Bitcoin Diamond

Bitcoin Diamond - een betere versie van Bitcoin?

Waar komt Bitcoin Diamond ineens vandaan! Zomaar uit het niets kregen Bitcoinhouders op 24 november 2017 deze nieuwe currency bijgeschreven op hun balans. Er werd van tevoren niets tot nauwelijks over deze fork gesproken en voor velen was het dan ook een verrassing toen zij ineens een hoeveelheid Bitcoin Diamond in hun wallet zagen staan. Nu dit is gebeurd zijn we erg benieuwd, wat is Bitcoin Diamond eigenlijk en heeft het enige potentie? Je leest hier de uitleg over deze coin.

Wanneer is Bitcoin Diamond ontstaan?

Bitcoin heeft voor de derde keer een hard fork gedaan. Na Bitcoin Cash en Bitcoin Gold is er nu ook Bitcoin Diamond. De fork vond plaats op block height 495866. Bitcoin bereikte dit block op 24 november 10:20 uur Nederlandse tijd. 
Met de komst van Bitcoin Diamond is er een nieuwe chain gecreëerd. De miners zullen beginnen met het creëren van nieuwe blocks op deze chain met een nieuw Proof-of-Work algoritme. De huidige Bitcoin blockchain zal blijven bestaan en de nieuwe blockchain zal los van de oude opereren. Ze delen weliswaar dezelfde transactiehistorie alleen vanaf het blocknummer 495866 zullen ze beide een eigen transactiegeschiedenis opbouwen. 
Forks worden gedaan om de schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin aan te pakken. Op dit moment kan de valuta maar 7 transacties per seconde (7tps) uitvoeren. Dit in vergelijking met Visa (56000tps) en Paypal (450tps). Om uiteindelijk als betaalmiddel gebruikt te worden, is het erg belangrijk dat Bitcoin kan opschalen. 

Wat brengt Bitcoin Diamond ons?

Bitcoin Diamond is nog niet officieel gelanceerd en er heerst momenteel nog onduidelijkheid omtrent deze nieuwe munt.
Op hun website is de hoeveelheid informatie nogal schaars te noemen. 
De volgende punten vatten samen wat er te vinden is op de website:

 • Het doel van Bitcoin Diamond is om ‘the better bitcoin’ te worden. 
 • Ze willen drie problemen van Bitcoin aanpakken, namelijk:
  • De slechte privacybescherming -> Ze zorgen ervoor dat je balans en de hoeveelheid munten die hierop staan worden versleuteld. Hiermee zal de privacy beter beschermd zijn.
  • De langzame transactiebevestigingen -> Bitcoin Diamond heeft de block size groter gemaakt. Bij de huidige Bitcoin is deze 1MB en Bitcoin Diamond heeft er 8MB van gemaakt. Hierdoor is het mogelijk sneller en goedkoper transacties uit te voeren. De blocks worden 5x sneller gegenereerd.
  • De hoge participatiedrempel voor nieuwkomers -> De totale hoeveelheid Bitcoin Diamonds is 10x het aanbod van Bitcoin. Er worden dus in totaal 210 miljoen coins vrijgegeven en men verwacht dan ook dat de prijs 1/10de van een Bitcoin gaat worden. De drempel om de coins aan te schaffen is hierdoor lager en de kosten schijnen ook lager te zijn.
 • Het is mogelijk om de coins te minen wanneer het mainnet online komt. Dit zal in december gebeuren. Je kan ze minen met een full node client of minen binnen een pool. Op dit moment zijn er drie pools die het minen van BCD zal ondersteunen. Het is mogelijk om met je GPU te minen, dit kan met AMD en NVIDIA gedaan worden. Op Bitcointalk staat er dat ze na 1000 geminede blocks overgaan op Proof-of-Stake. Hierdoor is het mogelijk om rente/dividend te vangen over je BCD’s.
 • Iedereen die Bitcoin had tijdens de splitsing krijgt zijn aantal BTC x10 uitbetaald in Bitcoin Diamonds. Iemand met 1 Bitcoin krijgt dus 10 Bitcoin Diamonds.
 • De coin is nog niet live. Dit zal gebeuren wanneer de developers hier klaar voor zijn. 
 • Het is nog onduidelijk wie er achter de fork zit en uit welke leden het team bestaat.

Verschillen met andere Bitcoin forks


Differences between bitcoins.png


Bitcoin Diamond heeft de specificaties van de verschillende Bitcoins genomen en samengevoegd in een nieuwe coin. Het heeft de meeste vergelijkenissen met Bitcoin Cash. De enige belangrijke verschillen zijn dat Bitcoin Diamond wel een Segwit heeft en dat de privacy beter wordt gewaarborgd door de encryptie.  

Wat is een replay attack?

Bij het gebruik van Bitcoin en Bitcoin Diamond wil je niet dat, wanneer je BTC verstuurt, er ook BCD mee wordt verstuurd. De twee afzonderlijke valuta's moeten los van elkaar gebruikt kunnen worden. Wanneer deze afzondering niet lukt hebben we het over een replay attack. Er moet daarom dus een replay protection zijn. 
De afgesplitste blockchain hanteert dezelfde regels voor het doen van een transactie als de Bitcoin-blockchain. Wanneer er een transactie op de Bitcoin-blockchain wordt gedaan dan kan dezelfde transactie geïmiteerd worden op de afgesplitste blockchain. Zonder replay protection kan iemand die meekijkt met jouw transactie deze reproduceren en nogmaals (replay) versturen op de afgesplitste blockchain. Het is dan ook nodig om een uniek kenmerk mee te geven aan zo’n transactie waardoor ze alsnog van elkaar verschillen. Denk aan een ander watermerk. BCD geeft op hun website aan dat ze dit unieke kenmerk hebben verwerkt in de transacties waardoor Bitcoin-transacties niet kunnen worden geïmiteerd op de afgesplitste blockchain. 

Hoe kom ik aan Bitcoin Diamond?

Wanneer je BTC op een exchange hebt staan dan is het afhankelijk van dit handelsplatform of je ook daadwerkelijk de BCD's krijgt gecrediteerd. Je hebt namelijk niet zelf de private keys in handen. Ze horen jou de BCD’s te geven alleen is er geen autoriteit die hier toezicht op houdt. Ze kunnen er dan ook voor kiezen om niets te crediteren. De praktijk leert echter dat in ieder geval de grootste exchanges wel aan hun morele verplichting voldoen.

Wanneer je BTC op een paper wallet of een hardware wallet hebt staan dan kan je te allen tijde je Bitcoin Diamond claimen. BCD zal automatisch worden gedistribueerd. Je kunt ze gemakkelijk op je wallet terugvinden. 

Bitcoin Diamond Futures

Het is al mogelijk om in de futures van Bitcoin Diamond te handelen. Deze worden aangeboden op Binance. Met de aankoop van zo’n future ben je niet daadwerkelijk de bezitter van een Bitcoin Diamond. Je koopt een fictieve munt die bij de vrijgeving van Bitcoin Diamond wordt omgewisseld naar de echte coin. Mensen speculeren op deze manier nu al op wat de coin waard gaat worden. 
Aan het begin komen er 167 miljoen coins vrij. Met de huidige stand van de Bitcoin Diamond Futures van 50 dollar komt dit neer op 8,35 miljard marktkapitalisatie. Met dit bedrag komen ze tussen Ripple en Dash in te staan. Is dit een goede waardeschatting of zou de BCD-prijs lager/hoger moeten zijn? Het is vooralsnog lastig te bepalen. Voor iedere Bitcoin zijn er tien Bitcoin Diamonds. Logischerwijs zou de prijs dan 1/10de Bitcoin moeten zijn. Als dat het geval is dan is de huidige koers van $50 nog niets!
Bitcoin Diamond wordt al op 33 exchanges ondersteund. Belangrijke hiervan zijn Binance, OKEX, HUOBI.pro en Bit-Z. Wanneer de coin wordt vrijgegeven kan je op deze exchanges de handel starten.

Hoe ziet de toekomst van Bitcoin Diamond eruit?


Ze hebben op hun website de volgende roadmap gepubliceerd. Verdere details moeten nog komen.

Roadmap Bitcoin Diamond.PNG

 

In 2017 zijn er nu drie hard forks geweest. Wie weet komen er in 2018 nog meer, we zullen het zien!
Wij zijn benieuwd naar wat je vindt van de forks? Doet het Bitcoin goed of juist niet? Is het wellicht een indirecte vorm van inflatie? Laat het ons weten in de comments!

Get in touch

Je kan in contact komen met de community door middel van het e-mailadres [email protected]. Mensen met goede suggesties zullen worden beloond geven ze aan op de website. Heb je iets in gedachte dan is het zeker het proberen waard om je idee bij hen neer te leggen!
Daarnaast kan je ze ook volgen op social media:

Facebook
Github
Reddit
Twitter

Hoe koop ik Bitcoin Diamond?

Bitcoin Diamond kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van BCD.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Login in je account
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
 3. Druk links bovenaan op Crypto kopen en kies voor Bankstorting
 4. Zorg dat hij op het tabje Fiat staat in plaats van Crypto en controleer of hij op Euro staat
 5. Kies voor iDEAL wanneer je het geld direct op je account wilt hebben en Bank Transfer (SEPA) wanneer je het ook prima vindt als het een paar dagen duurt voordat het geld erop staat
 6. Wacht totdat jouw euro's op het Binance account zijn gestort
 7. Klik bovenaan op Handelen en selecteer Klassiek
 8. Je zit nu op het handelsgedeelte van Binance. Klik aan de rechterkant op FIAT en selecteer EUR
 9. Een aantal munten zijn op Binance te verhandelen voor euro's. Maar, de meeste worden verhandeld tegen Bitcoin. Zoek het handelspaar BTC/EUR op en koop met jouw euro's Bitcoin.
 10. Klik vervolgens het tabje BTC aan en zoek Bitcoin Diamond op aan de hand van z'n ticker BCD
 11. Je vindt nu het handelspaar BTC/BCD. Door die aan te klikken, kan je Bitcoin Diamond kopen
 12. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.