PowerKee - Een review van Sylant

Powerkee - Een cryptocurrency die prioriteit geeft aan privacy

Profile picture for user Sylant
Door Sylant
ma, 08/02/2021 - 12:00

Het onderwerp privacy is de afgelopen decennia steeds populairder en belangrijker geworden. Terwijl privacy een eeuw geleden betekende dat je gescheiden van je buren kon leven en je eigen ding kon doen, heeft het vandaag de dag een heel andere wending genomen. Tijdens de exploratiefase van het internet heeft de mens onbewust afscheid genomen van zijn privacy door alles wat er te weten valt te delen met de hele wereld.

Het begint allemaal met het onschuldig delen van een paar foto's met je vrienden op Instagram, gevolgd door het uitproberen van een nieuwe applicatie waarbij je je aanmeldt met dezelfde e-mailaccount. Daarna overweeg je een deel van je spaargeld te investeren in innovatieve activa door middel van cryptocurrency. Je besluit je aan te melden bij een exchange die opduikt in een advertentie op Facebook. Als onderdeel van het registratieproces wordt er gevraagd een kopie van je paspoort op te sturen om je identiteit te bewijzen. Zonder na te denken stuur je je paspoort op en het komt in verkeerde handen terecht met alle gevolgen van dien voor de komende jaren.

Identiteitsdiefstal, het stelen van bezittingen en rijkdom, de mogelijkheid om jouw online persona bloot te geven, het kan allemaal veroorzaakt worden door roekeloos om te gaan met (online) privacy. Bitcoin was bedoeld als het antwoord op dit probleem door mensen de mogelijkheid te bieden om anoniem vermogen over te dragen van de ene persoon naar de andere. Toen de innovatie echter relatief bekend werd, kwamen de regelgevende instanties ook in contact met de Bitcoin. Met listige technieken kunnen anderen de blockchain-activiteit traceren om een enkele transactie terug te voeren naar een persoon.

Dit alles bewijst dat privacy een van de meest waardevolle activa is geworden. De mogelijkheden van duistere partijen zijn onbeperkt wanneer de juiste gegevens binnen handbereik zijn. Privacy is een bezit dat iedereen waakzaam moet bewaken, en dus is een protocol dat anonieme transacties mogelijk maakt onmisbaar in deze moderne tijd. Met privacy-munten als Monero, ZCash en PivX die de weg vrijmaken, is het tijd voor een nieuwe, onbekende munt om anonimiteit terug te geven aan individuen over de hele wereld. Powerkee belooft precies dat te doen: prioriteit geven aan privacy.

Wat is PowerKee?

Powerkee is een innovatief project dat prioriteit wil geven aan privacy. Het project heeft hun eigen blockchain gebouwd om maximale anonimiteit te bereiken. Transacties worden direct, goedkoop en 100% privé verwerkt. Het proof-of-stake mechanisme beveiligt het netwerk, stelt gebruikers in staat om nodes te runnen en daarmee beloningen te ontvangen. Het Powerkee team is volledig anoniem en wil net zo anoniem blijven als haar protocol.

Je vraagt je misschien af; nog een privacy munt? Wat maakt Powerkee uniek? Het belangrijkste verschil is het feit dat andere privacy coins genoegen nemen met een eenvoudige manier om vermogen te verhandelen via een privacy coin. PowerKee wil een stap verder gaan en een compleet ecosysteem creëren dat zich rond privacy ontwikkelt. Een voorbeeld dat het team noemt is een P2P-uitwisseling die een fiat op- en afrit bevat. Dit zou iedereen in staat stellen om anoniem cryptocurrency te kopen met elke fiat-currency. In die zin is PowerKee revolutionair in zijn kern.

De belangrijkste vraag hier is: hoe? Hoe zal dit team, dat anoniem blijft, bereiken wat ze beloven? Om deze vraag te beantwoorden zullen we diep in de technologie van PowerKee duiken om te analyseren hoe hun Blockchain zal werken, en hoe het echte privacy bereikt.

Hoe PowerKee anonimiteit en privacy bereikt

We beginnen dit gedeelte met een observatie van de huidige staat van privacy in de industrie, alvorens in te gaan op de technologie die PowerKee zal gebruiken om de industriestandaard te verhogen.

Veel mensen die actief investeren of omgaan met cryptocurrencies zijn bekend met de mechanica achter blockchain technologie. Vooral de meest gebruikte blockchain Ethereum en het daarbij horende programma Etherscan: een zeer populaire tool om transacties op de Ethereum-blockchain te zien. Je kunt de balansen van je wallet zien, transacties controleren en de stroom van tokens door verschillende wallets volgen. Dit is een erg handige manier om gemakkelijk informatie over je eigen wallet te krijgen.

Maar dit is ook een manier om het saldo van anderen te zien, hun transacties te controleren en te zien hoe zij hun saldo uitgeven. Wanneer portefeuilles worden gekoppeld aan identiteiten, wat gemakkelijker is dan vaak wordt gedacht, vormt dit een groot risico voor de privacy en veiligheid. Stel je voor dat je bankafschrift open en bloot online beschikbaar is voor iedereen om te zien, de meeste mensen zouden zich daar niet prettig bij voelen. Vandaar dat er veel vraag is naar privacy verhogende functies en blockchains.

Om anonieme transacties op het Ethereum netwerk te bereiken, heb je verschillende opties, waarvan de meest populaire een token mixer is. Een van de beste token mixers van de laatste tijd is Tornado Cash. De technologie achter token mixen spreekt voor zich: het mixen van tokens om de oorsprong en bestemming van een transactie te ontkoppelen door jouw transactie te mixen met andere transacties. Laten we zeggen dat je erachter komt dat je privacy is geschonden en dat iemand jouw adres heeft gekoppeld aan je identiteit, bijvoorbeeld een vriend die een bepaalde transactie aanhaalt in een gesprek. In dat geval biedt een tokenmixer de mogelijkheid om tegoeden over te hevelen naar een nieuwe portemonnee en zo jouw privacy te herwinnen.

Als voorbeeld: Jouw saldo is 5 Eth, je stuurt het naar het Tornado Cash contract. Je ontvangt dan een code die nodig is om de 5 Eth op te nemen om te bewijzen dat jij de eigenaar bent van de 5 Eth. Deze code is onderdeel van een fundamenteel onderdeel van Powerkee's technologie, Zero Knowledge Proof, waar we later in zullen duiken. Om de privacy te verhogen, kun je een paar dagen wachten met de interactie met het Tornado Cash contract om de 5 Eth naar je nieuwe adres gestuurd te krijgen. De herkomst en bestemming van de 5 Eth zijn niet te traceren en je privacy is enigszins hersteld. Je transacties op je nieuwe adres maken deel uit van de publieke Ethereum keten waardoor je privacy weer geschonden kan worden. Het Zero Knowledge Proof protocol is de kern van het Tornado Cash project. 

Zero Knowledge Proof (ZKP) is een relatief eenvoudig concept, dat echter vrij ingewikkeld is om de eerste keer te begrijpen. ZKP is een manier om eigendom te bewijzen zonder andere gegevens te verstrekken die aan iemands identiteit zouden kunnen worden gekoppeld. Een voorbeeld uit de echte wereld zou zijn dat je naar het winkelcentrum gaat voor een nieuw paar sportschoenen. Wanneer je bij de kassa aankomt, moet je het bewijs leveren van voldoende saldo op je bankrekening, zonder het volledige rekeningsaldo te onthullen. Wanneer je Zero Knowledge Proof gebruikt, krijg je de mogelijkheid om cryptocurrencies te verhandelen zonder andere gegevens te onthullen.

Wat heeft dit met PowerKee te maken? 

Dit is waar het allemaal op neerkomt. Zero knowledge proof is een innovatief protocol, dat kan bestaan op de Ethereum blockchain, maar het beste is op een native protocol. Nog beter, een native protocol als PowerKee met sterke ambities om een heel ecosysteem van privacy-gerichte producten te creëren. PowerKee's native coin, KEE, gaat hand in hand met een aangepaste Zerocoin protocol integratie die het gebruik van zKee mogelijk maakt: de brug naar ontraceerbare transacties. 

In een notendop, om KEE te verhandelen gebruik je zKEE door KEE voor zKEE te converteren. Met de Zero Knowledge Proof creëer je KEE naar het ontvangende adres door je zKEE's op jouw adres om te zetten voor KEE's op het andere adres. Dit klinkt misschien een beetje vaag maar deze bijlage van het PowerKee technisch document legt goed uit hoe deze transacties werken.

KEE transacties worden in twee stappen uitgevoerd:

 1. Creëer zKEE door uw KEE om te zetten in zKEE denominaties.
  1. Bijvoorbeeld, Gebruiker A stuurt een verzoek om 875 zKEE te munten.
  2. Het Zerocoin Protocol converteert 875 KEE van Gebruiker A naar 875 zKEE in een 1:1 verhouding. De conversie wordt uitgevoerd in de grootste beschikbare denominaties
  3. Een uniek zero-knowledge proof wordt gegeven aan Gebruiker A, die zijn eigendom van specifieke zKEE denominatiebedragen aan het Zerocoin Protocol toont.
  4. Het saldo van Gebruiker A wordt bijgewerkt. Het KEE-saldo wordt verminderd met 875, en het zKEE-saldo wordt verhoogd met 875 in de grootste beschikbare denominaties.
 2. Besteed uw zKEE om KEE te versturen naar een PowerKee portemonnee adres.
  1. Gebruiker A stuurt een verzoek om 875 KEE te munten op Gebruiker B's PowerKee adres.
  2. Zerocoin Protocol ontvangt en verifieert Gebruiker A's unieke zero-knowledge proof dat het eigendom van zKEE bewijst.
  3. Het Zerocoin protocol creëert 875 KEE op het PowerKee adres van Gebruiker B.
  4. Het zKee saldo van Gebruiker A wordt verminderd met 875.

Het bovenstaande proces legt duidelijk uit hoe Zero-knowledge proof wordt gebruikt om het eigendom van zKEE van een gebruiker te achterhalen. Om de native token KEE te versturen, moet een PowerKee gebruiker zijn eigendom van zKEE bewijzen door een zero-knowledge proof naar het Zerocoin protocol te sturen. Een nieuwe KEE munt wordt gecreëerd voor elke transactie waardoor alle vorige transacties ontraceerbaar zijn. Het is een innovatief systeem, maar dat is niet wat PowerKee uniek maakt. De producten en overlappende technologie is wat dat doet. 

PowerKee Producten

Op dit moment is PowerKee niets anders dan een innovatief protocol. Het maakt transacties tussen individuen mogelijk die echt anoniem gebeuren. Dat is op zich al indrukwekkend omdat het allemaal gebeurt met native code die vanaf de basis is opgebouwd. Echter, PowerKee zelf heeft een paar producten die ze willen uitbrengen in de komende maanden / jaren. Er is nog niet veel informatie vrijgegeven over deze producten, maar ze zijn het vermelden waard om goed te begrijpen wat PowerKee wil bereiken. De beschrijvingen hieronder zijn tussenvoegsels van de Powerkee website

 

DeFi Beloningen

PowerKee gebruikers kunnen beloningen verdienen op hun KEE holdings door deel te nemen aan het proof-of-stake consensus proces. Houders kunnen een masternode opzetten en rente verdienen op hun ingezette KEE. Houders hebben ook de optie om direct in hun wallet te staken en beloningen te verdienen.

Governance 

KEE tokens spelen een integrale rol in het bestuur van het PowerKee netwerk. KEE houders hebben het voorrecht om te stemmen over hoe het PowerKee netwerk evolueert met behoud van hun privacy. Dit laat PowerKee toe om te evolueren op een gedecentraliseerde manier gedreven door stakeholders die ten allen tijde anoniem kunnen blijven.

Als we verder kijken naar de roadmap, zien we dat de volgende producten nog moeten komen:

 • Light Wallet
 • Light Staking
 • Eén-klik masternode
 • Koude Wallet Staking
 • Mobiele Wallet inclusief Privé Kanalen & Mobiel Staken
 • Niet-censureerbaar, gedecentraliseerd P2P platform
 • Gedecentraliseerde op- en afrit van fiat naar privacy munten

Nogal een ambitieuze lijst die in het komende jaar moet gaan gebeuren. Met dit alles in overweging nemend, beginnen we ons af te vragen wie het zal zijn die deze stapel techniek zal ontwikkelen. 

Wie zit er achter PowerKee?

Dat is de grote vraag. Net als alle andere privacy-munten die er zijn, is het team achter Powerkee volledig anoniem. We kunnen alleen speculeren over wie er achter het project zit en observeren wat er momenteel wordt gedeeld binnen hun officiële kanalen zoals Telegram, de website en anderen. De VC bedrijven hebben echter bevestigd dat het team volledig doorgelicht is door hen en door de beurzen die KEE zullen noteren. 

 

Telegram

Op Telegram is er een klein team van mensen dat communiceert namens het Powerkee-team. Met de introductie van de anonieme admin functie op Telegram, gebeuren alle belangrijke aankondigingen anoniem. Er is echter één admin die deel lijkt uit te maken van het kernteam van het project. De drie admins in het Telegram-kanaal zijn dus:

@powerkeetom: beantwoordt alle vragen direct binnen het kanaal en is vrij open over de huidige staat van het project, deelt zelfs screenshots van het Github account. 

@ol_tone: community lid veranderd in een community manager. Echt enthousiast over het project en staat te popelen om bij te dragen. Tone is al sinds het begin bij het project en beantwoordt nu actief alle vragen die in het kanaal opduiken. Het enige andere dat ik over Tone heb gevonden is zijn twitter account: https://twitter.com/ol_tone

@Jheish: Nog een community admin die actief meehelpt in het Telegram kanaal. Afkomstig uit de Filipijnen is alles wat we hier krijgen, maar ze heeft duidelijk gemaakt geen deel uit te maken van het officiële PowerKee team. 

Dat is het, eerlijk gezegd. Er is niets anders te vinden over het team van PowerKee dan het bovenstaande. Hoe meer tractie het project zal krijgen, hoe meer exposure en dus mogelijkerwijs de anonieme ontwikkelaars de grootte van het team zullen onthullen, of in welke mate ze zich ooit zullen blootgeven. Voorlopig houden we het hierbij, en baseren we onze projecties op de verschillende adviseurs en strategische investeerders die je hieronder kunt vinden.

Adviseurs & Strategische investeerders

Aangezien het team anoniem is, moeten we verder gaan kijken naar de andere mensen achter het project. We hebben een lijst van investeerders en strategische partners gevonden die PowerKee zullen steunen in haar missie om de markt te betreden, en privacy naar de massa te brengen. 

 

Investors

 

Strategic Partners:

 • Vendetta Capital: Investeringsmaatschappij voor digitale activa Vendetta Capital gaat privacymuntproject PowerKee helpen bij hun inspanningen om hun technologie naar de Turkssprekende markt te brengen. Met meer dan 80 miljoen Turkssprekenden wereldwijd, is er een brede markt om te profiteren van deze volgende-generatie privacy technologie. - De volledige aankondiging vind je hier
 • Spykefast: Met meer dan vierduizend leden die de begeleiding van de SpykeFast-community op de voet volgen, zal het partnerschap de adoptie van PowerKee helpen stimuleren. Via het partnerschap zal SpykeFast de laatste aankondigingen en updates met betrekking tot privacy coin PowerKee verspreiden. Ook kan de SpykeFast community actief discussiëren over ontwikkelingen in het PowerKee protocol onder cryptocurrency professionals. - De volledige aankondiging vind je hier.
 • PowerKee is blij om nog een merk ambassadeur aan te kondigen. EyeofCyber is een vooraanstaand lid van de http://t.me/jumpsquad community en heeft gewerkt met verschillende high profile projecten zoals @quant_network. Hij zal #powerkee ondersteunen op het gebied van doorlopende marketing en gebruikerswerving. $KEE
 • Dread Bongo: We zijn verheugd om een strategisch partnerschap aan te kondigen met @DreadBong0. @DreadBong0 zal helpen bij het onboarden van nieuwe gebruikers in ons #privacy #ecosysteem en mensen bewust maken van de noodzaak van #privacy. Een privéleven is een gelukkig leven. $KEE #KEE brengt geluk terug.

Roadmap

De roadmap is behoorlijk. Het is gericht op de lange termijn en laat zien dat het team heeft nagedacht over meerdere use cases van het token en het protocol. Een illustratie is hieronder te vinden:

Image
Roadmap PowerKee

Huidige staat van Powerkee

Nu we hebben gezien wat PowerKee wil bereiken, moet worden opgemerkt dat de roadmap momenteel een beetje verouderd is. Het protocol zou in december worden gelanceerd, maar vanwege ijverige controlepraktijken heeft het team besloten om de notering uit te stellen. Sindsdien teased het team met screenshots en documentatie over de producten die worden gebouwd. 

Opmerkelijk is het feit dat PowerKee genoteerd zal worden op twee gecentraliseerde exchanges met een volledig functionerend mainnet, een desktop wallet, block explorer en de mogelijkheid om masternodes te hosten. De notering is nu vastgesteld voor februari.

$KEE

De munt die het hele ecosysteem samenbindt is de KEE token. Het is native aan de PowerKee blockchain en is de munt die de anonieme transacties vergemakkelijkt. We hebben het technologische aspect van de munt gedeeld in de technologiesector, dus op dit moment zullen we kijken naar het economische spectrum. Met verschillende privacy munten die al beschikbaar zijn in de huidige markt, wat maakt PowerKee een solide investering?

Tokenomics

Laten we eerst de feiten op een rijtje zetten, voordat we ons buigen over het investeringspotentieel van de munt. 

Total supply: 100,000,000

Sales: 17,500,000

Node Operators and staking: 40,000,000

Optional Reserves: 12,500,000
Development:
10,000,000
Network: 2,500,000

Staking - Vault: 10,000,000
Expansion: 6,000,000
Campaign-Funding:
4,000,000

Team & Advisors: 15,000,000
Team
: 13,000,000
Advisors
: 2,000,000

Community: 3,000,000
Exploits:
1,500,000
Rewards:
1,500,000

KEE Invest 2,000,000
Funding: 1,000,000
Campaigns1,000,000

Initial Market Cap: $87K

PowerKee vergelijken met andere privacy projecten is vrij moeilijk, aangezien slechts weinigen hetzelfde doen als PowerKee wil bereiken. PowerKee laat zich niet gemakkelijk verleiden tot het bashen van andere projecten, integendeel, het team is er vast van overtuigd dat alle privacy-projecten elkaar meer aanvullen in plaats van met elkaar te concurreren. Zonder twijfel is de cumulatieve market cap van de privacy munten die momenteel beschikbaar zijn in de miljarden met de grootste op dit moment Monero op $ 2,4 Miljard. Natuurlijk is het PowerKee's doel om een groot deel van de cumulatieve privacy coin market cap voor zijn rekening te nemen en een van de dominante spelers in de ruimte te worden, maar het gemeenschappelijke doel is altijd in hun gedachten. 

We hebben een mooie visuele grafiek gemaakt om PowerKee te vergelijken met andere privacy munten.

Image
Privacy Coin Landscape

De verbluffend lage market cap waarmee PowerKee begint en de kleine financieringsronde die ze hielden is verrassend en opwindend. Het project heeft potentieel om het goed te doen in de ruimte wanneer ze het mainnet en aankomende functies leveren. Met een fully diluted market cap van $3.5Miljoen is er een enorm opwaarts potentieel voor mensen die geïnvesteerd hebben in het project in vergelijking met andere projecten. De mogelijkheid voor leden van de community om het project te versterken ligt in de blootstelling aan sociale media. Door PowerKee te helpen een groter aantal volgers te bereiken op hun socials help je ook de tools te verspreiden waarmee mensen hun privacy kunnen herwinnen.

Image
PowerKee Moonsheet

Conclusie

PowerKee is een krachtpatser in wording. De technologie, de roadmap en vooral de ambities van het team zijn bewonderenswaardig. Het doel om te streven naar echte anonimiteit met als enige doel om mensen hun privacy terug te geven is een nobel streven. Als je kijkt naar de techniek die Powerkee gaat gebruiken, voornamelijk Zero-Knowledge Proof, is er veel potentie om te bereiken wat ze claimen. De huidige documentatie is duidelijk en laat zien dat elke stap op de weg goed doordacht is. 

Het kleine bedrag dat is opgehaald toont de gretigheid om te werken in plaats van zoveel mogelijk geld te vergaren. Bovendien brengt het team hun token uit in combinatie met een werkend product in de vorm van een volledig gecontroleerd mainnet en een wallet. Het is tegenwoordig ongelooflijk dat het team voor deze aanpak heeft gekozen. We moeten nog zien wat de komende dagen in petto hebben voor PowerKee. De gemeenschap is zeer actief, en staat te popelen om het netwerk te gaan gebruiken en de $KEE token te kopen. 

We zullen PowerKee nauwlettend in de gaten houden om te zien of hun ambities werkelijkheid zullen worden, en of deze privacy munt zal opvallen tussen de sterke concurrentie in de huidige markt. We sluiten af met een laatste gedachte:

Als privacy - en het gebrek eraan - de laatste tien jaar een steeds dringender onderwerp is geworden, hoe denk je dan dat de komende jaren eruit zullen zien voor tools om je privacy te behouden? PowerKee zal zo'n hulpmiddel zijn.

Links

Website: https://powerkee.com/

Onepager: https://powerkee.com/wp-content/uploads/2020/11/Powerkee-One-Pager.pdf

Technical paper: https://powerkee.com/wp-content/uploads/2020/11/PowerKee-Technical-Paper.pdf

Telegram: https://t.me/powerkee

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.