Marktaandeel Bitcoin

Nieuwe Bitcoinrally komt eraan - Tom Lee

De Wall Street Bull, Tom Lee, gelooft dat de geleidelijke terugkeer van de Bitcoin-marktdominantie een teken is van een nieuwe prijsstijging van cryptocurrency's. De heer Lee is ervan overtuigd dat de komende tijd de markt zich zal herstellen.


Bitcoin verovert meer marktaandeel

Tom Lee sprak op 6 augustus 2018 met CNBC en gaf aan dat de toenemende marktdominantie van Bitcoin een teken is van nieuwe prijsstijgingen. 

Aan het begin van 2018 stond het marktaandeel van Bitcoin op zo'n 36%. Dit is een wezenlijk verschil als we dit vergelijken met een jaar ervoor, toen stond het nog op 80%. De afgelopen weken hebben we Bitcoin weer terrein zien terugwinnen en staat hij op het moment van schrijven op 47,7%. In de onderstaande afbeelding zie je dat Bitcoin (in het oranje) de afgelopen drie maanden steeds meer marktaandeel wint.

Image
Marktdominantie Bitcoin 2018

Bitcoin is niet dood

Waar 2017 een geweldig jaar was voor Bitcoin en cryptocurrency's, is 2018 tot nu toe erg teleurstellend. Ondanks dat sinds het begin van het jaar de prijs van Bitcoin zo'n 50 à 60% lager noteert, blijft Lee erg positief over de lange-termijn-vooruitzichten. 

De grens van $7000,- is erg belangrijk en mensen zijn bang dat we daardoorheen vallen. Gisteren was dit even het geval en cryptobezitters vreesden een Bear Market waar we nooit meer uit zouden komen. Gelukkig handelen we vandaag weer boven de grens van 7000 dollar en lijken we zelfs verder door te stijgen. Als we Tom Lee mogen geloven kunnen we aan het einde van dit jaar nog een prijs van $25000,- verwachten. 

Positief nieuws zal de prijs stimuleren

De afgelopen tijd is er veel positief nieuws rondom crypto naar buiten gekomen. Opvallend echter is dat we dit nog niet terugzien in de prijs van Bitcoin. Lee vertrouwt erop dat deze prijsontwikkelingen snel zullen komen. Het besluit van de SEC over de mogelijke ETF kan hier een cruciale rol bij spelen, aldus Lee.

Tijdens het schrijven is Bitcoin van $7075 naar $7117 gegaan, een stijging van zo'n 0,60%. Zullen dit de eerste stapjes zijn? De tijd zal het ons leren!


Lijkt het je leuk om Bitcoin te kopen? Volg dan de onderstaande instructies.

Hoe koop ik Bitcoin?

Bitcoin kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van BTC.

  1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
  2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
  3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
  4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
  5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
  6. Zoek BTC op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
  7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in BTC. 
  8. Gefeliciteerd! Je hebt BTC gekocht!
    Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.