IOSToken internet of services binance allesovercrypto cryptocurrency coin tokens

Nav Coin - De onbreekbare code

Wat is Nav Coin?

Nav Coin is een gedecentraliseerde cryptocurrency die gebaseerd is op de laatste versie van de Bitcoin Core. Het biedt de voordelen van het Bitcoinnetwerk met extra features van Nav zelf. Nav maakt het mogelijk om transacties sneller te laten verlopen, de mogelijkheid om 5% per jaar te verdienen met Proof-of-Stake en biedt de mogelijkheid om private transacties te doen. NavTech (de technologie achter de Nav Coin) geeft je de optie om naast normale transacties ook transacties te doen met extra bescherming van jouw data en identiteit. Met de komst van deze technologie wordt er een flinke verbetering gemaakt op het gebied van privacybescherming en zijn de transacties meer anoniem dan ooit tevoren. 

Waarom is privacy zo belangrijk?

Privacy gaat over het beschermen van jouw belangrijke informatie. Naast de bescherming is ook het controleren van deze informatie erg belangrijk. Welke informatie wil je delen en wie mag dit wel of niet zien? Als mensen informatie van je hebben dan hebben ze ook meer macht over je. Je wilt natuurlijk niet dat deze macht komt te liggen bij hackers of bij de regering. 
Op dit moment lijken inbreuken op jouw privacy nog onschuldig. We weten echter niet wat de toekomst ons gaat brengen. Bedrijven betalen nu al grof geld om achter internetgedrag van mensen te komen, laat staan welke ontwikkelingen in de toekomst nog op ons liggen te wachten. Mensen kunnen nu zeggen dat ze niets te verbergen hebben maar we kunnen de toekomst niet voorspellen. Neem het zekere voor het onzekere en zorg dat andere partijen geen informatie van jou te weten komen en dus ook geen macht kunnen uitoefenen.
Om deze reden zegt Nav Coin ook dat de status van jouw informatie altijd beschermd moet zijn. 

Privacy coin

Nav Coin wordt geschaald onder de privacy coins. De Nav Community zet alles op alles om de privacy van de gebruikers te beschermen. Naast encryption (versleuteling) van de transacties doet het ook aan obfuscation (verduistering) ervan. Hierdoor wordt er voor extra privacy gezorgd. Ze verbergen hiermee de manier waarop transacties worden gedaan. Het is niet mogelijk om erachter te komen hoe iets binnen de processen wordt gedaan. Het is zo gemaakt dat verzenders en ontvangers de transacties moeiteloos kunnen uitvoeren maar dat voor observers van buitenaf het eruit ziet als een grote rotzooi van getallen. Het is een onbreekbare code geworden. Hierdoor is het erg moeilijk om patronen in de getallen te ontdekken en hier iets uit af te leiden. 

Encryption (versleuteling)

Cryptocurrencies maken gebruik van asymmetric encryption, ofwel eenzijdige versleuteling. Een transactie wordt door de verzender versleuteld met een public key en vervolgens opengemaakt met de private key van de ontvanger. Dit proces gaat maar een kant op, vandaar de benaming asymmetric. Het is te vergelijken met een e-mail inbox. Je geeft je e-mailadres alleen af aan mensen die je vertrouwt. Zij kunnen jou een bericht sturen en alleen jij kan dit lezen aangezien jij de enige bent die het wachtwoord heeft voor de inbox. 

Assymetric encryption.png

Obfuscation (verduistering)

Om transacties echt private te maken heb je naast encryption ook obfuscation nodig. 
In de afbeelding van hieronder zie je dat zender A iets verstuurt naar ontvanger B en dat tegelijkertijd afzender C naar ontvanger D iets stuurt. Hiet is niet moeilijk om te ontdekken dat afzender A iets naar D wil sturen. Met de obfuscation worden de verzendingen in verschillende aantallen op verschillende tijdstippen verstuurd waardoor het erg lastig wordt om A met D te linken. 

Navcoin2.png


Wat is NavTech?

NavTech is de optie om de transactie op een extra privacy manier te verzenden. De verzending zal zowel encrypted als obfuscated zijn. De transactiekosten hiervan liggen wel hoger. Normaal gesproken betaal je voor een transactie 0,0001 Nav maar bij een privacyverzending met gebruik van de NavTech betaal je 0,5% NAV aan fee.

Hoe doet NavTech dit?

NavTech gebruikt naast de huidige blockchain ook een sub-chain om dit te realiseren.

process.png

 

Het proces bestaat zoals je ziet uit vier stappen:

Stap 1: De verzender verstuurt zijn transactie naar de NavTech server. De server is een soort wallet die anonieme transacties kan uitvoeren. In deze transactiecode staat de informatie naar welke ontvanger dit uiteindelijk moet. Alleen de server zelf kan dit uitlezen.

Stap 2: De NavTech wallet ontvangt de transactie en verstuurt het vervolgens naar de sub-chain. Naast dat de verzender de transactie versleuteld heeft, doet NavTech dit nog een keer zodat niemand het kan lezen.  

Stap 3: Vanuit de sub-chain wordt de transactie naar een andere NavTech server op een gestuurd. De transactie wordt compleet overhoop gehaald (obsfuscated) en komt binnen op de laatste NavTech server. 
 
Stap 4: Wanneer de tweede NavTech server de transactie informatie ontvangt, zal het vervolgens de juiste hoeveelheid NavCoin versturen naar de ontvanger. Het klinkt allemaal omslachtig en veel werk en dat is juist de bedoeling. Dit is wat er nodig is om een transactie daadwerkelijk private te laten zijn. 

Obfuscation in detail

Hoe gaat dat nou precies in zijn werk, dat obfuscation?
1. Aan alle transacties die worden gedaan, zowel de private als de normale transacties, wordt er encrypted data toegevoegd. Dit wordt gedaan zodat het niet mogelijk is om de private van de normale transacties te onderscheiden.

2. Iedere transactie wordt opgedeeld in meerdere sub-transacties. 
 
3. De tijden waarop de transacties worden verstuurd variëren. Een transactie wordt dus allereerst opgesplitst en vervolgens zal iedere sub-transactie op een apart tijdstip worden verzonden. 

More to come voor Nav coin

NavCoin neemt zijn status als private coin zeer serieus en zal in de toekomst met meer features komen waardoor de privacy wordt gewaarborgd.

Ze zullen onder andere komen met :

1. Dummy transacties
Met dummy transacties kan je jouw echte transactie maskeren. Wanneer het volume van Nav laag ligt dan kan een grote transactie opvallen. Het is daarom handig als je een aantal fake transacties kan versturen (dummy transacties) om wat meer volume te creëren en hier tussendoor jouw grote transactie te versturen.

2. Meerdere adressen om op te ontvangen
Ze gaan het mogelijk maken dat de ontvanger zijn geld niet op een adres ontvangt maar op meerdere. Hierdoor zal een transactie naar meerdere adressen verstuurd worden wat het lastiger maakt om het te achterhalen.

3. Iedere wallet zal zelf een NavTech server worden
Op dit moment worden private transacties nog gedaan door de speciaal hiervoor ingerichte servers. Later zal iedere wallet omgeprogrammeerd worden tot een NavTech server waardoor iedere wallet anonieme transacties kan uitvoeren. Hiermee wordt alles nog lastiger om te achterhalen en spreken we echt van een gedecentraliseerd netwerk. 

4. Naast de transacties zal Nav ook met een anoniem DApp platform komen. 
Dit is een platform met gedecentraliseerde applicaties waar iedereen zelf een applicatie kan ontwikkelen en kan downloaden.

Verdienen met Proof-of-Stake

Je kan tot 5% dividend per jaar verdienen op je investering door de coins te staken. 
Dit doe je doormiddel van een NavPi. Dit is een raspberry pi apparaatje zoals hieronder is te zien. 

Nav

Hiermee kan je Nav Coins verdienen zonder dat er een laptop of desktop aan moet staan. Je stopt de ethernetkabel in de NavPi en sluit hem aan op stroom. Vervolgens stuur je  hier jouw NAV coins naartoe en deze coins zullen dan 24 uur per dag geld voor jou verdienen. 

Hoe koop ik NAV?

NAV kopen op Binance is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van NAV.

 1. Meld je hier gratis aan bij Binance
 2. Druk rechtsboven op Wallet en vervolgens Spot
 3. Zoek Bitcoin (BTC) op en druk ernaast op Deposit (storten) 
 4. Aan de rechterkant verschijnt er een QR-code met daaronder een reeks aan getallen en cijfers. Dit is jouw unieke Bitcoin adres.
  Kopieer dit adres.
 5. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 6. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 7. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 8. Koop Bitcoin en stuur deze vervolgens naar jouw Bitcoin adres dat je eerder hebt gekopieerd.
 9. Wacht totdat de Bitcoins op Binance zijn aangekomen.
 10. Ga op Binance naar Trade -> Classic en klik NAV aan
 11. Koop de gewenste hoeveelheid NAV aan
 12. Gefeliciteerd, je hebt succesvol een cryptocurrency gekocht!
  Let op: bewaar je gebruikersnaam en wachtwoord goed!

 

Wil je in contact komen met de community?