds 2009. Toen het begon, was de waarde van Bitcoin nul. Toen de uitvinder, Satoshi Nakamoto, het protocol officieel lanceerde op 3 januari 2009, was het mogelijk Bitcoins te minen en te verhandelen. De waarde van Bitcoin werd en wordt nog steeds bepaald door vraag en aanbod. Het is duidelijk dat de eerste maanden de waarde van BTC bijna nul was. Er waren toen geen crypto exchanges zoals vandaag de dag waar je kon handelen in cryptocurrency's.

Bitcoin-gebruikers stuurden de munten in de begindagen vooral naar elkaar voor recreatieve doeleinden (voor de lol bijvoorbeeld, omdat het nieuw was). Dit kun je jezelf nu niet meer voorstellen: in maart 2010, veilde gebruiker "SmokeTooMuch" 10.000 BTC voor $50. Hij vond echter geen kopers. Vandaag de dag is 10.000 BTC meer dan $500 miljard waard. Als je terug in de tijd kon gaan, zou je die 10.000 BTC met alle liefde voor 50 dollar gekocht hebben.

Vanaf maart 2010 begon BitcoinMarket.com als eerste Bitcoin-exchange te opereren. Eén bitcoin was toen 0,003 dollar waard. In mei van datzelfde jaar, was Bitcoin nauwelijks een cent waard. Pas in februari 2011 bereikte het één dollar. Eén Bitcoin voor één dollar. Dat is nog helemaal niet zo lang geleden. Je ziet nu dat het voor early adopters mogelijk was om Bitcoins ontzettend goedkoop in te kopen, en dus hele grote winsten te maken. Natuurlijk moeten zij al deze Bitcoins wel hebben bewaard, wat niet per se voor de hand ligt als je weet dat de prijs van Bitcoin al vele jaren op en neer stuitert. Het was namelijk altijd al een erg volatiele munt geweest.

Tussen 2012 en 2016 lag de prijs onder de 500 euro. Pas in augustus 2017 begon de prijs te stijgen om zich vervolgens voor altijd boven de 3.000 euro te vestigen. Daarna, in december 2017 en januari 2018, steeg de prijs kortstondig tot ongeveer 15 000 euro. De all-time high werd bereikt in februari 2021: het bereikte zijn all-time high op ongeveer 55.000 euro.

Het mag dus duidelijk zijn dat je ontzettend veel geld hebt kunnen verdienen met Bitcoin. Wanneer je vanaf het begin af aan al Bitcoins had gekocht, had je makkelijk een miljonair of miljardair kunnen worden. Echter had je dan wel 10 jaar lang moeten geloven in de waarde van Bitcoin, en de munt in de tussentijd niet moeten verkopen. Bitcoin heeft in ieder geval in het verleden al ontzettend veel mensen rijk gemaakt. Kan dat in de toekomst nog een keer gebeuren?

Bitcoin kan je nog steeds miljonair maken

Bitcoin heeft al veel mensen miljonair gemaakt, zoals de jonge Livaneli over wie je meer kunt zien in bovenstaande video. Bitcoin is echter ondertussen al flink in waarde gestegen sinds hij hier in investeerde. Dus is het te laat om rijk te worden met Bitcoin? Helemaal niet. Als je de begindagen van Bitcoin hebt gemist, is er nog niets verloren! BTC heeft zijn waarde namelijk bewezen, en naar de mening van veel deskundigen en gezien de structuur van Bitcoin, wordt verwacht dat de prijs de komende jaren zal stijgen.

Er zijn de afgelopen tijd veel deskundigen geweest die hun voorspellingen over Bitcoin deelde. Zo hebben we de Nederlandse investeerde PlanB, die een wiskundige analyse- en proctietool heeft gemaakt. Hiermee liet hij zien dat Bitcoin zou kunnen stijgen naar $100.000, om vervolgens in 2024 $288.000 waard te zijn. De makers van de Gemini crypto exchange gaan nog verder met een voorspelling van rond de $500.000. 

Dit zijn natuurlijk voorspellingen, en het is allesbehalve zeker dat dit ook gaat gebeuren. Laat jezelf daarom niet te veel beïnvloeden door de voorspellingen die anderen doen. Doe altijd zelf goed onderzoek voordat je besluit ergens in te investeren. Op die manier verlaag je het risico.

Echter geven deze voorspellingen wel een glimp van het potentieel van Bitcoin in de toekomst. Als deze optimistische voorspellingen uitkomen, zou dat betekenen dat de beleggers van vandaag hun kapitaal meerdere malen kunnen verdubbelen. Als dit zou gebeuren, is er geen twijfel mogelijk dat sommige beleggers miljonair of zelfs miljardair zouden worden met Bitcoin. Het is dan echter wel belangrijk dat je Bitcoin op het juiste moment koopt.

Als je eenmaal in Bitcoin hebt geïnvesteerd, kun je het vasthouden, wat ook wel HODL wordt genoemd. HODL staat voor Hold On for Dear Life, wat betekent dat je het moet aanhouden voor een beter leven. Maar je kunt ook andere dingen doen met Bitcoins om er nog meer geld mee te verdienen.

Je kunt bijvoorbeeld ook je Bitcoin verkopen en het geld vervolgens investeren in altcoins. Door in altcoins te investeren, zou je ineens een hoop nieuwe mogelijkheden krijgen. Veel altcoins staan namelijk nog in hun beginfase, en hebben daarom de kans om nog veel waard te worden.

Je kunt ook een deel van je bitcoins op een rekening zetten die rente oplevert. Dit is wat BlockFi bijvoorbeeld biedt. Met deze verschillende manieren kun je jouw inkomsten verhogen of profiteren van passieve inkomsten die je investering nog interessanter zal maken. Houdt er echter ten alle tijde rekening mee dat vanaf het moment dat je Bitcoins elders dan in je eigen wallet worden opgeslagen, ze worden bewaard door iemand anders, zoals exchanges. Er is dan een risico dat je jouw Bitcoins kwijtraakt door een hack of scam. Denk dus altijd goed na over wat je met je Bitcoins of andere cryptomunten doet.

Image
MILJONAIR

Als Bitcoin het kan, kunnen andere munten het dan ook?

Als Bitcoin is kunnen groeien van geen waarde tot bijna 60.000 dollar, kunnen andere cryptomunten dat dan ook? Natuurlijk kan dat. Er zijn namelijk genoeg altcoins met een grote potentie, die nu nog bijna niks waard zijn. Het is daarom de kunst om op zoek te gaan naar munten die nu nog een ontzettend lage waarde hebben. Door goed onderzoek te doen, zou je kunnen bepalen wat de potentie van een munt is.

Hoe goedkoper een munt is, hoe groter de kans is dat je hier miljonair van wordt. Je kunt in dat geval namelijk meer munten kopen. Stel dat je een altcoin voor €0,002 per munt kunt kopen, dan zou je voor 500 euro al 250.000 munten kunnen kopen. Dit is geen rare prijs, want Bitcoin was in zijn begindagen ook te koop voor deze prijs. Vervolgens is Bitcoin gestegen tot een waarde van minimaal €50.000 per munt. Mocht dat bij de altcoin van €0,002 gebeuren, zou je dus uiteindelijk de munten voor een totale waarde van €12.500.000.000 kunnen verkopen. Je bent dan in één klap multi-miljardair. Het is dus hoe dan ook mogelijk om met altcoins een miljonair of miljardair te worden.

Waar moet je naar kijken?

Wanneer je op zoek gaat naar een altcoin die de potentie heeft om veel waard te worden, kun je naar verschillende factoren kijken. Zou kijk je naar de techniek achter de munt. Lost de techniek problemen van andere munten op? Bitcoin is bijvoorbeeld niet schaalbaar, en daarom zou het een voordeel zijn als een altcoin dit probleem heeft opgelost. Vervolgens kun je ook kijken naar de functie van een munt. Een munt met een daadwerkelijke functie, heeft namelijk een groter potentieel om te groeien dan een munt die geen andere functie heeft dan het dienen als betaalmiddel.

Het onderzoek kun je doen volgens een fundamentele of technische analyse. Door grondig onderzoek te doen, kun je veel beter voor jezelf bepalen in welke munt je het beste kunt investeren. Laat je vooral niet te veel leiden door emoties of de adviezen van anderen.

Conclusie

Is het nog mogelijk om miljonair of miljardair te worden met Bitcoin of een andere cryptomunt? Jazeker! In het verleden zijn er al ontzettend veel mensen miljonair of miljardair geworden met crypto. Deze tijd is niet voorbij, en ook in de toekomst zullen er nog veel mensen zijn die ontzettend rijk gaan worden van Bitcoin of altcoins. Het is belangrijk dat je op het juiste moment instapt, zodat je een zo groot mogelijk winst kunt maken. En daar is het nog niet te laat voor.

Er kan namelijk nog veel potentie in Bitcoin of altcoins zitten, waardoor het hoe dan ook mogelijk is om rijk te worden met cryptomunten. Ook wanneer je nu nog instapt. Het is echter wel belangrijk dat, wanneer je een beginner bent, je jezelf eerst van genoeg kennis voorziet. Je wilt immers veel geld verdienen met crypto, dus is het belangrijk dat je voor jezelf onderzoekt hoe je dat kunt doen. Uiteindelijk doe je het namelijk voor die Ferrari!

Wil je graag meer weten over crypto? Volg dan onze AllesOverCrypto Facebookgroep. Hier laten we je graag meer weten over dit onderwerp.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.