Crypto affiliate marketing met cryptomunten op de achtergrond

Beste affiliate marketing programma's voor cryptocurrency

Blockchain en cryptocurrency’s worden steeds populairder en het starten van een bedrijf in deze sector kan leuke verdiensten met zich meebrengen. Een goede manier om online geld te verdienen is affiliate marketing.

Door middel van affiliate-marketing kan je een goed passief inkomen genereren. Je kan jouw kanalen inzetten om bestaande crypto producten en diensten te promoten. Hoe meer mensen via jou iets kopen, hoe meer geld jij verdient.

Lees snel

Hoe werkt affiliate marketing?

Affiliate-marketing gaat over het promoten van andermans product of dienst. Doordat iemand dankzij jou wat bij een ander bedrijf koopt, krijg jij een vergoeding voor het aanleveren van deze klant. Dit is een ideale manier van verdienen aangezien je zelf de verkoop niet hoeft af te handelen, geen verzending hoeft te regelen en daarnaast ook geen klantenservice hoeft te doen. Het is voor velen dé ideale manier om passief geld te verdienen.

In de meeste gevallen werkt affiliate-marketing zo:

 1. Je meld je als affiliate-partner aan bij het bedrijf.
  Vaak doe je dit door een account aan te maken of een formulier in te vullen.
 2. Het bedrijf geeft je een unieke affiliate-link.
  Door middel van deze link weet het bedrijf dat jij de bezoeker hebt aangeleverd.
 3. Je plaatst deze link op jouw website, social media, Youtube-kanaal of andere interessante online plekken.
 4. De bezoeker klikt op jouw affiliate-link en wordt doorgestuurd naar de verkooppagina van het bedrijf.
 5. Wanneer jouw bezoeker iets koopt, dan verdien jij een commissie over het verkoopbedrag.
 6. Het bedrijf betaalt de commissie aan jou.

Hoe zorg je dat een bezoeker via jou bestelt?

Er zijn verschillende manieren waarop je kan zorgen dat mensen jouw link opvolgen en actie ondernemen. Allereerst is het belangrijk om bezoekers te krijgen die geïnteresseerd zijn in het product of de dienst die jij promoot.

Het proces gaat als volgt:

 1. Je zorgt dat je online zichtbaar bent. Dit doe je bijvoorbeeld door een website/blog, socialmedia-account of Youtube-kanaal te creëren.
 2. Je publiceert informatie over cryptomunten, blockchain en crypto trading.
 3. Mensen die gerelateerde zoektermen in Google invullen komen bij jou terecht.
 4. De bezoeker raakt onder de indruk van jouw blogs/video's en zal vaker jouw pagina bezoeken.
 5. Nu je een constante stroom aan bezoekers hebt gekregen, is het tijd om na te denken hoe je hier een verdienmodel aan kan koppelen. Affiliate-marketing is hier een populair model voor.
 6. Je bepaalt welk product of dienst je goed vindt en schrijft hier een review over. Deze schrijf je echt voor je bezoeker. Je wil hem zo goed mogelijk helpen en niet iets aansmeren.
 7. Tot slot geef je hem de kans om het product of de dienst te kopen. Je plaatst een opvallende knop (call 2 action) en verwerkt hier jouw affiiliate-link in.
 8. Tot slot zorg je ervoor dat zoveel mogelijk bezoekers jouw review lezen. Hierdoor zullen meer mensen op jouw knop drukken en iets kopen.

Welke crypto diensten en producten kan je promoten?

In de cryptowereld zijn er ontzettend veel diensten en producten die je kan promoten. De affiliate-vergoedingen lopen sterk uiteen en daarom hebben we hieronder per product/dienst uiteengezet hoe het werkt en hoeveel je ermee kan verdienen.

Crypto producten promoten

De bekendste crypto-producten zijn cursussen en hardware wallets.

Cryptocurrency cursus

AllesOverCrypto heeft z’n eigen crypto cursus uitgebracht en al veel mensen hebben deze met succes doorlopen. In deze online cursus leren mensen hoe ze kunnen beginnen met cryptomunten. Alle onderwerpen worden behandeld, van crypto kopen tot ICO’s, van cryptomunten beveiligen tot aan het actief verhandelen ervan.

Jij kan door middel van affiliate marketing beginnen met het promoten van deze cursus. Het product wordt voor 197 euro verkocht en jij krijgt 50% van het bedrag als de klant door jou is aangebracht. Je verdient €98,50 per verkoop. De uitbetaling wordt geregeld door het affiliate-platform Paypro. 

Om de cursus te promoten kan je via deze link een account aanmaken bij Paypro. Bij het creëren van een account betaal je eenmalig de Compliance Fee van Paypro. Deze bedraagt 60,50 euro inclusief btw. Dit bedrag vragen ze aangezien ze jouw bedrijf dienen te screenen. De Nederlandse Bank (DNB) verplicht hen hiertoe.

Gelukkig bieden ze de mogelijkheid om het volledige bedrag terug te verdienen. Per sale storten ze een gedeelte van de compliance fee terug op je account. Daarnaast heb je door het verkopen van 1 cursus al €98,50 verdiend en dus winst gemaakt.

Op deze pagina kan je meer lezen over het affiliate-programma van AllesOverCrypto.


Samenvatting crypto cursus

 • Affiliate-percentage
  50%
 • Partner support
  Ja, je kan vragen stellen via e-mail, het forum en Facebook.
 • Eigen affiliate manager
  Ja, je zal steeds geholpen worden door dezelfde persoon.
 • Partnereducatie
  Ja, je krijgt tips om een zo hoog mogelijke conversie te behalen.
 • Gratis producten
  Ja, als we jou selecteren als premium partner dan krijg je gratis toegang tot onze producten. Hierdoor kan je een goede en oprechte review schrijven voor je bezoekers.
 • Aanmelden
  Account bij Paypro en doorlezen van het AllesOverCrypto affiliate-programma.
Image
Cryptocurrency cursus op een laptop

Hardware wallet

De bekendste Nederlandse aanbieder van hardware wallets is Cryptomaan. Ze bestaan sinds 28 februari 2018 en hebben een team van vier man. 
Ze bieden meerdere soorten hardware wallets aan en daarnaast ook nog extra producten zoals stakeboxen en t-shirts. Ze werken nauw samen met Ledger, Satoshi Labs (TREZOR), KeepKey (ShapeShift), ShiftCrypto (Digital Bitbox), StakeBox en Cryptotag.

Per verkocht product ontvang jij 6% van het aankoopbedrag. Ze maken gebruik van Tapfiliate, een affilaite software software.

Om je aan te melden als affiliate-partner dien je een mail te sturen naar [email protected]. Elmar of Ronald zal je dan de instructies geven om je als officiële affiliate-partner aan te sluiten.

Samenvatting hardware wallet

 • Affiliate-percentage
  6,00%
 • Partner support
  Ja, Elmar en Ronald helpen je op weg.
 • Eigen affiliate manager
  Ja, Elmar en Ronald zijn jouw contactpersonen.
 • Partnereducatie
  Ja, ze zijn altijd bereid om je te helpen en tips te geven.
 • Korting op producten
  In overleg kan je producten ontvangen zodat je hier content over kunt publiceren.
 • Aanmelden
  E-mail sturen naar [email protected]

Crypto exchanges promoten

Je kan geld verdienen door mensen via jouw affiliate-link zich te laten aanmelden bij handelsplatformen. Voor iedere transactie die de door jou aangebrachte trader maakt, ontvang jij geld. Het ene platform betaalt de affiliate meer dan de ander. Om hier een goed overzicht van te krijgen heb ik de volgende tabel voor je ingevuld. Hierin staan de meest bekende crypto exchanges opgesomd.

Exchange Transactiekosten Affiliate-percentage Opbrengst per transactie
Bitvavo -0,05% tot 0,25% 15% 0,0375%
(uitgaande van 0,25% transactiekosten)
Binance 0,075% tot 0,1% 20% 0,02%
(uitgaande van 0,1% transactiekosten)
BitMEX -0,0250% tot 0,0750% 10% - 20% (afhankelijk van handelsvolume) 0,0075%
(uitgaande van 0,075% transactiekosten en laag handelsvolume)
Coinbase 1,50% 50% (gedurende de eerste 3 maanden) 0,75%
Litebit 2,00% 25% 0,50%

Het is belangrijk dat je jouw bezoeker doorstuurt naar de exchange waar je zelf vertrouwen in hebt. Wanneer je “ja” kan antwoorden op de vraag “zou ik hier zelf willen handelen?” dan is het goed om dit platform aan je bezoeker aan te raden. Wanneer een platform meer betaalt aan z’n affiliates, maar deze eigenlijk niet prettig in het gebruik is of simpelweg hoge kosten rekent, dan kan je hier beter niet naar refereren. Je bezoeker staat altijd op #1.

Samenvatting crypto exchange

 • Affiliate-percentage
  Varieert tussen 0,02% tot 0,75% per handelstransactie.
 • Partner support
  Weinig exchanges bieden support aan de affiliates.
 • Eigen affiliate manager
  Je hoeft niet te rekenen op een manager die jou persoonlijk helpt bij het verkrijgen van meer bezoekers.
 • Partnereducatie
  Vaak bieden exchanges wel een online educatie aan om jou als affiliate op weg te helpen.
 • Korting op producten
  Je zal zelf geen korting krijgen op handelsacties die je op de exchange doet.
 • Aanmelden
  In de meeste gevallen maak je zelf een account aan, ga je naar instellingen en kopieer je jouw unieke affiliate-URL.

Crypto trading bot promoten

Een van de bekendste trading bots voor cryptocurrency’s is Cryptohopper. Dit Nederlandse bedrijf is opgericht door Ruud en Pim Feltkamp.

Cryptohopper

Met de trading bot van Cryptohopper kan je 24/7 automatisch handelen, het hele jaar door. Je kan zelf technische indicatoren instellen of die van een andere crypto trader overnemen. Hierdoor ben je in staat om je eigen persoonlijke trading-strategie uit te voeren, maar een bot te gebruiken om deze toe te passen.

Wanneer je zelf gaat handelen, dan kan je last krijgen van je emoties. Het voordeel van een bot is dat deze puur handelt op basis van de analyse van de markt. De bot zal niet worden beïnvloed door FOMO en FUD.

De bot van Cryptohopper is zowel te gebruiken in bull markets, sideways markets als in bear markets. Je hoeft je computer niet aan te laten staan. De bot doet zijn werk en je kan overal in de wereld je instellingen wijzigen.

De bot kan voor jou op meerder exchanges handelen. De bot wordt door de bekendste platformen ondersteund, namelijk:

Prijs van Cryptohopper

Cryptohopper heeft meerdere pakketten die ze aanbieden met elk z’n eigen prijs. In de tabel hieronder zie je het overzicht van deze pakketten met bijhorende prijzen.

Pakketten Kosten Wat je krijgt
Free Hopper Gratis
 • 80 posities
 • Maximum van 15 geselecteerde munten
 • Maximum van 2 triggers
 • Kopen met 10 minuten interval
 • Paper trading
Explore Hopper $19 per maand
 • 80 Posities
 • Maximum van 15 geselecteerde munten
 • Maximum van 2 triggers
 • Kopen met 10 minuten interval
 • Paper trading
Adventure Hopper $49 per maand
 • 200 Posities
 • Maximum van 50 geselecteerde munten
 • Maximum van 5 triggers
 • Kopen met 5 minuten interval
 • Paper trading
Hero Hopper $99 per maand
 • 500 Posities
 • Maximum van 75 geselecteerde munten
 • Maximum van 10 triggers
 • Technische analyse met interval van 2 minuten
 • Alle munten beschibaar voor signalen
 • Arbitrage
 • Paper trading

Affiliate-programma van Cryptohopper

Bij het affiliate-programma van Cryptohopper kan je tot 15% per betaling van jouw referral ontvangen. Dit is bovenop het minimumbedrag dat je per betaald pakket betaald krijgt. Hieronder staan de minimumbedragen genoteerd:

Pakket Bedrag Affiliate-commissie
Explore Hopper $19 per maand $1,90 per maand
Adventure Hopper $49 per maand $4,90 per maand
Hero Hopper $99 per maand $9,90 per maand

Samenvatting Cryptohopper

 • Partner support
  Ja, Cryptohopper helpt z'n affiliates graag
 • Eigen affiliate manager
  Ja, je krijgt een eigen affiliate manager toegewezen.
 • Partnereducatie
  Ja, ze helpen je om een zo hoog mogelijke conversie te realiseren.
 • Korting op producten
  Ja, je krijgt exclusieve kortingen op tools die helpen om jou te laten groeien.
 • Aanmelden
  Je kan jezelf aanmelden via deze link.

Tot slot

De markt van blockchain en cryptocurrency's is nog relatief jong. Daarentegen worden er dagelijks nieuwe producten en diensten ontwikkeld en de meeste daarvan hebben een affiliate-programma. Affiliate marketing is namelijk ook voor hen interessant aangezien ze door veel verschillende mensen worden gepromoot. Ze betalen deze marketeers alleen uit wanneer ze een klant hebben aangeleverd. Dit is gebaseerd op 'no cure no pay' en brengt dus nauwelijks risico met zich mee.

Verder is het voor de ondernemers onder ons een mooie mogelijkheid om online geld te verdienen. Wanneer je het goed doet dan kan je een constante stroom aan bezoekers trekken en deze mensen helpen door het creëren van waardevolle content. Hiermee heb je én tevreden bezoekers én verdien je zelf ook geld aan het promoten van andermans producten en diensten.

De constante stroom aan bezoekers kan ervoor zorgen dat je een passief inkomen kan verdienen. Dit is dan ook de reden dat affiliate marketing steeds populairder wordt. Mocht je vragen hebben over hoe je het beste cryptocurrency producten en diensten kan promoten via affiliate marketing? Stel ze dan onderaan dit artikel. Weet je een affiliateprogramma dat in ons artikel thuishoort? Laat het ons dan ook zeker weten in de comments.

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.