aion token logo background allesovercrypto binance kopen free

Aion coin - Een netwerk aan blockchains

Op dit moment zijn er honderden blockchains. In de komende jaren komen er meer en meer bij en hebben we misschien wel duizenden of miljoenen blockchains. Al deze blokketens communiceren op dit moment niet met elkaar en lijken op de computers uit de jaren '80. Ze hebben stuk voor stuk veel potentie maar komen pas echt tot leven wanneer ze met elkaar verbonden zijn. Aion wil hetzelfde voor blockchains doen als wat internet voor de computers heeft gedaan: ze met elkaar verbinden en daardoor oneindig veel mogelijkheden creëren. In dit artikel krijg je een uitleg over wat Aion doet en wat ze willen bereiken.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Bekijk snel

Wat is Aion?

De blockchaintechnologie zal sneller mainstream gaan vanaf het moment dat het mogelijk wordt om alle afzonderlijke blockchains met elkaar te laten communiceren. Momenteel bestaan ze nog afzonderlijk van elkaar doordat privacy een belangrijk aspect is en deze te allen tijde gewaarborgd moet blijven. Als hier een oplossing voor komt, dan kan de isolatie verbroken worden en kunnen de chains met elkaar samenwerken. Dit zal ons naar de derde generatie van de blockchaintechnologie brengen. Om dat even uit te leggen:
De eerste generatie blockchain werd gebouwd als cryptocurrency, zoals Bitcoin.
De tweede generatie blockchain werd ontwikkeld als netwerk waarop ontwikkelaars applicaties voor de blockchain kunnen bouwen. Een goed voorbeeld hiervan is Ethereum. Deze generatie is te vergelijken met de computers in de jaren '80. Ze hebben veel potentie maar zien nog niet in hoeveel waarde ze kunnen hebben wanneer ze met elkaar in verbinding staan en kunnen samenwerken. 
De derde generatie blockchaintechnologie zal deze verbondenheid brengen en ons daarmee dichterbij mainstream-adoptie brengen. Aion behoort tot deze generatie en maakt het met zijn netwerk mogelijk om te:

 1. Samenwerken: Je kan data en waarde verplaatsen tussen alle verbonden blockchains binnen het Aion-netwerk
  01-interoperability_0.png
   
 2. Schalen: Het Aion-netwerk vergroot de transactiesnelheid en de datacapaciteit van de aangesloten blockchains. Dit realiseren ze met hun nieuwe Virtual Machine en doordat ze het mogelijk maken om applicaties op meerdere blockchains te laten werken.  
  schaalbaarheid aion netwerk.png
   
 3. Creëren: je kan aangepaste publieke en private blockchains maken die kunnen samenwerken met andere aangesloten blockchains. Zo kan je zelf het consensus mechanisme, de soort coin/token en het beleid bepalen
  spoke aion netwerk.png
   

Om dit allemaal te realiseren draait het Aion-netwerk zelf op zijn eigen blockchain, genaamd Aion-1. Deze is zo gemaakt dat het blockchains met elkaar kan laten samenwerken en zijn eigen applicaties kan ondersteunen. Om alles te laten werken en te beveiligen wordt de token van Aion gebruikt.

In deze video leggen ze in vier minuten uit wat het cryptoproject doet en wat ze willen bereiken:

Potentie van Aion

Op dit moment is er ongelooflijk veel interesse van bedrijven in de blockchaintechnologie. Sommige bedrijven zoals IBM investeren hevig in de ontwikkeling ervan en een andere creëeen hun eigen blockchain, zoals Disney met DragonChain
In juli 2017 hadden al meer dan 150 bedrijven zich ingeschreven bij de Enterprise Ethereum Alliance (EEA). Deze alliantie verenigt bedrijven die allemaal willen leren over wat blockchain hen kan brengen. 
Ondanks de grote interesse gebruiken nog maar weinig bedrijven daadwerkelijk de nieuwe technologie. De huidige blokketens lopen namelijk tegen schaalbaarheids- en privacyproblemen aan. 
Op dit moment wordt veel geld gebruikt om de perfecte blockchain te bouwen, maar men kan beter de oplossing zoeken in het laten samenwerken van deze blokketens. Aion is samen met ICON en WanChain de eerste die dit nastreven. 

Kenmerken van de Aion coin

 • Het is een ERC-20 token, gebaseerd op de Ethereum-blockchain. Je kan ze dus in je MyEtherWallet opslaan en op een hardware wallet zetten.
 • Wanneer het AION-1 netwerk operationeel is dan kunnen deze ERC-20 token geconverteerd worden naar AION-1 tokens. Je kan ze dan altijd over en weer verplaatsen, Ethereum is namelijk een aangesloten blockchain.
 • De ICO-prijs lag op $1,00. Dit was in juni 2017. Hier vind je de huidige koersprijs

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Roadmap

Aion zal in drie fases te werk gaan waarbij elke fase zich concentreert op verschillende aspecten van de technologie.

 1. Tijdens de eerste fase zullen ze zich focussen op de onderlinge communicatie tussen blockchains en het programmeren van verbindingsbruggen tussen deze chains.
 2. De tweede fase zal zich spitsen op de overgang van de Ethereum Virtual Machine naar de Virtual Machine van Aion.
 3. De derde fase zal alles afronden en de snelheid en efficiëntie van de onderlinge communicatie tussen blockchains optimaliseren. Daarnaast zal het hun eigen consensus algoritme introduceren.

Hieronder staan deze fases afgebeeld in hun roadmap: 

roadmap aion network.PNG

Populariteit

Aion wordt het meeste op Twitter (33k) gevolgd. Daarnaast houden mensen de ontwikkelingen ook in de gaten via Telegram (8,5k), Facebook (1,3k) en Youtube (1,1k).
Op Google is voornamelijk 'aion coin' een veelgebruikte woordcombinatie. 


 


Als we deze zoekterm vergelijken met de frequentie van de andere cryptoprojecten die focussen op interoperabiliteit (het verbinden van verschillende blockchains) dan zien we, op basis van deze zoektermen dat ICON op dit moment de populairste is van de drie.

Het team

 • Aion wordt geleid door Matthew Spoke. Hij is de CEO van Aion en Nuco en lid van de Enterprise Ethereum Alliance (EEA). Matthew leidt al vier jaar blockchainprojecten en wordt ondersteund door het ervaren team van Nuco. Nuco is een vooruitstrevend bedrijf als het gaat om het ontwikkelen van toekomstige digitale infrastructuren. Verder was Matthew Fintech Advisor bij Ontario Securities Commission en blockchain-specialist bij Deloitte.
 • Jinius Tu is de CTO, ofwel Chief Technical Officer, bij Aion en Nuco. Dit is iemand die verantwoordelijk is voor de benodigde technologie dat het bedrijf nodig heeft om zijn doelstellingen te bereiken. De CTO bekijkt hoe hij met zijn mensen en het beschikbare budget de technologie binnen een bedrijf zo goed mogelijk kan inrichten. Voorheen was hij blockchain Architect & Lead Developer bij Deloitte en vervulde hij dezelfde functie bij exchanges als Coinbase, BTC-e, BTC China en OKcoin. 
 • Kesem Frank is de COO van Aion en de oprichter van Nuco. COO staat voor Chief Operating Officer en hij maakt de vertaalslag van de strategie van het bedrijf naar de dagelijkse werkzaamheden die mensen uitvoeren. Voorheen was hij Blockchain-specialist bij Deloitte en Program Fellow bij Creative Destruction Lab. 

Om de rest van het team te zien, kan je hier naar hun teampagina gaan.

Aion heeft daarnaast nog een korte video gemaakt waarin je ze kunt 'ontmoeten':

Adviseurs

Aion heeft negen adviseurs die hen helpen bij het behalen van hun doelen. Anthony en Erik zijn er hier twee van:

 • Anthony Diiorio
  Anthony is een Serial Entrepreneur, investeerder en een welbekende leider op het gebied van gedecentraliseerde technologieën. Hij is onder andere de (mede)oprichter van Decentral, JAXX en Ethereum. Decentral is een softwareontwikkelingsbedrijf dat zich focust op de blockchaintechnologie, Jaxx is een multi-token wallet en Ethereum is de blockchain die we kennen van de smart contracts. 
 • Erik Gu
  Erik is de oprichter van Metaverse. Dit is een publieke blockchain in China waarmee Erik de financiële diensten en de vele transacties die hier worden gemaakt radicaal wil veranderen. 

Op hun website vind je de andere zeven adviseurs. 

Partners

Met de volgende negentien partners werken ze samen:

Partners Aion.PNG

 

Hoe koop ik Aion?

Aion kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van AION.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek AION op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in AION. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt AION gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.