Amsterdam coin exchange logo

Word (DA)ICO adviseur bij de Amsterdam Coin Exchange

Profile picture for user Patrick Suiker
Door Patrick Suiker -
do, 18/10/2018 - 11:00

Heb jij de afgelopen jaren niet stilgezeten en ben je uitgegroeid tot een absolute blockchain & crypto expert? Dan kan het nieuw handelsplatform Amsterdam Coin Exchange (ACE) jouw hulp goed gebruiken! Lees in dit artikel hier meer over. 

Wat is de Amsterdam Coin Exchange (ACE)?

De Amsterdam Coin Exchange (ACE) is een internationaal handelsplatform van Nederlandse bodem. Op hun platform kun je vanaf volgend jaar in cryptocurrency’s handelen.

ACE onderscheidt zich ten opzichte van zijn concurrenten doordat je jouw munt kunt verhandelen tegen de beste marktprijs. Het platform laat de prijzen van de verschillende handelsplatformen zien. Je kunt op deze wijze de munt kopen op de laagste prijs van de verschillende getoonde beurzen. Tegen de koersen op die aankoopbeurs verkoop je je munt dan ook weer. In de loop van komend jaar wordt het ook mogelijk om de munt weer te verkopen op de beurs die op dat moment daarvoor de beste verkoopkoers oplevert. Voor bezoekers is een demo versie opengesteld. Om een voorbeeld te geven wat dit voor de trader zal betekenen:

Stel je wilt in totaal 1 Bitcoin kopen. Bij Binance kan je deze aanschaffen voor 6500 dollar en bij Bittrex is hij te koop voor 6600 dollar. In dit geval biedt ACE jou de mogelijkheid om hem voor 6500 dollar te kopen. Een maand later wil je diezelfde Bitcoin verkopen. De prijs is gestegen naar 7500 dollar bij Binance en 7600 dollar bij Bittrex. In dit geval verkoop je hem voor de prijs van 7600 dollar. Op deze manier weet je dat je altijd de beste prijs voor jouw cryptomunten krijgt. 

De Amsterdam Coin Exchange is het eerste Nederlandse platform die deze dienst aanbiedt.

Image
Amsterdam Coin Exchange afbeelding

Achtergrond ACE

ACE is een uitbreiding van het online platform van Vondellaan Vastgoed voor haar relaties. Vondellaan biedt investeringen aan in verhuurd vastgoed, vooral Nederlandse woningen en buitenlandse vakantie-appartementen. Deze activiteiten leveren een constante stroom van inkomsten op. De bestaande investeerders bij Vondellaan kunnen nu al online hun beleggingen en rendementen volgen. Met ACE wordt deze mensen de mogelijkheid geboden om tegen de beste koers cryptovaluta in te kopen en ervaringen op te doen op dit gebied. Dit platform is daarmee een opstart naar het aanbieden van tokenised assets, vooral op het gebied van vastgoedinvesteringen in binnen- en buitenland. Met haar groepsmaatschappijen heeft Vondellaan Vastgoed in Nederland meer dan 150.000 relaties, waaronder meer dan 250 rechtstreekse investeerders de verschillende vastgoedprojecten.

Opstartfase

Voor de groep van beleggers die nog geen relatie van Vondellaan Vastgoed zelf zijn, is het handelsplatform van ACE op dit moment nog in de opstartfase. ACE stelt zijn platform voor deze groep beschikbaar om te ‘test-traden’, waarbij je zelf een fictief saldo aan je wallet kunt toevoegen om de functionaliteit te verkennen. In de aanloop naar de DAICO wordt het platform uitgebreid aan de hand van de eerste gebruikerservaringen.

Een DAICO is een vorm van een ICO waarbij de deelnemers/investeerders meer invloed kunnen uitoefenen op het project. Ze krijgen eigen (stem-)rechten in het bedrijf en kunnen zo invloed uitoefenen hoe het kapitaal binnen de beurs wordt ingezet. DAICO-investeerders kunnen bijvoorbeeld ook bepalen dat hun investeringen niet in het bedrijf blijven, maar weer worden uitgekeerd wanneer ze ergens in meerderheid niet mee eens zijn. De opbrengsten vanwege de DAICO vormen het garantiekapitaal voor de beurs, zodat de verplichtingen van ACE steeds voor 100% gedekt blijven.

Reservefonds

ACE wil in eerste instantie ca. 8 miljoen euro aanwerven voor hun DAICO, om daarmee het garantiefonds van de beurs te kunnen vormen, voor wanneer daar nieuwe investeerders op toetreden. Deze reserve noemen ze de High Yield Tokenized Asset Reserve (HYTAR). De reserve is nodig om als handelsplatform steeds voldoende liquide te blijven. In combinatie met vaste limieten per order kan ACE daarmee blijven garanderen dat ze de handelaars op het platform onder alle omstandigheden kunnen blijven uitbetalen. Het vermogen dat wordt opgehaald, wordt geïnvesteerd in Nederlands verhuurd vastgoed (tokenised assets). Het rendement dat daarmee behaald wordt, wordt ook weer aan de HYTAR toegevoegd, zodat ACE verder kan groeien en dan ook steeds grotere en meer frequente handelstransacties aankan.

Investeerders in deze DAICO ontvangen HYTAR tokens. Een HYTAR token heeft de vaste waarde van de kosten van een transactie op ACE. Die kosten zijn vast, dus onafhankelijk van de omvang van de transactie. Hiermee krijgen zij voordelen op het platform. Zo kunnen zij met de eigen transacties op het platform rechtstreeks rendementen van 0,001% - 5,500% per transactie realiseren. De HYTAR tokens zelf blijven waardevast, omdat ze niet worden uitgekeerd, maar steeds als garantievermogen beschikbaar blijven. 
 
Op 8 oktober heeft ACE de internationale inschrijving voor adviseurs opengesteld op (deel)werkzaamheden voor deze DAICO. Deze uitnodiging staat ook open voor Nederlandse adviseurs. Meer informatie hierover is te vinden op de HYTAR-webiste. De inschrijving sluit op 29 oktober a.s., dus wacht zeker niet te lang met reageren.

Word jij de (DA)ICO adviseur van ACE?

Professionals met voldoende ervaring en trackrecord mogen zich bij ACE aanmelden als (DA)ICO adviseur. Je mag zelf voorstellen doen waardoor je denkt dat de DAICO goed zal verlopen en/of je pakt taken op zoals:

 • het maken van een goede conversiepagina voor de DAICO;
 • het schrijven van de whitepaper, inclusief de werking van de token en het smart contract;
 • het uitbrengen van advies over hoe de marketing het meest effectief gedaan kan worden;
 • het bouwen van een community;
 • het ondersteunen van juridisch gerelateerde zaken;
 • het aantrekken van investeerders;

Het is de bedoeling dat vóór 26 november 2018 de nieuwe adviseurs bekend zijn. 

Aanmelden als adviseur

Je kan jezelf of jouw bedrijf aanmelden als (DA)ICO adviseur. Dit doe je door het "Proposal Advisory" document door te lezen en, wanneer je aan de vereisten voldoet, de laatste twee pagina's in te vullen en op te sturen naar [email protected].

Naast het invullen ervan is het goed om hen een duidelijk idee te geven van wie jij bent en wat je voor ze kan doen. Dit doe je door uitgebreid de punten onder 2.1 Qualifications uit het document te behandelen. Een aantal zaken die daar aan bod komen zijn:

 • Ervaring bij soortgelijke crowdfundingacties
 • Ervaring als adviseur
 • Structuur van de DAICO
 • Een samenvatting waarom jij of jouw bedrijf dé (DA)ICO adviseur voor ACE is
 • Kosten van jouw dienst

Gegevens ACE

Website www.amsterdamcoinexchange.com
Adres Prins Mauritslaan 37
1171 LP Badhoevedorp
Noord-Holland, Nederland
Telefoonnummer +31 85 065 67 55
Algemeen e-mailadres [email protected]
Social media Facebook ACE
LinkedIn ACE
Twitter ACE
Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.