Never Fear Truth Johnny Depp

Johnny Depp lanceert NFT collectie

Op 26 januari 2022 werd bekendgemaakt dat Johnny Depp een NFT collectie uitbrengt van kunstwerken die hij door de jaren heeft gemaakt. En daar is veel interesse in! Niet alleen bij ervaren NFT verzamelaars, maar ook bij fans en andere geïnteresseerden die nog nooit eerder een NFT hebben aangeschaft.

In één week tijd sloten al zo’n 50.000 mensen zich aan bij de Discordgroep van het project, en dat aantal wordt met de dag groter. De verwachting is dan ook dat dit project erg populair zal worden en snel uitverkocht raakt.

Ben je ook benieuwd naar de NFTs van Johnny? In deze blog leg ik alles uit over het project en hoe je deze NFTs kunt kopen.

Bekijk snel

In de video hieronder geeft Johnny een kort interview over zijn NFT collectie en vertelt hij wat kunst voor hem betekent en waarom hij z’n kunstwerken niet eerder met de wereld heeft gedeeld:

Never Fear Truth

Het begon allemaal met een nogal geheimzinnige Discordgroep met de naam 'Never Fear Truth', die op 19 januari 2022 werd aangemaakt. Hierin werden een aantal dagen allerlei raadsels en hints gedeeld over het project. Op 26 januari werd vervolgens bekendgemaakt dat het om een NFT collectie van Johnny Depp ging. En vanaf dat moment begon de groep ontzettend snel te groeien.

Met zijn successen in Pirates of The Caribbean, Alice in Wonderland en Edward Scissorhands is Johnny Depp één van de bekendste acteurs ter wereld. Johnny heeft een enorm grote groep fans en bewonderaars, waardoor er veel belangstelling is voor dit project.

Never Fear Truth is een NFT collectie van kunstwerken die Johnny door de jaren heen heeft gemaakt. Kunst is namelijk altijd onderdeel geweest van het leven van Johnny. Voor zijn acteer- en muziekcarrière is kunst steeds al een belangrijke uitlaatklep voor zijn creativiteit geweest. Hoewel zijn acteervaardigheden duidelijk de basis vormen van zijn bekendheid, heeft zijn recente muziek met de Hollywood Vampires hem aangemoedigd en gemotiveerd om zijn kunst te delen met het grote publiek.

Het project heeft in korte tijd al veel volgers:

Discord 72.720 leden
Twitter 60.996 volgers
Instagram 38.016 volgers

*Aantallen op 11 februari 2022.

NFTs van Johnny Depp

Een non-fungible token, afgekort als NFT, is een eigendomscertificaat van een uniek digitaal object. Het is een koppeling op een blockchain van een account aan specifieke digitale objecten, zoals afbeeldingen, GIFs en muziek. Door middel van een NFT kun je dus eigenaar worden van een digitaal object. 

De collectie van Johnny Depp bestaat uit 11.111 unieke NFTs, waarvan er 10.000 beschikbaar zijn voor de verkoop. De andere 1111 worden verdeeld tussen Johnny en zijn team. 

Friends and heroes

In deze eerste publieke expositie van Johnny’s kunst, richt hij zich op vrienden en helden. Mensen die hij goed gekend heeft en die hem door de jaren geïnspireerd hebben. Elk kunstwerk kan gezien worden als een intieme weerspiegeling van hun karakter, gezien door de ogen van Johnny.

De kunst is gemaakt op basis van photo-referencing, waarbij Johnny eenvoudige iconische beelden heeft ontwikkeld en die vervolgens met de hand heeft bewerkt. Johnny's kunst bevindt zich op het snijvlak van pop art en street art; herkenbare afbeeldingen van mensen uit de pop culture die zijn bewerkt met levendige en heldere kleuren, in de stijl van street art. Het resultaat is een reeks iconische afbeeldingen van mediafiguren die verder gaan dan de onpersoonlijke grafische eenvoud van pop art, maar nét wat extra’s hebben.

De namen van portretten die tot nu toe bekend zijn, zijn Tim Burton, Hunter S. Thompson, Elizabeth Taylor, Heath Ledger, Lily-Rose Depp, Al Pacino en River Phoenix. Naast Johnny’s vrienden en helden heeft hij ook een zelfportret toegevoegd, een oude familievriend – zijn inmiddels overleden hond 'Mooh' - en een van de 'Bunnyman', een personage uit de dromen van zijn zoon Jack.

De achtergronden van de NFTs zijn zorgvuldig door Johnny samengesteld en vormen een mix van canvas, folie en zeefdruk. Sommige achtergronden zijn zeldzamer dan andere. Ook hebben alle NFTs unieke details als quotes en special effects in de vorm van stempels. Het leuke aan deze NFTs is dus dat deze uit verschillende lagen bestaan.

Zie hieronder een aantal voorbeelden:

Image
Never Fear Truth NFTs
Printscreen https://www.neverfeartruth.com/

Mint prijs

De NFTs zullen beschikbaar zijn op de Ethereum blokchain. Er is hiervoor gekozen omdat Ethereum op dit moment de belangrijkste blockchain is voor NFTs en op de meeste NFT-marktplaatsen geaccepteerd wordt. De mintprijs voor een NFT bedraagt 0.6 ETH

25% van de totale opbrengt zal worden geschonken aan goede doelen die Johnny steunt en goede doelen die dicht bij staan bij de mensen die zijn afgebeeld op de NFTs, zoals het Los Angeles Children’s Hospital, Great Ormond Street Children’s Hospital, Perth Children’s Hospital, Elizabeth Taylor AIDS Foundation en The Gonzo Foundation voor de promotie van literatuur, journalistiek en politiek activisme. Dit is mede wat deze NFTs een mooi en bijzonder project maken.

Fysieke print

Wat dit project éxtra speciaal maakt, is dat NFT bezitters een fysieke print kunnen bestellen van de NFT. Je krijgt dan een afdruk van je NFT in hoge resolutie, afgedrukt op 410 gsm satijnpapier met professionele acrylinkt én een uniek NFT-nummer en Johnny Depp's officiële kunstcertificering. Het papierformaat is 600 mm x 600 mm. Deze afdruk is een uniek kunstwerk en alleen beschikbaar voor de NFT-eigenaar. Per NFT kan slechts één afdruk worden besteld. Je betaalt hiervoor alleen de productie- en leveringskosten.

Dit is dus zeker een zeer leuke toevoeging, omdat je zo je NFT ook thuis fysiek kunt ophangen!

Hoe kun je een Johnny Depp NFT kopen?

Op dit moment is nog niet precies bekend wanneer de NFTs van Johnny Depp in de verkoop gaan. Wel is bekend dat er een speciale procedure geldt om een NFT te kunnen kopen. Vanwege de grote vraag zullen de NFTs te koop worden aangeboden via een loterij en een whitelist om een ​​eerlijke verdeling te garanderen. Je komt daarom alleen in aanmerking voor het minten van één van de 10.000 NFTs die te koop zijn als je aan één van de volgende criteria voldoet:

Loterij

Op de website kun je meedoen aan een loterij waarin plaatsen worden verloot om te kunnen minten. Om hieraan mee te doen moet je je wallet verbinden met de site en een formulier invullen met je voor- en achternaam en je e-mailadres. Dit kan tot uiterlijk vrijdag 11 februari 11.59PM PST (zaterdag 12 februari 08:59 uur Nederlandse tijd). Het grootste deel van de NFTs zal op deze manier in de verkoop komen.

Dit willekeurige toewijzingsproces wordt maximaal drie keer uitgevoerd voordat eventuele NFTs die niet zijn gemint, beschikbaar komen voor openbare verkoop. Op het moment van schrijven zijn er echter al 80.000 inschrijvingen voor de loterij, dus de kans dat er nog NFTs overblijven voor openbare verkoop zal erg klein zijn.

Alle NFTs worden willekeurig gegenereerd en zullen pas onthuld worden na de definitieve verkoop.

Koop de LIT Collaboration NFT

Een manier waarop je gegarandeerd een NFT kunt minten, is door de LIT Collaboration One: Never Fear Truth NFT te kopen. Op OpenSea staat deze momenteel te koop met een gemiddelde prijs van 0.77 ETH. Deze NFT betreft een samenwerking met $LIT, een nogal vaag project dat samenwerkingen sluit met grote namen. Of zoals LIT het zelf omschrijft op de website: ,,The token that serves absolutely no purpose. Until it does. Hold for answers. Trust the process. And enjoy the ride.’’

Als je deze LIT Collaboration NFT in je bezit hebt, dan ben je gegarandeerd van een plaats op de whitelist om een Johnny NFT te kunnen minten. Ook zal deze NFT in de toekomst nog meer - later aan te kondigen - voordelen opleveren; deze biedt dus niet alleen voordelen voor de korte termijn.

Image
LIT Collaboration One: Never Fear Truth NFT
LIT Collaboration One: Never Fear Truth NFT

 

Discord

Een andere manier om op de whitelist te komen is door actief te zijn in de Discordgroep van het project. Er wordt dan van je verwacht dat je spraakzaam en behulpzaam bent, door met andere leden te chatten, vragen te stellen, andere vragen te beantwoorden en elkaar te helpen waar nodig. Dit wordt beoordeeld door het team. Hiermee ben je gegarandeerd van een mint van de NFT.

Wedstrijden en acties

Ten slotte kun je op de whitelist komen door mee te doen met wedstrijden en acties. Deze worden regelmatig in Discord of op Twitter georganiseerd.

Zo kon je bijvoorbeeld op Twitter meedoen met een fanart-wedstrijd en poëzie-wedstrijd, waarbij whitelist plekken aan de winnaars werden weggeven. In de Discordgroep worden dagelijks uiteenlopende puzzels en games georganiseerd, waarmee je ook een whitelistplek kunt winnen.

Johnny Depp community Discord

Als je een Never Fear Truth NFT bezit, krijg je exclusief toegang tot de Never Fear Truth community na de mint. Ook biedt de NFT de mogelijkheid om deel te nemen aan eventuele toekomstige NFT projecten en samenwerkingen. Voor iedereen die geen NFT heeft kunnen bemachtigen, zullen een aantal openbare kanalen in de Discordgroep toegankelijk blijven en is er een speciaal programma voor iedereen die een goede toevoeging is voor de community. Op deze manier wordt een plek gecreëerd voor alle fans en vrienden van Johnny om samen te komen en te participeren in het project.

De Discordgroep is dé ultieme plek voor fans en bewonderaars van Johnny. Naast dat hier dagelijks duizenden mensen van over de hele wereld actief zijn om gezellig mee te kletsen, kunnen hier fanart, video’s en memes worden gedeeld. Tevens wordt op deze manier een grote groep mensen geïntroduceerd in de wereld van NFTs, en is speciaal hiervoor een NFT-guide en NFT-school opgericht. Veel mensen die lid zijn van de Discordgroep hebben namelijk nooit eerder crypto of NFTs gekocht en maken hier nu voor het eerst kennis mee, wat zeker ook een mooie kant is van dit project. 

Verder worden er talloze activiteiten georganiseerd. Voorbeelden hiervan zijn puzzels, woordraadsels, pictionary en trivia. Ook werd er bijvoorbeeld op 10 februari 2022 een filmavond georganiseerd, waarbij Discordleden gezamenlijk de film Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl konden kijken. In de Discordgroep kon vervolgens met elkaar over de film worden gepraat. Na afloop van film werd er een quiz gehouden. Vanwege het grote succes lijkt dit zeker voor herhaling vatbaar.

De Discordgroep is niet alleen bedoeld om óver Johnny te praten, maar ook mét. Johnny is zelf namelijk ook actief in de groep. Op 28 januari 2022 schreef hij zijn eerste bericht, wat al snel tot vele reacties leidde.

Image
Johnny Depp Discord
Never Fear Truth Discord

 

Op 13 februari 2022 om 20:00 uur zal Johnny bovendien zelf aanwezig zijn voor een AMA, om zo antwoord te geven op vragen uit de community.

Johnny is ten slotte aan het plannen hoe hij met dit project waarde zal kunnen blijven creëren voor degenen die het meest in hem geloven. Van NFTs, metaverse samenwerkingen, IRL-shows tot de kracht van social tokens om projecten in kunst, muziek en film te stimuleren. We zijn dan ook erg benieuwd wat de toekomst van dit project gaat brengen!

Conclusie

Aangezien NFTs steeds populairder worden en voor allerlei doeleinden gebruikt kunnen worden, zien we dat beroemde mensen ook positief zijn over NFTs en de kansen en nieuwe mogelijkheden die deze bieden. Naast celebrities zoals Paris Hilton, Shawn Mendes en Lindsey Lohan, is Johnny Depp nu dus ook toegetreden tot de wereld van NFTs.

Vanaf het moment dat onthuld werd dat Johnny Depp een NFT collectie uitbrengt, was daar gelijk veel interesse in! Gezien de grote groep volgers die het project momenteel al heeft, is de verwachting dat dit project erg populair zal worden en snel uitverkocht raakt.

Je krijgt bovendien niet alleen een NFT, maar je hebt ook recht op een fysieke print van de NFT (60 x 60 cm) en exclusief toegang tot de Never Fear Truth community en de mogelijkheid om deel te nemen aan eventuele toekomstige NFT projecten en samenwerkingen. Deze NFTs zullen dus in de toekomst erg waardevol blijven.

Wil jij meer weten over wat NFTs zijn, hoe je NFT-kunst maakt of over crypto in het algemeen? Word dan lid van onze AllesOverCrypto Facebookgroep of neem een kijkje op het Crypto Forum! Laat het ons ook weten als je zelf interessante ideeën hebt over een blog-onderwerp. Wie weet schrijven we de volgende keer wel voor jou. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag op onze FAQ-pagina op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt.

Header afbeelding: https://app.neverfeartruth.com/

 


Geld verdienen met NFT's?

Start direct met onze NFT Blueprint!

 

Download de NFT Blueprint

 

Image
Blogbanner NFT Blueprint

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.