Uitbetalen Bitcoins

Hoe kan ik mijn Bitcoins laten uitbetalen?

Door Patrick op donderdag, 21 september, 2017 - 23:11


Je hebt winst gepakt op een cryptocurrency en wilt deze graag laten uitbetalen in echte euro's.
Er zijn meerdere platformen waarop je dit kan doen, twee hiervan zijn Bitonic en Kraken.
Welke van de twee geniet de voorkeur en hoe gaat dit in zijn werk?


Uitbetalen via Bitonic

Wij hebben goede ervaringen met Bitonic. Als je ABN, ING, SNS of BUNQ hebt dan staat het geld dezelfde dag nog op de rekening, ook in het weekend. Zit je bij een andere bank dan kan het een dag duren. 
Bitonic maakt gebruik van een spreiding. Met de stand van Bitcoin op dit moment zien we dat zij 1 BTC kopen voor €3016  en verkopen voor €3116. Aan allebei de kanten lever je dus geld in. 

Hoe gaat het in zijn werk?

1. Stel je hebt op een exchange coins als Stratis, Lisk of Qtum staan, dan is het 't beste om deze eerst in te wisselen voor Bitcoins. Vervolgens stuur je deze Bitcoins van de wallet op de exchange naar jouw eigen wallet op de computer. Dit wordt geadviseerd door Bitonic doordat overboekingen vanaf een exchange vaak te laat aankomen. 

2. Ga vervolgens naar Bitonic en klik op verkopen

uitbetalen.PNG

3.  Noteer je gegevens in de volgende velden

invullen gegevens.PNG

Retour-bitcoinadres

Het Retour-Bitcoinadres is belangrijk om in te vullen. Mocht er namelijk iets misgaan met de transactie dan worden de coins teruggestort op het ingevulde adres. Als dit het geval is dan zal Bitonic binnen vijf minuten, nadat er een netwerkbevestiging binnen is, de coins terugsturen. Het retour-bitcoinadres is het bitcoinadres van jouw wallet. 

Urgente uitbetaling

Als je wilt dat de betaling direct wordt uitgevoerd dan kan je 'urgente betaling' aanvinken. Met het aanvinken van deze optie geef je Bitonic de opdracht het zo snel mogelijk handmatig naar jou over te maken. Dit gebeurt doorgaans binnen een uur en als je een van de bovenstaande banken hebt dan gebeurt dat direct. Het is mogelijk om tot 22.00 uur de urgente betaling te laten uitvoeren. Heeft u een andere Nederlandse bank dan dient de opdracht voor 16.00 uur ontvangen en bevestigd te zijn. Is het na deze tijd binnengekomen dan zal de uitbetaling in de avond worden gedaan en daarmee de volgende ochtend op de rekening staan. Gebruik een minimale miners-fee van 0.0003BTC bij een spoedbetaling. 
Zodra je alles correct hebt ingevuld kan je doorgaan naar stap 3.

3. Je kan nu jouw Bitcoins overmaken naar het adres dat Bitonic bovenaan de pagina weergeeft. Dit adres is tien minuten geldig en wordt eenmalig gebruikt voor deze verkooporder. In onderstaande afbeelding zie je dat mijn tijdelijke adres begon met 1B en eindigde met 5j. 

bitcoinadres.PNG

Miners-fee

Vergeet nooit voldoende miners-fee toe te voegen bij het uitbetalen. 
Bitonic ziet direct dat jouw transactie binnenkomt maar kan deze pas uitbetalen wanneer deze ook daadwerkelijk bevestigd is. Deze bevestiging wordt gedaan door de miners. Zij handelen transacties met hoge fees eerder af dan transacties met lage fees. Een minimale minersfee van 0.0001BTC wordt aanbevolen. Je kan deze fee betalen door aan Bitonic niet 1 Bitcoin maar 0.9999 Bitcoin over te maken. De rest gaat op aan fee en er zal dan 0 Bitcoin overblijven in jouw wallet. 
Zodra je het geld hebt overgemaakt zal, afhankelijk van je miners-fee, het geld op jouw bankrekening verschijnen.


Uitbetalen via Kraken

Er is een goedkopere manier om je Bitcoins te laten uitbetalen, dit is via de de exchange Kraken. Zij ondersteunen ook de uitbetalingen in euro's en rekenen niet met een spreiding. De uitbetaling duurt wel langer, namelijk zo'n twee à drie dagen. 
Ik leg jullie hier uit hoe het werkt:

1. Maak een account aan op Kraken en verifieer jezelf totdat je de status hebt bereikt van Tier 2. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je naam, geboortedatum, telefoonnummer en je woonadres te noteren. Dit doe je onderaan de volgende pagina.

2. Stuur je Bitcoins naar jouw Kraken account 

3. Klik in Kraken op funding -> withdrawal -> euro (EUR)

4. Voeg je bankgegevens toe en voer de uitbetaling uit

add bank account.PNG


Conclusie

Ben je op zoek naar een snelle, betrouwbare service kies dan voor Bitonic.
Neem je genoegen met een uitbetaling die wat langer duurt en bespaar je hier graag wat euro's mee, kies dan voor Kraken!
Vergelijking op basis van de uitbetaling van een Bitcoin:
Bitonic:  3016 euro
Kraken: 3030 euro 


Ben je benieuwd hoe het na de uitbetaling gaat met betrekking tot de belastingdienst? Lees dan hier hoe de Belastingdienst kijkt naar cryptocurrencies.