Marktaandeel Bitcoin

Nieuwe Bitcoinrally komt eraan - Tom Lee

De Wall Street Bull, Tom Lee, gelooft dat de geleidelijke terugkeer van de Bitcoin-marktdominantie een teken is van een nieuwe prijsstijging van cryptocurrency's. De heer Lee is ervan overtuigd dat de komende tijd de markt zich zal herstellen.


Bitcoin verovert meer marktaandeel

Tom Lee sprak op 6 augustus 2018 met CNBC en gaf aan dat de toenemende marktdominantie van Bitcoin een teken is van nieuwe prijsstijgingen. 

Aan het begin van 2018 stond het marktaandeel van Bitcoin op zo'n 36%. Dit is een wezenlijk verschil als we dit vergelijken met een jaar ervoor, toen stond het nog op 80%. De afgelopen weken hebben we Bitcoin weer terrein zien terugwinnen en staat hij op het moment van schrijven op 47,7%. In de onderstaande afbeelding zie je dat Bitcoin (in het oranje) de afgelopen drie maanden steeds meer marktaandeel wint.

Image
Marktdominantie Bitcoin 2018

Bitcoin is niet dood

Waar 2017 een geweldig jaar was voor Bitcoin en cryptocurrency's, is 2018 tot nu toe erg teleurstellend. Ondanks dat sinds het begin van het jaar de prijs van Bitcoin zo'n 50 à 60% lager noteert, blijft Lee erg positief over de lange-termijn-vooruitzichten. 

De grens van $7000,- is erg belangrijk en mensen zijn bang dat we daardoorheen vallen. Gisteren was dit even het geval en cryptobezitters vreesden een Bear Market waar we nooit meer uit zouden komen. Gelukkig handelen we vandaag weer boven de grens van 7000 dollar en lijken we zelfs verder door te stijgen. Als we Tom Lee mogen geloven kunnen we aan het einde van dit jaar nog een prijs van $25000,- verwachten. 

Positief nieuws zal de prijs stimuleren

De afgelopen tijd is er veel positief nieuws rondom crypto naar buiten gekomen. Opvallend echter is dat we dit nog niet terugzien in de prijs van Bitcoin. Lee vertrouwt erop dat deze prijsontwikkelingen snel zullen komen. Het besluit van de SEC over de mogelijke ETF kan hier een cruciale rol bij spelen, aldus Lee.

Tijdens het schrijven is Bitcoin van $7075 naar $7117 gegaan, een stijging van zo'n 0,60%. Zullen dit de eerste stapjes zijn? De tijd zal het ons leren!


Lijkt het je leuk om Bitcoin te kopen? Volg dan de onderstaande instructies.

Hoe koop ik Bitcoin?

Bitcoin kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van BTC.

  1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
  2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
  3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
  4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
  5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
  6. Zoek BTC op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
  7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in BTC. 
  8. Gefeliciteerd! Je hebt BTC gekocht!
    Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren