Vallende Bitcoinmunten

CEO van Circle zegt dat fiatgeld digitaal zal worden

Jeremy Allaire, de CEO van het bedrijf Circle, zegt dat het tokenizen van fiatgeld een kwestie van tijd is.

Digitaal geld

In een interview in de podcast Global Coin Review zei Jemery Allaire dat uiteindelijk al het fiatgeld digitaal zal worden. Hij zegt:

Toen we in 2013 met het bedrijf Circle begonnen, was onze overtuiging dat digitaal geld zoals Bitcoin in gebruik zou toenemen. Maar we geloven ook nu dat fiatgeld uiteindelijk zelf digitaal kan worden.”

Allaire denkt dat monetaire transacties steeds goedkoper en sneller zullen gaan en dat dit prima kan met het traditionele fiatgeld. Maar, hij denkt niet dat dit traditionele geld gemakkelijk als token op de blockchain kan werken.

Hij denkt daarom dat er een aantal digitale currency's zullen komen die hun waarde ontlenen aan een mandje van tradtitionele currency's zoals de euro en dollar. Deze tokens kunnen dan wereldwijd worden gebruikt. Hij denkt wel dat er veel barrières zullen zijn om dit te bewerkstelligen, denk aan nationalisme en handelsconflicten.

Nationale banken geven digitale currency uit

Al meerdere centrale banken hebben aangegeven een eigen digitale munt uit te willen brengen. Voorbeelden van landen waar dit gebeurt zijn Rwanda, Uruguay, de Bahama's, China, Zweden, Oekraïne en de Caraïben. Jeremy Allaire zegt dat de Verenigde Staten achterloopt ten opzichte van China bij de ontwikkeling van een eigen digitale munt.

Het bedrijf Circle heeft zelf ook een eigen digitale munt uitgebracht, de USD Coin. Deze cryptomunt is zoals de naam al doet vermoeden gebaseerd op de waarde van de Amerikaanse dollar.