Cryptohopper instellen voor Binance

Cryptohopper instellen voor Binance

Snel €10 verdienen?

 1. Maak een account aan
 2. Stort 10 euro
 3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Wil je de Cryptohopper trading bot instellen op je Binance account? Vandaag vertellen we je er alles over in deze ultieme handleiding waarin we jouw favoriete crypto trading bot gaan koppelen aan jouw favoriete cryptocurrency-exchange Binance! 

Ook nemen we je mee langs belangrijke onderwerpen om eerst de basisprincipes van trading bots bij te brengen. Je mag dus veel informatie over trading bots in het algemeen, maar ook specifiek over Cryptohopper verwachten. Ook nemen we kort Binance even onder de loep, voor wanneer je nog iets minder bekend bent met dit platform.

Uiteraard mag een stap-voor-stap handleiding niet ontbreken en zo krijg je van ons in deze uitgebreide handleiding alle informatie die je nodig hebt om goed beslagen ten ijs te komen en - samen met Cryptohopper - de cryptomarkt te domineren. 

Bekijk snel

LET OP: Voordat we aan onze handleiding beginnen, vinden we het belangrijk om te vermelden dat de keuze om wel of geen crypto trading bot te gebruiken helemaal bij jezelf ligt. Dit geldt ook voor de keuze om uberhaupt wel of niet in cryptocurrency’s te handelen. Dit is jouw keuze en jouw keuze alleen! Wij zijn een financieel adviseurs. Wij informeren je uitsluitend met een aantal mogelijke opties en geven je hierbij geen advies om wel of niet te handelen of wel of niet met een crypto trading bot te werken. 

Wat zijn crypto trading bots eigenlijk?

Om dit artikel een beetje in het juiste perspectief te plaatsen, kan het natuurlijk geen kwaad om eerst even wat verschillende basisprincipes van de handel in cryptocurrency’s en trading bots onder de loep te nemen. We beginnen dan ook even met het laatste. Wat zijn crypto trading bots eigenlijk?

In theorie vervangen crypto trading bots de menselijke activiteiten op een handelsplatform. Op basis van een vooraf ingestelde strategie bepalen ze jouw handelsposities, verkoopt de crypto trading bot deze posities op een bepaald hoogte- of dieptepunt en zal de crypto trading bot op zijn beurt ook weer posities innemen op een - volgens de bot - geschikt moment. 

Altijd aan het werk

Dit is om een aantal redenen enorm gunstig, al zitten er ook keerzijdes aan deze fonkelende medaille. Aan de gunstige zijde kun je stellen dat je als mens niet gemaakt bent voor 24/7 scherp te zijn. Een beetje mens moet zo nu en dan eens langs het toilet, een beetje voeding tot zich nemen of een schoonheidsslaapje van een paar uur doen. Een beetje sociaal contact, supermarktbezoekje en met de hond, kat of betere helft wandelen hoort er ook allemaal bij.

Natuurlijk zul je net zien dat je die gouden kans mist wanneer je net je REM-slaap aantikt en kijk je met verdrietige oogjes naar handelaren die de volgende dag jubelend op Facebook melding maken van het feit dat zij wel wakker waren op het cruciale moment. De oplossing? Een crypto trading bot!

Juist omdat de cryptocurrency-markt (in tegenstelling tot bijvoorbeeld normale aandelenhandel) letterlijk elke dag de hele dag geopend is, kan een trading bot uitkomst bieden. Die staat namelijk altijd aan. Ook als je slaapt, of eet, of nou ja, iets anders doet dan op je computerscherm naar een berg cijfertjes te kijken.

Geen last van emoties

Verder is een crypto trading bot een beetje een emotioneel afgestompt ding. Hij is niet kwaad. Hij is niet bang. Ook is hij niet teleurgesteld of verdrietig. Niet dat een crypto bot op elke trade alleen maar zieke winsten maakt, was het maar zo’n feest. Maar een bot heeft geen last van emoties als FOMO of een winners rush.

Hij houdt zich gewoon keurig aan de vooraf ingestelde strategie en analyseert op basis daarvan zijn kansen. Althans, we vermoeden dat het een ‘hij’ is, zeker weten doen we dit niet.

Riskant in volatiele markt

Wat minder sterk is een crypto trading bot in een extreem volatiele markt, wanneer de prijs in zeer korte tijd enorm veel heen en weer schommelt. Juist in een markt die bol staat van de emoties, kan een bot dit sentiment soms lastig herkennen en daardoor een positie innemen of afstoten die een minuut of twee later alweer in een veel positiever of negatiever daglicht staat. Maar goed, zoals bekend heeft elk voordeel zijn nadeel. En heeft elk nadeel zijn voordeel.

In het kort zorgt een cryptocurrency trading bot er dus voor dat je zelf praktisch overbodig bent geworden. Je stelt de strategie in, je fikt hem aan en je leunt lekker achterover. Iets met slapend rijk willen worden dus.

Waarom is Cryptohopper de beste keuze?

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat Cryptohopper geen digitaal soort konijn is, maar dat we hier spreken over een cryptocurrency trading bot. Cryptohopper is uiteraard een van de betere en bekendere bots, anders zouden we deze natuurlijk niet opnemen in onze review.

Voordat we onze eigen kijk geven op Cryptohopper, kan het geen kwaad om even naar deze introductievideo van Cryptohopper zelf te kijken. Je krijgt dan direct een beetje beeld wat Cryptohopper is en hoe hij precies werkt. #welzohandig

Cloud-oplossing

Een van de fijnste features van Cryptohopper is toch wel dat hij gebouwd is op een cloud-oplossing. Met andere woorden: je installeert geen softwarepakket, maar Cryptohopper is vanaf elke computer gewoon via internet te benaderen en in te stellen. Dus ook als je op reis bent, op werk zit, bij je schoonmoeder of oma op de koffie bent of vanaf een strand op Ibiza probeert in te loggen is dit allemaal geen enkel probleem.

Hierdoor kent Cryptohopper ook een ongekend hoge uptime en kun je er dus steevast op rekenen dat Cryptohopper voor je aan de slag is, zo lang je de bot hebt geactiveerd. 

Drie verschillende pakketten

Om gebruik te kunnen maken van Cryptohopper, heb je een maandabonnement nodig. Afhankelijk van het pakket wat je kiest, kun je meer of minder coins traden, veel of weinig triggers instellen en nemen je mogelijkheden met de bot exponentieel toe. De pakketten worden momenteel aangeboden in de prijscategorie tussen de 19 en 49 dollar per maand.

Om de inhoud van de pakketten te bekijken is het het verstandigste om even de website van Cryptohopper zelf te bezoeken. Een bedrag van 50 dollar per maand (vooruit, 49 dollar) is natuurlijk niet niks. 

Tegelijkertijd krijg je er een enorme berg aan mogelijkheden voor terug en uitgaande van 8 uur slaap per nacht, dus zo’n 240 uur per maand, komt dat neer op een bedrag van 20 dollarcent per uur dat je normaal zelf niet zou kunnen handelen. En dat is dan nog eens de prijs voor het duurste pakket wat Cryptohopper te bieden heeft.

Dat valt dan nog wel weer mee, vinden wij dan. 

Waarom kiezen voor Binance?

De keuze voor Binance is eigenlijk heel eenvoudig. Met Binance ligt de cryptowereld letterlijk aan je voeten. Er zijn weinig andere cryptocurrency-exchanges die zo uitgebreid zijn als Binance.

Toegegeven, het is vrij cruciaal dat je op zijn minst een klein beetje Engels kunt, maar als je dat eenmaal onder de knie hebt en een beetje snapt hoe alles werkt, gaat er een wereld voor je open. Zeker wanneer je tot nu toe alleen maar Nederlandse exchanges (zoals Bitvavo) gewend bent, is Binance wel echt next-level spul.

Er is een enorm aantal trading pairs te vinden, van honderden coins en dat allemaal ook nog eens tegen bijzonder aantrekkelijke handelstarieven, kortingsacties, flitsende real-time schermen en koersinformatie en cruciale functionaliteiten zoals stop-loss posities.

Niet voor niets is Binance een van de grootste en meest imponerende handelsplatformen voor cryptocurrency’s ter wereld. Binance huisvest momenteel miljoenen traders en het platform verhandelt duizelingwekkende bedragen aan Bitcoin, Ethereum, Litecoin en andere altcoins. En niet geheel onbelangrijk, je kunt er dus ook een crypto trading bot als Cryptohopper aan koppelen. Hoe? Dat vertellen we je zo.

Wil je meer informatie over de exchange Binance, lees dan onze uitgebreide Binance review even door!

Hoe gebruik je Cryptohopper op Binance?

Het mag duidelijk zijn dat er - op het punt dat je Cryptohopper op Binance wilt gaan gebruiken - er twee dingen best een beetje belangrijk zijn. Hier komen ze! Je zult moeten beschikken over een Binance account en een Cryptohopper account. Indien deze nog niet geactiveerd zijn, is het handig om dat alsnog te doen voordat je verder leest.

Maak dus eerst een account bij Cryptohopper aan en maak een account bij Binance aan. Klaar? Let’s go!

Nu je de trotse bezitter bent van deze accounts, is het tijd om aan de slag te gaan. We laten de basisinstellingen even de revue passeren, zodat je Cryptohopper voor je kunt laten hoppen, in een ultieme poging je eerste Bitcoin of euro’s te verdienen op weg naar jouw Ferrari, privévliegtuig of jetski’s.

Allereerst zorgen we dat je kersverse Cryptohopper-account via een API (een ‘aapie’) aan je Binance-account wordt gekoppeld. Daarna vertellen we wat meer over de algemene basisinstellingen voor het aan- en verkoopproces via Cryptohopper.

Mocht je echt op zoek zijn naar wat meer geavanceerdere instellingen en verschillende handelsstrategieën? Lees dan op je gemak verder. We sluiten namelijk af met een expert video over Cryptohopper, waarbij dit soort zaken absoluut nog aan bod komen.

Maar first things first! Het koppelen van je Cryptohopcer-bot aan je Binance-account. Ready, set, GO!

Koppelen van Cryptohopper aan Binance

 1. Log in op je Cryptohopper-account. Klik in het linkermenu en kies daar voor ‘config’ en klik daarna op ‘base config’. Klik hier tenslotte op ‘Exchange’. We gaan hier je exchange (dus Binance) koppelen aan je Binance-account.
 2. Zet het schuifje bij Paper Trading naar links, zodat hij wordt uitgeschakeld.
 3. Selecteer Binance als exchange in het dropdown-menu.
 4. Kies voor ‘select a hopper’.
 5. In deze velden vul je straks je Binance API Key en Binance API Secret in.
 6. Ga naar Binance en kies voor je account-instellingen via je profielicoontje. Klik op API Management. Vul een naam in (bijvoorbeeld Cryptohopper) en klik op ‘Create’. 
 7. Vul je Two-Factor-Authentication (2FA) in en bevestig je API Key in je e-mail.
 8. Vul de API Key in bij je Cryptohopper-instellingen.

Hopper config

Buy Settings instellingen

Cruciaal voor je succes zijn natuurlijk de instellingen waarin bepaald wordt hoe, wanneer en welke crypto je aankoopt. Logisch, want als je nooit iets koopt dan kun je ook niets verkopen en dan wordt het er allemaal niet veel spannender op. In de Buy Settings vertel je Cryptohopper simpelweg op basis van welke instellingen of strategie hij zijn posities moet innemen.

Het mag duidelijk zijn dat deze instellingen alles bepalend zijn voor je succes. Als je faalt om de juiste instellingen mee te geven, zal Cryptohopper ook niet succesvol zijn. Datzelfde geldt natuurlijk ook voor de Sell settings, waarin je de verkoopstrategie van je cryptocurrency’s bepaalt. Het helpt dan natuurlijk wel als je weet wat de verschillende termen in de instellingen precies betekenen, we leggen ze in het kort even uit.

 • Percentage lower bid

Bij deze functionaliteit kun je instellen dat je een order instelt die onder de vraagprijs ligt. Dit is met name interessant van een dalende markt (bear market). Het is dan wel praktisch om de instelling bij de ‘Max open buy time’. wat ruimer te zetten. Deze optie bespreken we bij puntje 2. Wanneer je de functionaliteit van de Percentage lower bid wilt uitschakelen, zet je deze op ‘0’.

 • Max open buy time

Hier bepaal je hoe lang een order die je plaatst open blijft staan voordat de order wordt gecanceld. Hoe langer deze open staat, hoe meer kans je hebt dat hij vervuld wordt. Hoe korter hij open staat, hoe kleiner de kans wordt. Besef je wel dat als je deze heel lang open laat staan, de wereld er tegen die tijd alweer heel anders uit kan zien, waardoor de order die je hebt geopend op moment X op moment Y misschien helemaal niet meer zo gunstig is. 

 • Max open positions

Deze term spreekt redelijk voor zich. Hierin bepaal je het maximaal aantal openstaande posities die Cryptohopper op een gegeven moment mag hebben. Deze instelling is trouwens sterk afhankelijk van het door jou gekozen maandabonnement.

 • Enable cool down

Met deze functionaliteit zorg je ervoor dat Cryptohoper - na een succesvolle transactie - een cooldown instelt. Tijdens deze cooldown-periode zal de hopper geen acties ondernemen op deze coin. 

Sell Settings instellingen

De logische tegenhanger (en de andere helft van je succesformule) van de ‘Buy Settings’, zijn natuurlijk de ‘Sell Settings’. In deze instellingen configureer je wanneer Cryptohopper de ingenomen posities moet verkopen. 

Je vult hier onder meerdere het winstpercentage in waarmee je genoegen neemt. Hou daarbij wel rekening met de transactiekosten, zodat je later niet op aangenomen winstposities toch verlies maakt. Stel ze ook niet te hoog in, want dan krijg je nooit posities verkocht.

Ook vul je hier de maximale tijd in dat een verkooppositie open mag blijven staan. Hierbij geldt – net als bij het aankoopproces – dat een te korte of te lange tijd tegen je kan werken in specifieke situaties.

Tot slot heb je de mogelijkheid om hier meer voor een verkooporder te vragen dan de allerhoogste vraagprijs. Net als bij het inkoopproces kun je deze functionaliteit uitschakelen door hier ‘0’ in te voeren.

Wat zijn de voor- en nadelen van crypto trading bots?

De voordelen

 • De handelsbot werkt efficiënt en is uitstekend in multi-tasken.
 • Crypto trading bots hebben zijn stabieler in het handelen omdat ze geen last hebben van emoties.
 • Omdat een bot veel sneller kan werken dan een mens, kun je hierdoor eenvoudiger winsten maximaliseren of verliezen minimaliseren omdat posities sneller gecreëerd kunnen worden.
 • De cryptomarkt is 24/7 actief. En jij niet. Dankzij de cloud-oplossing is Cryptohopper altijd online om voor jou te handelen.

De nadelen

 • Een bot is geen garantie tot succes. Hij is zo goed als de instellingen die je hem meegeeft. Daarom wordt een bot over het algemeen alleen aangeraden voor ervaren traders.
 • In een sterk volatiele markt (vol met emoties) komt een bot niet het beste tot zijn recht.
 • Een API-koppeling met een exchange leidt mogelijk tot verhoogde beveiligingsrisico’s. 

Conclusie

Wanneer je gewoon lui bent óf het maximale uit je trades wilt halen, is de overweging om over te stappen naar een crypto trading bot absoluut een valide optie. Toch is het activeren van een bot (ook als dit een maandelijks bedrag kost) geen garantie tot succes. 

In het bijzonder daarom is het altijd verstandig om je zeer goed te verdiepen in alles wat er komt kijken bij de handel in cryptocurrency’s en de wondere wereld eromheen.

Ben je helemaal op de hoogte? Probeer dan eerst een strategie eens kleinschalig uit, om te zien of je het gewenste effect weet te behalen met je strategie. Met voldoende finetuning kun je de strategie vervolgens groter inzetten. 

Zoals beloofd tot slot nog de uitlegvideo over de verschillende instellingen van Cryptohopper én de achterliggende gedachte! Neem deze video eens door. Bedankt voor het lezen en veel succes met je trades!

Wil je graag met andere overleggen welke instellingen zij gebruiken voor hun bot? Start dan een discussie in de Crypto Facebookgroep of het Crypto Forum.
 

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!