Wat is USDT? Een uitleg over Tether.

Door Derek op donderdag, 3 augustus, 2017 - 20:30


Eerst maar een kleine geschiedenisles: USDT (Tether) bestond vroeger al onder een andere naam: Realcoin. Realcoin was een van de eerste altcoins en had concurrentie van (toentertijd) grote namen als Litecoin en Namecoin. De strijd aangaan met deze concurrenten was niet heel lucratief, dus de eigenaren van Realcoin besloten om voor een hele andere tactiek te gaan: Tether.


Fiat in de vorm van crypto

Wat Tether zo speciaal maakt is dat 1 USDT altijd gelijk staat aan 1 USD (US-dollar). Dit betekent dus dat wanneer je 1000 USDT bezit, je 1000 dollar bezit. Wat is dan het voordeel hieraan? Het voordeel is dat je de USDT in een veilige wallet kunt bewaren, net zoals je andere cryptomunten. Je kunt deze munten dus online opslaan, zonder dat een bank als tussenpersoon hoeft op te treden. 

Daarnaast is het voor handelaren erg handig om van cryptomunt naar cryptomunt te kunnen traden zonder dat zij zich druk hoeven te maken over de volatiliteit. De Amerikaanse Dollar staat bekend als de meest stabiele munt van de wereld (al valt deze reputatie tegenwoordig te betwisten) . Maar om deze reden lijkt USDT op dit gebied de meest veilige cryptocurrency


Is USDT wel zo veilig?

Toch is USDT niet zo veilig als het lijkt. Zoals hier te zien is, kende de cryptomunt weinig problemen tot halverwege april 2017 (met een korte uitzondering in augustus). Sindsdien is de prijs van USDT echter bijzonder volatiel geworden. Nog steeds niet zo volatiel als alle andere cryptomunten, maar als je denkt in een cryptomunt te investeren die altijd gelijk staat aan 1 dollar, dan kom je toch weleens voor vervelende verrassingen te staan. 

 

Ook USDT brengt risico's met zich mee

En dit heeft onder andere op Reddit ervoor gezorgd dat gebruikers de omstandigheden verdacht vinden. Zo is op een pagina van Tether zelf het volgende te lezen (vertaald naar Nederlands):

“Er is geen contractueel recht of een andere rechts- of rechtsvordering tegen ons om uw Tethers te verliezen voor geld of om te wisselen. Wij garanderen geen recht op aflossing of omwisseling van Tethers door ons voor geld. Er is geen garantie tegen verliezen wanneer u Tethers koopt, verhandelt of verkoopt.”

Met andere woorden, Tether is niet verplicht om jou dollars of euro’s terug te geven voor de USDT die je hebt. Maar dan valt het hele idee achter Tether toch weg? Toch wel een beetje een eng statement.

Waar de problemen in volatiliteit vandaan komen is ook niet helemaal bekend. Enerzijds kan het liggen aan de bankenpartners van Tether waarmee de connecties niet helemaal soepel verlopen, anderzijds kan het iets totaal anders zijn. Feit is dat Tether er zelf weinig over heeft losgelaten. 

Omdat we zelf Tether nog steeds niet helemaal vertrouwden en toch veel mensen tegen deze cryptovaluta traden, hebben we het nog wat dieper uitgezocht. Onze bevindingen zijn in dit artikel te vinden.

 


 

Benieuwd hoe je cryptocurrencies kunt kopen? Hier staan de stappen voor je onder elkaar:


1.    Maak een account aan op Binance
2.    Druk rechtsboven op Funds -> Deposits Withdrawls
3.    Druk op Deposit bij BTC
4.    Genereer een eigen adres en kopieer deze
5.    Ga naar Bitonic
6.    Koop het aantal BTC dat je wilt en plak het gekopieerde adres
7.    Wacht totdat de bestelling binnen is gekomen
8.    Ga op Binance naar Exchange en klik op de coin/token die je wilt kopen
9.    Koop de gewenste hoeveelheid van deze coin/token


Wil je andere cryptocurrency kopen of heb je wat meer uitleg nodig? Lees dan in dit artikel de gemakkelijkste, snelste of goedkoopste manier om je eerste stappen als crypto-investeerder te zetten.

Voor een complete handleiding van Binance, klik hier

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Log in of Registreer om een reactie te plaatsen!