hollywood

Deze beroemdheden hebben in crypto geïnvesteerd!

Iedereen zou kunnen beginnen met crypto trading. Dat komt doordat cryptocurrencies heel toegankelijk zijn. Je hoeft maar een account aan te maken bij een crypto exchange als Binance of Bitvavo, waarna je direct kunt beginnen met het kopen en verkopen van Bitcoin en andere altcoins. Er zijn daarom ook genoeg beroemdheden die hebben geïnvesteerd in crypto trading.

In dit artikel vertel ik je welke beroemdheden positief staan tegenover cryptocurrencies en dus ook enkele cryptomunten in hun bezit hebben (of hebben gehad).

Bekijk snel

Elon Musk

In deze lijst zul je mensen tegen komen waarvan je niet had verwacht dat ze handelen in cryptovaluta. Maar iemand die je sowieso wel in deze lijst had verwacht, is natuurlijk Elon Musk. Het is geen geheim dat Elon Musk een groot fan is van cryptocurrency's, met Bitcoin in het speciaal. Waarschijnlijk is hij ook degene die de meeste invloed heeft op de koers van Bitcoin.

Image
tesla

Toen Elon Musk in het begin van 2021 #Bitcoin in zijn Twitter bio had gezet, steeg de koers van Bitcoin met 25%. Iedere Tweet die Elon Musk plaatst en over Bitcoin gaat, zorgt voor een verandering in de koers. Dit kan soms goed uitpakken, maar dat doet het niet altijd. Wanneer Elon negatief spreekt over Bitcoin of een andere cryptomunt, zie je dat de prijs van de desbetreffende munt sterk daalt.

Sinds 2021 is het ook mogelijk om met Bitcoin een auto bij Tesla het kopen, het bedrijf van Elon Musk. Dit is in 2021 alleen nog mogelijk voor Amerikanen. In de jaren erna zou het mogelijk moeten zijn om overal ter wereld een Tesla te kopen door te betalen met Bitcoin.

Natuurlijk steeg de koers van Bitcoin toen Tesla aankondigde Bitcoin's te gaan accepteren. Het is dus te verwachten dat Bitcoin nog veel koerswijzigingen tegemoet gaat die worden veroorzaakt door Elon Musk.

Elon is niet alleen fan van Bitcoin, maar ook van Dogecoin. Toen Elon Musk op Twitter een foto plaatste van een raket met een hond erin, steeg de waarde van Dogecoin significant. Dit laat zien hoeveel invloed iemand kan hebben op de waarde van een cryptomunt. De acties van een beroemdheid kan dus heel veel mensen in een klap rijk maken, maar er ook voor zorgen dat veel mensen juist geld verliezen.

Onderstaande video van AllesOverCrypto vertelt je alles dat jij zou moeten weten over Dogecoin!

Snoop Dogg

Ben je ook wel eens jaloers op de mensen die in de beginjaren van Bitcoin al een aantal munten hadden gekocht? Snoop Dogg is een van de gelukkigen! Al in 2012 kocht de Amerikaanse rapper namelijk al Bitcoins, en maakte het zelfs toen al mogelijk om zijn muziek te kopen door te betalen met Bitcoin. Op dat moment had ieder album een waarde van 0.3 BTC, wat in april 2021 een waarde van $17.000 zou hebben. Dat zijn nog eens dure albums!

Het is echter allesbehalve duidelijk hoeveel Bitcoins Snoop Dogg in zijn bezit heeft. Echter zou je wel een inschatting kunnen maken dat het een redelijk aantal zal zijn, gezien het aantal Bitcoin dat je had moeten betalen voor zijn albums.

Daarbij is Snoop Dogg niet alleen fan van Bitcoin. Hij heeft namelijk ook een uitgesproken liefde voor Dogecoin, net zoals Elon Musk. Voor veel mensen is en blijft het onduidelijk wat mensen met Dogecoin hebben, al heeft het dus toch enkele grotere sterren achter zich staan.

Image
snoop dogg

Kanye West

Snoop Dogg is niet de enige Amerikaanse rapper die Bitcoin in zijn bezit heeft, want ook Kanye West is een van de bekendste cryptobezitters. Hij spreekt zichzelf excentriek uit over Bitcoin, hij vindt dat het ervoor zorgt dat de mensheid meer vrijheid krijgt door cryptocurrency.

Echter is het niet bekend hoeveel cryptomunten Kanye West in zijn bezit heeft. De rapper heeft zich hier namelijk nooit over uitgesproken. Gezien de meeste beroemdheden flink wat geld op de bankrekening hebben staan, kunnen we er waarschijnlijk wel vanuit gaan dat er redelijk wat cryptomunten in de wallets van beroemdheden als Kanye West staan.

Floyd Mayweather Jr.

Een van werelds bekendste boxers, Floyd Mayweather Jr, heeft in het verleden maar al te vaak laten weten een groot fan en bezitter van Bitcoin te zijn. Zo tweette Floyd in 2017 dat hij in Beverly Hills was om zijn Bitcoin-rijkdom uit te geven. Het was voor hem oké dat zijn fans hem Floyd 'Crypto' Mayweather zouden noemen. Daarom kunnen we wel stellen dat Floyd een groot fan is van cryptovaluta.

Echter gaat het niet altijd even goed. Hij kreeg in 2018 namelijk een flinke boete van de SEC, voor het promoten van een illegale ICO (Initial Coin Offering). Dit deed hij samen met DJ Khaled. Het wordt door de SEC niet toegestaan om ICO's te promoten wanneer er niet aan de voorwaarden wordt voldaan. Floyd Mayweather zal het in de toekomst dus iets rustiger aan doen.

Image
floyd mayweather

Richard Branson

Multi-miljonair Richard Branson gelooft zelf ook in de toekomst van Bitcoin en andere cryptocoins. Natuurlijk kennen we Richard Branson als de founder van Virgin Group, maar nu dus ook als cryptofanaat. In 2014 investeerde Richard Branson namelijk in BitPay. Dit is een platform voor het verwerking van Bitcoin betalingen.

Toch heeft Richard Branson nooit aangegeven zelf in het bezit te zijn van cryptovaluta. Nu zijn er natuurlijk genoeg crypto investeerders die hier liever niks over kwijt willen. Wel gaf hij aan dat hij genoeg voordelen zag in de ontwikkeling van Bitcoin.

Mike Tyson

Er is een tweede boxer die groot fan is van cryptocurrency's. Dat is Mike Tyson. Al in 2015 gaf Mike Tyson aan dat hij cryptovaluta ondersteund en er ook in heeft geïnvesteerd. Hij vulde hierbij aan 'blij te zijn deel te mogen uitmaken van een revolutie'. In hetzelfde jaar ging hij nog een partnerschap aan met een ontwikkelaar voor Bitcoin pinautomaten. Daarnaast ging Mike Tyson ook een samenwerking aan met Bitcoin Direct voor het ontwikkelen van een Bitcon wallet voor mobiele apparaten.

Jack Dorsey

De CEO van Twitter en Square is een diehard Bitcoin investeerder. Al in 2017 gaf hij aan een grote voorliefde voor Bitcoin te hebben. Dat doet hij niet alleen als het goed gaat met deze cryptomunt, maar ook wanneer het ontzettend slecht gaat. Tijdens de crash in 2018 gaf Jack Dorsey aan nog het volste vertrouwen in Bitcoin te hebben, en noemde het zelfs de 'future world currency'. Iedere week gaf Jack Dorsey enkele duizenden dollars uit welke hij in Bitcoin investeerde. Dit deed hij al vanaf maart 2019.

Ook het bedrijf van Jack Dorsey, Square, investeerde in Bitcoin. In oktober 2020 kocht het bedrijf zeker 4700 Bitcoins. Het is dus duidelijk hoe veel vertrouwen Jack Dorsey in Bitcoin heeft. Hij is ook de bezitter van een eigen Bitcoin node. Hiermee draagt hij bij aan de validatie en verwerking van transacties in het Bitcoin-netwerk.

Jay-Z

In deze lijst komen we een derde Amerikaanse rapper tegen. Naast Snoop Dogg en Kanye West is ook Jay-Z fan van cryptocurrencies. Echter gaat Jay-Z hier een stuk verder in dan eerder genoemde rappers. Hij heeft namelijk samen met Jack Dorsey een platform ontwikkeld waarbij ze zichzelf willen focussen op het gebruik van crypto in Afrika en India. Volgens hen is het belangrijk dat deze landen namelijk niet achterop lopen op de ontwikkelingen die op dit moment plaatsvinden.

Ze hebben voor dit platform 500 Bitcoins geïnvesteerd. Op het moment van de investering hadden deze Bitcoins een gezamenlijke waarde van $24.5 miljoen. Dat is dus een flink bedrag, waarmee ze hopen om de gehele wereld te laten profiteren van cryptocurrency.

Wat zegt dit over Bitcoin?

Er zijn dus verschillende grote namen die veel vertrouwen hebben in cryptocurrency's. De meest voor de hand liggende was natuurlijk Elon Musk. Maar er zijn ook genoeg beroemdheden waarvan je misschien niet had verwacht dat ze zouden investeren in cryptovaluta. Denk bijvoorbeeld aan Snoop Dogg, Mike Tyson of Jay-Z.

Maar wat zegt het eigenlijk over munten als Bitcoin?

Het is vooral belangrijk dat je niet te veel waarde hecht aan de uitspraken die verschillende beroemdheden doen. Wanneer een beroemdheid zegt dat Bitcoin $200,000 waard gaat worden, betekent dat niet dat dat ook zo gaat zijn. Net als jij en ik, kunnen beroemdheden niet in de toekomst kijken. Zo'n voorspelling kan alleen gedaan worden op basis van het onderzoek dat iemand doet. Het is daarom belangrijk dat je altijd eerst zelf onderzoek doet, voordat je daadwerkelijk ergens in gaat investeren. Doe dat dus nooit op basis van de uitspraken van iemand anders.

Maar toch zegt het wel iets over Bitcoin. Niet alleen over Bitcoin, maar over cryptocurrency in het algemeen. De uitspraken en acties van beroemdheden kunnen namelijk een positieve werking hebben op cryptovaluta. Doordat Elon Musk en Jack Dorsey fan zijn van cryptocurrency's, zullen ze dit ook doorvoeren in hun bedrijven.

Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een Tesla te kopen met Bitcoin. En dat zorgt ervoor dat Bitcoins meer gebruikersfuncties krijgen, waardoor het gebruik ervan zal gaan toenemen. Dit zorgt er op den duur weer voor dat ook de waarde zal gaan stijgen. Er komt namelijk meer vraag naar Bitcoin, terwijl het nieuwe aanbod alsmaar zal afnemen.

Wil je graag meer weten over crypto? Volg dan onze AllesOverCrypto Facebookgroep. Hier laten we je graag meer weten over dit onderwerp.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.