GameFi
27/10/22

Wat is WinGoal? Word zelf een sterspeler in het WK 2022!

Wat is WinGoal? Word zelf een sterspeler in het WK 2022!

Snel €10 verdienen?

 1. Maak een account aan
 2. Stort 10 euro
 3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Real-life events op de blockchain brengen? Dankzij crypto en de blockchaintechnologie is het mogelijk. Wingoal brengt het grootste voetbaltoernooi naar Web3. Kijk je favoriete World Cup wedstrijd live, voorspel verschillende uitslagen en speel ook zelf met je eigen team in deze online wereld. Speelt je idool tijdens het WK 2022 alle andere deelnemende landen naar huis? Dan krijgt je in-game sterspeler ook verschillende upgrades. Ben je klaar om het op te nemen tegen andere teams om je plaats op het leaderboard te veroveren?

Bekijk snel

Wat is WinGoal?

WinGoal is een free-to-play blockchain game op de blockchain van Polygon die de FIFA World Cup naar de wereld van Web3 brengt. Niet langer real-life events alleen maar in Web2, maar een nieuwe interactieve en lucratieve omgeving van Web3. Stel je eigen voetbalteam samen, neem het op tegen anderen sterspelers, verbrand fysiek calorieën in ruil voor in-game rewards, voorspel voetbaluitslagen, kijk live naar World Cup wedstrijden en zoveel meer. Kortom: Wingoal is een one-stop-shop voor voetbal- en WK-liefhebbers wereldwijd. Speel, win, kijk en verdien met WinGoal!

Opta Data

Wingoal werkt samen met Opta Data, het Brits sportanalysebedrijf. Het levert data voor maar liefst 30 sporten in 70 verschillende landen. Opta Dat implementeert alle real-time World Cup data en past deze meteen toe op je eigen NFT-sterspelers. Op deze manier wordt alle World cup Data meteen beschikbaar gemaakt, volledig on-chain. 

Scenario: Messi heeft onlangs een wedstrijd gespeeld in World Cups Top 32. Algemene live scores voor Messi worden gegenereerd door Opta, en evalueren Messi's prestaties in die specifieke wedstrijd. Met het algoritme worden deze scores vervolgens toegepast op de attributen van onze voetbalkarakters, waardoor Messi's aanvallen en verdediging worden beïnvloed.

Idol system

Het is uiteraard niet mogelijk om een NFT van Messi of Ronaldo te bezitten, maar Wingoal werkt met een idool systeem. Voetbalfiguren in het spel zijn dus fictieve spelers, maar elk hebben ze een World Cup voetbal idool. Hierdoor kunnen in-game NFT characters zich gedragen als hun echte voetbalsterren. Is je favoriete voetbalspeler een succes tijdens het WK? Dan zal ook je avatar zich beter ontwikkelen waardoor je meer kans hebt op slagen in je eigen voetbalmatch. 

Live streaming 

Wil je geen seconde missen van je favoriete WK-wedstrijd? Volg de livestream op Wingoal. En het leukste? Jawel, ook dan verdien je in-game tokens. Er zullen reclameblokken aanwezig zijn tijdens de rust, waarmee je zomaar gratis en voor niets crypto kan verdienen. Alleen maar winnaars in deze wedstrijd! 

wingoal world cup

GamePlay

Wingoal is een one-stop-shop voor voetbal- en WK-liefhebbers wereldwijd. Niet alleen kun je je favoriete voetbalteam samenstellen, maar iedere gebruiker kan ook geld verdienen door het burn-to-earn principe. Ben je toch geen actief persoon? Dan kun je zelfs in-game rewards verdienen door het kijken van de livestream van het WK 2022.

Free-to-play

Elke speler stelt een team van 11 spelers samen. Dit zijn allemaal non-NFT’s, wat betekent dat je deze spelers niet kan verhandelen op secundaire markt, noch kun je deze upgraden. Je basisspelers hebben allemaal de basis rarities. Wingoal wil op deze manier volledig gratis zijn voor iedereen. Iedereen verdient het om deel te nemen aan Wingoal! En om dit extra te vieren hebben ze ook nog free minting events in de toekomst.

Om een wedstrijd te beginnen, heb je in totaal 15 spelers nodig. Dit betekent dat je nog 4 spelers moet kopen. Dit kan op de in-game marketplace aan de hand van een Card Pack. Die extra spelers zijn overigens wel NFT's die je later kan verhandelen. Wie de wedstrijd wint, is afhankelijk van je team, de opstelling en de juiste strategie:

Attributen:

 • Attack
 • Universal
 • Defence
 • Injury
 • Foul

Elke speler heeft drie hoofdcategorieën van attributen: aanval, universeel en verdediging. Vanuit deze combinatie krijgt elke speler een dynamische rating. Dit verandert, afhankelijk van de positie van de speler.

Wingoal team

Game modes

Wingoal kent in totaal 4 verschillende game modes, elk met hun eigen progressiesysteem en deelnamevereisten: 

 • Leagues
 • Global Ranking Round
 • Grading Round
 • Cup Series

Voltooi dagelijkse- en wekelijkse missies en ontvang verschillende in-game rewards. Niet alleen ontvang je in-game tokens zoals $WT, maar ook medical packs en training coupons. Alles om je team te trainen voor de beste wedstrijden. En wie weet verover je een plaats op het leaderboard. 

Facilities:

Net als in de fysieke wereld, hebben spelers te kampen met onder andere blessures. Maar ook heeft een voetbalploeg een plaats nodig om te trainen. Wingoal heeft 5 verschillende facilities:

 • Training Hall
 • Hospital
 • Kantine
 • Shop
 • Souvenir Center

Burn-to-earn

Sport is gezond, dat ontgaat ook Wingoal niet. Spelers kunnen zelfs deelnemen in real-world sportactiviteiten. Hoe? Fitness data wordt verzameld via GPS-systeem en Gyroscopes in je mobiele toestellen en worden vervolgens opgeslagen. Deze data wordt verwerkt door het algoritmisch systeem van Wingoal om een beeld te krijgen van je verbrande calorieën. Denk hierbij aan je prestatie, je hartslag, je BMI etc. Sporten is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je portfolio:

 1. Verdien crypto dankzij je eigen sportprestaties.
 2. In-game tokens worden proportioneel verbrand op basis van je eigen prestatie. 
wingoal soccer

Assets & Ecosystem

$MLS

Metaland Shares ($MLS) is het governance token van Wingoal en zal ook gebruikt kunnen worden in de aankomende games die worden ontwikkeld vanuit Metaland. $MLS heeft een totale voorraad van 200,000,000 tokens en kan niet verdiend worden tijdens in-game activiteiten, maar zal worden gebruikt voor volgende zaken:

 1. Aanpassingen condities van de wedstrijden;
 2. Uiterlijke aanpassingen;
 3. Het vrijspelen van bepaalde faciliteiten. 

$WT & $SWT​​​​​​​

 • $WT heeft een totale voorraad van 10,000,000,000 tokens en is het algemene in-game token dat spelers verdienen voor hun dagelijkse activiteiten.
 • $SWT heeft een totale voorraad van 1,000,000,000 en is het meer schaarse in-game token dat spelers verdienen in higher-level activiteiten.

Spelers kunnen ook uitslagen voorspellen. Hiervoor gebruiken ze $WT-tokens om één van de 64 World Cup wedstrijden te voorspellen. 

Team Metaland

Metaland is een Web2 mobile gaming studio dat zich ontwikkelt naar Web3. Hun eerste project is Pikaster, een GameFi project. Metaland bestaat uit een groep game developers met ervaring in DeFi, GameFi en verschillende start-ups:

Jay Lau wingoal
Stevie Ong wingoal
Ronny wingoal
Jay Lay - COO & Co-Founder

Jay Lay is de Chief Operating Officer van Metaland. Hij studeerde aan de Business School van HKUST in Hong Kong en heeft ervaring als head of operations bij ICOMain.io, een launchpad voor Initial Coin Offerings (ICO’s). 

Stevie Ong - BD & Co-Founder

Stevie Ong is verantwoordelijk voor Business Development bij Metaland. Stevie stuurde aan de London School of Economics and Political Science waar hij de kneepjes van het vak leerde. In 2018 was hij al BD-specialist bij AVIVON, een gedecentraliseerd blockchain platform dat zich bezighoudt met Artificial Intelligence (AI).

Ronny Song - CTO & Software Engineer

Ronny Song is de Chief Technology Officer (CTO) van Metaland. Als software-ingenieur heeft hij al de nodige ervaringen in fintech, maar ook crypto trading is voor hem geen onbekend terrein. Nu is Ronny zijn grootste doel om het grote publiek te laten kennismaken met Web3.

Partners

Wingoal ziet het groots, en terecht. Op relatief korte tijd hebben ze dan ook al meer dan 20 officiële partnerships weten te strikken. Enkele daarvan zijn:

Wingoal partners

Sociale Media

Wil je de laatste ontwikkelingen van WinGoal volgen? Bezoek dan één van hun kanalen:

Conclusie

Wingoal is dé one-stop-shop voor alle voetbal- en WK-liefhebbers. Dankzij het free-to-play en play-to-earn mechanisme kan iedereen gratis deelnemen. Opta zorgt voor een real-life integratie van alle data tijdens het WK en plaatst deze meteen op de blockchain. Start volledig gratis met je eigen in-game NFT-spelers en scoor jezelf naar de top. Het diverse karakter van Wingoal toont ons een nieuwe dimensie van Web3. 

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over WinGoal of NFT? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten over dit artikel is.

 

 

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!