Netwerk

Verdachte transacties worden opgemerkt door Chainalysis

Chainalysis heeft een tool gelanceerd waarmee je een melding kan krijgen wanneer er een verdachte transactie wordt uitgevoerd.

Chainalysis is een blockchain-analytics-bedrijf. Ze hebben op hun eigen blog aangegeven dat ze een alert kunnen versturen wanneer er in hun systeem een verdachte transactie wordt opgemerkt. Het bedrijf heeft een anti-witwas compliance-oplossing dat Know Your Transaction (KYT) heet. De alert wordt in deze oplossing geïmplementeerd en zal werken voor vijftien verschillende cryptocurrency's.

Risicobeperking

De tool is bedoeld om handelsplatformen en andere financiële instituties te helpen bij het verminderen van de wettelijke en reputatierisico's. Michael Breu, de CCO van het handelsplatform Gemini zegt:

We zijn een bedrijf uit New York en zijn verplicht om alle transacties te controleren. Tools zoals KYT-alerts, die continu alles in de gaten houden, in combinatie met ons eigen compliance-beleid helpen de Gemini Exchange om te voldoen aan de wettelijke verplichtingen.

Chainalysis controleerde hiervoor al de crypto-transacties met grote volumes, maar nu zal het systeem ook een melding geven wanneer er een verdachte partij bij betrokken is of er een bepaalde waarde wordt overschreden. Dit maakt de Know-Your-Transaction nóg beter.

Nu nog alleen voor grootste cryptomunten

De waarschuwingen die het systeem afgeeft worden opgedeeld in de categorieën ernstig, hoog, gemiddeld en laag. Op dit moment worden er zoals eerder aangegeven vijftien cryptomunten ondersteund. Dit zijn Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Litecoin (LTC), de grootste stablecoins en ERC-20 tokens zoals Tether (USDT), Maker (MKR) and DAI. De product VP van Chainalysis, John Dempsey, zegt:

Aangezien de wet- en regelgevers hun aandacht richten op de industrie, is het belangrijk dan ooit dat cryptocurrency-bedrijven laten zien dat ze hun best doen om aan de compliance-verplichtingen te willen voldoen. Elke minuut telt bij het beheren van gehackte fondsen, darknet-markten en andere illegale activiteiten. Dit is de reden waarom Chainalysis investeert in snelle, bruikbare waarschuwingen om onze klanten te helpen risico's in verschillende cryptocurrency's te verminderen.

Chainalysis geeft aan dat ransomware-aanvallen in 64% van de gevallen cryptocurrency's gebruiken om hun uitbetaling mee te doen. Het gaat hier dan om het witwassen van het geld.

Bronnen: cointelegraph, blog chainalysis