Livepeer LPT, de web3 dApp op Ethereum

Livepeer (LPT) - Een volledige uitleg!

De populariteit van video's is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Vandaag de dag maken we bijvoorbeeld veel gebruik van platformen als Twitch en YouTube, waar we uren spenderen aan het bekijken van video's en streams. Dit zijn platformen waar je 20 jaar geleden nog nooit van gehoord had, terwijl ze nu niet meer weg zijn te denken! Maar hoe gaat de wereld van video en streaming er in de toekomst uitzien?

Het huidige internet wordt ook wel web2.0 genoemd en we zijn op weg naar web3.0. Bij deze ontwikkeling horen ook nieuwe projecten, zoals de crypto ontwikkelaars die dApps bouwen op de blockchaintechnologie. Eén van deze projecten is Livepeer. Een crypto project dat zich focust op streaming in web3.0, dus een zeer toekomstgericht project!

Sinds de oprichting in 2017 heeft Livepeer met het Livepeer netwerk meer dan 150 miljoen minuten aan video's verwerkt. Livepeer streeft naar een veilige en betaalbare video ervaring in de wereld van web3.0. Samen met duizenden nodes en vele ambitieuze video app ontwikkelaars is dit project aan het bouwen aan een zeer interessant project. In dit artikel kun je precies ontdekken wat Livepeer aan het doen is! We nemen het hele project met je door en kijken daarnaast naast het token van Livepeer, genaamd LPT.

Bekijk snel

In de onderstaande video kun je een eenvoudige uitleg over Livepeer en $LPT ontdekken!

Wat is Livepeer?

In 2017 richtten de oprichters van het Livepeer-project een bedrijf op met de naam Livepeer, Inc. om de vroege ontwikkeling te vergemakkelijken, de vraag- en aanbodzijde van het netwerk op te starten en het pad van het project naar decentralisatie te begeleiden.

Door de kracht van open source software, het gebruik van onderbenutte bronnen zoals compute en bandbreedte, en het gebruik van crypto economische prikkels voor bootstrapping en deelname, is er een mogelijkheid om een infrastructuur te leveren die videostreamingtoepassingen kan aandrijven tegen een zeer efficiënte prijs en op oneindige schaal.

Samen met de proliferatie van camera's van hoge kwaliteit en alomtegenwoordige bandbreedte, is men ervan overtuigd dat dit videotoepassingen mogelijk zal maken die nooit eerder mogelijk waren onder traditionele, gecentraliseerde kostenstructuren, die communicatie, economische kansen en amusement voor de samenleving ontsluiten

Hoe werkt Livepeer?

Livepeer, gebouwd op Ethereum, is in wezen een netwerk dat iedereen die op zoek is naar videobewerking verbindt met leveranciers die deze dienst leveren. Het gebruikt zijn native token, LPT, om netwerkdeelnemers te stimuleren dit videotranscoderingsproces betrouwbaar, veilig en betaalbaar te houden in vergelijking met de huidige gecentraliseerde oplossingen.

Er zijn twee belangrijke belanghebbenden in het Livepeer-netwerk: orchestrators en delegators.

Orchestrators

Iedereen die in het bezit is van videomining apparatuur kan zijn LPT inzetten en videobewerkingen uitvoeren op het Livepeer netwerk. In ruil voor het verlenen van deze dienst ontvangen zij een deel van de videoverwerkingsvergoeding in de vorm van LPT en ETH. Deze netwerkdeelnemers worden orchestrators genoemd.

Delegators

Wie geen toegang heeft tot videomining tools of ervaring met videoverwerking kan toch deelnemen aan het netwerk door zijn LPT te delegeren of toe te wijzen aan een node operator met de juiste tools en expertise om video te verwerken via de Livepeer Explorer. Deze netwerkdeelnemers worden delegators genoemd.

Het token van Livepeer: LPT

De eigen troef van het netwerk, het Livepeer token (LPT), is een ERC-20 token dat wordt gebruikt om veiligheid te bieden, videoverwerkingstaken te verdelen onder netwerkdeelnemers en hun actieve deelname aan de verschillende rollen op het Livepeer netwerk te stimuleren. Hoe meer LPT-tokens worden ingezet voor het functioneren van het netwerk, hoe stabieler, veiliger en robuuster het wordt.

Orchestrators krijgen werk toegewezen op basis van de hoeveelheid LPT die zij hebben ingezet - hun eigen of die van gedelegeerden - samen met hun geografische locatie en betrouwbaarheid. Aangezien meer gedelegeerde tokens tot meer werk leiden, en meer werk meer beloningen oplevert, concurreren orkestrators om zoveel mogelijk delegators aan te trekken.

Aan het einde van elke ronde, d.w.z. aan het einde van elke dag, slaat het Livepeer-protocol nieuwe Livepeer-tokens volgens een bepaald inflatiepercentage. Livepeer is een "stake-based" protocol, wat betekent dat beloningen worden toegekend aan elke deelnemende gebruiker in verhouding tot hun bijdrage. Deelnemers die actief zijn geweest in een bepaalde ronde - hetzij door nodes te runnen, hetzij door tokens in te zetten - ontvangen een evenredig deel van de uitgegeven beloning. Degenen die niet actief hebben deelgenomen aan een bepaalde ronde ontvangen deze beloningen niet.

Orchestrators verdienen ook een extra voordeel: zij ontvangen een deel van de beloningen van hun deelnemers als commissie voor het runnen van de gedecentraliseerde infrastructuur.

Met dit systeem kunnen actieve deelnemers hun aandeel in het netwerk vergroten. Ondertussen slinken de transcoderingsrechten van inactieve gebruikers met elke ronde waaraan zij niet deelnemen. Met andere woorden, een grotere LPT-inzet resulteert in meer toegewezen werk, wat uiteindelijk leidt tot meer beloningen.

Het inflatiepercentage dat wordt gebruikt om de grootte van de uitgegeven beloningen te bepalen, motiveert gebruikers ook om actief te zijn. Het percentage nieuwe LPT in elke compensatieronde wordt bepaald door hoeveel LPT er in totaal worden ingezet voor het succesvol functioneren van het netwerk. Hoe hoger dit percentage, hoe lager het inflatiepercentage en hoe meer waarde bestaande tokens behouden. Houders van tokens zijn dus van nature gemotiveerd om meer in te zetten om meer te verdienen.

Image
livepeer, het open video infrastructuur platform

Waar kun je LPT kopen?

Wanneer je wil investeren in het Livepeer project, is het natuurlijk handig om te weten waar je de LPT token kunt kopen. Investeerders hebben geluk, want het token is bij enorm veel exchanges verkrijgbaar! Zowel bekende als relatief onbekende exchanges, die afkomstig zijn uit Nederland of uit verschillende locaties in het buitenland, hebben LPT in hun assortiment.

De meest bekende exchanges met het LPT token in hun assortiment zijn Binance, Coinbase en Bitvavo. Dit zijn 4 van de ruim 40 crypto platformen waar je LPT tegen kunt komen. Daarnaast is het niet uitgesloten dat andere exchanges in de toekomst ook de cryptomunt in hun assortiment plaatsen. Onder de overige crypto platformen zijn er ook een hoop bekende exchanges, die je in de onderstaande opsomming kunt ontdekken:

 • Bitcoinmeester
 • Kucoin
 • Gemini
 • Gate.io
 • Crypto.com
 • Huobi Global
 • Kraken

Geschikte wallet voor LPT

De meeste mensen laten hun crypto op een exchange staan. Dit is natuurlijk de meest eenvoudige manier om je coins te bewaren, want je hebt niet te maken met lastige transacties en wallets. Echter, jouw crypto laten staan op een exchange brengt ook de nodige risico's met zich mee. Je hebt immers geen private key in handen, waardoor de coins niet echt van jou zijn. Indien een exchange failliet gaat, dan kan het lastig worden om jouw coins nog terug te krijgen.

Daarom is het handig om een betrouwbare crypto wallet te gebruiken. Doordat LPT een ERC20 token is, zijn er veel crypto wallets die geschikt zijn voor LPT. Hierdoor zijn er zowel verschillende software als hardware wallets beschikbaar voor het token. De meest veilige keuze is een hardware wallet, omdat je hiermee je cryptomunten offline kunt bewaren. Hierdoor kunnen hackers en andere fraudeurs niet zomaar jouw crypto stelen.

Maar voor welke wallet moet ik dan gaan? Indien je toch graag gebruik maakt van een software wallet, dan is Metamask de meest bruikbare en betrouwbare wallet, die tevens bekend staat als de meest populaire wallet voor Ethereum tokens. Daarnaast zijn er ook diverse hardware wallets waar je ERC20 tokens als LPT op kunt slaan. De meest populaire en betrouwbare optie onder de hardware wallets is de Ledger. Dit bedrijf heeft verschillende modellen, zoals de Ledger Nano S en Ledger Nano N, die door miljoenen crypto-investeerders worden gebruikt.

Hoe koop ik Livepeer?

Livepeer kopen op Bitvavo is een fluitje van een cent. Binnen enkele minuten en voor minder dan een euro kan je al de trotse eigenaar zijn van LPT.

 1. Meld je hier gratis aan bij Bitvavo
 2. Verifieer jezelf door rechtsboven op je naam te klikken en dan naar "Verificatie" te gaan.
 3. Maak geld over via iDeal. Dit doe je door op "Euro's storten" te klikken.
 4. Vul vervolgens het bedrag en kies iDeal als betaalkeuze zodat het geld binnen een minuut op je Bitvavo-rekening staat. Klik hierna op "Betalen".
 5. Als je hierna op "Overzicht" klikt, zie je het geld staan.
 6. Zoek LPT op, klik erop en druk vervolgens op "Kopen".
 7. Investeer het bedrag dat je in gedachten hebt in LPT. 
 8. Gefeliciteerd! Je hebt LPT gekocht!
  Vergeet niet je gebruikersnaam en wachtwoord goed te bewaren

Livepeer op social media

Blijf je graag op de hoogte over het Livepeer project? Indien dit voor jou geldt, dan heb je geluk! Het project is te volgen via verschillende social media kanalen. Net zoals de meeste crypto projecten maakt het team van Livepeer gebruik van de bekende social media platformen, waar dagelijks miljoenen mensen op actief zijn. Het handige hieraan is dat je via jouw favoriete platform Livepeer kunt blijven volgen!

Houd je bijvoorbeeld van informatieve blogs? Je kunt het laatste nieuws omtrent Livepeer ontdekken via hun Medium account. Samen met de ruim 1.100 andere volgers kun je ervoor kiezen om het project via deze weg te blijven volgen en de meest uitgebreide informatie over de gang van zaken ontdekken.

Daarnaast maakt het team ook gebruik van Twitter. Via dit social media platformen worden er meer dan 35.000 volgers bereikt. Zoals bij de meeste crypto projecten is dit het social media platform waar de meeste volgers worden bereikt. Via bijvoorbeeld Telegram zijn er maar 5.000 volgers actief het project aan het volgen. Twitter is een stuk toegankelijker en wordt relatief meer gebruikt voor crypto onderzoek, waardoor deze verdeling van volgers vaker voorkomt.

Telegram is niet de enige chatapp waar je Livepeer kunt blijven volgen. Ook Discord wordt ingezet als manier om volgers op de hoogte te brengen van het laaste nieuws omtrent Livepeer. Via Discord worden er twee keer zoveel volgers bereikt. Van chatgroepen tot platformen met lange artikelen; Livepeer kun je volgen op de manier die bij jou past!

Conclusie

Web3.0 wordt als de toekomst gezien en daarom is Livepeer een zeer interessant project. Het team speelt in op web3.0 en opereert dus met een toekomstvisie. In een wereld die steeds digitaler wordt, is streaming ook een belangrijk onderdeel. Het kan daarom zeer interessant zijn om het project te blijven volgen. Indien Livepeer blijft bouwen en de adoptie toeneemt, kan dit een prachtig project zijn!

Maar of dit een goede investering blijkt kunnen we enkel achteraf zeggen. In de afgelopen jaren heeft de koers van LPT net als de hele markt enorme pieken en dalen gekend. Doe daarom altijd je eigen onderzoek naar crypto projecten en prijsactie, zodat je zelf kunt ontdekken wat de Crypto Parels op de markt zijn.

Ben je op zoek naar meer informatie of heb je nog vragen over Livepeer of web3? Of wil je graag andere cryptoliefhebbers ontmoeten? In de gratis Discordkanalen van ons product Money Mastery van AllesOverCrypto kun je vragen stellen en kom je in gesprek met duizenden andere liefhebbers van crypto. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag in onze FAQ op te zoeken. Wat je ook kunt doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt. Laat vooral weten wat jouw gedachten over de toekomst van web3 en de rol van Livepeer hierin!


Wil je succesvol worden met crypto?

Volg dan Money Mastery van AllesOverCrypto!

 • Profiteer van unieke kansen dankzij de koop- en verkoopsignalen
 • Altijd op de hoogte van de allerbeste trends in de cryptowereld
 • Niks zelf uitzoeken, alles tezamen binnen één leeromgeving

Bekijk Money Mastery

Image
Money Mastery

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.