Netvrk header

Netvrk - De complete uitleg over dit VR platform op de blockchain

Wat is Netvrk? Het is een sociaal VR platform op de blockchain waar je VR content en werelden kan creëren, delen, ervaren en monetizen.

Met een gewone bril gaat soms de wereld voor je open, maar een VR bril opent nieuwe werelden voor je. Virtual Reality, de virtuele werkelijkheid, kent natuurlijk meer facetten dan enkel de bril. Een film bevindt zich niet meer in een kader, maar als toeschouwer maak je deel uit van de film. De techniek van virtual reality biedt zo ongekende mogelijkheden, zeker als dit gecombineerd wordt met de blockchain technologie. Dit is precies waar Netvrk is ontstaan: de combinatie van innovatieve VR technieken, met de play to earn mogelijkheden van blockchain.

Netvrk is daarmee ook een project wat prima aansluit bij de hypes rond play to earn games en de uitbreiding van het metaverse van 2021. Daarom gaan we hier het project uitleggen en antwoord vinden op de vraag: Wat is Netvrk?

Bekijk snel

Maak in enkele minuten kennis met de wereld en mogelijkheden van Netvrk:

Wat is VR en wat is metaverse?

Netvrk is een VR platform. Wat houdt dit in en hoe staat dit in verhouding tot het metaversum? Een virtuele werkelijkheid en de metaverse: Het zijn beide termen die laatste dagen rondzoemen en soms door elkaar worden gebruikt. 

Als je het filosofisch bekijkt, is  VR een andere vorm van de bestaande werkelijkheid en metaversum is een werkelijkheid naast de bestaande werkelijkheid. Metaverse is over het algemeen abstracter en breder. Het is een universum naast het bestaande universum. VR wordt meer gezien als een geheel van technische innovaties om een virtuele werkelijkheid te creëren. Het is voornamelijk gericht op de entertainment waarde van deze VR innovaties. 

De wereld in VR is groeiende en de markt hiervoor ook. Het aantal gebruikers zal naar verwachting van 70 miljoen in 2020 naar 216 miljoen in 2022 stijgen. Deze gebruikers bevinden zich over de hele wereld. De verwachte groei van de markt zal daarmee ruim 26 miljard USD in 2022 zijn. Deze vooruitzichten waren een drijfveer voor de founders om zich met hun project te richten op deze markt. Netvrk presenteert zich in eerste instantie als VR project, maar er onstaat nu een metaversum.

In onderstaande video van AllesOverCrypto legt Matt uit wat de metaverse is en wat de belangrijkste metaverse crypto’s zijn.

De problemen voor een doorgroei van VR

Ondanks de mooie vooruitzichten door een VR bril, is het nog niet allemaal zo ver. Volgens de oprichters van Netvrk zijn er toch nog nog een aantal problemen die integratie van VR in het alledaagse leven van iedereen in de weg staan. Deze problemen kunnen worden samengevat in 3 punten:

 • Gebrek aan waardevolle kwalitatieve VR content - Het creëren van een VR wereld is nog echt in een opstartfase. Hierdoor worden de mogelijkheden van content creatie niet ten volle benut. Als er meer aantrekkelijke content wordt gecreëerd voor verschillende doelgroepen, dan zullen de gebruikers en developers die een sprong maken naar VR toenemen.
 • Moeilijke technologie om in te stappen - Tot Netvrk was opgericht, was het vrij lastig om als content creator VR content te creëren. De technologie zat lastig in elkaar, om zo zonder kennis te gebruiken. Dit belemmerde de mogelijkheden om mooie content te maken en voor creatieve content creators om de overstap te maken naar VR.
 • Weinig mogelijkheid om te monetizenHet was daarnaast lastig om het werk en de producten ook in inkomsten om te zetten. Een spel kun je bijvoorbeeld wel voor een x bedrag verkopen. Maar dit maakt het weer lastig om ervoor te zorgen dat veel mensen dit spel gaan spelen. De spelers van de spelen worden niet beloond voor hun betrokkenheid, maar moeten betalen om deel te nemen. Dit kan een drempel opleveren.

In deze korte video ga je in vogelvlucht door de verschillende landschappen van Netvrk:

 

Wat is Netvrk?

Netvrk wil de oplossing zijn van deze problemen. Dit willen de founders doen door een sociaal VR platform te creëren op de blockchain waar iedereen content kan creëren, delen en ook in waarde kan omzetten. Wat biedt Netvrk om zo VR voor de werkelijke wereld toegankelijker te maken?

Een ongoing stroom van waardevol VR contentNetvrk wil een bron van VR content worden, een toegangspoort tot eindeloze VR werelden. Zo is er genoeg inspiratie om een groeiend aantal bezoekers te vermaken en inspireren. 

Eenvoudig te creëren Daarom wil Netvrk, of beter gezegd de mensen achter het platform, deze zo toegankelijk mogelijk maken voor zowel gebruikers als developers. Met betrekkelijk eenvoudig te bedienen systemen moet het voor iedereen mogelijk zijn VR content te maken en werelden of assets in andere werelden te creëren. 

De editor tool van Netvrk is hierin de basis. Met deze editor wordt het proces van VR content maken zo makkelijk mogelijk gemaakt. Het creëren vindt in de VR omgeving zelf plaats, je werkt dus niet met codering, maar ziet bijvoorbeeld hoe je met je handen een berg kan vormen. Samenwerken is in de editor ook makkelijk, zodat je samen ook op ideeën kunt komen en kunt uitwerken. 

Voorbeelden van wat je zoal kunt creëren zijn:

 • VR obstacle game
 • VR shooter
 • VR Horror game
 • VR car race
 • VR fun space
 • VR office space
 • VR club
 • VR store
 • VR city

Mogelijkheden om te monetizen - Netvrk wil het met het platform mogelijk maken om waarde te geven en te verdienen binnen de wereld van Netvrk. Dit is ook de reden waarom het team heeft gekozen Netvrk op een blockchain te ontwikkelen. Met de systemen van utility tokens en NFTs heeft iedereen assets daadwerkelijk in bezit en kan hier ook geld mee verdienen. 

"I would like to create a city, that would be fun." De bouwers van de toekomst delen hun ervaringen met Netvrk in onderstaande video. "It takes a whole village to raise a child" is een oud gezegde, met Netvrk is het nu mogelijk voor een kind om een stad bouwen:

Waarom is Netvrk op blockchain gebouwd?

De mogelijkheid om het play to earn principe met VR te creëren was één van de belangrijke redenen om het platform op blockchain te bouwen, in plaats van gebuik te maken van centrale systemen.  Wat waren andere belangrijke redenen voor de keuze van blockchain? In de whitepaper geven de founders de volgende redenen:

 • Transparantie - Alle transacties worden bij blockchain netjes opgeslagen en zijn voor iedereen zichtbaar.
 • Onomkeerbaarheid - Eenmaal opgeslagen kan in de blockchain niets meer veranderd worden. Dit zorgt voor duidelijkheid en betrouwbaarheid.
 • Veiligheid - Blockchain is een veilig systeem, de persoonlijke data zijn hierin veilig opgeslagen.
 • Efficiëntie in kosten - Blockchain zorgt door het efficiënt ingerichte systeem met smart contracts voor een flinke vermindering in het papierwerk. Dit komt doordat de smart contracts alles automatisch uitvoeren.
 • Decentraal - Blockchain is decentraal en daardoor kan iedereen ook makkelijk met elkaar communiceren, van developer tot VR-fan, zonder dat dit dit via een derde partij moet. 

Het team van Netvrk heeft voor de Ethereum blockchain gekozen voor het token genereer event. Dit is gedaan omdat Ethereum betrouwbaar is en de grootste bekendheid en adaptatie heeft. Voor side chain bevestiging is voor Ethereum Consortium Chain gekozen omdat dit systeem ook grotere schaal werkt.

Wat zijn de manieren om binnen Netrvk inkomen te genereren?

Omdat inkomen genereren binnen Netvrk één van de speerpunten is van de missie van de developers, heeft het platform ook diverse mogelijkheden om aan te bieden.

 • AssetsIn Netvrk zijn allerlei assets die het virtuele leven veraangenamen en ook verzameld kunnen worden. Dit kunnen bijvoorbeeld huizen of voertuigen zijn.
 • LandDe grond in netvrk is nog onontgonnen terrein. Je kan deze kopen en vasthouden of verbouwen of hier ook op bouwen. Landschappen in de werelden zijn ook door middel van een generatief systeem gebouwd. Hierdoor is geen berg hetzelfde en komt het landschap natuurlijk over. 
 • Ad SpaceMet de NETVRK tokens kun je advertentie kopen in de VR wereld. Deze ad space kun je dan weer doorverkopen aan belanghebbenden en zo passief inkomen krijgen. De ad space wordt tevens door de developers gebruikt in hun eigen winstmodel om zo kapitaal voor het project op te bouwen. 
 • NFTs - NFTs zijn binnen Netvrk en in veel gevallen ook daarbuiten verhandelbaar. 
 • Staking Met het staken van de native toke Netvrk ondersteun je het systeem. Daar wordt je dan ook voor beloont met tokens. Zo kun je passief inkomen, inkomen wat groeit zonder dat je ervoor werkt, vergroten.

Onderstaande video toont de mogelijke transport NFTs:

De Token NETVRK

NETVRK is de token die binnen Netvrk op verschillende manieren wordt gebruikt. Het is onder andere een betaalmiddel aasets zoals NFTs of land. De IDO (Initial Decentral Exchange Offering) van de NETVRK tokens was 21 mei 2021. Er werd 2500.000 USD in totaal opgehaald. De verkoopprijs bij IDO was 0,015 USD. De IDO werd gefaciliteerd door launchpad Poolz. Om op de whitelist terecht te komen moest je Poolz tokens staken. Er was 29.5% van het totale aantal tokens beschikbaar voor de IDO.

De totale supply van de token is 100.000.000 tokens. Het NETVRK token is onder andere te verkrijgen via UniSwap en Kucoin. NTVRK bereikte begin november 2021 een All Time High van 6.09 USD. Het is daarmee vertienvoudigd van de prijs waarmee Netvrk gelist werd (0,06 USD). 

 In onderstaand schema vind je de verdeling van de tokens over een periode van 28 maanden:

Image
Netvrk tokenomics
netvrk.co

Team, bestuur en oprichters

Netvrk is een project van XMod inc., dit is een LA gevestigde studio die 3D VR simulaties creëert. Het team achter Netvrk bestaat in november 2021 uit 25 medewerkers. Michael Katseli en Linus Chee zijn de oprichters van Netvrk.  Zij zijn tevens oprichter van Xmod inc. 

Het team is grotendeels gevestigd in Los Angeles. Maar er werken ook heel wat mensen vanuit andere delen van de VS of de rest van de wereld. Als je naar de cv’s van de verschillende medewerkers kijkt, zie je dat het ervaren krachten zijn, met name uit de blockchain, film en gaming industrie. 

Het bestuur van Netvrk ligt in handen van XMod inc. Dit is dus ook geen decentraal platform in bestuurlijke zin. Het is een bedrijf wat de koers uitzet. Het is wel grotendeels open source dus iedereen, kan hier gebruik van maken en werelden of assets toevoegen. 

Image
Netvrk tea,
netvrk.co

Partners

Op dit moment werken 74 partners samen met Netvrk. Dit aantal is groeiende en daarmee het platform zelf natuurlijk ook. De partners komen vanuit de hele wereld. Naast partners uit de blockchaintechnologie,  komen deze ook uit de tech en entertainment industrie. 

Image
Netvrk partners
netvrk.co

Investeerders

Achter de ontwikkeling van het project hebben een groot aantal verschillende investeerders zich geschaard. In totaal zijn er 22 investeerders. Sommige investeerders komen uit de gaming industrie, maar de meeste komen uit de blockchain industrie.

Image
Netvrk investors
netvrk.co

Roadmap

Netvrk is sinds 2016 al in ontwikkeling. Hieronder vind je de stappen die zoal gemaakt zijn vanaf 2016 en de toekomstplannen:

 • 2016 - De eerste stappen gezet - Dit waren het ontwikkelen van een Netvrk prototype en hiervoor investeerders vinden, de uitwerking van een POC (Proof Of Concept, uitgewerkte demonstratie van het concept of idee).
 • 2017 - Het verzamelen van een team en adviseurs bestaande uit mensen met talent en expertise. Het vaststellen en uitwerken van het core concept van Netvrk.
 • 2018 - Deelname aan expo’s, seed round foundation (fundraising om geld op te halen om concept verder te ontwikkelen), development core mainframe.
 • 2019 - Eerste en tweede kwartaal: Creatie blockchain en non-blockchain gebaseerde environment scaling, smart contract deployment, website creatie, aangaan van investor-relations. Derde en vierde kwartaal: partnership met HTC, prototype voor content creatie systeem compleet.
 • 2020 - Development en site compleet, fundraising.
 • 2021 - Early access release, business development en expansie, public token offering.
 • 2022 - Launch Global Netvrk, migratie van alle VR/AR content, expansie Aziatische en Europese markten.

Samenwerking

Netvrk is op dit moment, eind 2021, flink aan het uitbreiden door samenwerkingen te zoeken met andere blockchain projecten. Deze projecten verschillen in omvang en hebben verschillende doelen en mogelijkheden. Dit zal ervoor zorgen dat Netvrk zeer divers wordt, van NFT apeneiland tot projectontwikkelaars en DeFi protocollen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van samenwerkingen (in wording):

Angry Ape Army

De Angry Ape Army gaat ook hun plek in de wereld van NetVRk veroveren! De Angry Ape Army is een collectie van 10.000 NFT apes onder andere gecreëerd door John Park, beroemd illustrator. Met zijn tekenstijl weet hij bovennatuurlijke en futuristische werelden te creëren. Park werkte onder andere aan films als  War of Planet of the Apes, Star Wars en Maze Runner. In Netvrk is ergens een eiland, Monkey Island. Hier kun je games spelen, maar ook tokens staken en socializen met andere Apes. Een gedeelte van de Apes wordt in November 2021 verkocht, voor deze verkoop is een whitelist. De rest, 7777 Apes, zullen in december verhandeld worden.

Image
Angry Ape Army site
angryapearmy.com

Gaia Everworld

Dit is een multivers fantasyworld, nog in opbouw, die onlangs een IDO had van de token GAIA, begin november 2021. Deze multiverse wereld zal samen met Netvrk interoperabel worden voor gaming en NFTs. Je kunt in eerste instantie op twee manieren in de Gaia Everworld games spelen: als battle in een arena setting of in legion mode, dit is een strategisch spel. Het hoofdkwartier van Gaia Everworld wordt ergens gevestigd in Netvrk.

MELD

MELD is een DeFi protocol voor borrowing & lending. Het is één van de eerste decentrale non custodial protocollen voor lenen en uitlenen wat gebouwd is op het Cardano netwerk. MELD zal zijn hoofdkantoor in Netvrk vestigen. Hier kun je van het DeFi protocol gebruikmaken om kapitaal te creëren om land en andere assets te kopen. MELD heeft zelf ook grote stukken land in Netvrk gekocht om te ontwikkelen en te verkopen. 

Image
Meld Site
meld.com

Conclusie

Netvrk brengt de VR ervaring naar de blockchain en creëert zo een platform waar je met VR content inkomsten kunt genereren. Het project heeft al veel verschillende partners en een groot netwerk van investeerders en adviseurs. De whitepaper en plannen van het team laten een goed doordacht plan zien en bovendien enthousiasme om Netvrk tot een succes te maken.

Wil je meer weten over Netvrk of andere metaverse of VR- projecten op de blockchain? Stel je vragen in onze AllesOverCrypto facebookgroep. Ook kun je het antwoord op je vraag makkelijk vinden in onze FAQ. Ook vind je snel antwoorden door je vraag + AllesOverCrypto te googelen.


Als eerste de nieuwste crypto trends vinden?

Word een Crypto Master en maximaliseer je winst!

Ontdek hier de nieuwste trends!

 

Image
Money Mastery blogbanner

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.