Cryptofonds

Cryptofondsen: de cryptomarkt toegankelijk voor iedereen

Wat is een beleggingsfonds?

Om cryptofondsen te begrijpen, is het van belang om eerst te weten wat een beleggingsfonds precies is. Bij beleggen is het belangrijk om spreiding aan te brengen in je portfolio. Hierdoor ben je minder afhankelijk van een specifieke belegging en daardoor is het risico van de belegging lager. Beleggingen kunnen worden gedaan in verschillende categorieën zoals aandelen, obligaties, bedrijven en sectoren. Het kost een hoop tijd om jezelf in te lezen in al deze categorieën en is voor een inleg van een paar honderd euro niet interessant. Om jezelf deze tijd te besparen en toch de spreiding te hebben bij een lage inleg, is het een mogelijkheid om je geld te stoppen in een beleggingsfonds. Ieder fonds is anders en bestaat uit meerdere beleggingen. Het kan zo zijn dat een aantal aankopen binnen het fonds omlaag gaan en dat andere omhoog gaan. Zo wordt het specifieke risico van een belegging opgevangen. 

Ieder fonds heeft een eigen strategie en focus

Er zijn veel beleggingsfondsen waarin belegd kan worden. Zo zijn er aandelenfondsen, cryptofondsen, obligatiefondsen en fondsen die zich specifiek richten op een thema zoals duurzaamheid. Ook zijn er gemengde beleggingsfondsen die bestaan uit zowel obligaties als aandelen. Wie weet worden binnenkort cryptocurrencies ook aan deze gemengde fondsen toegevoegd.
Verder worden fondsen gerankschikt op risicoprofiel. De gradaties gaan van defensief naar offensief.

Fondsmanager

De fondsmanager is er om de huidige beleggingen binnen het fonds te analyseren en op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden. Het kan zijn dat beleggingen binnen de portefeuille niet meer aan de criteria van het fonds voldoen en deze worden dan vervangen door nieuwe aankopen. De fondsmanager is veelal breed onderlegd in de financiële wereld en heeft analysten in zijn team die per sector en land hun expertise hebben. 
De fondsmanager en zijn team zorgen ervoor dat jij niet hoeft om te kijken naar je belegging. Het enige wat je hoeft te doen is instappen en te verkopen wanneer jij dit wilt. Verder zullen de stappen op de beurs en het beheer van het geld door de fondsmanager en zijn team gedaan worden. Natuurlijk worden hiervoor wel kosten in rekening gebracht. Gemiddeld gezien zijn de kosten voor vermogensbeheer 1,22%. Daarboven komen nog de eventuele administratie -en marketingkosten. 

Cryptofondsen

De eerste cryptofondsen zijn gecreëerd en maken het mogelijk voor het grote publiek om hun portfolio uit te breiden met een belegging die zijn waarde afleidt aan de conjunctuur van cryptocurrencies.
Twee voorbeelden van cryptofondsen zijn die van ICONOMI en Bittwenty.

ICONOMI

ICONOMI heeft een beleggingsfonds gecreëerd dat bestaat uit 21 cryptocurrencies. Hier zitten bekende currencies in zoals Bitcoin en Ethereum maar ook nog relatief onbekende zoals Aragon en Matchpool. Je kan het fonds kopen op het ICONOMI-platform.
Uiteindelijk is het idee dat je op dit platform ook zelf cryptofondsen kan creëren. Ze zijn op dit moment bezig met het ontwikkelen van deze optie.

Bittwenty

Bittwenty bestaat uit twintig cryptocurrencies. Hier zijn alleen coins uit de top 30 van dit moment in opgenomen. Het fonds is te koop op de gedecentraliseerde exchange van Bitshares.
 

De cryptomarkt wordt toegankelijker

Met de komst van cryptofondsen wordt de cryptocurrency markt steeds makkelijker bereikbaar voor het grote publiek. Mensen hoeven niet meer moeilijk te doen met wallets en kunnen direct bij een fonds hun beleggingsaankopen. Meer cryptofondsen, meer toetreders en logischerwijs leidt deze nieuwe toestroom tot een prijsstijging van de cryptocurrencies. 

Zelf een cryptofonds creëren?

Bij ICONOMI is het nog niet mogelijk een eigen fonds te starten maar bij PRISM kan dit wel. 
Je geeft op deze exchange per cryptocurrency aan hoeveel procent je in het fonds wilt opnemen en bouwt zo het portfolio op. Zo kan je fonds bestaan uit bijvoorbeeld 25% Bitcoin, 25% Ethereum, 25% Litecoin en 25% Monero. Leg je dus 100 euro in, dan zal dit bedrag gelijkwaardig worden verdeeld over deze vier. Alles wordt netjes autmoatisch geregeld door de smart contracts van Ethereum
Wanneer beleggers geld inleggen in jouw fonds dan zal dit verspreid worden over deze vier coins.  Doet je fonds het goed dan kom je naar voren op hun website en zullen mensen het door jou uitgekozen portfolio kopiëren en in investeren. 
In deze video zie je hoe je zelf een fonds kan opzetten op het platform van PRISM. 

 

Zelf cryptocurrency's uitzoeken of in een cryptofonds stappen?

Heb je geen verstand van zaken en ook geen tijd om je in te lezen, dan is het verstandig om in een fonds te beleggen. Heb je dit wel dan kan je prima de moeite nemen om zelf een portfolio aan coins samen te stellen. Je zou kunnen kijken welke currencies de bestaande fondsen in hun portfolio opnemen. Blijkbaar geloven de specialisten in deze crypto's en zou je kunnen overwegen een aantal hiervan ook aan jouw portfolio toe te voegen.
Sta je voor de beslissing om in een fonds te stappen, bedenk dan dat allereerst het kostenplaatje belangrijker is dan het rendement. Het zou zonde zijn als het eerste jaar aan rendement al opgaat aan kosten. Let hier dus goed op.
Naast cryptofondsen zijn we in de wereld ook hard bezig met het creëren van ETF's, mutual funds en andere beleggingsinstrumenten voor de cryptocurrencies. Ontzettend interessant om in de gaten te houden en het maakt het mogelijk dat straks iedereen kan beleggen in cryptocurrencies!

Hier vind je wat meer uitleg over hoe je crypto kunt kopen en hier vind je de handleiding van de Binance Exchange

Vergeet ons niet te volgen op Facebook, zodat jij als eerste op de hoogte bent van nieuwe artikelen!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.