GameFi
23/12/21

Gotchiverse - De metaverse van Aavegotchi

Gotchiverse - De metaverse van Aavegotchi
Aavegotchi
ghst

Snel €10 verdienen?

 1. Klik op de knop
 2. Maak een account aan
 3. Stort 10 euro

Je ontvangt direct €10 extra!

Start direct bij Bitvavo!

Aavegotchi: Crypto gamers hebben ongetwijfeld al van deze  vrolijke pixelspookjes gehoord. Of in ieder geval van hun succesvolle launch en de interessante prijzen die voor de NFTs geboden worden. De floor price op Rarible NFT marketplace bedraagt op dit moment bijna 1000 USD voor een pixelspookje. De duurst verkochte Aavegotchi ging voor ruim 38.000 USD weg.

Over hun ontstaan gaat echter nu een mythe de ronde: de vrolijk ogende spookjes zijn de geesten van geliquideerde yield famers. Dit verhaal heeft alles te maken met de ontsluiting van de plaats waar deze kleine geesten naar toegaan: Gotchiverse. Dit is een gepixeld fantasy rijk, een metaverse en play to earn MMPORG game vol lucratieve schatten en mooie verhalen.

In dit artikel gaan we het metaverse van de Aavegotchi's bezoeken en kijken wat voor avonturen, maar natuurlijk vooral ook wat voor schatten in Gotchiverse allemaal te ontdekken zijn.

Bekijk snel

In dit filmpje vlieg je in vogelvlucht door Gotchiverse:

Wat is Aavegotchi?

Als je een beetje de ontwikkelingen in de crypto wereld volgt, heb je vast al over de mogelijkheden van Play to Earn games gehoord. Dit zijn games die op een blockchain gebouwd zijn en waarmee je door de games te spelen inkomen kunt genereren. Dit zijn vaak games waar je met behulp van NFTs, non-fungible tokens, kunt spelen. Deze unieke tokens zorgen ervoor dat je door middel van een smart contract echt de eigenaar bent van een originele token. Zo kun je dus bijvoorbeeld een card game ala Pokémon online spelen. 

Aavegotchi is zo’n NFT collectie met daarbij behorende games. In deze blog lees je alles over Aavegotchi, wat door de combinatie van DeFi, serieuze Decentrale financiële producten, en game elementen een interessante investering kan zijn. De game en de Aavegotchi collectibles zijn bedacht door de founders van het Aave ecosysteem. Dit is dan ook het ecosysteem waarop de Aavegotchi’s  en Gotchiverse zijn ontwikkeld. De ontwikkeling van het project is in 2020 gestart en in de tweede helft van 2021 live gegaan. De ontsluiting van Gotchiverse is eind 2021 de volgende belangrijke stap.

Wat is Gotchiverse?

Gotchiverse is het metaversum van Aavegotchi. Het verhaal achter de spookjes was tot nu toe in raadselen gesluierd, iedereen was natuurlijk ook drukker met de spannende prijsstijgingen van de NFTs. Maar met de ontsluiting van Gotchiverse leren we de magie achter de NFTs kennen. 

Aavegotchi's zijn, zoals in de inleiding al werd onthuld, echte geestjes weggevlogen uit het Ethereum rijk. Ze behouden ook in hun eigen Gotchiverse het karakter van vrolijke yield farmers: ze houden van farming, voting en shitposting met hun frens (je vrienden uit de Aavegotchi community).

Maar ook hier zijn de Aavegotchis niet veilig voor liquidatie. Want de Liquidators liggen altijd op de loer om de spookjes en hun land af te pakken. Hoe beschermen de Aavgotchi's zich tegen hen? Gelukkig zijn er de negen Aadepts waar in deze spreuk over wordt gesproken:

Nine there were, and nine there shall be

Heed the warnings of the ancient Tree

Great fortunes hang in the balance

For Gotchi-kin who prove their valiance

De Aadepts is een speciale league, of class, van de 9 sterkste Aavegotchi's. Zij hebben de Citaadel opgericht en The Great Portal. De Portal is een doorgang en verzamelplaats van de de energie van de laatste Spirit Force en van alle verslagen Aavegotchi's in de Gotchiverse. 

Zo zijn er 3 rijken aan het ontstaan binnen de Gotchiverse die eind 2021 en begin 2022 ontsloten zullen worden. De drie rijken zijn:

 • The Citaadel - Dit is het thuisfront van de Aavegotchi's. Hier kun je installaties bouwen. 
 • The Grid - Dit gebied ligt buiten het Citaadel en bevat veel ruimte, maar hier is ook het gevaar van de liquidators. Je kunt jezelf beschermen door torens en muren te bouwen.
 • The BeyondDit gebied zal pas in een latere fase worden ontsloten.
Image
Gotchiverse map
gotchiverse.io

We hadden het net al even over The Great Portal, een belangrijke plaats in de Gotchiverse, gelegen in de Citaadel. Dit is naast de energie verzamelplaats ook de brug tussen onze mensenwereld en die van de Gotchiverse. The Great Portal beschermt de Citaadel en heeft hiervoor een deel van de Gotchus Alchemica, de grondstoffen van het Gotchiverse, nodig om te werken. Met de Great Portal kunnen door middel van het staken van Spirit Force Aavegotchi's versmelten tot nieuwe Aavegotchi's. Hiermee kunnen deze Aavgotchi's ook weer teruggaan van het Gotchiverse naar de Ether Realm. 

De REALM Parcels

In Gotchiverse kun je op verschillende manieren games spelen en vermogen op te bouwen. Allereerst kun je hier stukken land, REALM Parcels verkrijgen. Met een parcel kun je een aantal dingen doen dat is grondstoffen verkrijgen en bouwen. De REALM Parcels zijn uniek in hun soort, want het zijn de eerste DeFi-backed NFTs. Dit betekent dat je met je Parcel of liever gezegd op je REALM Parcel door middel van DeFi toepassingen  vermogen kunt genereren. In de bodem van een parcel zitten de grondstoffen waar we het al eerder over hadden. Dit zijn de Gotchus Alchemica, die net al even werden genoemd.

Image
Gotchus Alchemica
gotchiverse.io

Het zijn 4 verschillende grondstoffen waarmee krachtinstallaties gebouwd kunnen worden. De 4 stoffen zijn Fomo, Fud, Kek en Alpha. De tokens hebben als basis de ERC20 tokens. In de rijken kunnen op 4 verschillende manieren Gotchus Alchemica worden gewonnen. Dit kan dus door uit je parcel deze Alchemica te winnen:

 • Alchemica channeling - Dit kan via een Aavegotchi channel die je op je parcel plaatst.
 • Communal channeling - Hiervoor moet een Gotchi Lodge installatie worden opgericht en wordt gezamenlijk Alchemica gewonnen. De Alchemica winning verloopt via een channeling ritueel. Aavegotchi's die deelnemen moeten een guild insigne dragen. 
 • Farming -  Wanneer een haarvester is gebouwd, begint het verzamelen van Alchemica.
 • Harvesting - Door het land of de map af te speuren kunnen Aavegotchi's bij winning verloren Alchemica verzamelen.
Image
Gotchiverse Alchemica Distributie
gotchiverse.io

 

Naast Alchemix winnen kun je ook bouwen op je parcel. Deze bouwwerken kunnen weer gebruikt worden om tokens te genereren of om je te beschermen. Wat kun je allemaal op een REALM Parcel bouwen? 

 • Alchemica Altaar - Hiermee kun je de Alchemical Channeling doen en het is dus de belangrijkste installatie op je Parcel. Naast Achemical Channeling kan het Altar ervoor zorgen dat andere installaties op je Parcel een upgrade krijgen.
 • Alchemica Haarvester - Hiermee kun je in plaats van channeling door middel van harvesten, oogsten, Alchemica genereren. Deze methode is nog niet accuraat waardoor wel Alchemix blijft liggen voor andere Aavgotchi's of Liquidators.
 • Alchemica Reservoirs - Hier kun je Alchemica opslaan wat van de Harvesters komt.
 • Antennes - Voor het contact.
 • Black holes - Dit zijn donkere energievelden waar liquidators heengaan.
 • Display cases -  Bijvoorbeeld een NFT galerie of trofee kast.
 • Gotchi Lodges - Dit zijn dé plaatsen om te socializen met andere Aavegotchi's, vanuit een parcel kan deze een upgrade krijgen met bijvoorbeeld een chatfunctie. 
 • Towers - Deze zijn voor het verdedigen van het land, ze kunnen niet gebouwd worden in het Citaadel.

 Het bouwen van een installatie neemt enkele blocks in tijd in beslag. Door het betalen van GLMR, de tokens die je krijgt voor het beschikbaar stellen van liquiditeit, kun je deze tijd verkorten. Het oog wil natuurlijk ook wat en daarvoor heb je Aesthetica. Dit zijn NFTs die vooral je Parcel mooi maken.

Verschillende Parcels en distributie

In de rijken zijn verschillende stukken land of REALM Parcels verkrijgbaar. Er zijn in totaal 420.069 REALM Parcels. De distributie en unlocking van de eerste 155.069 zal ongeveer 2 jaar duren. Dit zijn de Parcels die te vinden zijn in de Citaadel en de Grid. De verkoop van land is in oktober 2021 begonnen met een eerste presale. De tweede presale vindt begin december 2021 plaats. Om te weten wanneer de volgende sale plaatsvindt en te kunnen deelnemen aan een sale, kun je het beste de Discord groep van Aavegotchi en andere sociale media kanalen in de gaten houden. De verschillende Parcels zijn:

 • Humble - Grootte van 8 x 8, klein en met een bescheiden hoeveelheid land en Alchemica. Humble Parcels maken 40% van alle Parcels uit.
 • Reasonably sized - Deze parcels hebben de grootte van 16 x 16. Deze parcels bevatten redelijk veel bouwruimte en Alchemica. Van alle parcels is 40% reasonably sized.
 • Spacious - Grootte van 32 x 32. Dit stuk bevat grote hoeveelheden Alchemica en bouwruimte. 20% van alle parcels  heeft deze grootte.
 • Paartner - Dit is een speciale klasse waarvan maar 69 Parcels beschikbaar zijn. De grootte is 64 x 64.
Image
REALM distributie
gotchiverse.io

Roadmap

De tijdlijn of roadmap voor de ontsluiting van Gotchiverse staat in de documenten helder omschreven. Tot nu toe verloopt de uitrol van het project redelijk volgens schema. De tijdlijn ziet er als volgt uit:

Q3 2021 - presales

 • REALM Presale 1 - Citaadel Parcels

Q4 2021 - Presale & Citaadel live

 • REALM Presale 2 - Citaadel Parcels en Grid Parcels
 • REALM Presale 3 - Citaadel Parcels en Grid Parcels
 • REALM Citaadel gaat live

Q1 2022 - Grid Live, Public Sale en Liquidators

 • REALM Grid gaat live
 • REALM Public Sale 1 Citaadel en Grid
 • Liquidators arriveren

Q2 2022 - Great Battle & Public Sale

 • Eerste great Battle
 • REALM Public Sale 2 Citaadel en Grid

Q3 2022 - Tweede Great Battle

Q4 2022 - Derde Great Battle

De games en mogelijkheden in Gotchiverse

Nu je het land van de Aavegotchi een beetje hebt leren kennen, is net natuurlijk ook wel leuk om te weten wat je hier allemaal kunt ondernemen en wat de toekomst in het verschiet heeft. Want de meeste van deze mogelijkheden zullen in de komende tijd in werking treden.

Farming REALM -  Je had al begrepen dat je van je stuk REALM Parcel land Alchemix kunt winnen. Het farmen van de Alchemica wat je dus in feite doet is de belangrijkste manier om Yield, vermogen, te winnen.

Socializen - De Aavegotchi is een gezellige geest en mocht je al in de Aavegotchi community verkeren, dan heb je al ontdekt dat het een actieve en sociale community is. Gotchiverse is dan het metaverse voor de community om samen te komen. Naast de gezelligheid die dit oplevert, is het ook bedoeld om samenwerkingsverbanden te creëren of gezamenlijk quests te ondernemen en ten strijden te trekken. Naast gezelligheid heb je hier dus ook met winst en vermogen profijt van. Zo kunnen er ook gildes, guilds, worden gevormd. De Gotchi Lodges zijn onder andere de plekken om samen te komen. 

Lending -  Lending van Aavegotchi's kan ook in Gothiverse. De instellingen hiervoor kun je automatisch regelen. Je kunt hierbij met de parameters precies aangeven hoe lang en wie je spookje mogen huren om voor hen opdrachten uit te voeren. Verder kun je een huurprijs aangeven, maar veelal wordt dit gratis gedaan en afgesproken dat bij een overwinning de eigenaar van de Aavgotchi een gedeelte van de winst krijgt.

Play on the dark side - Ook Aavegotchi’s kunnen de overstap maken naar de “dark side” en het spel spelen als Liquidators. Hiervoor hebben spelers wel Liquidator credits voor nodig om te transformeren naar de ander kant. Omgeturnde Liquidators kunnen verloren Alchemica  verzamelen, maar ook deelnemen aan de strijd met Aavgotchis en installaties proberen te veroveren. Er is geen limiet aan de Liquidators en ze hebben een vrije toegang.

The Great Battles - Er is een oude profetie over het Gotchiverse rijk dat het rijk 9 Great Battles zal kennen in de toekomst. Hierbij is het defensiesysteem Citaadels Force Field verzwakt waardoor Liquidators the Great Portal kunnen plunderen. Een liquidator die op dat moment The Great Portal weet te bereiken kan een gedeelte van de Alchemix plunderen. De hoeveelheid van de Alchemix in de Parcels wordt na de battle weer aangevuld, zodat je weer voorbereid bent voor een volgende battle.

Naar de Aadventures - Dit zijn gebieden buiten het Gotchiverse waar avontuurlijke Aavegotchi's hun stats en wearables kunnen inzetten en waar ze kunnen battelen met NPC enemies.

Battle Royale in the Aarena - In The Aarena kunnen Aavgotchi's die genoeg Spirit force hebben (dit zijn Aave powered interest-bearing aTokens) tegen elkaar vechten in battle royales. De winnaar ontvangt de spirit force van de verliezers.

Phantastic Grour - Dit is hetzelfde als de Aarena alleen kunnen ook liquidators hier aan de game deelnemen. 

Gotcha Alchemica Exchange (GAX) - Ten slotte komt er in het land ook een exchange. Hier kan Alchemica worden verhandeld of als liquiditeit aan pools beschikbaar worden gesteld. Liquidity Providers krijgen hiervoor ERC20 tokens GLMR. Deze tokens komen van pas als je de bouwtijd van installaties wilt verkorten.

Image
Gotchiverse game
gotchiverse.io

Conclusie

Gotchiverse is een play to earn game die weer een nieuwe innovatieve manieren toevoegt aan de mogelijkheden van blockchain gaming. De DeFI backed NFTs zorgen ervoor dat je kunt farmen met je NFT. De uitrol van de game is nog maar net begonnen, maar de grote community rond Aavegotchi beloofd dat dit een populaire game kan worden.

Ook in onze eigen AllesOverCrypto Facebook community ben je van harte welkom om te praten en vragen te stellen over Gotchiverse, de metaverse en andere cryptoprojecten. Het antwoord op een vraag kun je vinden in onze FAQ. Ook heb je snel een antwoord als je je vraag + AllesOverCrypto googelt. 

 

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!