Een jonge vrouw met een Bitcoin in haar hand

1 op de 5 cryptobezitters in Europa is een vrouw

Het merendeel van de cryptocurrency-bezitters is man. Toch zijn de verschillen niet heel groot. Uit onderzoek van de bedrijven Bitpanda en GlobalWebIndex is gebleken dat 1 op de 5 cryptobezitters in Europa een vrouw is. Ze hebben een brede set aan data onderzocht van de Europese crypto-investeerder.

Anders dan verwacht

Voorheen dacht men dat mannen meer dan 90% van de crypto-populatie bevatte, maar het tegendeel blijkt nu. In dit rapport is te lezen dat in Europa 22% van de cryptobezitters een vrouw is en het overige gedeelte (78%) man.

Ook geeft het rapport aan dat vrouwelijke investeerders vaker tussen de 10% topverdieners zitten. Ze verdienen 3,3 keer meer dan de gemiddelde Europese vrouw. De volgende tabel geeft nog meer interessante verschillen weer tussen een crypto-investeerder en een reguliere Europese man en vrouw

Mannelijke crypto-investeerder t.o.v. gemiddelde Europese man Vrouwelijke crypto-investeerder
Werken 2,6x vaker in de Finance-sector Werken 1,6x vaker in de Finance-sector
Werken 2,3x vaker in de Marketing-sector Werken 2,3x vaker in de Marketing-sector
Werken 2,2x vaker in de Banken-sector Werken 1,9x vaker in de Banken-sector

Naast de verschillen op werkgebied, laat het rapport zien dat vrouwelijke crypto-investeerders meer afwijken van de gemiddelde Europese vrouw dan dat dit het geval is bij mannen. Vaak zijn mannen al geïnteresseerd in zaken als computers, programmeren, handelen en financiën. Vrouwen zijn veelal minder geïnteresseerd in deze zaken en daardoor zijn de verschillen tussen de twee vrouwelijke varianten groter. 

Verschillen binnen Europa

Het hangt af van waar je woont in Europa. In de gebieden waar meer jonge mensen wonen en een goede internetconnectie aanwezig is, daar zijn logischerwijs meer mensen die cryptomunten bezitten. Deze groep komt er sneller mee in aanraking en kunnen het gemakkelijker zelfstandig aankopen.

Momenteel is Zwitserland het land waar procentueel gezien de meeste crypto-bezitters van Europa zitten. Als we kijken naar steden, dan is Londen de absolute leider. Engeland zelf scoort niet hoog op de concentratie aan crypto-bezitters, maar de stad Londen heeft het hoogste percentage aan crypto-bezitters van heel Europa.

Eerder in de maand juli verscheen er een rapport dat 9% van de millenials cryptomunten zien als een mooie langetermijninvestering. Dit percentage ligt drie keer hoger dan bij oudere mensen.