Bitcoin veel kapitaal

Waar handel je in Bitcoin met veel kapitaal?

Waar handel je in Bitcoin met veel kapitaal? Het is natuurlijk leuk als je schoftig rijk bent. Erg leuk zelfs! Maar het is natuurlijk nóg leuker als je van je schoftige hoeveelheid geld een nóg schoftigere hoeveelheid geld kunt maken! 

Dat doe je natuurlijk door een aantal verschillende opties naar elkaar te leggen. Ook wanneer je veel geld hebt, kun je het geld natuurlijk maar eenmalig uitgeven en vind je het logischerwijs belangrijk dat de investering die je doet zo gunstig mogelijk is.

Net zoals dat er meerdere soorten banken zijn waar je je geld naartoe kunt brengen, zijn er ook meerdere platforms waarop je aandelen kunt kopen. Of obligaties, goud, vaten olie of suikerspinnen. En voor Bitcoin is dat natuurlijk niet anders. Vandaag ‘zoomen’ we dus even in op de reeds fortuinlijkere mensen onder onze doelgroep en kijken we even pragmatisch mee waar je tegen de laagste kosten een zo hoog mogelijk rendement kunt behalen. Waar je kunt handelen in Bitcoin met veel kapitaal? Je leest er vandaag alles over in onze allernieuwste blog!

Bekijk snel

Voordat we beginnen is het interessant om even onderstaande korte video te bekijken. Het kost je 26 minuten van je leven, maar dan heb je in ieder geval alvast wat inzichten in wat je zoal kunt doen met kapitaal. 

https://www.youtube.com/watch?v=Q4QiCWBWRE4&feature=youtu.be

 

Wat is ‘veel kapitaal’?

De term ‘schoftig veel geld’ is net zo subjectief als ‘veel kapitaal’. Daarom is het misschien verstandig om deze definitie-kwestie alvast te beslechten. Er bestaat namelijk wel degelijk verschil in waar je het beste kunt investeren met €1.000 en waar je het beste kunt investeren met € 1.000.000. Waarom? Omdat de ene exchange aantrekkelijkere fee’s oplegt bij grotere transacties dan platformen die zich vooral richten op kleinere (en meer) transacties. 

Voor dit artikel stellen we de grens van ‘veel kapitaal’ op mensen die willen handelen met minimaal € 50.000 aan spaargeld. Daarmee zeggen we niet dat het artikel zinloos is voor mensen die bijvoorbeeld € 10.000 of € 25.000 te investeren hebben. Integendeel, er zit vast veel waardevolle informatie voor je bij en wie weet heb je dezelfde voordelen en keuze van platform als waar we op uit komen bij de doelgroep van de 50K+, maar zeker weten doen we dit niet.

Heb je nou na tig jaar sparen met bloed, zweet en tranen een bedrag van €5.000 bij elkaar gespaard en vind je dat een kapitaal? Groot gelijk heb je! Net zoals dat wij er niets van vinden als je een half miljoen op je rekening hebt staan en een bedrag van een halve ton eigenlijk maar een schijntje vindt.

Vandaar dus de disclaimer dat wanneer we het in dit artikel hebben over ‘veel kapitaal’ of ‘kapitaal’, we in dit geval het hebben over investeerders (of investeringen) van minimaal vijftig duizend euro. 

Welke investeringsopties bestaan er zoal?

Zeker in tijden van bedreiging of economische cq. politieke onrust, roept de algehele logica op om risico’s te spreiden. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om dat te doen. Je kunt bijvoorbeeld (zeker binnen de crypto-markt) denken aan een diversificatie als dit:

  • 50% in Bitcoin
  • 25% in Ethereum
  • 15% in Litecoin
  • 10% in Ripple

Je kunt tegelijkertijd ook denken aan een diversificatie als deze:

  • 50% in cryptocurrency’s
  • 25% in vastgoed
  • 15% in Peer-to-peer-lending
  • 10% in staatsobligaties

Het ene is niet per definitie beter dan het andere. Het spreiden van risico’s zorgt er wel voor dat potentiële winsten en verliezen wat afgevlakt worden en je niet in één klap overal door je geld heen vliegt. Tegelijkertijd kan het alsnog zijn dat wanneer de globale economie een klap te verduren krijgt, dit (zoals nu met het coronavirus) zichtbaar wordt op alle financiële markten. 

Welke opties met Bitcoin zijn er?

Alle schitterende opties daargelaten, die allermooiste optie is natuurlijk wel om lekker te investeren in Bitcoin. Anders dan hadden we onszelf beter AllesOverInvesteren kunnen noemen. En dat is niet zo! Dus we focussen ons voor de rest van het artikel even op welke manier je je schoftige kapitaal kunt inzetten om lekker te investeren in Bitcoin! We zetten even drie verschillende opties op een rij!

Bitcoin minen

Misschien niet de eerste kant die je gedachten opschieten wanneer we het hebben over investeren van je centjes in Bitcoin, maar je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om je zuurverdiende (of wat minder zuur) spaargeld te investeren in het minen van Bitcoin. We schreven eerder al een uitgebreid artikel over het minen van cryptocurrency’s. Om met een paar honderd euro een kaart te kopen en vanaf je zolderkamertje proberen mee te doen zet geen zoden aan de dijk, maar een degelijke investering van enkele tienduizenden euro’s, kan je op lange termijn misschien wel die boost geven waar je naar op zoek bent. Het investeren in Bitcoin mining-apparatuur moet dan ook gezien worden als een lange termijn investering. 

Bitcoin Futures trading

Het handelen in Bitcoin Futures is misschien vandaag de dag ook helemaal niet zo’n slechte optie. Zeker wanneer we de koers van Bitcoin (en altcoins) stevig onder druk zien staan, is het misschien juist wel het moment om een daling in de Bitcoin-koers te voorspellen via het future-concept. Je zet hiermee kortgezegd geld in op de voorspelling van de koersontwikkeling. Daarmee kun je dus ook geld verdienen in een dalende markt. Natuurlijk schreven we ook al een uitgebreid artikel over het traden in Bitcoin Futures! Neem dat dus zeker nog eens door, mocht je voorkeur hiernaar uit gaan!

Traditionele in- en verkoop van Bitcoin

Stiekem bestaat er natuurlijk niets mooiers dan iets kopen en daadwerkelijk in je bezit te hebben en om dat later weer te kunnen verkopen met een hele dikke vette winst. (En er dan een diamanten Lamborghini van te kopen). Bitcoin is toch wel de moeder van alle cryptocurrency’s en is nog altijd dé coin wanneer het gaat om grote(re) investeringen. 

Door ‘all-in’ op Bitcoin te gaan, profiteer je al gauw van interessantere kortingen en kun je je via verschillende platforms meten met de ‘grote jongens’ in het spel. Er zijn platforms die een minimum-transactie van bijvoorbeeld 25 Bitcoin hanteren. Dan heb je het al gauw over relatief flink wat geld. Aan de andere kant kan het zijn dat de koers van Bitcoin een dermate lage vorm aanneemt, dat de ondergrens daardoor sneller bereikt wordt, ook met iets van zo rond de € 75.000.  We zetten even wat verschillende ‘high-roller-platforms’ voor je op een rij!

Waar handel je in Bitcoin met veel kapitaal?

In theorie zou je zeggen dat je – ook met veel kapitaal – je Bitcoin gewoon koopt en verkoopt zoals iedereen dat tegenwoordig lijkt te doen: via een online exchange. Dat is natuurlijk zeker een optie. Toch speelt daarin vraag en aanbod een vrij cruciale rol. Heeft een exchange wel de liquiditeit voor een grote aan- of verkoop? Of trek je daarmee de markt onderuit? 

Iedereen is vandaag de dag zó ongelofelijk gewend aan het online zaken doen, dat je er bijna niet bij stil staat dat het ook anders kan. Anders kan? Ja! Er bestaan bijvoorbeeld ook partijen die voor de grote jongens voornamelijk telefonisch aan de bak gaan. Dit noemen we het ‘Over-The-Counter-concept’, oftewel OTC. Laten we eerst daar eens een blik op werpen, voordat we ons op de online platformen richten! OTC, here we go!

Over The Counter (OTC) exchanges

Sinds de creatie van bitcoin in 2009 is de digitale valuta consequent verhandeld via OTC-transacties buiten de beurs. De eerste grote OTC-markt voor bitcoin was gevestigd in een IRC-chatroom genaamd # bitcoin-otc en vertrouwde bijna volledig op een feedback- en beoordelingssysteem dat het web van vertrouwen wordt genoemd. Tegenwoordig gebeurt de handel in grote volumes bijna uitsluitend telefonisch.

Naarmate de handelsomvang groeide en er meer deelnemers op de markt kwamen, begonnen intuïtievere methoden voor OTC-handel te verschijnen - meestal in de vorm van individuele makelaars en dealers. Tegenwoordig worden veel van de OTC-transacties die plaatsvinden, in toenemende mate gefaciliteerd door institutionele en professionele makelaars, dealers en handelaren.

Met name grote mining-organisaties, crypto-ATM’s en exchanges of brokers zelf maken gebruik van OTC-trades. 

Cumberland Mining

Cumberland Mining is een van de toonaangevende OTC-liquiditeitsverschaffers op het gebied van digitale valuta. Het is een dochteronderneming van DRW Trading, een vooraanstaande financiële handelsonderneming.

Als een van de weinige institutionele handelsfirma's op het gebied van digitale valuta helpt het via concurrerende markten / prijzen wereldwijde liquiditeit te verschaffen aan het algehele crypto-ecosysteem.

Genesis

Genesis is een OTC-handelsgroep gevestigd in New York. Genesis is een Digital Currency Group-bedrijf, dat wordt ondersteund door MasterCard en een aantal andere investeringsgroepen. Genesis heeft een minimale handelsomvang van 25 BTC, maar de gemiddelde handel is veel groter:

Sinds september 2013 heeft het bedrijf meer dan 900.000 Bitcoin (BTC) verhandeld, ter waarde van meer dan $ 360 miljoen Amerikaanse dollars, en heeft het meer dan 2.400 transacties voltooid. Genesis maakt het kopen en verkopen van grote blokken digitale valuta een eenvoudig, veilig en ondersteund proces.

Dit komt neer op een gemiddelde van 375 BTC of $150.000 per transactie. Genesis is niet voor iedereen toegankelijk. Je moet een aanvraag indienen en goedgekeurd worden om een transactie te kunnen doen.

itBit

itBit is een andere in New York gevestigde beurs, die zowel een wereldwijde beurs als OTC-handel aanbiedt.

Institutionele kopers kunnen kopen op de OTC-markt van itBit, waar bijna 40.000 bitcoin per maand wordt uitgewisseld. itBit heeft aangetoond dat het in staat is om bestellingen uit te voeren die zeer dicht bij de spotprijs liggen.

Net als Genesis is itBit niet voor iedereen toegankelijk. De meeste van zijn klanten zijn onder meer mijnwerkers, Bitcoin-betalingsverwerkers, grote bedrijven en instanties. 

Online Cryptocurrency-exchanges

Een beetje trader doet het natuurlijk allemaal lekker zelf. En online. Want online is de shit anno 2020. Gelukkig snapt anno 2020 dat zelf ook wel en daarom zijn er meerdere platforms tot op het bot gemotiveerd om met jouw centjes aan de slag te gaan. Je kunt natuurlijk investeren via brokers of direct op de exchanges zelf. Welke keuze je ook kiest, we zetten nog even snel twee veelvoorkomende namen in het zonnetje voor je.

Bitvavo

Bitvavo is een hele bekende in de Nederlandse crypto-industrie. Het platform is eenvoudig voor beginners, intuïtief, goedkoop en enorm gebruiksvriendelijk. Je kunt direct beginnen met je eerste trades door met een minimale investering van €1 aan de slag te gaan door middel van een veilige IDEAL-transactie. Je kunt natuurlijk 50.000 losse accounts starten, maar misschien toch praktischer om je €50.000 op één account te zetten en vanaf daar de markt aan te vallen met je skills!

Door op de onderstaande knop te klikken, verhandel je de eerste €1000 zonder transactiekosten.

Maak een account aan bij Bitvavo

Binance

Binance heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot één van de hoogst aangeschreven internationale exchanges ter wereld. De handelvolumes die over het platform gaan zijn gigantisch (zeker vergeleken bij zijn Nederlandse broertjes) en het platform ademt letterlijk ‘crypto trading’ uit. 
Dat heeft allemaal ook wel een keerzijde, want de klantenservice is Engels, het duurt even voordat je goed en wel een account hebt aan kunnen maken waarmee je fatsoenlijke bedragen in Bitcoin heen en weer kunt sturen en het platform is dermate professioneel dat je er echt even een paar dagen voor uit kunt trekken voordat je alles goed en wel onder de knie hebt. 

Heb je veel te investeren en wil je dat snel, goedkoop, overzichtelijk en professioneel aanpakken? Zoek dan niet verder en ga direct naar Binance. Binance is de absolute wereldtop aan exchanges, met enorme volumes en aantrekkelijke fees. Voor elke trader, maar zeker voor de trader met veel vermogen, is Binance de absolute 'place to go'!

Door op de onderstaande knop te klikken, krijg je vanuit AllesOverCrypto te allen tijde 20% korting op de transactiekosten bij Binance.

Maak een account aan bij Binance

Conclusie

Ja, ja! Je hebt het niet makkelijk in het leven als je met een halve ton aan spaargeld zit en je je afvraagt wat je ermee moet doen! In deze afsluiting willen we dan ook onze oprechte medeleven alvast naar je uitspreken! 

Ongeacht of je het geld nu op je renteloze spaarrekening laat staan, het in een oude sok propt óf toch maar kiest voor een belegging in X of Y, we hopen dat je iets nieuws van dit artikel hebt opgestoken! Daarnaast vinden we het altijd razend interessant om van (andere) ervaringsdeskundigen te horen! Dus heb jij investeringen van meer dan €50.000 gedaan? Laat het ons dan weten op onze Facebook-groep! Of discussiëer met ons mee over waar jij je (al dan niet hypothetische) €50.000 aan zou uitgeven qua investering!

Voor ons is de keuze heel simpel. Als je veel vermogen wilt inzetten om je eerste stappen naar dat miljoen te verwezenlijken, dan kies je voor een online exchange. En nog concreter: dan kies je voor Binance. Een Nederlands platform (Bitvavo) is prima om mee te beginnen, maar voor de absolute 'hardcore' volumes, wil je naar een exchange op wereldniveau. En dan kun je simpelweg niet om Binance heen!

Aangezien iedere procent aan transactiekosten er één teveel is, zeker met grote bedragen, kan je via deze link 20% op de transactiekosten terugkrijgen (voor altijd geldig). Binance is al de goedkoopste exchange van de wereld, en dit maakt het nog een stapje beter.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.