Beveiliging
13/11/18

CRYPTOTAG - Jouw recovery seed in titanium geslagen

CRYPTOTAG - Jouw recovery seed in titanium geslagen

Snel €10 verdienen?

 1. Klik op de knop
 2. Maak een account aan
 3. Stort 10 euro

Je ontvangt direct €10 extra!

Start direct bij Bitvavo!

Heb je jouw cryptocurrency's op een hardware of software wallet opgeslagen en wil je de recovery seed absoluut niet kwijtraken? Het product van CRYPTOTAG is dan voor jou dé perfecte oplossing! In dit artikel lees je wat je met het product kan doen, hoe het werkt en waar je dit kunt kopen. 

Lees snel

Wat is een CRYPTOTAG?

Op dit moment bewaren de meeste mensen hun recovery seed op de computer of op een papiertje. Hier is op zich niets mis mee, maar de kans is aanwezig dat jouw document op je computer gehackt wordt of dat het papiertje door vuur of water beschadigd raakt en hierdoor niet meer leesbaar is. Het zou erg vervelend zijn als op jouw wallet een aanzienlijk bedrag staat en dat je door omstandigheden de toegang ertoe verliest. Om de kans op zo'n scenario zo klein mogelijk te maken is de CRYPTOTAG een goede oplossing. De CRYPTOTAG is een titanium plaatje waarin je jouw recovery seeds voor eeuwig kunt opslaan. De lijst aan voordelen laat zien waarom dit product onze voorkeur geniet boven een simpel blaadje of bestand op de computer.

Voordelen CRYPTOTAG

 1. Het is bestand tegen water en vuur.
 2. Het is gemaakt van titanium en dit materiaal is bestand tegen erosie, corrosie en hoge temperaturen (maximaal 1665 graden).
 3. Met dit product sla je jouw recovery seed offline op en hierdoor blijft het buiten bereik voor hackers.
 4. Je raakt een titanium plaatje minder snel kwijt dan een simpel papiertje. 
 5. Je vriend(in), huisgenoot, zus/broer, vader/moeder zal minder snel geneigd zijn om jouw recovery seed bij het vuilnis te zetten.  

Voor de productie hebben de uitvinders meerdere materialen geprobeerd, zoals hard plastic en verschillende metaalsoorten. Hierbij hebben ze samengewerkt met goudsmeden, metaalbewerkers en juwelenmakers en uiteindelijk hebben ze samen besloten om titanium te gaan gebruiken. Hiermee zal dit product de 'Land Cruiser' van de cryptocurrency worden. Om de ontwikkelingen van het product bij te houden, kan je hen volgen op Twitter en Instagram.

Hieronder zie je de productvideo van CRYPTOTAG

Filmbestand

Unboxing

In de doos van de CRYPTOTAG vind je de volgende items:

 • 1x Hamer
 • 2x Plaatjes om jouw 24 woorden in te slaan
 • 26x Letters (Letter Bits)
 • 1x Houder die helpt om de letters er netjes in te slaan (Bit Holder)
 • 1x Aambeeld (Anvil)  
 • 1x Lucifers
Image
Cryptotag unboxing

 

Hoe werkt het?

Bij het aanmaken van een wallet krijg je een recovery seed van 12 of 24 woorden. Hiermee kan je te allen tijde jouw wallet openen. Je wilt dit dus erg graag veilig opslaan. Met de CRYPTOTAG sla je het in pure titanium. Om dit te doen kan je de onderstaande stappen volgen:

 1. Pak een van de CRYPTOTAG-plaatjes en leg het in het aambeeld.
 2. Pak de Bit Holder en plaats het op de eerste rij.
 3. Pak de letter waarmee het eerste woord van jouw recovery seed begint en leg hem op de juiste plek in de Bit Holder.
 4. Pak de hamer en sla op de Letter Bit.
  Doe dit met beleid. Wanneer je het te hard doet kan het zo zijn dat de letter er minder mooi in komt te staan.
 5. Pak steeds de juiste letter en sla al jouw 12 of 24 woorden in het titanium.
 6. Gebruik de lucifers om jouw recovery seed te verbranden, mocht je dit op papier hebben staan.
 7. Berg de CRYPTOTAG veilig op.

In totaal krijg je twee titanium plaatjes. Hiermee kan je maximaal 48 woorden opslaan en dat komt neer op 4 Keepkeys, 2 Ledgers of 2 Trezors

De volgende video van 3 minuten laat deze stappen nog eens zien. Zo weet je precies hoe je jouw CRYPTOTAG kunt gebruiken. Bekijk deze tutorial voordat je aan de slag gaat met jouw eigen exemplaar.

Waar koop je het product?

Op dit moment wordt het product in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Amerika verkocht. Een bekend verkoopadres in Nederland is Cryptomaan. Deze aanbieder staat bekend om zijn hardware wallets en andere crypto-gerelateerde producten. Ze hebben een uitstekende klantenservice en leveren altijd netjes op tijd. 

 

CRYPTOTAG kopen bij Cryptomaan

 

Heb je aan de hand van dit artikel nog vragen over het product? Schroom dan niet om deze te stellen op ons Crypto Forum!

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!