Logo Cosmic Universe

Cosmic Universe - Een complete uitleg van deze magische play-to-earn crypto-game

Play-to-earn crypto-games worden tegenwoordig steeds populairder, en dat is ook niet zo verwonderlijk. Dankzij de nieuwste ontwikkelingen kan blockchain namelijk worden ingezet voor games. Hierdoor is het mogelijk om - op een vrij eenvoudige én leuke manier - geld te verdienen door te gamen.

In deze blog lees je alles over Cosmic Universe, een zogenaamde massively multiplayer online role-playing crypto game (MMORPG) die zich afspeelt in een fantasy-metaverse.

Bekijk snel

De video hieronder geeft je alvast een demo van hoe Cosmic Universe eruit komt te zien:

Wat is Cosmic Universe?

Cosmic Universe is een meeslepende fantasy-metaverse MMORPG, waarin spelers rijken verkennen, verzamelen, oogsten, mijnen, nederzettingen bouwen en kunnen deelnemen aan PVP-competities (player vs. player) en evenementen.

Het verhaal van Cosmic Universe draait om 10.000 tovenaars en andere personages, zoals elfen, yetis & gnomes, die Cosmic Island bewonen op de planeet Crypton binnen de Cosmic Universe. Deze personages worden uitgegeven in de vorm van NFT’s, waarmee je de game kunt spelen.

Naast de NFT-personages, bestaan er in Cosmic Universe verschillende NFT-landschappen. Met de NFT’s kun je hulpbronnen delven en oogsten, vaardigheden en magie verwerven en allianties smeden. Met dit alles wordt dus een unieke fantasywereld gecreëerd die gecombineerd wordt met een play-to-earn element.

Hoe werkt Cosmic Universe?

Cosmic Universe is, zoals gezegd, een play-to-earn game en integreert een collectie van exclusieve personages- en landschap-NFT’s in het spel. De NFT’s zullen centraal staan in Cosmic Universe, en zijn vereist om de game te kunnen spelen. De nadruk ligt op het kopen en ontwikkelen van land, het oogsten en delven van hulpbronnen, het verwerven van vaardigheden en magie, het smeden van allianties en het bouwen van nederzettingen. Volgens het play-to-earn-model, kunnen de spelers token-beloningen verdienen door de game te spelen en bij te dragen aan het ecosysteem.

Cosmic Universe is een massively multiplayer online role-playing game (MMORPG) gebouwd op de Harmony-blockchain. MMORPG is een genre van rollenspel (RPG), waarbij een groot aantal spelers via het internet interactie met elkaar hebben. Zoals in alle RPG's nemen spelers de rol van een avatar op (meestal in een fantasiewereld) en hebben ze de controle over de talrijke acties van hun avatar. Naarmate het spel vordert neemt het aantal mogelijkheden van de speler toe, hierbij valt te denken aan meer wapens, kracht, toverspreuken, etc. Een bekende MMORPG is World of Warcraft. MMORPG's onderscheiden zich van single-player- of kleine multiplayer-RPG's door het grote aantal spelers en door de ‘persistente virtuele wereld’ (meestal gehost door de uitgever van het spel) die continu blijft bestaan en evolueert wanneer de spelers offline zijn.

Cosmic Universe wordt ontwikkeld met behulp van Unreal Engine 4 om een ​​meeslepende, gestileerde low poly-wereld en game-ervaring te bieden vanuit de derde persoon. Dit zal de game aanzienlijk aantrekkelijker maken en grafisch gezien meer geavanceerd dan andere blockchain games, omdat die meestal 2D zijn en een top-down perspectief hebben, waar je alles dus alleen van bovenaf kunt bekijken. Hierdoor is de game ook erg geschikt voor evenementen, zoals festivals, speurtochten, en meer naast de belangrijkste aspecten van het verkennen van de wereld en het bouwen.

De metaverse van Cosmic Universe zal oneindig schaalbaar zijn, doordat nieuwe planeten en personages kunnen worden ontworpen indien dat nodig is om het aantal spelers te matchen die de game willen spelen. De game kan dus nog heel erg uitgebreid worden op het moment dat er veel spelers bijkomen.

De utility- en governance-tokens die in Comic Universe worden gebruikt zijn MAGIC en COSMIC. Ook zal er een marktplaats in het spel worden geïntegreerd, waar game-items zoals de personages, land, en de hulpbronnen kunnen worden gekocht en verkocht. Spelers kunnen daarnaast dividenden verdienen dankzij landstaking, wat evenredig zal toenemen met hun spelersniveau en het aantal grondpercelen in bezit.

Image
Cosmic Universe Magic en Cosmic

Tokens: MAGIC en COSMIC

Waar kun je de tokens MAGIC en COSMIC kopen, staken, en hoe worden ze gebruikt in de game?

MAGIC wordt gebruikt voor governance, yield farming, land staking en het kopen van NFT’s. Spelers kunnen ook elke 24 uur MAGIC-inkomsten verdienen voor elk stuk grond dat ze hebben. MAGIC is te koop via: LootSwap, DeFi Kingdoms, SushiSwap, PancakeSwap en ViperSwap. De launch prijs van MAGIC was $0.01.

MAGIC Harmony Contract Address: 0x892d81221484f690c0a97d3dd18b9144a3ecdfb7
1MAGIC Binance Smart Chain Contract Address: 0x24356e6354ae590a486f64cbde24c00608c532db 

COSMIC wordt gebruikt om bepaalde drempels en levels te bereiken die zorgen voor meer mogelijkheden binnen Cosmic Universe. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het ontgrendelen van magie en geavanceerde artefacten. COSMIC kan worden verdiend via verschillende in-game sidequests, promoties of toernooien.
COSMIC is te koop via: LootSwap, DeFi Kingdoms, ViperSwap, MochiSwap, SushiSwap en PancakeSwap. De launch prijs van COSMIC was $0.001.

COSMIC Harmony Contract Address: 0x6008c8769bfacd92251ba838382e7e5637c7e74d
1COSMIC Binance Smart Chain Contract Address: 0xDBA0A93AFC1a9D4aC2dd905AadD11F7042B69bD4

Single staking van MAGIC en COSMIC is momenteel (november 2021) nog niet beschikbaar, maar kan in de toekomst wel mogelijk zijn. Wel kun je MAGIC verdienen door paired tokens te staken:

Het is de bedoeling dat deze stakingsmogelijkheden nog verder uitgebreid zullen worden.

Image
Mystic Alpines Cosmic Universe
Mystic Alpines Cosmic Universe

NFT’s

Er zijn twee soorten NFT’s die centraal staan in Cosmic Universe: de personage NFT’s en de landschappen NFT’s. Beide soorten zijn benodigd om de game te kunnen spelen.

NFT’s: personages

De verschillende NFT personages in Cosmic Universe zijn:

 • Wizards
 • Elves
 • Apes
 • Ravers
 • Felines
 • Yetis
 • Gnomes

Elk soort personage heeft een andere magische vaardigheid die het een voordeel geeft ten opzichte van een ander soort. Deze magische vaardigheid is direct verbonden met het magische kristal dat werd gebruikt om hun ras te creëren. Echter, geen soort is beter of slechter dan de andere soorten. Ze hebben allemaal hun eigen unieke voordelen en nadelen. Elk personage zal ook de mogelijkheid hebben om een ​​huisdier op te roepen. Elk huisdier biedt een bepaald voordeel in de game, zoals het versnellen van de beweging van A naar B op een bepaalde landkaart.

Hoe verder spelers komen in Cosmic Universe, en hoe meer tijd wordt besteed aan verkennen, verzamelen, oogsten, mijnen en uitdagingen, hoe meer ze in level stijgen. Naarmate spelers een hoger niveau bereiken, worden nieuwe beloningen, landkaarten, artefacten, vaardigheden en NFT's ontgrendeld.

Image
Wizard NFT's Cosmic Universe
Wizards Cosmic Universe

Wizards
Tovenaars waren het eerste ras dat door de Elementalen uit de Aetherscherf werden gecreëerd. Dit doordrenkte hen met de meeste magie van alle rassen op de planeet Crypton, en gaf hen ook de belangrijke verantwoordelijkheid om de Tree of Magic te beschermen en ervoor te zorgen dat magie goed wordt gebruikt. Er zijn zowel mannelijke als vrouwelijke tovenaars, allemaal wijs, deugdzaam en nobel. Wat ze aan fysieke kracht missen, maken ze goed door vakkundig gebruik te maken van spreuken, artefacten en drankjes. Wizards hebben ten slotte de mogelijkheid om een draak als huisdier op te roepen.

De Wizards NFT-collectie is in november 2021 als eerste uitgebracht. De mintprijs van een wizard was toen ongeveer $100.

Cosmic Wizards NFT Address: 0x37f47c343bfaf27a52bc1bd468b49d8e5ef89d67

Elves
Elfen zijn wijs en elegant. Ze zijn oud en nobel en onderhouden een nauwe verbinding met de wizards, evenals al met het leven. Ze hebben deskundige controle over magie stromend uit de Tree of Magic. Ze hebben het vermogen om zowel nieuwe leven te creëren als om levensvormen opnieuw leven in te blazen, genereren snel hun eigen energie en hanteren magische artefacten op een optimale manier. Ze zijn een verfijnd ras dat op de tweede plaats komt na de Wizards als het gaat om spreuken en het gebruik van toverdrankjes.

Apes
Apen hebben veel spierkracht, maar weinig hersens. Toch zijn ze opmerkelijk zelfverzekerd, sterk en verbonden met hun omgeving. Het is bekend dat een aap frontaal in een situatie duikt, en soms letterlijk, ongeacht de gevolgen. Ze vinden de spanning van iets nieuws proberen ongelooflijk opwindend. Apen zijn geliefd bij iedereen op Crypton vanwege hun moed, humor en al met al vermakelijke capriolen.

Ravers
Ravers zijn, zoals de naam al doet vermoeden, een zeer feestelijk ras. Ze vieren het leven door middel van feestelijke dansfeesten genaamd raves, die worden gevoed door een speciaal toverdrankje genaamd Euphorium. Ravers hebben een menselijke verschijning, maar zijn slank en mager, met uitzonderlijke hand-oogcoördinatie en een algehele flow die hen helpt opmerkelijke prestaties van beeld en geluid te creëren. Ze staan ​​bekend als modieus kleurrijk en hebben een surrealistische stijl.

Felines
De felines zijn behendig, zachtaardig en vol gratie. Ze zijn een combinatie van mensen, elfen en katachtige zoogdieren. Ze bezitten een kwaliteit die het mogelijk maakt om de kracht van alle kristallen in het rijk te benutten. Ze hebben geavanceerde kennis van hoe magie moet worden gebruikt om leven te ontwikkelen. Verder bezitten felines een bepaalde speelheid, waardoor ze plezier beleven aan muziek, dansen, kuuroorden en racen.

Yetis
Yeti’s zijn een oorspronkelijke maar magische vorm van leven op Crypton. Yeti's zijn mysterieus en bruut, maar hebben toch harten van goud. Ze zijn bekend onder namen als Sasquatch, Yeti en anderen. Het is bekend dat er torenhoge en gespierde Yeti's zijn in bergen, bossen, en grotten, met enorme lichamen en met behoud van enorme kracht. Ze hebben een opmerkelijk vermogen om op te gaan in de omgeving en gemakkelijk te teleporteren over de vele eilanden van Crypton, en kunnen zo onzichtbaar zijn wanneer een situatie daarom vraagt.

Gnomes
Gnomes zijn het meest excentriek van alle soorten op Crypton. Ze genieten van vrolijkheid, zijn meester-ingenieurs en zijn ongelooflijk geestig en nieuwsgierig. Omdat ze een beetje kleiner zijn dan de andere soorten, bezitten ze een scherp vermogen om geleidelijk in en uit het zicht te verdwijnen. Gnomes zijn zeer creatieve wezens die over een enorme vindingrijkheid beschikken. Hun aangeboren nieuwsgierigheid leidt echter soms wel tot gevaarlijke situaties. Iedereen weet wel dat een feest of festival goed wordt als gnomes de leiding hebben. Gnomes zijn vooral dol op het verzamelen van kristallen en hun immense power gebruiken.
 

Image
Cosmic Universe land
Cosmic Island Cosmic Universe

NFT’s: land

Cosmic Island zal naar schatting uit 10.000 percelen van 50x50 bestaan, die beschikbaar zijn als NFT. Elk perceel bestaat uit een vooraf bebouwd terrein wat verder bebouwd kan worden. Grondbezitters hebben de eerste rechten op alle hulpbronnen die zich op hun land bevinden, en kunnen de percelen ook verhuren. Deze bronnen worden verdeeld over alle koopbare percelen. De percelen vallen onder de volgende geografische regio's:

 • Elysian Fields
 • Mystic Alpines
 • Enchanted Forest
 • Forest of Whimsy

Elysian Fields
Het merendeel van de percelen op Cosmic Island zullen Elysian Fields zijn. Dit soort land zijn meestal weilanden met af en toe bomen en struiken. Het zal  hulpbronnen hebben, zoals steen, ijzererts en schaarse bomen voor hout, maar niet veel meer dan dat. Deze Elysian Fields zullen echter voldoende middelen hebben voor de meeste spelers om mee aan de slag te kunnen.

Mystic Alpines
Land in Mystic Alpines heeft een overvloedige sneeuwbedekking en heeft een aanzienlijke mate van hoogte vergeleken met alle andere regio's op Cosmic Island. Percelen zullen hier enkele bomen bezitten, maar vooral veel steen, allerlei soorten erts, artefacten en relikwieën, en kristallen.

Enchanted Forest
Enchanted Forest-percelen zullen overvloedige middelen hebben om spelers snel te helpen en effectief hun percelen te ontwikkelen en te combineren tot geavanceerde nederzettingen. Er zullen bomen zijn, een beetje ijzer en goud, een kleine hoeveelheid kristallen en magische artefacten.

Forest of Whimsy
The Forest of Whimsy is een exclusief gebied op Cosmic Island dat alles zal hebben wat de vorige genoemde landpercelen hebben, maar in grotere hoeveelheden, evenals drankjes die kunnen worden geoogst en gebruikt voor magische capaciteiten. Er zijn kristal bossen, wat betekent dat er bomen zijn, en ook veel kristallen die overal uit de grond groeien.

Image
Enchanted forest Cosmic Universe
Enchanted Forest Cosmic Universe

Marktplaats

Op de native NFT-marktplaats van Cosmic Universe kunnen spelers personages, land, en items die in het spel worden gebruikt kopen en verkopen. MAGIC en COSMIC, de oorspronkelijke tokens van Cosmic Universum, zullen worden gebruikt om de personage- en landschap-NFT's en andere items te kunnen kopen, bouw- en reistijd te versnellen, en worden ook gebruikt voor dagelijkse incheck beloningen, level-up beloningen en andere beloningen.

Roadmap

De planning van Cosmic Universe is als volgt:

Q2 2021

 • COSMIC uitgegeven op 20 juni 2021, op ViperSwap 

Q3 2021

 • COSMIC Gem Mine geopend 
 • MAGIC token gelanceerd
 • 7 yield farms gelanceerd op LootSwap 
 • Wizard Quest minigame 

Q4 2021 - Q1 2022

 • Artemis Protocol partnership 
 • $50K Harmony Grant goedgekeurd 
 • Cosmic Wizards 10K NFT's collectie 
 • Cosmic Island land NFT's collectie
 • NFT marktplaats
 • MAGIC & COSMIC CoinGecko & CoinMarketCap listings 
 • Cosmic Universe merch 

Q2- Q3 2022

 • Cosmic Universe pre-alpha 
 • In-game NFT marktplaats integratie
 • Elf Island landkaart & Cosmic Elves NFT's 

Q3-Q4 2022

 • Volledige uitgave van Cosmic Universe
 • CEX listings & large-scale partnerships

Team en oprichting

Cosmic Universe is in juni 2021 opgericht. Het team achter Cosmic Universe bestaat uit een aantal gepassioneerde mensen die veel ervaring hebben op het gebied van zowel blockchain, gaming als development, en streven ernaar om Cosmic Universe de meest succesvolle blockchain-game op Harmony te laten worden. Het hele team kun je hier bekijken.

Het team is ten slotte erg transparant, betrokken en communiceert helder met de steeds groter groeiende community van Cosmic Universe, via de volgende kanalen:  

Conclusie

Cosmic Universe is een play-to-earn crypto-game die zich afspeelt in een 3D fantasywereld. Dankzij de geavanceerde grafische elementen word je helemaal meegezogen in een wereld vol met allerlei magische personages, zoals tovenaars, elfen, yeti's en gnomes, en betoverende landschappen waar je allerlei grondstoffen en andere voorwerpen kunt verzamelen. Ook kun je deelnemen aan PVP-competities (player vs. player) en verschillende evenementen. Deze game zal dus zeker bij fantasy- en gameliefhebbers in de smaak vallen. En terwijl je dit allemaal doet, verdien je ook nog eens geld.

Wel bevindt deze game zich momenteel (november 2021) nog in de beginfase. Het is dus nog wel even afwachten of alle plannen waargemaakt zullen worden.

Wil jij meer weten over Cosmic Universe, play-to-earn crypto-games of crypto in het algemeen? Word dan lid van onze AllesOverCrypto Facebookgroep of neem een kijkje op het Crypto Forum! Laat het ons ook weten als je zelf interessante ideeën hebt over een blog-onderwerp. Wie weet schrijven we de volgende keer wel voor jou. Heb je andere crypto gerelateerde vragen? Het makkelijkste is om jouw vraag op onze FAQ-pagina op te zoeken. Wat je ook kan doen, is dat je jouw vraag + AllesOverCrypto googelt.

Header afbeelding: Cosmic Universe


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.