Max porperty group achtergrond

Max Crowdfund - Vastgoed op de blockchain!

Profile picture for user Patrick Suiker
Door Patrick Suiker -
wo, 10/04/2019 - 06:00

Vastgoed wordt nog altijd gezien als een investeringsmogelijkheid voor de grotere beleggers. Maar zelfs deze groep staat hier niet altijd om te springen door het gebrek aan een exit strategy en/of de lange looptijd van de investering. Gelukkig heeft Max Property Group, na jaren lang ontwikkelen en aanpassen, een passende manier gevonden om door middel van blockchaintechnologie deze markt toegankelijker, goedkoper en veiliger te maken. Dankzij hen kunnen nu, naast de elite, ook de mensen met een gemiddeld inkomen hun geld investeren in vastgoed! Over hun initiatief en hoe jij zelf hierin kunt investeren, lees je in dit artikel meer.

Wil je liever direct al het crowdfundingplatform bekijken? Klik dan hieronder verder.

Bekijk het platform van Max Crowdfund!

Wat is Max Crowdfund? 

Max Crowdfund is een initiatief van Max Property Group. Dit is een groep van vastgoedprofessionals die al tientallen jaren ervaring hebben op het gebied van vastgoedbeleggingen, vastgoedverhuur en vastgoedfondsen. Ze hebben als gezamenlijk doel om de vastgoedmarkt veiliger, goedkoper en makkelijker te maken en hier is Max Crowdfund een mooi voorbeeld van.

De ontwikkeling van Max Crowdfund is in Q4 van 2017 van start gegaan en is nu een werkend platform waar toonaangevende vastgoedprojecten op worden gepresenteerd. Normaal gesproken is de vastgoedmarkt voornamelijk interessant voor de welvarenden onder ons, maar door dit initiatief wordt deze markt nu ook voor de kleine investeerder toegankelijk. Je kan namelijk al vanaf 1000 euro participeren en deze investering doe je heel eenvoudig online.

Blockchain

Max Crowdfund maakt gebruik van blockchaintechnologie waardoor transacties en diensten decentraal ingeregeld kunnen worden en transparant zijn voor de buitenwereld. Ze hebben een eigen child-chain die gebaseerd is op de technologie van de Ardor-blockchain

Voordelen

Op dit moment besteden vastgoedinvesteerders veel tijd aan het bezichtigen van panden, het doorlezen van contracten en het onderhouden van de panden. Voor iemand die hierin bedreven is, is dat geen enkel probleem, maar voor vele anderen is het een hele opgave om hieraan te beginnen. Het platform van Max Property Group biedt een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van de reguliere vastgoedmarkt waardoor het investeren hierin voor de Nederlander met een modaal inkomen interessant wordt.

Belangrijke voordelen zijn:

 1. Het is goedkoper
  De makelaars-, juridische-, software- en beheerderskosten worden ertussenuit gehaald. Hierdoor is het mogelijk om de vastgoedmarkt voor een breder publiek toegankelijk te maken. Al vanaf 1000 euro kan je nu jouw intrede doen.
 2. Het is veiliger
  De externe vastgoedprojecten worden allereerst beoordeeld door een compliance-team. Zodra deze is goedgekeurd, dan komt het op de website van Max Crowdfund te staan. Alle aanwezige informatie zal worden bijgesloten zodat de investeerder zelf ook een weloverwogen beslissing kan maken. Wanneer de belegger besluit te investeren, dan wordt deze aankoop geregistreerd op de veilige en transparante blockchain. 
 3. Het is makkelijker
  Als investeerder hoef je geen lange contracten te lezen, bezoeken te brengen aan de notaris of andere juridische procedures te doorlopen.
 4. Het is sneller
  Max Crowdfund heeft onderzoek gedaan naar de beste investeringsmogelijkheden waardoor alleen de crème de la crème overblijven. Dit scheelt een hoop onderzoekwerk. Het enige wat je nog hoeft te doen is een keuze te maken tussen deze mogelijkheden en de aankoop wordt binnen enkele seconden verwerkt. 
 5. Het is meer liquide
  De vastgoedmarkt staat bekend om zijn illiquiditeit. Doordat je op de secundaire markt van Max Crowdfund jouw bezittingen kan verhandelen, wordt de vastgoedmarkt een stuk meer liquide. Op dit moment staat deze secundaire markt nog niet online aangezien Max Crowdfund eerst de juiste licenties nodig heeft. Hier zijn ze op dit moment hard mee bezig. Zodra deze licenties zijn verkregen, zullen ze deze exit strategy aanbieden. 
 6. Risicospreiding
  Wanneer je een vastgoedbelegging bij Max Crowdfund doet, dan investeer je in een fonds. Dit betekent dat zij jouw beleggingsrisico spreiden door je geld te verdelen over meerdere woningen. Dit doen zij automatisch en hier hoef je zelf niets voor te doen. Mocht je het risico nog meer willen inperken, dan kan je besluiten om je geld over meerdere fondsen te verspreiden.

De MPG-token

Max Property Group heeft zijn eigen cryptomunt uitgebracht, de MPG-token. De transacties, diensten en activiteiten op het Max Crowdfund-platform worden met deze digitale token bekostigd. De registratie van deze transacties wordt geplaatst op de child-chain van Max Crowdfund. Aangezien de MPG-token echt bedoeld is om op het platform van Max Crowdfund gebruikt te worden, wordt het gezien als een utility token. Zonder MPG-tokens kan je wel gebruikmaken van het platform maar niet over de functionaliteiten beschikken die de token vereisen. 

Gegevens MPG-tokens
Totaal aantal tokens 1,000,000,000.00 MPG
Aantal tokens die zijn gedistribueerd 38,472,642.53 MPG
Aantal tokens in eigen bezit 961,527,357.47 MPG

Hoe koop je de MPG-token?

Om de token te kunnen kopen dien je eerst een gratis account aan te makenVervolgens is het van belang dat je jezelf verifieert op het platform. Je dient de zogenaamde Clearance Level 1 Status te bereiken. Deze status behaal je door Anti Money Laundering / Know Your Customer-informatie in te dienen. Ze moeten namelijk weten wie er bij hen handelen om aan bepaalde wet- en regelgeving te voldoen.

Wanneer je succesvol bent geverifieerd kan je het orderformulier invullen en de betaling voltooien. Nadat je het geld hebt overgemaakt, zullen de tokens in jouw account verschijnen en kan je de token gebruiken voor de verschillende functionaliteiten op het platform, waaronder het bekostigen van transacties. Let op: met de token kan je niet investeren in een vastgoedfonds, dit doe je met fiatgeld

 

Verhandelbaar op exchanges

Je kan de MPG-token ook verhandelen op andere handelsplatformen, namelijk bij Stex, P2P en Sistemcoin. In totaal heeft de token, op het moment van schrijven, een handelsvolume van 500.000 dollar. Dit volume en de koersprijs van de token kan je terugvinden op de bekende website CoinMarketCap. Daarnaast vind je deze informatie ook bij ons op de koersenpaginaBinance Info, Coingecko en de toonaangevende portfolio-applicaties Delta en Blockfolio

Tweede token

Naast de MPG-token willen ze nog een tweede token lanceren. Dit zal een asset-backed security token worden die een fonds zal vertegenwoordigen op het platform. Dus wanneer jij de token aankoopt, investeer je eigenlijk in een fonds dat wordt aangeboden. Voor ieder fonds zal er een aparte security token worden gecreëerd. Om een security token te mogen aanbieden, dien je als bedrijf eerst aan speciale vergunningen en licenties te voldoen. Hier zijn ze op dit moment bij Max Crowdfund hard mee bezig. 

Hoe kan ik mijn eerste investering doen?

Max Crowdfund heeft activa uit verschillende landen in bezit waardoor jij een mooi gediversifieerd portfolio kunt opbouwen. Nadat jij een gratis account hebt aangemaakt, jezelf hebt geverifieerd tot Clearance Level 2 en de MPG-tokens hebt gekocht, dan kan je jouw eerste investering doen. De Clearance Level 2 status heb je bereikt wanneer je jouw adres en fiscaal identificatienummer hebt opgegeven. Het minimale instapbedrag ligt op 1000 euro en kan, afhankelijk van het project verlaagd worden naar 100 euro. 

Mocht je uiteindelijk je aankoop van de hand willen doen, dan kan dit via de secundaire markt. Hier melden andere geïnteresseerden zich en aan hen kan je jouw bezittingen verkopen.

Affiliate-programma

Als je vrienden hebt die net als jij graag hun eerste stap in de vastgoedwereld willen zetten dan kan je geld verdienen door hen te laten aanmelden. Per aangebracht persoon krijg je een vergoeding voor het bedrag dat zij investeren. Deze vergoeding wordt berekend aan de hand van de inleg. Jij zal te allen tijde 2,5% krijgen van het commissie-percentage dat hoort bij het ingelegde bedrag van jouw affiliate.  

Stel, jouw vriend(in) legt €100.000,- in, dan hoort hier het commissie-percentage van 7% bij (zie tabel hieronder). 7% Van €100.000,- is €7.000,- en over dit bedrag ontvang jij 2,5% affiliate-vergoeding wat neerkomt op €175,-. Om dit overzichtelijk onder elkaar te zetten:

 • Inleg van je vriend(in) €100.000,-
 • Commissie 7% van €100.000,- = €7000,-
 • Affiliate-vergoeding is 2,5% van €7.000,- = €175,- 
 • Je kan hiermee ook zeggen dat 7% * 2,5% = 0,175% het bijhorende affiliate-percentage is.
Overzicht van de commissie-structuur
Vanaf Commissie Affiliate-percentage (2,5% * Commissie)
€ 0 t/m €25,000  + 5% 0,125%
€25,001 t/m €50,001 + 6% 0,15%
€50,001 t/m €100,001 + 7% 0,175%
€100,001 - €250,000 + 8% 0,2%
€250,001 t/m €500,000  + 9% 0,225%
€500.001 + + 10% 0,25%

Tot slot

We horen vaak de verhalen van mensen die graag in vastgoed willen investeren maar het geld, de tijd of de kennis niet hebben. We vinden het mooi om te zien dat Max Property Group de voordelen van blockchain gebruikt om de vastgoedmarkt ook voor die mensen interessant te maken. Dankzij blockchain kunnen ze de vastgoedhandel decentraal laten verlopen en de security token zorgt ervoor dat de liquiditeit omhoog gaat.

We houden dit platform nauwlettend in de gaten en hopelijk is dit het begin van een nieuwe beweging in de vastgoedmarkt. Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel?
Stel ze dan in onze AllesOverCrypto Facebookgroep!

Meer geld verdienen met crypto? Download het gratis ebook met 12 tips!

Ja, ik ga akkoord. Hiermee ontvang ik ook regelmatig waardevolle tips!

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.