Metal coin achtergrond

Metal coin (MTL) - Een betalingssysteem voor iedereen

Op dit moment worden cryptocurrency's veelal gebruikt om te speculeren terwijl het daadwerkelijke gebruik ervan nog minimaal is. Metal wil met zijn betalingssysteem hier verandering in brengen. Het gemak van cryptocurrency's moet iedereen kunnen dienen, zelfs als je nu geen bankrekening kunt openen, vinden zij. In dit artikel lees je wat Metal wil bereiken en hoe ze dit met hun team de komende tijd willen gaan doen. Aan het einde wordt uitgelegd hoe je kunt investeren in de cryptocurrency MTL. 

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Lees snel

Wat is Metal (MTL)?

Metal is een betalingsapplicatie voor je smartphone. Je kan betalingen over de hele wereld uitvoeren door alleen je telefoonnummer te gebruiken. Dit kan met fiat-geld en cryptocurrency. Naast het gemak voor de normale consument willen ze zich ook focussen op industrieën die moeilijk aan betaalsystemen kunnen komen, omdat er een gebrek aan vertrouwen is binnen deze branche. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

 • Nutraceuticals - de verkoop van goedgekeurde voedingssupplementen 
 • Cannabis - de verkoop van gelegaliseerde cannabis voor medisch gebruik. Binnen deze industrie is het probleem groot dat niemand het geld van de ondernemers in deze industrie wil aannemen en dat zij nergens een bankrekening kunnen openen. 
 • Erotiek - de verkoop van gebruiksproducten en beeldmateriaal
 • eSports - hier worden sportcompetities online gespeeld. Dit is een sterk opkomende markt waar veel geld in omgaat, met name aan reclame, sponsoren, mediarechten, fan-artikelen en wedstrijdkaarten.

Metal geeft ook aan dat het een kwestie van tijd is voordat ze ook de betalingen voor andere industrieën zullen regelen. Ze verwachten namelijk dat betalingen met bank -en creditkaarten de komende jaren geleidelijk zullen afnemen.

Beloning krijgen voor je betaling

Metal werkt met een systeem dat ze Proof-of-Processed-Payments (PoPP) noemen. Dit systeem is in staat de gebruikers ervan te identificeren en hen te belonen wanneer ze fiat-geld omzetten naar cryptocurrency. Ze worden uitbetaald met de currency van Metal: MTL. Doordat gebruikers helpen met het omzetten van fiat-geld naar cryptocurrency en andersom, is het mogelijk om een betaling te doen met euro's en bijvoorbeeld geld te ontvangen in de vorm van Ethereum. Op dit moment worden cryptocurrency's voornamelijk gezien als beleggingsinstrument en is het daadwerkelijke gebruik ervan wat aan de lage kant. Met de applicatie van Metal zetten we een mooie stap in de richting van cryptocurrency als betaalmiddel. Hierbij is het van belang te weten wie er heeft betaald. Het systeem achter Metal identificeert de gebruiker aan de hand van zijn BSN-nummer, documentnummer en een selfie die de gebruiker van zichzelf dient te uploaden.


Hoe hoog is de beloning?

Gebruikers krijgen 5% korting wanneer ze MTL gebruiken voor hun transacties. In vergelijking met de kosten van creditkaartmaatschappen is dit een mooie tegemoetkoming. Hierdoor kunnen ook de kleinere ondernemers een betalingssysteem in gebruik nemen.

Voorbeeld

Wanneer ik $100 dollar aan Jan wil betalen en we besluiten beiden om de betaling in MTL te doen, dan zet het systeem mijn $100 om in MTL en stuurt Jan $100 aan waarde in MTL. Stel de prijs van 1 MTL is $5, dan ontvangt Jan dus 20 MTL. Vervolgens beloont het systeem ons daarvoor en krijgen we allebei $5 van het overgemaakte bedrag, uitgedrukt in MTL. Dit betekent dat zowel Jan als ik 1 MTL ontvangen, ter waarde van $5. 

Metal-mtl-transactie-uitleg-allesovercrypto.PNG

Gemakkelijk in gebruik

Metal wil er echt voor zorgen dat cryptocurrency's massaal gebruikt gaan worden. Enerzijds doen ze dit dus door mensen te belonen die hun fiat-gelden omwisselen en anderzijds willen ze het ons zo gemakkelijk mogelijk maken. Ze stoppen veel energie in de gebruiksvriendelijkheid van de betalingsapplicatie zodat iedere leek het kan gebruiken. 
Naast het gebruik ervan, maakt Metal het ook gemakkelijk om het betalingssysteem in hun bedrijf te integreren. 

Hier laat de oprichter je in een paar minuten kennismaken met zijn visie:

Feiten van de MTL coin

 • Er zijn 66,588,888 MTL coins in omloop. 18 Miljoen daarvan werden beschikbaar gesteld voor de verkoop tijdens de ICO. De prijs hiervan varieerde van de pre-sale ($0,05) tot aan Tier 4 ($0,20). Met de huidige koers is het voor de investeerders een prima Return on Investment (ROI)
 • Het is een ERC-20 coin en is gebaseerd op de Ethereum-blockchain
 • MTL wordt gebruikt om te betalen en om beloningen te geven
 • De coin kan worden verhandeld op exchanges, waaronder de bekende Binance, en het kan worden geïntegreerd in andere platformen

Roadmap

Infographic Metal MTL allesovercrypto.jpg

Populariteit
 

 

 

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Het team

Het team van Metal bestaat uit de oprichters:

Marshall Hayner - Co-founder & CEO
Ervaringen:

 • Voormalig CEO van Trees, dit is de Amazon van Cannabis
 • Co-founder van de geluidsstudio Valley View Sound
 • Chief Marketing Officer bij Block.io. Zij bieden multi-currency wallets
 • Creator bij The Bitcoin Fair. Dit is een Bitcoin Event in San Francisco
 • Promoter voor de Stellar community

Glenn Marien - Co-founder & CTO
Ervaringen:

 • Full-stack developer bij iA Mediafoundry
 • Co-founder van BitBetween. Dit is een betalingsservice voor cryptocurrency's
 • Oprichter van Dogechain.info, een online service voor de cryptocurrency Dogecoin


En de overige teamleden:

Verder hebben ze veel gehad aan de oud-medewerkers Andy Goldstein die ervaring heeft bij het grote BitPay. Hij heeft ze geholpen bij de schaalbaarheid en de integratiemogelijkheden voor het betaalsysteem. 

Adviseurs

Een project kan niet succesvol worden zonder hulp van deskundigen in de benodigde expertises. De volgende zes experts zorgen ervoor dat Metal het pad naar succes kan bewandelen:

 • Bram Cohen - Eigenaar van BitTorrent
 • Vinny Lingham - Oprichter & CEO van Civic
 • Juan Llanos - Manager van het FinTech-team binnen ConsenSys
 • Andrew Lee - Co-founder & CEO van Purse
 • Matt Fiske - Oprichter & CEO van Sensorium Ventures
 • Jeff Lunsford - CEO van Tealium

Investeerders

Dit zijn partijen die al vanaf het begin geloven in Metal en direct hebben besloten in het project te investeren. Met dit geld heeft Metal zijn eerste stappen kunnen zetten. De volgende hebben hieraan bijgedragen:

Hoe koop ik Metal?

Metal kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van MTL.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Login in je account
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!
 3. Druk links bovenaan op Crypto kopen en kies voor Bankstorting
 4. Zorg dat hij op het tabje Fiat staat in plaats van Crypto en controleer of hij op Euro staat
 5. Kies voor iDEAL wanneer je het geld direct op je account wilt hebben en Bank Transfer (SEPA) wanneer je het ook prima vindt als het een paar dagen duurt voordat het geld erop staat
 6. Wacht totdat jouw euro's op het Binance account zijn gestort
 7. Klik bovenaan op Handelen en selecteer Klassiek
 8. Je zit nu op het handelsgedeelte van Binance. Klik aan de rechterkant op FIAT en selecteer EUR
 9. Een aantal munten zijn op Binance te verhandelen voor euro's. Maar, de meeste worden verhandeld tegen Bitcoin. Zoek het handelspaar BTC/EUR op en koop met jouw euro's Bitcoin.
 10. Klik vervolgens het tabje BTC aan en zoek Metal op aan de hand van z'n ticker MTL
 11. Je vindt nu het handelspaar BTC/MTL. Door die aan te klikken, kan je Metal kopen
 12. Gefeliciteerd! Je bent in het bezit van jouw favoriete cryptocurrency!

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.