Metaverse
18/11/21

Netvrk - De complete uitleg over dit VR platform op de blockchain

Netvrk - De complete uitleg over dit VR platform op de blockchain

Snel €10 verdienen?

  1. Maak een account aan
  2. Stort 10 euro
  3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo


         


           

Wat is Netvrk? Het is een sociaal VR platform op de blockchain waar je VR content en werelden kan creëren, delen, ervaren en monetizen.

Met een gewone bril gaat soms de wereld voor je open, maar een VR bril opent nieuwe werelden voor je. Virtual Reality, de virtuele werkelijkheid, kent natuurlijk meer facetten dan enkel de bril. Een film bevindt zich niet meer in een kader, maar als toeschouwer maak je deel uit van de film. De techniek van virtual reality biedt zo ongekende mogelijkheden, zeker als dit gecombineerd wordt met de blockchain technologie. Dit is precies waar Netvrk is ontstaan: de combinatie van innovatieve VR technieken, met de play to earn mogelijkheden van blockchain.

Netvrk is daarmee ook een project wat prima aansluit bij de hypes rond play to earn games en de uitbreiding van het metaverse van 2021. Daarom gaan we hier het project uitleggen en antwoord vinden op de vraag: Wat is Netvrk?

Bekijk snel


 

Maak in enkele minuten kennis met de wereld en mogelijkheden van Netvrk:

Wat is VR en wat is metaverse?

Netvrk is een VR platform. Wat houdt dit in en hoe staat dit in verhouding tot het metaversum? Een virtuele werkelijkheid en de metaverse: Het zijn beide termen die laatste dagen rondzoemen en soms door elkaar worden gebruikt. 

Als je het filosofisch bekijkt, is  VR een andere vorm van de bestaande werkelijkheid en metaversum is een werkelijkheid naast de bestaande werkelijkheid. Metaverse is over het algemeen abstracter en breder. Het is een universum naast het bestaande universum. VR wordt meer gezien als een geheel van technische innovaties om een virtuele werkelijkheid te creëren. Het is voornamelijk gericht op de entertainment waarde van deze VR innovaties. 

De wereld in VR is groeiende en de markt hiervoor ook. Het aantal gebruikers zal naar verwachting van 70 miljoen in 2020 naar 216 miljoen in 2022 stijgen. Deze gebruikers bevinden zich over de hele wereld. De verwachte groei van de markt zal daarmee ruim 26 miljard USD in 2022 zijn. Deze vooruitzichten waren een drijfveer voor de founders om zich met hun project te richten op deze markt. Netvrk presenteert zich in eerste instantie als VR project, maar er onstaat nu een metaversum.

In onderstaande video van AllesOverCrypto legt Matt uit wat de metaverse is en wat de belangrijkste metaverse crypto’s zijn.

De problemen voor een doorgroei van VR

Ondanks de mooie vooruitzichten door een VR bril, is het nog niet allemaal zo ver. Volgens de oprichters van Netvrk zijn er toch nog nog een aantal problemen die integratie van VR in het alledaagse leven van iedereen in de weg staan. Deze problemen kunnen worden samengevat in 3 punten:

In deze korte video ga je in vogelvlucht door de verschillende landschappen van Netvrk:

 

Wat is Netvrk?

Netvrk wil de oplossing zijn van deze problemen. Dit willen de founders doen door een sociaal VR platform te creëren op de blockchain waar iedereen content kan creëren, delen en ook in waarde kan omzetten. Wat biedt Netvrk om zo VR voor de werkelijke wereld toegankelijker te maken?

Een ongoing stroom van waardevol VR content - Netvrk wil een bron van VR content worden, een toegangspoort tot eindeloze VR werelden. Zo is er genoeg inspiratie om een groeiend aantal bezoekers te vermaken en inspireren. 

Eenvoudig te creëren - Daarom wil Netvrk, of beter gezegd de mensen achter het platform, deze zo toegankelijk mogelijk maken voor zowel gebruikers als developers. Met betrekkelijk eenvoudig te bedienen systemen moet het voor iedereen mogelijk zijn VR content te maken en werelden of assets in andere werelden te creëren. 

De editor tool van Netvrk is hierin de basis. Met deze editor wordt het proces van VR content maken zo makkelijk mogelijk gemaakt. Het creëren vindt in de VR omgeving zelf plaats, je werkt dus niet met codering, maar ziet bijvoorbeeld hoe je met je handen een berg kan vormen. Samenwerken is in de editor ook makkelijk, zodat je samen ook op ideeën kunt komen en kunt uitwerken. 

Voorbeelden van wat je zoal kunt creëren zijn:

Mogelijkheden om te monetizen - Netvrk wil het met het platform mogelijk maken om waarde te geven en te verdienen binnen de wereld van Netvrk. Dit is ook de reden waarom het team heeft gekozen Netvrk op een blockchain te ontwikkelen. Met de systemen van utility tokens en NFTs heeft iedereen assets daadwerkelijk in bezit en kan hier ook geld mee verdienen. 

"I would like to create a city, that would be fun." De bouwers van de toekomst delen hun ervaringen met Netvrk in onderstaande video. "It takes a whole village to raise a child" is een oud gezegde, met Netvrk is het nu mogelijk voor een kind om een stad bouwen:

Waarom is Netvrk op blockchain gebouwd?

De mogelijkheid om het play to earn principe met VR te creëren was één van de belangrijke redenen om het platform op blockchain te bouwen, in plaats van gebuik te maken van centrale systemen.  Wat waren andere belangrijke redenen voor de keuze van blockchain? In de whitepaper geven de founders de volgende redenen:

Het team van Netvrk heeft voor de Ethereum blockchain gekozen voor het token genereer event. Dit is gedaan omdat Ethereum betrouwbaar is en de grootste bekendheid en adaptatie heeft. Voor side chain bevestiging is voor Ethereum Consortium Chain gekozen omdat dit systeem ook grotere schaal werkt.

Wat zijn de manieren om binnen Netrvk inkomen te genereren?

Omdat inkomen genereren binnen Netvrk één van de speerpunten is van de missie van de developers, heeft het platform ook diverse mogelijkheden om aan te bieden.

Onderstaande video toont de mogelijke transport NFTs:

De Token NETVRK

NETVRK is de token die binnen Netvrk op verschillende manieren wordt gebruikt. Het is onder andere een betaalmiddel aasets zoals NFTs of land. De IDO (Initial Decentral Exchange Offering) van de NETVRK tokens was 21 mei 2021. Er werd 2500.000 USD in totaal opgehaald. De verkoopprijs bij IDO was 0,015 USD. De IDO werd gefaciliteerd door launchpad Poolz. Om op de whitelist terecht te komen moest je Poolz tokens staken. Er was 29.5% van het totale aantal tokens beschikbaar voor de IDO.

De totale supply van de token is 100.000.000 tokens. Het NETVRK token is onder andere te verkrijgen via UniSwap en Kucoin. NTVRK bereikte begin november 2021 een All Time High van 6.09 USD. Het is daarmee vertienvoudigd van de prijs waarmee Netvrk gelist werd (0,06 USD). 

 In onderstaand schema vind je de verdeling van de tokens over een periode van 28 maanden:

Netvrk tokenomics

 
 


           
 

     
netvrk.co

Team, bestuur en oprichters

Netvrk is een project van XMod inc., dit is een LA gevestigde studio die 3D VR simulaties creëert. Het team achter Netvrk bestaat in november 2021 uit 25 medewerkers. Michael Katseli en Linus Chee zijn de oprichters van Netvrk.  Zij zijn tevens oprichter van Xmod inc. 

Het team is grotendeels gevestigd in Los Angeles. Maar er werken ook heel wat mensen vanuit andere delen van de VS of de rest van de wereld. Als je naar de cv’s van de verschillende medewerkers kijkt, zie je dat het ervaren krachten zijn, met name uit de blockchain, film en gaming industrie. 

Het bestuur van Netvrk ligt in handen van XMod inc. Dit is dus ook geen decentraal platform in bestuurlijke zin. Het is een bedrijf wat de koers uitzet. Het is wel grotendeels open source dus iedereen, kan hier gebruik van maken en werelden of assets toevoegen. 

Netvrk tea,

     

 
 


           
 
netvrk.co

Partners

Op dit moment werken 74 partners samen met Netvrk. Dit aantal is groeiende en daarmee het platform zelf natuurlijk ook. De partners komen vanuit de hele wereld. Naast partners uit de blockchaintechnologie,  komen deze ook uit de tech en entertainment industrie. 

Netvrk partners


 


 
 


                netvrk.co

Investeerders

Achter de ontwikkeling van het project hebben een groot aantal verschillende investeerders zich geschaard. In totaal zijn er 22 investeerders. Sommige investeerders komen uit de gaming industrie, maar de meeste komen uit de blockchain industrie.

Netvrk investors

 
 


           
     
 

netvrk.co

Roadmap

Netvrk is sinds 2016 al in ontwikkeling. Hieronder vind je de stappen die zoal gemaakt zijn vanaf 2016 en de toekomstplannen:

Samenwerking

Netvrk is op dit moment, eind 2021, flink aan het uitbreiden door samenwerkingen te zoeken met andere blockchain projecten. Deze projecten verschillen in omvang en hebben verschillende doelen en mogelijkheden. Dit zal ervoor zorgen dat Netvrk zeer divers wordt, van NFT apeneiland tot projectontwikkelaars en DeFi protocollen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van samenwerkingen (in wording):

Angry Ape Army

De Angry Ape Army gaat ook hun plek in de wereld van NetVRk veroveren! De Angry Ape Army is een collectie van 10.000 NFT apes onder andere gecreëerd door John Park, beroemd illustrator. Met zijn tekenstijl weet hij bovennatuurlijke en futuristische werelden te creëren. Park werkte onder andere aan films als  War of Planet of the Apes, Star Wars en Maze Runner. In Netvrk is ergens een eiland, Monkey Island. Hier kun je games spelen, maar ook tokens staken en socializen met andere Apes. Een gedeelte van de Apes wordt in November 2021 verkocht, voor deze verkoop is een whitelist. De rest, 7777 Apes, zullen in december verhandeld worden.

Angry Ape Army site

 
 


           
     
 

angryapearmy.com

Gaia Everworld

Dit is een multivers fantasyworld, nog in opbouw, die onlangs een IDO had van de token GAIA, begin november 2021. Deze multiverse wereld zal samen met Netvrk interoperabel worden voor gaming en NFTs. Je kunt in eerste instantie op twee manieren in de Gaia Everworld games spelen: als battle in een arena setting of in legion mode, dit is een strategisch spel. Het hoofdkwartier van Gaia Everworld wordt ergens gevestigd in Netvrk.

MELD

MELD is een DeFi protocol voor borrowing & lending. Het is één van de eerste decentrale non custodial protocollen voor lenen en uitlenen wat gebouwd is op het Cardano netwerk. MELD zal zijn hoofdkantoor in Netvrk vestigen. Hier kun je van het DeFi protocol gebruikmaken om kapitaal te creëren om land en andere assets te kopen. MELD heeft zelf ook grote stukken land in Netvrk gekocht om te ontwikkelen en te verkopen. 

Meld Site

 
 


                
 


meld.com

Conclusie

Netvrk brengt de VR ervaring naar de blockchain en creëert zo een platform waar je met VR content inkomsten kunt genereren. Het project heeft al veel verschillende partners en een groot netwerk van investeerders en adviseurs. De whitepaper en plannen van het team laten een goed doordacht plan zien en bovendien enthousiasme om Netvrk tot een succes te maken.

Wil je meer weten over Netvrk of andere metaverse of VR- projecten op de blockchain? Stel je vragen in onze AllesOverCrypto facebookgroep. Ook kun je het antwoord op je vraag makkelijk vinden in onze FAQ. Ook vind je snel antwoorden door je vraag + AllesOverCrypto te googelen.

 


          

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!