Vrouw die lacht naar haar smartphone

Button Wallet helpt 300 miljoen Telegram-gebruikers aan eerste cryptomunt

Button Wallet is een multi-cryptocurreny-wallet en lanceert een gratis testservice op het Telegram-Open-Netwerk (TON). 300 miljoen Telegram-gebruikers kunnen hierdoor crypto gebruiken en kennismaken met de nieuwe digitale munt.

Adoptie van crypto

Forbes geeft aan dat iedere Telegram-gebruiker 6,6 Testnet Gram-tokens kan krijgen als hij dit wil. Dit is de cryptocurrency van Telegram's TON blockchain-platform. 

Alex Safonov, de oprichter en CEO van Button Wallet, zegt dat ze de Gram-token weggeven zodat mensen ervaring kunnen opdoen met cryptomunten. Hierdoor kan de adoptie van crypto toenemen. Hij zegt:

De massa-adoptie van crypto is momenteel nog het grootste obstakel van deze digitale valuta. Met wat wij nu introduceren kunnen mensen cryptomunten gebruiken zonder de kans te hebben om geld te verliezen. 

Safonov zegt dat je moeilijk kan verwachten dat mensen crypto gaan gebruiken in hun leven wanneer ze er nooit iets eerder mee hebben gedaan. Veel mensen hebben de associatie met crypto dat je er grof geld mee kan verliezen. Dit weerhoudt hen ervan om ermee te starten. Er heerst nog een sfeer van angst terwijl het zoveel mooie voordelen kan bieden.

Dankzij de integratie van de Button Wallet in Telegram kan je:

  • crypto naar iedere vriend in je Telegramlijst sturen. Het enige wat je hiervoor dient te hebben is de gebruikersnaam van de persoon.
  • crypto kopen en verkopen.
  • de ene cryptomunt omzetten naar een andere cryptomunt.
  • notificaties krijgen van transacties in je account.

Om dit mogelijk te maken, werken ze samen met Waves, Changelly, Stellar, MoonPay, Wyre Inc. en DAI.

Beveiliging moet goed zijn

Net als Facebook wil Telegram dus een betaalservice integreren in z'n chat-app. Het is heel erg belangrijk dat de beveiliging hiervan goed is geregeld. Wanneer er een bug (fout in de code) zit dan kan dit leiden tot het lekken van telefoonnummers. Privacy is tegenwoordig een omstreden kwestie en hier dient goed rekening mee te worden gehouden.

Bronnen: button wallet, cointelegraph