Review by Sylant - Jigstack The DAO of DeFi

Jigstack - De Microsoft van DeFi

Profile picture for user Sylant
Door Sylant
zo, 04/04/2021 - 22:05

De cryptocurrency-markt heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld. We hebben de markt zien groeien tot enorme proporties en, nog belangrijker, volwassen zien worden. We hebben een lange weg afgelegd, maar op het moment van schrijven zitten we bijna op een market cap twee biljoen dollar en meer dan 7000 duizend actief verhandelde cryptocurrencies.

De traditionele financiële wereld komt langzaam op stoom met bedrijven als Tesla, MicroStrategy en vele anderen die een deel van hun kasreserves in Bitcoin hebben. Betalingsplatform Visa begint betalingen af te handelen met behulp van de Ethereum-blockchain, en PayPal laat zijn gebruikers betalingen direct afrekenen met cryptocurrencies. Ondertussen drukken centrale banken biljoenen cash bij in een poging een zinkend schip drijvende te houden.

De trend evolueert, en steeds meer bedrijven zien de waarde van de blockchain-technologie en de bedrijven die de afgelopen jaren gebruik hebben gemaakt van de technologie. De verschuiving naar blockchain-technologie is niet de enige trend die zich voordoet, de verschuiving naar gedecentraliseerde alternatieven voor gecentraliseerde toepassingen vindt op dit moment plaats.

We zien DeFi miljarden dollars binnenharken waardoor individuen de tussenpersoon kunnen uitschakelen, hun eigen vermogen kunnen beheren en rente behalen die banken zich nooit hadden kunnen voorstellen. We zien autonome organisaties opkomen die samen beslissingen nemen in plaats van via hiërarchische structuren. Het is opwindend om te zien en mee te maken, maar het is nog opwindender om een project te vinden dat de ontwikkelingen op de markt nauwlettend in de gaten heeft gehouden en er gebruik van maakt.

We hebben het over Jigstack, een revolutionair project dat de Microsoft van gedecentraliseerde financiën (DeFI) wil worden. Ambitieus? Jazeker!

Lees snel

Wat is Jigstack?

Wist je dat er tot op heden meer dan 365.000 tokencontracten zijn geïmplementeerd op de Ethereum blockchain? Op het moment dat je dit leest, zullen er waarschijnlijk nog een paar duizend bijkomen. Met elk project variërend in doel, nut en kwaliteit, zullen we veel van deze een stille dood zien sterven naarmate de tijd verstrijkt. Daar komt nog bij dat er veel frauduleuze tokens in omloop zijn die simpelweg tot leven zijn gewekt om investeerders te misleiden en hun geld afhandig te maken. Het team achter Jigstack observeerde de markt en kwam met twee belangrijke vragen die het idee voor Jigstack aanwakkerden; 

 • Waarom zijn er zoveel dApps met wisselende kwaliteit?
 • Waarom zijn er zoveel tokens om de waarde van de Ethereum pool te verdunnen?

De oplossing voor al deze overbodige tokens is een als conglomeraat gestructureerde Ethereum-gebaseerde DAO (Decentralized Autonomous Organisation) genaamd Jigstack. De belanghebbenden binnen de organisatie zullen gezamenlijk een reeks van hoog kwalitatieve en inkomen genererende dApps op de Ethereum blockchain besturen. Door het bezit van de $STAK token, kan iedereen beginnen met het verdienen van dividenden uit de reeks van commerciële producten die vallen onder de Jigstack paraplu.

Bovenstaande informatie geeft aan waarom Jigstack erop zinspeelt de Microsoft van DeFi te worden. Microsoft staat bekend als robuust en hecht waarde aan kwaliteitsproducten, maar is er ook trots op divers te zijn en actief te zijn in veel verschillende facetten van hun gekozen industrie. Zo zal Jigstack ook zijn met al hun komende producten. Om te beginnen heeft Jigstack twee producten die klaar zijn om te lanceren: Lemonade en Ethlink.

Lemonade

De laatste tijd zien we dat beleggers overstappen van aandelen en grondstoffen naar digitale valuta's om zo’n legendarische run te pakken die we de afgelopen jaren met Bitcoin hebben gezien. Daarnaast zijn veel van die beleggers op zoek naar de 'nieuwe Bitcoin'. We hebben het dan over gloednieuwe projecten die nog op de markt moeten komen. Beleggers willen premarket investeren en de run meepakken vanaf het moment dat het op de markt komt, of zelfs daarvoor, omdat daar de grootste winsten worden gemaakt.

Terwijl de meeste investeringsmogelijkheden slechts beschikbaar zijn voor een select groepje, heeft de huidige markt een wending genomen in de richting van token launchpads waar iedereen de mogelijkheid heeft om te investeren in projecten voordat ze op de markt komen. U koopt gewoon een bepaalde hoeveelheid tokens en treedt daarmee toe tot een bepaalde groep investeerders die in staat zijn te investeren voordat ze op de markt komen. Een voorbeeld hiervan zijn de Advisory Services van Ferrum Network. U koopt een minimum van 100.000 FRM tokens en u krijgt een gegarandeerde toewijzing van ten minste $500 voor elk project. De prijzen van tokens schieten omhoog en elke tokenverkoop van nieuwe projecten is binnen enkele minuten uitverkocht.

Dat brengt ons bij Jigstack's eerste product; Lemonade, een DeFi token Launchpad. Lemonade stelt iedereen in staat om een crowdsale op te zetten zonder zich bezig te hoeven houden met moeilijke technische details. Het geautomatiseerde proces is hands-on en zeer aanpasbaar. Eigenlijk alles wat normaal gesproken achter gesloten deuren moet gebeuren door het project zelf, kan worden gedaan op het Lemonade platform, allemaal gebaseerd op het principe van de eenvoud van het opzetten van je eigen limonadekraam.

 

Wat onderscheidt Lemonade van andere launchpads?

De interface is zo eenvoudig als het maar kan zijn, er is geen technologische kennis vereist om met het platform te communiceren. Het platform heeft een geautomatiseerde whitelisting functie die de first-come-first-served problemen zal oplossen en de zogeheten gaswars zal vermijden. Dit is uiteindelijk gedaan om het speelveld voor investeerders van alle soorten gelijk te maken. Daarnaast biedt Lemonade een eenvoudige click-and-deploy oplossing waar projecten hun team tokens kunnen vastzetten in een smart contract dat open staat voor het publiek om de legitimiteit te garanderen. Ondertussen wordt investeerders een non-custodial tokenbank van een derde partij aangeboden voor maximale veiligheid. Na het afronden van de crowd sale, zullen investeerders automatisch hun tokens ontvangen in de door hen verstrekte wallets.

 

Een heel mooi aspect van Lemonade is het feit dat ze ICORating hebben overgenomen, een bedrijf dat bekend staat om ICO's te beoordelen tijdens de 2017 bull cyclus. Met een Twitter-account met meer dan 30.000 volgers, en een verkeer met tonnen op de website, is deze zet zeer bullish voor het brengen van een enorme blootstelling aan het platform. Alles wat u moet weten is dat het houden van $STAK u toegang geeft tot publieke, en private verkopen van nieuwe en innovatieve projecten. Oh, en om er nog een schepje bovenop te doen, $STAK houders zullen ook dividenden en airdrops ontvangen van elke verkoop die plaatsvindt op het platform!

Lemonade is niet het enige product dat onder de paraplu van Jigstack wordt gelanceerd. ETHlink zal naar verwachting ook ergens in de buurt van de start van het project worden gelanceerd. De mechanismen achter het product zijn iets complexer, maar het idee is vrij eenvoudig en streeft naar het verwijderen van de tussenpersoon, en verhoogt het potentieel van elk project dat op Lemonade lanceert. 

ETHlink is een DeFi gateway die je gehele marketing en verkoopstrategie automatiseert door exposure en verdiensten samen te stellen. Het kernidee is een affiliate link die niet verbonden is aan jou als persoon, maar slechts een Ethereum wallet om anonimiteit te garanderen, maar het systeem creëert tegelijkertijd een Viral Loop. Hoe? Het mechanisme is het best uit te leggen met een voorbeeld;

Een nieuw project lanceert hun project op Lemonade. Als onderdeel van hun marketing inspanningen zijn ze een samenwerking aangegaan met een aantal grote influencers om hun project te promoten. Elke influencer zal een unieke affiliate link ontvangen die ze kunnen gebruiken om de token verkoop te promoten. Iedereen die op deze affiliate link klikt en deelneemt aan de token verkoop zal er via ETHlink automatisch een commissie betaald worden aan de influencer.

Ondertussen zal de persoon die op de link heeft geklikt zijn eigen unieke affiliate link ontvangen die hij kan gaan promoten om beloningen te verdienen. Telkens wanneer deze persoon een commissie ontvangt, zal de influencer ook een kleine beloning ontvangen. Deze viral loop zal iedereen stimuleren om zijn eigen link te promoten en zo een situatie creëren waar iedereen wint.

Het mooie van het feit dat de affiliate link is gekoppeld aan een Ethereum wallet is de mogelijkheid om andere beloningen toe te voegen dan tokens. Je zou een korting op de handelskosten kunnen aanbieden, exclusieve toegang tot een staking contract, een NFT of wat er maar in je opkomt, de opties zijn onbeperkt.

Wat is de huidige staat van het product

Jigstack lanceert de publieke verkoop van hun eigen token, $STAK, op hun Lemonade platform. Dat betekent dat het product klaar is om gebruikt te worden door het publiek. Daarna zal iedereen zijn eigen tokenverkoop op het platform kunnen hosten, en tokenhouders zullen onmiddellijk beginnen te verdienen aan de airdrops en dividenden die via het Lemonade product worden uitgekeerd. 

Wat betreft het ETHlink product is het onduidelijk wat de huidige status van het product is. We zullen dit nauwlettend in de gaten houden en verwachten dat het ergens in de nabije toekomst zal worden vrijgegeven.

Roadmap

De toekomst van Jigstack is iets dat nog steeds een blanco ruimte is. In de roadmap die beschikbaar is voor het publiek, staan niet al te veel details over de toekomst van het project voor verderop in de toekomst. Er zijn verschillende noemenswaardige onderwerpen op de roadmap, maar deze zijn allemaal gepland voor de komende vier maanden. Wat er daarna gebeurt, hopen we snel te horen. Echter, de items die momenteel op de roadmap staan en waar we graag meer over zouden willen weten;

 • ETHlink v1 lancering
 • Mededeling(en) partnerschap
 • Code audit voor zowel Lemonade als Ethlink
 • PR-campagne
 • Jigstack Wallet
 • Stakbank Staking Network
 • Santa Code Audit & Openbare Demo

Zoals u kunt zien zijn er enkele namen en titels die we nog niet eerder hebben gezien, zoals de Jigstack Wallet, de Stakbank Staking Network en 'Santa', wat dat ook moge zijn. Het is spannend om te weten dat het team aan veel meer heeft gedacht dan alleen de eerste twee producten. Immers, hoe meer dApps lanceren op Jigstack, hoe meer waarde het STAK token heeft.

De STAK token

Het mooie van Jigstack is het feit dat het gehele conglomeraat autonoom en volledig gedecentraliseerd is. De hele operatie bestaat uit belanghebbenden, in dit geval $STAK-houders. Er zijn twee unique selling points die waarde toevoegen aan het $STAK token;

 1. Autoriteit over het gehele netwerk
 2. Verdeling van inkomsten uit het netwerk

 Het eerste onderwerp komt neer op het feit dat iedereen die STAK tokens bezit in staat zal zijn om samen te beslissen welke koers het project nu zal varen. Over voorstellen voor nieuwe dApps zullen worden gestemd door belanghebbenden en meer voorstellen van decentralisatie die nog komen. Het uiteindelijke doel is om een volledig transparant en open-source project te worden dat iedereen toestaat om bij te dragen, maar de gemeenschap laat beslissen welke richting in te slaan.

Het tweede onderwerp is wat waarschijnlijk de meeste investeerders zal aantrekken. Iedere dApp die draait onder de Jigstack paraplu zal een bepaald bedrag aan inkomsten verdienen. 0.8% van die totale omzet zal worden uitgekeerd aan STAK token houders als een beloning voor het houden van het token. Om te visualiseren hoe dat werkt, hebben we hieronder een afbeelding toegevoegd;

Zoals u kunt zien in de afbeelding, ontvangen de token houders niet alleen beloningen voor alle inkomsten die door het netwerk gaan, maar 0,2% van deze inkomsten zal worden gebruikt om STAK tokens te kopen en te vernietigen. Je zou dit kunnen beschouwen als een tweesnijdend zwaard dat op meerdere manieren waarde toevoegt waardoor de tokenprijs in de loop van de tijd stijgt. Daarnaast ontvangen STAK token houders 1% van de munten die tijdens een sale op het Lemonade platform gedistribueerd worden. 

De dividend van 0,8%, token burn van 0,2% en de 1% airdrop van de gedistribueerde tokens in iedere verkoop maakt het interessant om de STAK token te hebben. 

Tokenomics

De IDO voor Jigstack staat voor de deur, daarom mag de informatie hieronder niet ontbreken. De IDO zal plaatsvinden op hun eigen platform, Lemonade, dat de eerste zal zijn van vele die nog zullen volgen. Een opmerkelijk feit is dat het project genoteerd staat met een luttele $300.000 als initiële market cap. De grootste reden hiervoor is het feit dat alle private en seed tokens geblokkeerd zijn voor een periode van 10 dagen en alleen de tokens voor de publieke verkoop in omloop zijn. Na deze 10 dagen begint de dagelijkse vesting van de seed en private tokens, wat een goed model is omdat deze tokens niet in grote unlocks op de markt komen en volatiliteit veroorzaken. 

Hieronder vindt u een visuele voorstelling van de tokenverdeling en details over de tokenomics.

Ticker: $STAK

Token standaard: ERC-20

Netwerk: Ethereum blockchain

Tootal supply: 3 Miljard

Eerste circulating supply: 60 miljoen

Initiële marketcap: $300.000

Token Type: Governance & Dividend

Prijs in seed round: $0,002

Prijs in private round 1: $0,003

Prijs in private round 2: $0,004

Prijs in public sale: $0.005

Wie zit er achter het project?

Wat is een geweldig idee zonder een geweldig team, toch? De laatste tijd is het nog duidelijker geworden dat een team alles is wat nodig is om een project te laten werken. We hebben Ferrum Network in de afgelopen twee jaar elke dag zien werken om zich te stabiliseren als een solide project. We konden getuige zijn van het team achter Paid Network dat een grote klap kreeg met een exploited smart contract om slechts weken later te herstellen in volle werking. Het is een teamprestatie die uiteindelijk de 'leuke' projecten zal scheiden van de echte en duurzame projecten. 

Zonder er verder omheen te draaien, laten we eens kijken wie er achter Jigstack in de zin van hun team, de huidige partnerschappen en hun investeerders.

Team

Het eerste dat het vertrouwen in Jigstack een boost geeft, is het feit dat ze een LinkedIn pagina hebben. Het is niet ongewoon voor projecten in de cryptosfeer om te werken zonder een profiel op het gerenommeerde zakelijke netwerk, maar er een hebben versterkt alleen maar vertrouwen. Wanneer we dieper in het team van het bedrijf duiken, zien we een jong en getalenteerd team tegelijk. Het 12-koppige team tot nu toe laten zien dat het in staat is om professionaliteit tot het uiterste te brengen. Laten we er eens induiken.

Robert Weir - COO

Als je het over ondernemers hebt, is Robert Weir je man. Nadat hij afstudeerde aan de Deakin University, startte Weir succesvolle online bedrijven in de digitale sfeer. Met ervaring als marketeer en oprichter heeft Weir alles in huis om een bedrijf van de grond te tillen en tot iets groots te brengen. 

Aidan Leonard - CTO

Leonord is een man met veel academisch krediet. Hij heeft een bachelor in de economie en een master in de economie. Zijn liefde voor financiën zette zich voort tijdens zijn professionele carrière bij verschillende bedrijven zoals HSBC, BCSC, Toptal en vele anderen. Gedurende deze jaren werkte Leonard als projectmanager en IT-consultant.

Charles Robinson - CBDOCharles is een ervaren Senior Executive, Auteur, Senior Ontwikkelaar van DApps en Web Apps, Groene Energie Vertegenwoordiger, en een Coach met meer dan 20 jaar van succes in meerdere industrieën. Charles is een betrouwbare adviseur over het belang van Dot.Money, DLT, DAO Design, Web, Blockchain, DAG Ontwikkeling, Ethereum, Hedera Hashgraph, Solidity Contracts. Charles is een veelgevraagd spreker, trainer, en een tokenomics expert die betrokken is geweest bij meer dan 20 DLT-projecten.

Filippo Balsano - Social Media Manager
Filippo heeft 3+ jaren ervaring in Blockchain en Social Media, 1+ jaar ervaring als Binance Angel bij Binance.com waar hij een lokale community groeide, meetups organiseerde en een telegram groep met meer dan 6000 leden managede. Een succesvolle Social Media & Influencer Manager bij Gaming Startup die actief is in de digitale en blockchain verzamel sector. En nu organiseert hij alle Community- en Social activiteiten bij Jigstack

Dilara Mataraci - Directeur van Product Ontwikkeling

Als gerespecteerd productmanager heeft Dilara in de loop der jaren haar strepen verdiend bij vele succesvolle start-ups. De verantwoordelijkheid om een product tot leven te brengen en het voortdurend te verbeteren is haar expertise die haar van Turkije naar San Francisco bracht. Ze brengt haar ervaring mee van het assisteren van wereldwijde bedrijven zoals Intel, Tchibo, en Tesco Kipa voor hun gelokaliseerde projecten/producten in Turkije & MENA regio's.

Kaue Cano - Lead ETH DeveloperKaue heeft gewerkt aan het EOS ecosysteem via chintai.io, maar heeft ook veel Ethereum & Bitcoin Core-gebaseerde codes geleverd gedurende zijn carrière bij quan.digital, en bijdragen geleverd aan belangrijke open source projecten zoals Ethereum Name Service. Met behulp van meer diverse stacks, nam hij deel aan verschillende bounties & hackathons, waarmee hij prijzen verdiende van Ethereum Foundation, Ocean Protocol, SingularityNET, Golem, Syscoin, Solana, en nog veel meer.

Partnerschappen

Een manier om een voet tussen de deur te krijgen in een snel veranderende markt is door samen te werken met andere, meer gevestigde partijen. Daarom heeft Jigstack het grondwerk al gedaan en drie solide partnerschappen gevormd om hun succes een kickstart te geven. 

Hedera Hashgraph

Jigstack en Hedera Token Service smeden een strategische alliantie om de tokenization-industrie vooruit te helpen. Jigstack zal een van zijn flagship products - Lemonade, dat ook draait op de Ethereum blockchain - naar het Hedera ecosysteem brengen, waar het zal fungeren als een lanceerplatform voor alle blockchain-native projecten.

Bonded Finance

Alle projecten op het Lemonade launchpad zullen gebruik maken van het aankomende Bonded protocol en het project zal extra wederkerige ondersteuning bieden met Jigstack, waarbij twee opties worden aangeboden. 1. Alle vergrendelde tokens zullen worden overgezet in onze onderpand smart contracts, 2. Lenen en uitlenen van diensten voor alle Lemonade launchpad projecten. Kortom, zo’n partnerschap zal het gehele product Lemonade tot een hoger niveau tillen.

Polygon

We willen hier graag CBDO Charles Robinson citeren: “Jigstack is excited to announce a partnership of developing on the new Polygon (formerly known as Matic) Plasma side-chain “Internet of Blockchains.” Jigstack is proud to offer our users the significantly reduced gas fees compared to the Ethereum Mainnet that Polygon affords and the increase in performance and transaction volumes that Polygon has achieved. Jigstack is excited to carry this partnership forward and for Polygon to be a key player in its core Defi technologies in the near present and into the future.”

Investeerders

Zoals Jigstack vermeldt in hun artikel waarin ze de sluiting van de private sale aankondigen: “A total of $2.7 million has been raised from various partners to decentralize DeFi across Ethereum and other blockchains further. The team is now one step closer to becoming the DAO of decentralized finance.” Vergelijkbaar met de meeste projecten tegenwoordig, zijn investeerders in de private sale verplicht om deel te nemen aan het actief promoten van het project. Vandaar dat we wel wat vuurwerk kunnen verwachten rond de lancering van de IDO. Een lijst van de investeerders is hieronder te vinden; 

AMA

We organiseren woensdag 7 april om 17.00 uur een AMA (Ask Me Anything) met Jigstack en jij kan er bij zijn! Klik op de volgende link om het Sylant Telegramkanaal te joinen! Er zijn wederom mooie prijzen te verdienen voor de beste en meest creatieve vragen, dus houd de twitter en telegram van Sylant goed in de gaten. Om in aanmerking te komen voor de prijzen zijn de volgende stappen belangrijk: 

 1. Volg Sylant op Twitter
 2. Join het Telegramkanaal Sylant's Room
 3. Stel een goede of creatieve vraag via onder de Twitterpost van Sylant
 4. Stel ook een goede vraag tijdens de AMA om dubbel kans te maken

Bereid alle vragen die je hebt voor en maak je klaar voor de AMA, we zijn erg enthousiast en zullen deze review updaten met de belangrijkste vragen achteraf!

Conclusie

We zien momenteel de implementatie van decentralized finance voor onze ogen gebeuren. Elke dag gaat er meer geld via asset pools, lending platformen en verzekeringsfondsen, met het kernprincipe van decentralisatie. Een autonome organisatie zoals Jigstack, die meerdere producten onder haar paraplu zal hosten, is een logische volgende stap in de markt. Met de open en transparante houding ten opzichte van de markt, zal Jigstack zeker zijn weg banen door de markt.

Het zal opwindend zijn om te zien wat Jigstack op de lange termijn in petto heeft, aangezien dat de laatste tijd niet al te duidelijk is geweest. Het eerste product, Lemonade, zal waarschijnlijk veel mensen naar de andere producten brengen en zo langzaam maar gestaag het hele netwerk opdrijven. De technologie is echt solide, en met een open en transparante houding, zal elke frauduleuze activiteit, malversaties of fouten in een van de contracten onmiddellijk worden gespot door de gemeenschap.

We zijn meer dan enthousiast om te zien wat Jigstack de industrie zal brengen. Het heeft zeker de kracht om de gemeenschap te ontwrichten en te verheffen, maar of de industrie er hetzelfde over zal denken is iets wat alleen de tijd zal leren.

Top influencer CoachK interview met Charles Robinson  -  CBDO of Jigstack

Website: http://jigstack.org/

Twitter: https://twitter.com/Jigstack

Twitter Lemonade: https://twitter.com/Lemonade_Defi

Telegram: https://t.me/jigstack

Telegram Announcement: https://t.me/jigstackANN

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/jigstack/

Github: https://github.com/Jigstack

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.