wepower-wpr-crypto kopen-coin-token-energy platform

WePower (WPR) - Groene energie op de blockchain

WePower (WPR) is volgens vele experts een veelbelovend nieuw crypto-platform.  De ICO startte op 1 februari 2018 en de hardcap van $40 miljoen dollar was de volgende dag al behaald. Met dit geld gaan zij ervoor zorgen dat jij in groene-energieprojecten kan investeren en je eigen opgewekte groene energie kan verkopen. Hoe ze dit gaan doen vind je in deze uitleg over de crypto WePower.

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Bekijk snel

Wat is WePower?

WePower is in het leven geroepen om de klimaatverandering nu echt eens aan te gaan pakken. Volgens de oprichters draait de wereld nog veel te veel op zogenaamde 'dirty energy'. Hiertoe behoren fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie en steenkool.

Het kan nog jaren duren voordat deze dirty energy totaal wordt vervangen door groene energie, zeker als we moeten wachten op initiatieven van bovenaf. Om deze reden wil WePower de verandering van onderaf inzetten zodat we vandaag al ons best kunnen doen voor de betere wereld van morgen. 

Om dit mogelijk te maken gaat WePower de mensen die groene energie opwekken verbinden met de energieverbruikers. Deze energieverbruikers zijn voornamelijk de huishoudens. Ze bieden een trading platform waar energie-opwekkers hun energie direct kunnen verkopen aan de energieverbruikers. Hier krijgen zij WePower-tokens voor terug. Door het gebruik van de Ethereum-blockchain komt er geen tussenpersoon aan te pas en kan er zonder commissie gehandeld worden. 

Voorbeeld in Nederland

Mensen die zonnepanelen op hun dak hebben kunnen volledig zelfvoorzienend zijn in hun energievoorziening. Sommigen hebben zelfs overproductie en willen het overige gedeelte verkopen. Op dit moment verkoop je dit aan de energieleverancier waarbij je bent aangesloten.

Waar mensen zo'n 20 cent per kWh betalen voor hun elektriciteit, verkoop jij de overproductie van jouw zonnepanelen voor 7 cent per kWh. Dit betekent dat 13 cent, ofwel 65% van jouw rendement in de zakken van de energieleverancier gaat. Deze commissiekosten zijn niet aanwezig op het platform van WePower. Hierdoor wordt het mogelijk dat de energieprijzen omlaag gaan of dat de energie-opwekker meer rendement pakt. Hoe je het ook wendt of keert, we worden met z'n allen gestimuleerd groene energie op te wekken of te gebruiken. 

In de volgende video krijg je een beeld van hoe het platform eruit ziet en in zijn werk gaat.

In de praktijk

WePower is al druk bezig om het concept uit te rollen. Ze zijn nu samen met hun partner Elering bezig om een pilot te lanceren in Estland. Hier willen ze het hele nationale energienetwerk op het WePower-netwerk aansluiten. 

Binnen negen maanden willen ze uitbreiden naar Spanje, opgevolgd door Duitsland, Italië, Griekenland en Portugal. Ze hebben hun tokenmodel al zo ingericht dat het voldoet aan de Europese wetgeving. 

Team

Het team van twintig man komt voornamelijk uit Estland en Litouwen. Van blockchain-ontwikkelaars tot verkopers, van community-bouwers tot energiedeskundigen. Het team van WePower is zeer divers, wat een goed teken is. De leiding wordt genomen door het volgende drietal:

Nikolaj Martyniuk - Co-Founder & CEO
Martyniuk heeft veel ervaring op het gebied van internationale groene energie en de groei hiervan. Nikolaj is verantwoordelijk voor de globale strategie en de ontwikkeling van WePower. 

Artūras Asakavičius - Co-Founder
Asakavičius is juridisch onderlegd en heeft ervaring in de FinTech. In de afgelopen vijf jaar heeft hij een team van advocaten begeleid die verantwoordelijk waren voor FinTech-, blockchain- en cryptocurrency-gerelateerde bedrijven bij het grote advocatenkantoor Sorainen. Arturas focuste zich op relaties met de investeerders en de juridische aspecten van het bedrijf. 

Kaspar Kaarlep - CTO
Kaarlep was hiervoor de CTO van Elektrilevi. Dit is een grote energieleverancier in Estland, vergelijkbaar met Nuon bij ons in Nederland. Verder heeft gewerkt aan de integratie van groene energie en slimme energiesystemen (smart grids) in huishoudens. Ook is Kaspar een bekende spreker op Europese conferenties die gaan over de digitalisering van energiesystemen. 

Roadmap

Het team zet zich iedere dag weer in om hun voorafbepaalde deadlines te behalen. Deze zijn bij elkaar gezet in de volgende roadmap.

Image
Roadmap WePower-crypto kopen
bron: https://wepower.network/

Partners

WePower heeft energie-, blockchain- en technologiepartners die het project steunen.

Energiepartners

  • Partnerschap met Elering.  Dit is een nationale transmissiesysteembeheerder voor elektriciteit en aardgas in Estland. Samen lanceren ze een pilot waarmee ze de energie in Estland gaan 'tokenizen'. Met andere woorden, ze willen alle energie in het land via het WePower-netwerk regelen en de handel ervan met tokens stimuleren.
  • Het ministerie van energie van de Republiek Litouwen steunt Wepower, omdat ze de potentie van het project inzien en van mening zijn dat de impact ervan groots is.
  • Conquista Solar, Civitas projects en Novocorex zijn bedrijven die hebben aangegeven WePower te willen gebruiken. Door deze drie partijen komt er 1000 megawatt aan zonne-energie op het WePower-platform. Even voor de inbeelding, een huishouden uit West-Europese landen gebruiken gemiddeld 3,5MW per jaar. Zo'n 285 huishoudens kunnen dus door deze drie bedrijven een jaar lang zichzelf voorzien van stroom door middel van het WePower-netwerk.
  • Startupbootcamp samen met Australian Energy, Spotless en andere partijen zullen een energieprogramma starten in Australië. Met dit programma willen ze mensen in Australië 'energiezelfvoorzienend' te maken en dat alles efficiënter geregeld kan worden. De accelerator Startupbootcamp heeft WePower uit duizenden projecten gekozen om hierbij te helpen.  
  • De energieleverancier 220 Energia wil samen met WePower de integratie van groene energie in de Baltische Staten gaan realiseren.  

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Blockchainpartners

  • BlockchainIL geeft advies aan WePower. Dit is een bedrijf dat zich focust op ICO’s. Ze hebben ook Bancor, Sirin Labs en Stox geadviseerd.
    Image
    twitter BlockchainIL WePower-crypto kopen
  • AmaZix is een communitymanager voor crypto-projecten en zal WePower hier ook bij begeleiden. 

Technologiepartners

  • Catapult - Aanbieder van de slimme meter
  • Wings - Een blockchain-paltform dat nieuwe projecten helpt met de promotie zodat de ICO goed zal verlopen
  • Metasite - Dit is een business analist voor software-ontwikkeling
  • Blockchain Labs - Focust zich op smart contracts
  • Finpass - Een platform om de 'Know-Your-Customer' te regelen

De WPR-Token

Kenmerken
Token symbool WPR
Aantal tokens 289 miljoen
Prijs tijdens ICO $0,13
Token type ERC-20 (gebaseerd op het Ethereum-protocol)
Hardcap verkoop van tokens $40 Miljoen
Verkoop tijdens pre-sale $30 Miljoen

Social media

Er is echt een ontzettend grote hype rondom WePower aanwezig. Dit vertaalt zich naar veel aanhang op social media.

Populariteit WePower
Twitter 33k volgers
Telegram 60k volgers
Facebook 24k volgers
Reddit 1,4k lezers

Conclusie

WePower is, in tegenstelling tot veel andere crypto-projecten, al druk bezig om hun platform in de praktijk te gebruiken. Ze hebben veel noemenswaardige partners die hierbij uitstekend kunnen helpen. 
De intentie om de wereld te verbeteren van onderaf is een mooi concept en het geeft ze een zekere gunfactor. Mensen vinden het belangrijk om de klimaatverandering tegen te gaan maar weten niet goed hoe. WePower geeft ze de mogelijkheid actie te ondernemen en biedt direct een investeringsoptie voor de mensen die in energie willen investeren. 

Met het veelzijdige en ervaren team, de hoge populariteit op social media en het duidelijke doel voor ogen lijkt WePower een mooie toekomst tegemoet te gaan. Het is een interessant project om in de gaten te houden en eventueel in te investeren. Hiervoor kan je WPR-tokens kopen op binance en dit doe je door onderstaande stappen te volgen.

Hoe koop ik WePower?

WePower kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van WPR.

  1. Meld je hier gratis aan bij Binance
  2. Login in je account
    Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
  3. Druk links bovenaan op Crypto kopen en kies voor Bankstorting
  4. Zorg dat hij op het tabje Fiat staat in plaats van Crypto en controleer of hij op Euro staat
  5. Kies voor iDEAL wanneer je het geld direct op je account wilt hebben en Bank Transfer (SEPA) wanneer je het ook prima vindt als het een paar dagen duurt voordat het geld erop staat
  6. Wacht totdat jouw euro's op het Binance account zijn gestort
  7. Klik bovenaan op Handelen en selecteer Klassiek
  8. Je zit nu op het handelsgedeelte van Binance. Klik aan de rechterkant op FIAT en selecteer EUR
  9. Een aantal munten zijn op Binance te verhandelen voor euro's. Maar, de meeste worden verhandeld tegen Bitcoin. Zoek het handelspaar BTC/EUR op en koop met jouw euro's Bitcoin.
  10. Klik vervolgens het tabje BTC aan en zoek WePower op aan de hand van z'n ticker WPR
  11. Je vindt nu het handelspaar BTC/WPR. Door die aan te klikken, kan je WePower kopen
  12. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!

 

Bronnen: Medium, Wikipedia

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.