Het starten van een cryptoblog kan een mooie manier zijn voor het genereren van een passief inkomen

Hoe start je een eigen blog over crypto?

‘If you don’t find a way to make money while you sleep, you will work until you die’. Dat is een uitspraak die Warren Buffett ooit deed. En wie zijn wij nou om niet te luisteren naar ’s werelds grootste investeerder allertijden.

Nee, maar even zonder gekheid: een passief inkomen is iets wat bijna iedereen wel wil. Het is een manier om geld te verdienen zonder dat je hier zelf actief voor hoeft te werken. Vandaar de naam.

Er zijn vele verschillende manieren om een passief inkomen te generen en één daarvan is het starten van een blog. Dat is dan ook waar we vandaag naar gaan kijken: hoe start je je eigen cryptoblog?

We behandelen alles wat je moet weten: hoe ga je van start? Wat heb je nodig? Hoe kun je er geld mee gaan verdienen? En misschien wel het allerbelangrijkst: wat levert het op?

Bekijk snel

In onderstaande video legt 'A Chain of Blocks' uit hoe het bloggen over crypto hem afging en geeft hij tips over hoe jij dit het beste kunt doen.

Hoe zet je een website op?

Wanneer je een website wilt gaan starten, moet je natuurlijk weten hoe je dit doet. Er zijn heel veel verschillende dingen waar je naar moet kijken.

Ten eerste moet je natuurlijk een plek hebben waar je je website kunt gaan hosten op het internet, dat gaat namelijk niet vanzelf. Vervolgens moet je bijvoorbeeld een domeinnaam kiezen, maar misschien ook wel een logo.

Daarnaast moet je natuurlijk kennis hebben die je gaat verwerken in blogartikelen om te posten op je website. Zo zijn er heel veel verschillende dingen die je nodig hebt voordat je van start gaat met je eigen cryptoblog. Op de belangrijkste daarvan gaan we nu wat dieper in.

Waar kun je hosten?

Als je een blog wil starten is het aannemelijk dat je de website niet helemaal zelf gaat coderen. Dit kan natuurlijk wel, maar het is eenvoudiger en sneller om gebruik te maken van een websitebouwer. Dit doen de meeste blogs dan ook.

Een bouwer die erg populair is onder de bloggers is WordPress. WordPress is een Amerikaanse bedrijf dat het echt voor iedereen mogelijk maakt een website te bouwen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van de drag and drop builder en op die manier een prachtige website samenstellen zonder maar ook een regeltje code te typen.

WordPress is natuurlijk niet het enige platform via waar je je eigen blog kunt bouwen. Dit kan bijvoorbeeld ook via Wix, maar ook via Weebly of Squarespace.

Wanneer je een website op het internet wilt zetten moet je op zoek gaan naar een partij die de hosting voor je verricht. Je betaalt die partij dan voor een stukje op een server en dit zorgt ervoor dat jouw website voor andere mensen te zien is op het internet.

Er zijn heel veel verschillende partijen die hosting aanbieden. Zo bieden enkele van de eerdergenoemde partijen naar de websitebouwer ook hosting aan. Echter, je hebt ook vele externe partijen die hosting aanbieden. Zo heb je het Nederlandse YourHosting, die vanaf €9,99 jouw blog toonbaar stellen aan de hele wereld. Je hebt ook goedkopere alternatieven, zo kun je via BlueHost een website op het internet zetten voor maar $2,95 per maand, omgerekend ongeveer €2,49.

Wat moet je allemaal hebben om van start te gaan?

Naast hosting heb je natuurlijk nog veel meer nodig voordat je van start gaat met je blog. Zoals we eerder al benoemden kun je een website bouwen via bijvoorbeeld WordPress. Het is belangrijk dat deze website er spik en span uitziet, aangezien dit het eerste is waar je bezoekers echt naar kijken.

Het kan dan bijvoorbeeld handig zijn om een mooi logo te hebben. Wanneer je een professioneel logo hebt, krijgen je lezers meteen een goede indruk van je blog en zullen ze waarschijnlijk eerder terugkomen.

Ook is het om dezelfde reden slim om een domeinnaam aan te schaffen. Het ziet er voor de lezers veel beter uit om op AllesOverCrypto.nl te zijn, dan op bijvoorbeeld AllesOverCrypto.wix.nl.

Daarnaast moet je content natuurlijk op en top zijn. Dit is iets waar wij bij AllesOverCrypto ook heel veel waarde aan hechten. We willen onze lezers écht iets leren. Het is belangrijk dat jij dit ook gaat doen. Zet niet zomaar iets op het internet, maar doe goed je onderzoek en schrijf alleen maar over zaken waar je kennis over hebt.

Weet goed in welke markt je werkt en heb daadwerkelijk kennis van deze markt. Leg echt de nadruk op waardevolle content, want alleen dan zal jouw blog op de lange termijn succesvol zijn. 

Image
Een passief inkomen genereren met een blog over crypto
fourSage/Shutterstock.com

Moet je je inschrijven bij de KVK?

Vanaf het begin hoef je je waarschijnlijk nog niet in te schrijven bij de Kamer van Koophandel wanneer je van start gaat met je blog. Dit hoef je eigenlijk pas te doen wanneer je er regelmatig geld mee gaat verdienen.

Je kunt er vanuit gaan dat je gedurende de eerste maanden van je blog weinig tot niets gaat verdienen aan je blog. Het is dan ook niet noodzakelijk om je in te schrijven bij de KVK. Echter, wanneer je merkt dat je regelmatig advertenties weet te verkopen, of dat je regelmatig affiliate inkomsten binnenkrijgt, is het slim om je te gaan inschrijven bij de Kamer van Koophandel.

Het is dan natuurlijk handig om te weten voor welke rechtsvormen je allemaal kunt kiezen. Wanneer je in je eentje actief bent binnen je bedrijf, in dit geval blog, zijn er eigenlijk twee rechtsvormen waarvoor je in aanmerking komt: de eenmanszaak en de besloten vennootschap.

Op de website van de Kamer van Koophandel kun je heel veel lezen over de verschillende rechtsvormen en het is dan ook zeker een aanrader hier eens naar te kijken. Kortgezegd is de eenmanszaak goedkoop en eenvoudig, maar ben je bij de BV uitgesloten van persoonlijke schuld.

Hoe kun je geld verdienen met een blog?

We hadden het eerder natuurlijk over passief inkomen. Dat is uiteindelijk misschien één van de redenen waarom je van start wilt gaan met een blog en het is dan natuurlijk ook erg belangrijk om te weten hoe je dit kunt realiseren.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat het inkomen wat je genereert met een blog natuurlijk niet volledig passief is. Het kost namelijk erg veel tijd om een blog te starten en wanneer deze eenmaal draaiende is zou het ook zomaar eens kunnend dat je er af en toe nog eens tijd in moet stoppen om deze draaiende te houden. Afhankelijk van bijvoorbeeld hoeveel blogs je wilt publiceren per maand kun je deze tijd natuurlijk wel zelf indelen.

Er zijn verschillende manieren om een inkomen te genereren met een blog. Wanneer je creatief bent zijn deze manieren in principe zelf eindeloos. Je hebt namelijk een publiek en kunt dit publiek gaan inzetten om geld te gaan verdienen. Op 3 van de meest voorkomende manieren, die ook nog eens erg toepasselijk zijn voor een cryptoblog, gaan we nu even wat dieper in.

Affiliate marketing

Eén van de manieren om geld te verdienen met een blog is door gebruik te maken van affiliate marketing. Affiliate marketing is simpel gezegd een vorm van marketing waarbij je unieke links naar een product promoot. Wanneer er wordt gekocht via jouw unieke link ontvang jij een bepaald percentage van het aankoopbedrag.

Gekeken naar crypto kun je bijvoorbeeld affiliate linkjes van bepaalde exchanges promoten. Wanneer iemand zich dan aanmeldt via jouw link ontvang jij bijvoorbeeld €10 om te besteden in de exchange, of iets dergelijks.

Er zijn op die manier nog veel meer crypto gerelateerde affiliate linkjes te vinden, maar je kunt bijvoorbeeld ook zelf een afspraak maken met een bedrijf. Ook wij hebben bijvoorbeeld een affiliate programma. Je kunt dan schrijven over onze Crypto Masterclass en in deze blog dan een linkje plaatsen. Wanneer mensen dan lid worden via jouw linkje ontvang je een gedeelte van het aankoopbedrag.

Hoewel er zeker affiliate links te vinden zijn die je kunt implementeren vanaf 0 bezoekers per maand, moet je ook weten dat er partijen zijn die hier een minimum aan stellen. 

Educatieproducten

Ook kun je natuurlijk je eigen producten gaan verkopen. Dat kan bijvoorbeeld merch zijn, maar wanneer je op je blog mensen iets leert over crypto kan het bijvoorbeeld ook een goed idee zijn om educatieproducten over crypto te verkopen. In deze producten ga je dan dieper in op de materie en op die manieren leren mensen dus nóg meer van je, wanneer ze ervoor betalen.

Ebook

Je kunt bijvoorbeeld denken aan het verkopen van een ebook. Zo hebben wij bijvoorbeeld het ebook ‘De Crypto Parels voor 2021’. In dit vertellen we je verschillende dingen over hoe je crypto parels vindt, maar ook hoe je ze veilig op slaat en gaan we dieper in op 10 verschillende cryptomunten. Echt een aanrader!

Masterclass

Een andere optie is bijvoorbeeld het verkopen van een videocursus met daarbij een community. Zo hebben wij de ‘Crypto Masterclass’. In deze masterclass leer je alles wat je nodigt hebt om jezelf een cryptokenner te kunnen noemen. Je leert er bijvoorbeeld hoe je handelt in crypto, maar ook hoe je een mooi project herkent. Daarnaast kom je terecht in een community van enorm veel cryptofanaten. Je kunt er al je vragen stellen, maar ook gewoon lekker babbelen over crypto. Ook dit is zeker een aanrader!

Coaching

Weer een andere optie, gekeken naar educatieproducten, is het aanbieden van 1-op-1 coaching. Hierbij kunnen je lezers bijvoorbeeld een wekelijkse videocall bij je aanschaffen, waarin je bijvoorbeeld met hen je portfolio doorneemt. Dit kunnen natuurlijk veel verschillende dingen zijn, het is maar een voorbeeld.

Zo zijn er nog tal van verschillende educatieproducten te verzinnen rondom crypto, de mogelijkheden zijn eindeloos. Zolang je maar creatief bent, dan komt het vast goed.

Advertenties

Daarnaast kun je bijvoorbeeld natuurlijk ook advertentieplekken verkopen op je blog. Dit is een manier om direct geld te verdienen met je blog, aangezien het niet per se afhankelijk is van hoeveel bezoekers je hebt op je blog. Al kun je natuurlijk wel meer geld vragen naarmate je meer bezoekers hebt.

Je kunt deze advertentieplekken bijvoorbeeld verkopen door zelf mailtjes naar bedrijven te sturen die volgens jou geïnteresseerd zouden kunnen zijn in deze advertentieplekken. In het geval van crypto zouden dit dus bijvoorbeeld crypto exchanges of crypto educatieplatformen kunnen zijn. Ook hier zijn de mogelijkheden weer eindeloos, zolang je maar creatief bent.

Je kunt deze advertentieplekken bijvoorbeeld verkopen in de vorm van banner advertenties. Een banner advertenties is een advertentie bijvoorbeeld in de vorm van een balk aan de bovenkant van je pagina. Hierin wordt dan het desbetreffende bedrijf gepromoot en de lezer kan er bijvoorbeeld op klikken om op de website van dit bedrijf terecht te komen.

Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook blogruimte verkopen als advertentie. Een bedrijf betaalt je in dat geval dan bijvoorbeeld, in ruil voor een blogartikel over hen op je blog. Ook dit kan een erg mooie manier zijn om geld te verdienen aan je blog, al zul je er wel een mooi aantal bezoekers voor moeten hebben opgebouwd. 

Image
Geld verdienen door middel van een cryptoblog
Creativa Images/Shutterstock.com

Wat kost het en wat levert het op?

Voordat je van start gaat met je blog vind je het waarschijnlijk fijn om te weten wat het je ongeveer gaat kosten en wat het je mogelijk kan gaan opleveren.

De kosten van een blog zijn niet super hoog. Ten eerste heb je natuurlijk je domeinnaam. Je kunt ervan uitgaan dat dit je ongeveer tussen de €1 en €15 per jaar gaat kosten. Daarnaast heb je de hosting. Zoals we eerder al benoemden kun je je blog al hosten vanaf €2,49 per maand. Dat zijn in principe de kosten die je hebt wanneer je alles zelf doet. Je kunt natuurlijk ook veel uitbesteden, zoals het schrijven van de blogs. Zoals je natuurlijk zelf ook wel snapt nemen de kosten dan wel toe.

Ook wil je natuurlijk een beetje kunnen inschatten hoeveel je blog je gaat opleveren. Sowieso moet je weten dat de kans groot is dat je de eerste maanden weinig tot niets aan je blog gaat verdienen. Dit komt omdat je blog opgepakt moet worden door Google en moet gaan ranken in de zoekmachine. Op deze manier krijg je op den duur bezoekers waar je vervolgens dus aan kunt gaan verdienen. Je moet dus eerst écht een investering maken, sowieso in tijd maar mogelijk ook in geld, maar als alles goed gaat kun je op den duur zeker een mooie bron van passieve inkomsten genereren. Echter, weet dat je niet vanaf het begin een geldboom hebt. 

Het is echter onmogelijk om een goede schatting te maken van hoeveel je ongeveer aan een blog gaat verdienen. Dit komt omdat het afhankelijk is van enorm veel verschillende factoren. Ten eerste is het natuurlijk afhankelijk van het aantal bezoekers dat je per maand bereikt, maar daarnaast ook van op welke manier jij besluit geld te gaan verdienen. Kies je voor één manier en ga je je daar op focussen, of gooi jij je website helemaal vol met advertenties? Het zijn allemaal keuzes die je uiteindelijk opbrengst kunnen gaan beïnvloeden.

Conclusie

Het oprichten van een cryptoblog kan dus een hele mooie manier zijn van het genereren van een passief inkomen, mits je het goed uitvoert. Echter, je inkomsten zijn heel erg afhankelijk van jouw keuzes.

Er komt heel veel kijken bij het starten van een blog en daarom hopen we je in deze blogpost goed te hebben bijgepraat over de basis hiervan. Wil je dat we eens wat dieper op de stappen of één specifieke stap ingaan? Laat het ons dan vooral weten! Wij wensen je in ieder geval veel succes met je blog en als alles goed gaat kun je binnen no time lekker de wereld rond reizen!

Wil je meer weten over het starten van een cryptoblog? Meld je aan bij onze AllesOverCrypto Facebookgroep! We spreken er graag over alles wat met crypto en de blockchain te maken heeft en delen er waardevolle informatie met je. Hopelijk zien we je daar!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.