Hoe fijn zou het zijn als jij de emoties van de massa zou weten? Hoe fijn zou het zijn als jij precies weet wanneer dit ervoor zorgt dat een bepaalde cryptocurrency daalt of stijgt? Santiment, een crypto startup uit Zwitserland, wil jouw deze data gaan geven. Hun doel is om zoveel mogelijk handelaren het beste gereedschap te geven om te traden. Op deze manier zal er veel gehandeld worden op hun platform, wat hen weer zeeën van data geeft die zij vervolgens willen doorverkopen in ruil voor hun cryptomunt: Sa

Santiment (SAN): de Bloomberg van blockchain?

Hoe fijn zou het zijn als jij de emoties van de massa zou weten? Hoe fijn zou het zijn als jij precies weet wanneer dit ervoor zorgt dat een bepaalde cryptocurrency daalt of stijgt? Santiment, een crypto startup uit Zwitserland, wil jouw deze data gaan geven. Hun doel is om zoveel mogelijk handelaren het beste gereedschap te geven om te traden. Op deze manier zal er veel gehandeld worden op hun platform, wat hen weer zeeën van data geeft die zij vervolgens willen doorverkopen in ruil voor hun cryptomunt: Santiment Network Token (SAN).

Het internet: vrijheid van informatie

Het internet staat bekend als de vrijheid van informatie. En deze vrijheid van informatie zorgde ervoor dat er een enorme hoeveelheid informatie op het web terecht kwam. Niks is dan zo fijn om te weten waar je deze informatie kan vinden. Een zoekmachine leek een voor de hand liggende uitvinding, maar toch was in de begintijd van het internet de zoekmachine meer bijzaak dan hoofdzaak. Ondanks dat waren er een paar slimme spelers op de markt die wel meteen doorhadden dat dit nog weleens de belangrijkste uitvinding kon zijn voor het internet. Grote spelers als AltaVista, Yahoo en Lycos betraden de markt, maar geen enkele wist het zo ver te schoppen als Google. 

De blockchain: vrijheid van waarde

Maar wat hebben het internet en zoekmachines te maken met blockchain en Santiment? Blockchain wordt vaak vergeleken met het internet. Maar in plaats daarvan wordt gezegd dat het niet de vrijheid van informatie is, maar de vrijheid van waarde. Tot nu toe gebeurt hetzelfde als met het internet gebeurde: er komt een enorme hoeveelheid waarde op de blockchain terecht. Dus wat lijkt nu de meest voor de hand liggende uitvinding? Mensen willen weten waar de meeste waarde ligt. En dat is precies waar Santiment op in probeert te spelen. Doordat traders op hun platform gaan traden en oefenen, hopen zij in kaart te kunnen brengen welke cryptomunten kunnen gaan stijgen en welke kunnen gaan dalen. 

De grootste voordelen van Santiment

De vergelijking met Bloomberg is natuurlijk erg kort door de bocht. Wel is het duidelijk dat de vraag enorm is naar wat Santiment wil gaan bieden en dit blijft alleen maar stijgen. Eigenlijk biedt de crypostartup twee dingen aan waar enorme vraag naar is:

1. Santiment is een makkelijke manier om te leren traden 

Een van de grootste doelen van Santiment is om beginnende cryptohandelaren het leven zo makkelijk mogelijk te maken. Ze willen de beste tools aanbieden, zodat cryptotraders op een laagdrempelige manier en geheel kosteloos de trucjes van de markt kunnen leren kennen. Ze kunnen strategieën oefenen en beloningen verdienen door accurate voorspellingen te doen. Santiment ondersteunt hierin door live marktdata en technische-analyse-tools te leveren. 

2. Een trading voordeel voor investeerders

De data die Santiment hiermee verzamelt, is natuurlijk goud waard op de cryptomarkt. Ondanks dat het niet het exacte ‘sentiment’ van de markt weerspiegelt, zegt het wel een hoop. Santiment heeft volgens dit artikel namelijk de huidige cryptobubbel ruim van tevoren (augustus 2017) voorspeld. Dat was best leuk geweest al had je dat geweten hè?

Santiment: de Bloomberg van crypto

Het platform heeft als uiteindelijke doel de Bloomberg van de cryptomarkt te worden. Wat mooi is aan het cryptobedrijf is dat de cryptomunt SAN een daadwerkelijk plan heeft om voor gebruikt te worden, waar dat bij veel andere cryptomunten (nog) niet het geval is of waarbij het in ieder geval niet helemaal duidelijk is. Veel mensen (waaronder jij waarschijnlijk) zullen zeker bereid zijn om te betalen voor cryptomarktdata. Hierdoor zal de vraag naar de Santiment Network Token stijgen en daardoor dus ook de waarde. 

Meer informatie

Ben je enthousiast geworden over Santiment, maar wil je er toch nog wel wat meer over weten? Dan kunnen de volgende links daarbij helpen.

Hoe koop ik Santiment Network Token?

Santiment Network Token kopen op Ethfinex is zo gedaan! Volg deze stappen in onze uitleg en je hebt SAN zo gekocht!

 1. Meld je hier gratis aan bij Ethfinex
 2. Druk bovenaan op Deposit en druk op Bitcoin
 3. Scroll naar beneden, druk 2x op Yes en klik op I understand, continue 
 4. Klik bij Exchange wallet op 'Click to generate address'
 5. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 6. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 7. Koop Bitcoin en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd.
 8. Wacht totdat de Bitcoins op Ethfinex staan.
 9. Ga op Ethfinex naar Trading en klik SAN aan
 10. Koop de gewenste hoeveelheid Santiment Network Token aan.

Word lid van onze Crypto Community en kom in contact met andere crypto-investeerders!

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.