DuckDAO - Alles wat je moet weten over dit project!

DuckDAO - Alles wat je moet weten over dit project!

Snel €10 verdienen?

 1. Maak een account aan
 2. Stort 10 euro
 3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Decentralized Finance (DeFi) heeft verschillende mogelijkheden gecreëerd die voorheen niet beschikbaar waren voor cryptobeleggers. DeFi platforms zijn voornamelijk gebouwd op de Ethereum blockchain, en een aantal ingenieuze bedrijven hebben deze technologie op verbazingwekkende manieren gebruikt. Wat DeFi zo uniek maakt, is voornamelijk de ontwikkeling van gedecentraliseerde applicaties (dApps) die verschillende transparante transactiemethodes bieden voor cryptoliefhebbers.

Investeerders zijn voortdurend op zoek naar duurzame projecten waarbij zij op lange termijn baat kunnen hebben. Een manier om gebruik te maken van de opmerkelijke DeFi-functies om hun winstgevendheid nog beter te kunnen bereiken is door middel van Yield Farming. Dit is een veel voorkomende strategie die beleggers in staat stelt om beloningen te genereren via hun crypto holdings.

Hoewel er verschillende risico's verbonden zijn aan veel rendementsplatforms, hebben beleggers geleerd deze te beheersen. Bovendien hebben sommige platforms lering kunnen trekken uit mislukkingen in het verleden binnen dit gebied. Eén zo'n platform dat zich heeft onderscheiden en door ervaring is geëvolueerd, is DuckDAO. Het hoofddoel van DuckDAO is veelbelovende projecten tot een groot succes te brengen. In dit artikel vertellen we je meer over wat DuckDAO is, hoe het werkt en waar je het zou kunnen kopen!

Bekijk snel

Wat is DuckDAO?

DuckDAO is een incubator voor digitale activa met als hoofddoel veelbelovende projecten te laten slagen. Het is een gedecentraliseerd en gedemocratiseerd platform dat verschillende inkomensstrategieën biedt aan cryptobeleggers. Bovendien opent het verschillende investeringsmogelijkheden voor zijn gebruikers, ongeacht de grootte van het bedrag dat men heeft geïnvesteerd.

Ik begrijp dat het nogal vaag klinkt, en nog niet precies weet wat DuckDAO nou is. Daarom raad ik je aan om verder te lezen, waar ik uitleg geef over hoe DuckDAO werkt. Het zal je dan meteen duidelijk worden wat DuckDAO nou eigenlijk doet.

In onderstaande video zie en hoor je in ongeveer 5 minuutjes wat DuckDAO is, en hoe je het zou kunnen gebruiken.

Hoe werkt DuckDAO?

Bij DuckDAO creëert men een goede en duurzame relatie met de gebruikers. Ze willen hun gebruikers eerlijke kansen bieden, en tegelijkertijd ook ondersteunen. Het gaat ze dus niet per se om de winst die ze zelf maken, maar vooral om de winst en investeringen van de gebruikers van het platform. En dat is dan ook gelijk het grote verschil tussen DuckDAO en de vele andere platforms binnen dit gebied.

Andere platforms proberen namelijk om gebruik te maken van crypto investeerders. En dan met name de kleine beleggers die nog niet veel ervaring hebben binnen de wereld van cryptocurrencies.

DuckDAO ondersteunt de wederzijdse groei van alle projecten en investeerders om duurzaam succes voor iedereen te creëren. Ze betrekken zichzelf dus bij de projecten op het platform. Dat doen ze op basis van 3 verschillende niveau's, die we je hieronder zullen uitleggen.

Niveau 1 - Incubatieniveau

Op dit niveau helpt het platform van DuckDAO verschillende projecten vanaf het begin, totdat ze zijn ingeschreven op een crypto exchange. Dergelijke projecten zouden baat hebben bij de begeleiding, marketinginput en andere diensten van het team.

Omdat deze projecten nog nieuw zijn, heeft het team vaak nog geen enkele ervaring met hoe ze dit moeten doen. En bij sommige projecten gaat het daar al mis. Doordat DuckDAO voor een sterke basis zorgt, wordt de kans op slagen ineens stukken groter.

Niveau 2 - Strategisch Bijdrageniveau

Op dit niveau stelt DuckDAO projecten in staat gebruik te maken van haar invloed op sociale media platforms zoals Twitter. Omdat DuckDAO al veel ervaring heeft binnen dit vakgebied, kunnen nieuwe cryptprojecten die nog geen bekendheid hebben hier veel baat bij hebben. De naamsbekendheid zal dan fors groeien.

Niveau 3 - Algemeen Bijdrageniveau

In dit stadium is het platform niet bij de projecten betrokken. Zij behandelen alleen OTC-verkoop (Over The Counter) en verzoeken van de gemeenschap. En ook daar kunnen ze veel bij betekenen. DuckDAO heeft namelijk al een grote impact gehad als het aankomt op fondsenwerving. Nieuwe crypto projecten kunnen dus veel baat hebben bij de impact die dit platform kan hebben op de samenleving.

Hoe zit het met de decentralisatie van DuckDAO?

Wanneer DuckDAO samenwerkt met projecten, wijzen die projecten tokens toe aan DuckDAO gebruikers. Deze tokens worden vervolgens gedeeld met gebruikers die zich hebben aangesloten bij de Telegram-groepen van het platform.

Het DuckDAO-token (DuckDaoDime of DDIM) geeft gebruikers toegang tot de beschikbare gemeenschapsniveaus. Dit biedt hun op zijn beurt vele voordelen. Toegang tot elk lidmaatschapsniveau kan alleen worden verleend aan Ducks die ten minste een vastgesteld minimum aantal DDIM tokens in hun wallet hebben.

Wil je lid worden van de Duck ledengroepen? Dan zijn de vereisten als volgt:

 • The Duck Fightclub: 10 DDIM-tokens.
 • Beach Club: 200 DDIM-tokens.
 • Gentlemen's Club (VIP): 2.500 DDIM-tokens.
 • Diamond Club (VIP): 10 000 DDIM-tokens.
 • Duck Allstars Club: Alleen voor de Top-10 DDIM-tokenhouders.

De leden van DuckDAO worden Ducks  genoemd. Zij kunnen toegang krijgen tot DDIM via community evenementen of door deze tokens te kopen op Uniswap. Gebruikers worden automatisch uit een groep verwijderd zodra hun DDIM-saldo onder het vereiste bedrag daalt.

Bovendien wordt een groter percentage van de toewijzing van de projecten verdeeld onder de klanten van het hoogste niveau (Duck Allstars Club). Om tot deze groep te behoren, zul je dus een van de 10 grootste DDIM-bezitters ter wereld moeten zijn. Op deze manier zorgt DuckDAO in ieder geval voor een eerlijke verdeling van de toewijzing en verdeling van de macht. De decentralisatie van het platform is dus ontzettend goed geregeld.

Waar koop ik DDIM-tokens?

We lieten het net al kort even vallen. De tokens van DuckDAO, DDIM, kun je het makkelijkste kopen op Uniswap. Dit is een gedecentraliseerde crypto exchange (DEX) waar je cryptomunten en tokens kunt kopen. Echter is het wel belangrijk dat je goed oplet voordat je daadwerkelijk een transactie doet. Je moet op een DEX namelijk veel stappen doorlopen, waardoor de kans groot is dat er iets mis gaat.

Je kunt DDIM-tokens vervolgens in een wallet opslaan. Hiervoor zou je een hot wallet zoals MetaMask voor kunnen gebruiken. In onderstaande video wordt uitleg gegeven over hoe je zelf DDIM kunt kopen op Uniswap, en het vervolgens zou kunnen verkopen (met hopelijk winst).

Is DDIM een slimme investering?

We kunnen je niet vertellen of het slim is om te investeren in DDIM. Dat ligt natuurlijk aan wat de huidige koers is, maar ook aan wat jouw voorkeuren zijn qua belegging. We willen je daarom altijd aanraden om zelf onderzoek te doen naar DuckDAO, door middel van bijvoorbeeld een fundamentele analyse of technische analyse. Op basis van het resultaat kun je vervolgens de keuze maken om te investeren in DDIM.

Weet je niet veel over het doen van onderzoek naar cryptomunten? In onze Crypto Masterclass cursus vertellen we je alles over het doen van onderzoek naar cryptomunten, om zo voor een maximale winst te kunnen gaan. Natuurlijk zul je niet gegarandeerd winst maken na het volgen van de cursus; dit ligt nog steeds in je eigen handen.

Wat is de Duck Liquidity Pool?

Duck Liquidity Pool, een onderdeel van DuckDAO, is genoemd naar de DuckDAO DeFi market maker. Gebruikers kunnen geld storten in Duck-gebaseerde liquiditeitspools via Uniswap en tokens verdienen via smart contract deployment. Daarom kunnen LP-tokens, welke zijn ontvangen na stortingen, worden ingezet op de Duck-farm.

Staken op de Duck-farm geeft gebruikers de mogelijkheid om DDIM-tokens en market maker beloningen te verdienen. Wanneer gebruikers bijdragen aan de Duck cash pool, worden zij beloond met DDIM-tokens. De tokenhouders kunnen hun tokens op verschillende manieren inzetten:

 • Bijdragen aan de Duck liquidity pool op Uniswap
 • NFT Beloningen
 • Airdrops
 • Verdeling van de beloningen van de market makers

Aangezien de Duck Liquidity Pool (DUCK) token wordt verdiend als een verdeling van de handelswinsten, delen degenen die hebben bijgedragen aan de liquiditeitspool in de winsten die worden uitbetaald in de vorm van stable coins. Zij zullen 50% van de winst ontvangen van de Duck DAO market maker activity. De DUCK's worden gebruikt om de DuckDAO market makers in de beginfase te financieren en ook om de handelsactiviteiten te lanceren.

In onderstaande video leer je meer over hoe je zelf DUCK zou kunnen farmen.

Burning van DUCK's

Dit systeem is gebaseerd op deflatie-economie om te voorkomen dat DUCK-tokens zijn waarde verliezen. Dit wordt gedaan door middel van 'one side burning', wat simpel vertaald 'eenzijdige verbranding' betekent.

De eenzijdige verbranding houdt in dat farmers die geld opleveren, een deel van hun geld zullen verliezen en het nooit meer terugkrijgen. Dat klinkt als een slechte deal, maar uiteindelijk zou het rendement dat zij zullen verdienen door het inzetten van liquiditeitspool tokens hoger zijn.

Onderdeel van het beloningssysteem voor farmers die meedoen aan het staken is de mogelijkheid om meerdere Duck tokens te verdienen op piekweken. Een piekweek is de tijd van het jaar waarin opbrengstproducenten meerdere beloningen in de vorm van DUCK's verdienen. Er zijn drie piekweken in een jaar voor elke bedrijfspool, afhankelijk van het beloningsmodel.

De functie van de eenzijdige verbranding is om te voorkomen dat de tokens van DuckDAO last krijgen van inflatie, die optreedt wanneer hoge opbrengsten worden betaald aan de farmers van DuckDAO. Wanneer gebruikers de farm verlaten, wordt het verstrekte geld verbrand, waardoor de voorraad van de Duck-tokens natuurlijk kleiner zal worden. Het enige wat nodig is om het hele DuckDAO-tokensysteem op deze manier te kunnen laten werken, is dat één partij zich eraan houdt. Doet het dat niet, dan zouden alle tokens weg zijn.

Om te voorkomen dat alle tokens weg zullen lopen, heeft het platform van DuckDAO ervoor gekozen om de one-side-liquidity-burn te implementeren. Dit is dus het consensus algoritme dat wordt gebruikt door DuckDAO.

Verdeling van de DuckDAO-tokens

De verdeling van de DUCK'S moet zorgen voor een eerlijke verdeling van de kansen. De community moet namelijk allemaal dezelfde kansen krijgen. Er zijn in totaal 80.000 tokens die worden gebruikt als beloning voor de leden van de community voor de volgende doeleinden:

 • Actieve betrokkenheid op social media (denk aan Twitter en Telegram)
 • Deelnemen aan deals op het netwerk
 • Interactie met projecten tijdens AMA's (Ask Me Anything-sessies)

Ongeveer 40.000 tokens worden aan de vijf Duck teamleden gegeven wanneer een deal als winstgevend wordt beschouwd. Zij zullen ook worden beloond wanneer een deal met succes wordt afgerond. Daarna zal hun niet meer dan het toegewezen quotum worden toegekend en zullen zij zich vervolgens op de markt moeten bevoorraden.

De 500.000 gereserveerde tokens zijn overgeleverd aan het Allstars team omdat de tokens vergrendeld zijn. Om ze vrij te spelen, moet meer dan de helft van de Top-10 tokenhouders op hen stemmen. Het verplaatsen om de tokens vervolgens te ontgrendelen is slechts in één van deze situaties toegestaan:

 • Wanneer er liquiditeit nodig is voor een transactie
 • Wanneer de prijs van het token moet worden aangepast/bijgestuurd
 • Wanneer er meer liquiditeit nodig is om leden te belonen

Afhankelijk van de vraag, kan het Duck-team aanbieden om een deel van de 500.000 gereserveerde tokens te gebruiken in een verkoop of drop.

Van een totale voorraad van 100.000.000 DUCK, zijn ongeveer 22% van de tokens die in omloop zijn te koop om de DuckDAO liquiditeitspool te financieren. 70% is gereserveerd en wordt gebruikt als beloning voor liquiditeitsverschaffers door middel van performance farming, en 7% van de operationele tokens zijn geblokkeerd, terwijl 1% is gereserveerd voor het kernteam.

Conclusie

Er zijn veel cryptobeleggers die bereid zijn om in te zetten op veelbelovende DeFi-projecten vanwege de explosieve groei die deze wereld heeft doorgemaakt. DuckDAO is dan ook een van de platforms die deze wereld naar een volgend niveau heeft geduwd. Doordat het zichzelf vooral focust op het helpen van zowel projecten als beleggers, zijn er veel mensen die het een ontzettend mooi project vinden.

Door de techniek die het project gebruikt, is het ook nog eens redelijk uniek in deze wereld. Daarom is het voor veel mensen logisch om in DUCK te investeren. Echter raden we je altijd aan om eerst zelf goed onderzoek te doen naar DuckDAO, voordat je besluit om hier in te investeren. Je zorgt er dan voor dat de kans op een winstgevende investering veel groter wordt.

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!