CCAI Review Banner Sylant

CCAI (Cryptocurrencies.ai) - Eenvoudig geavanceerd handelen

Profile picture for user Sylant
Door Sylant
wo, 26/05/2021 - 12:00

Cryptocurrency.ai, ookwel bekend als CCAI is cryptocurrency-exchange die zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde exchanges aanbiedt met geavanceerde trading tools voor haar gebruikers. Het doel is om geavanceerde handelsoplossingen te bieden aan elke gebruiker, zowel ervaren als gebruikers die totaal nieuw zijn in cryptocurrency. CCAI is gebouwd op Solana met de steun van veteranen in de markt om de industrie goed op te schudden. In een markt die de afgelopen weken grondig getest is en behoorlijk fluctueert, bewijst dat de infrastructuur van de industrie veel verbetering nodig heeft.

Stel je nu voor dat je elke dag gaat winkelen en gedwongen bent te voldoen aan de normen van de beschikbare winkels. Tijdens het winkelen zie je voortdurend dingen die je anders zou doen en je begint aantekeningen te maken. Na een tijdje wordt die lijst langer en besluit je dat het tijd is om actie te ondernemen. Dat is wat er gebeurde met Hisham Khan, CEO van Cryptocurrencies.ai. Khan werkte bij Bloomberg, las ondertussen tal van artikelen over Blockchain begon zelf ook de wereld in te duiken. Toen mbegon hij aan een eigen lijst met verbeteringen voor de huidige industrie. Deze lijst met aantekeningen over hoe hij de industrie zou verbeteren begon steeds langer te worden.

Na het aantrekken van een aantal top-notch ontwikkelaars, kreeg het plan vorm en het idee achter CCAI was geboren. Vandaag zijn we dicht bij de lancering van het product met de Decentralized Exchange al live op de Solana blockchain. In dit artikel zullen we diep in het product duiken en zien wat CCAI ons zal brengen!

Wat is CCAI?

CCAI, kort voor Cryptocurrencies.ai, is een nieuwe exchange voor cryptocurrencies en digital assets die gebruikers een brede set tools biedt om het verhandelen van cryptocurrencies een naadloze ervaring te maken. Ze projecteren zichzelf als:

"Een volgende generatie exchange suite met een high-performance gecentraliseerde exchange voor zowel spot als Futures trading met ingebouwde tools voor automatisering, maatwerk en nauwkeurige analyse, alsmede een van 's werelds snelste gedecentraliseerde exchanges speciaal gebouwd voor DeFi op Solana, een van 's werelds snelste en goedkoopste blockchains.”

Veel handelaren zijn vaak bang voor geavanceerde handelsplatformen vanwege de terminologie en complexe gebruikersinterface. CCAI biedt gebruikers echter meer technische tools maar met een eenvoudige benadering zodat ook niet-experts het platform kunnen begrijpen en deze tools kunnen gebruiken om winst te maken net zoals de experts dat doen. Het doel is om geavanceerde trading aan te bieden aan iedereen met interesse in trading.

CCAI is gebouwd op de fundamenten van 5 pijlers;

 1. Diepe liquiditeit
 2. Innovatief maatwerk
 3. Veilig & Zeker
 4. Slimme handel automatisering
 5. CeDeFi Integratie & Gemak

Het bovenstaande wordt bereikt door middel van een reeks producten en functies die allemaal samenkomen in hun CEX en DEX. Momenteel zijn er twee producten live en functioneel die we graag onder de aandacht willen brengen.

CCAI Dex

Als een van de allereerste gedecentraliseerde beurzen op de Solana blockchain, heeft CCAI hun DEX gelanceerd in beta. Iedereen die geïnteresseerd is in handel met behulp van de Solana blockchain, wat betekent bijna onmiddellijke afwikkeling en bijna-nul kosten. Op dit moment kun je enkel traden, een Solana wallet aanmaken en analytics bekijken, maar swaps en pools zullen zeer binnenkort beschikbaar komen.

In de DEX kan men meerdere paren verhandelen, waaronder de volgende;

 • BTC/USDT
 • ETH/USDC
 • SOL/USDC
 • RAY/SRM
 • RAY/SOL
 • OXY/RAY
 • TOMO/USDC

En vele anderen! Ga naar dex.cryptocurrencies.ai om de gedecentraliseerde beurs zelf uit te proberen Iedereen die de DEX wil gebruiken, moet een Solana wallet hebben.

CCAI Wallet

In de wereld van cryptocurrency draait alles om wallets. In het traditionele financiële systeem heb je een bankrekening die fungeert als je portemonnee, in de cryptocurrency-industrie zijn wallets je bankrekeningen. Met de introductie van de Solana blockchain moet iedereen die gebruik wil maken van de blockchain een Solana wallet hebben. Op dit moment zijn er verschillende bedrijven die de mogelijkheid bieden om een Solana wallet aan te maken, maar met de CCAI wallet kun je direct handelen op de CCAI dex.

Zoals je in de screenshot kunt zien, kun je meerdere adressen in één wallet toevoegen, vergelijkbaar met wat we kennen van bijvoorbeeld Ethereum. In jouw portemonnee kun je elke valuta opslaan die op de Solana blockchain leeft. Wallets zijn uiterst belangrijk in een wereld met inbraken en frauduleuze partijen alom. 

CCAI werkt er hard aan om hun activiteiten zo grondig mogelijk te documenteren, dus met gebruikmaking van hun middelen willen wij enkele van hun functies belichten.

Smart Trading

In de bovenstaande video ziet u een functie die meteen beschikbaar zal zijn op de CCAI-beurs. Een eenvoudige functie genaamd Smart Trading beschikbaar voor zowel spot- als futuresmarkten. Om een smart trade op te zetten, moet u drie parameters bepalen;

Entry point: dit zijn de voorwaarden voor het openen van uw positie.

 • Prijs en hoeveelheid van de order.
 • Totaal is de tegenwaarde van uw order in de koersvaluta.
 • De kostprijs is het werkelijke bedrag dat u zult uitgeven, rekening houdend met de hefboomwerking in de futuresmarkt.

Stop Loss: het automatisch sluiten van de positie wanneer de verliezen een bepaald niveau bereiken

 • Hier stelt u enkel het niveau van verlies in om de positie te sluiten in %, en u kan ook een time-out instellen met een gedwongen stop order om uw kansen te verhogen om de positie te verlaten in geval de markt wegzakt.

Take Profit: het automatisch sluiten van de positie wanneer de winst een bepaald niveau bereikt.

 • Net als stop loss, is het heel gemakkelijk om de percentages in te stellen. U kunt zelf trailing instellen voor Take a Profit. Of splits het in verschillende delen - splits uw doelen.

Met de bovenstaande functie kan men zich eenvoudig voorbereiden op elke uitkomst die zich voor kan doen. Dit helpt handelaren om hun risico's te beschermen en hun winsten te optimaliseren.

Voor een meer gedetailleerde beschrijving van Smart Trading - zie deze link.

Tradingview Alerts

 

Een van de unieke functies die CCAI biedt is handelen met behulp van Tradingview alerts. De meest ervaren traders gebruiken Tradingview om hun grafieken te bekijken en beslissingen te nemen op basis van tientallen indicatoren. Een belangrijke functie van Tradingview is het instellen van alerts wanneer de koers in een bepaalde richting beweegt. In het Smart Trading venster  heeft u de mogelijkheid om drie soorten acties in te stellen wanneer een waarschuwing afgaat;

 • Once: De transactie wordt eenmaal geplaatst wanneer er een waarschuwing is.
 • If no trade exists: Er wordt telkens een trade geplaatst wanneer er een alert is maar geen open positie.
 • Every Time: Er wordt een transactie geplaatst telkens als er een waarschuwing is.

Het bovenstaande is slechts een tipje van de sluier van de mogelijkheden. Met behulp van deze functie kunt u uw handel automatiseren op een manier die nog nooit eerder is vertoond. Aangezien veel beleggers veel tijd doorbrengen op Tradingview, is de adoptie van CCAI niet al te ver gezocht.

Voor een meer gedetailleerde beschrijving van de Tradingview Alerts - zie deze link.

Portfolio Prestatie 

Bij het beleggen in cryptocurrencies weten velen van ons hoe gemakkelijk het is om het overzicht over je holdings te verliezen. Een goed oog op je portefeuille is belangrijk om je te helpen slimme beslissingen te nemen en te zien hoe goed u presteert. Vooral voor traders is het belangrijk te weten waar je kunt verbeteren en te zien waar je sterke punten liggen. De “Portfolio Performance” van CCAI komen neer op drie manieren om de waarde van je portefeuille weer te geven:

Ongerealiseerd: Aangezien de marktprijs voortdurend verandert, verandert ook jewinst of verlies voor open posities. Als een positie open is, geven wij de performance van die positie weer als ongerealiseerde p&l (profit & loss). Om de ongerealiseerde p&l voor een open positie te berekenen, nemen we de huidige marktprijs om te bepalen wat je p&l in real time is als je deze positie zou sluiten.

Gerealiseerd: Wanneer u een open positie sluit, wordt de winst of het verlies berekend en weergegeven als gerealiseerd omdat de transactie is verlaten.

Totaal: Uw totale pnl bestaat uit de ongerealiseerde plus de gerealiseerde pnl om u de totale prestatie van uw portefeuille te geven.

Voor een meer gedetailleerde beschrijving van Portefeuille Performance - zie deze link.

Herbalancering

Een onderschatte functie is de herbalanceringsfunctie. Er zijn veel verschillende soorten beleggers. Je hebt mensen die er gewoon met hun hoofd induiken en elke munt kopen op basis van hun buikgevoel, en je hebt anderen die een plan maken voordat ze investeren. Laten we zeggen dat je $1.000 te investeren hebt en je wilt 10% in Bitcoin stoppen, 50% in Ethereum en 40% in Solana. In eerste instantie is dat mogelijk, maar op het moment dat de prijs begint te bewegen, worden de dingen ingewikkelder. Je zou overbelicht kunnen zijn in Solana in vergelijking met je plan.

CCAI heeft hier de perfecte oplossing voor. In hun terminal kunt u eenvoudig de percentages instellen en de beurs het werk voor u laten doen. U hoeft geen moeilijke berekeningen te maken of wat dan ook, u stelt gewoon de getallen in en laat CCAI de trades voor u maken.

Voor een meer gedetailleerde beschrijving van Rebalancing - zie deze link.

Wat is de huidige staat van het product?

Op dit moment is CCAI nog hard aan het werk om alles achter gesloten deuren te ontwikkelen. Ze hebben echter een beta-versie van hun Decentralized Exchange vrijgegeven die draait op de Solana Blockchain. Je kunt handelen in een paar tokens die live zijn op de Solana Blockchain, maar iedereen die heeft opgelet weet dat er honderden projecten zijn die zeer binnenkort op Solana worden gelanceerd. Met een gedecentraliseerde beurs die zeer weinig kosten en bijna onmiddellijke afwikkeling vereist, zal CCAI zeker een van de grote spelers worden.

De CEX Launch moet nog worden aangekondigd, het is op dit moment onduidelijk wanneer deze zal worden gelanceerd, maar we zullen de aankondigingen nauwlettend in de gaten houden. Op dit moment is CCAI gefocust op het brengen van een succesvolle lancering van hun eigen token, de CCAI token. Het is spannend om te zien wat de komende weken zullen brengen voor CCAI.

 

De $CCAI Token

In de kern van het protocol vinden we de $CCAI token. Net als andere gecentraliseerde en gedecentraliseerde beurzen heeft het token een reeks nutsvoorzieningen die nog moeten worden ontrafeld. Deze hinten op staking beloningen, het verdienen aan trading fees en andere dingen. We kunnen bevestigen dat meer informatie over het nut van de token elk moment snel zal worden vrijgegeven.

Tokenomics

 • Ticker: $CCAI
 • Token standard: SOL
 • Network: Solana Blockchain
 • Total supply: 50,000,000
 • Initial Circulating supply: 1,300,000
 • Initial market cap: $2.6M
 • Token Type: Utility
 • Price in Private Round 1: $1.70
 • Price in Private Round 2: $1.85
 • Price in Public Sale: $2.00

Wie zit er achter het project?

De industrie is niet meer wat het geweest is. Je hebt meer nodig dan een goed idee om je project nu in de industrie te lanceren. Je hebt kapitaal nodig, een netwerk, maar nog belangrijker, je hebt de juiste mensen nodig. CCAI's team bestaat uit veel doorgewinterde professionals uit de industrie met het doel om snel uit te breiden met de afsluiting van hun financieringsronde. Naast het team zijn het de opmerkelijke partners die CCAI het meest in de kijker zullen zetten.

 

Team

Hisham Khan - CEO
Ex-Bloomberg product manager met 10 jaar ervaring in het bouwen van technologie en het leiden van teams

Lionel Iruk - CLO
Lead counsel en juridisch adviseur voor talrijke gaming, internationale business, cryptocurrency en DeFi projecten. Zijn cliënten hebben tot nu toe gezamenlijk meer dan $10 miljard gegenereerd.

Igor Limansky - Tech, TGE Principal
8 jaar ervaring in het bouwen van enterprise technologie, gespecialiseerd in beveiliging en gedistribueerde systemen.

Alisher K - Hoofdontwikkelaar
MS in Robotica, expert in industriële communicatie. Ex, Airalab, Robonomics.Network engineering lead, Blockchain Hackathon winnaar (MOBI Grand Challenge & Energy Blockchain Hackathon)

Joe Wong - Marketing Adviseur
Directeur van Fomocraft Ventures. CMO en Adviseur voor Mantra DAO, Launchpool, FinxFlo, Polkastarter en Royale.Finance. Joe is een meester in het verzekeren dat de visie van een project getrouw wordt uitgevoerd en gecommuniceerd naar de gemeenschap.

Nicholas Krapels - Strategisch Adviseur
Principal van Fomocraft Ventures. Adviseur van FinNexus, Mantra DAO, Royale, Launchpool en FinxFlo, ex-Wanchain. Schrijver, opvoeder, startup strategie en token-economie expert.

Partnerschappen

Dit is waar het interessant wordt. Een manier om uw project een kickstart te geven is door samen te werken met enkele zwaargewichten in de industrie. CCAI slaagde erin dit te doen met een sterk partnerschap met Launchpool. Daarna ligt er veel op tafel dat wijst op partnerships met andere grote projecten. Deze partnerschappen zijn nog niet openbaar, maar kunnen dat in de toekomst wel worden.

Launchpool
Tegenwoordig heb je meerdere manieren om je token te lanceren. Er zijn IEO's, IDO's, ICO's, en nu is er Launchpool. Met Launchpool moeten mensen hun $LPOOL tokens inzetten en $CCAI als beloning ontvangen. In de afgelopen dagen is er meer dan $8 miljoen gecommitteerd aan de lancering van het CCAI token. Het is op zijn zachtst gezegd heel erg interessant. Naast de Launchpool mogelijkheid, zal er hoogstwaarschijnlijk ook een IDO komen.

Investeerders

Om de industrie naar een nieuw niveau te brengen, en om echt een revolutie teweeg te brengen in de handel, heeft CCAI een behoorlijke som geld opgehaald. Op 21 mei werd de financieringsronde afgesloten met een totaalbedrag van 8 miljoen dollar, met een aantal opmerkelijke investeerders zoals Alphabit en Alameda Research naast vele anderen, waaronder de volgende;

 

AMA in Sylant's Room

We organiseren een AMA op 27 mei 20:00 CET / 18:00 UTC met CCAI die je kunt bijwonen in ons Telegram kanaal! Wederom zijn er leuke beloningen te verdienen voor de beste en meest creatieve vragen, dus blijf op de hoogte op twitter en telegram. Om in aanmerking te komen voor de beloningen zijn de volgende stappen belangrijk:

Bereid al je vragen voor en maak je klaar voor de AMA, we zijn erg enthousiast en zullen deze review achteraf bijwerken met de belangrijkste vragen!

Image
CCAI AMA

Conclusie

Inmiddels zijn we ons bewust van de beperkingen van de grote blockchains zoals Bitcoin en Ethereum. De transactielimieten, de hoge kosten en de lange afwikkelingstijden maken de alternatieven met de dag aantrekkelijker. Een van die opties, Solana, zal zeker zijn seizoen hebben. We horen verhalen over de Solana-zomer in de hele sector, waarom?

CCAI zou wel eens een van de redenen kunnen zijn. Cryptocurrencies.AI bouwt aan een slimmere oplossing voor de huidige gecentraliseerde en gedecentraliseerde handelsopties. Met een aantal innovatieve functies rond veiligheid, eenvoud en innovativiteit, wil CCAI de meest geavanceerde handelstools naar een breder publiek brengen. Waar deze tools alleen beschikbaar waren voor de expert traders, zal CCAI het makkelijk te gebruiken maken voor iedereen.

Met een aantal gevestigde partners, heeft CCAI sterke steun van de industrie, wat eens te meer bewezen wordt door hun partnerschap met Launchpool. In de afgelopen dagen, ook al corrigeerde de markt met meer dan 50%, is er meer dan $8 miljoen toegezegd om hun deel van $CCAI tokens te ontvangen. De aankondiging van een IDO moet nog worden gedaan, maar het ziet er met de dag interessanter uit voor CCAI.

We zullen CCAI op de voet volgen, onze eigen AMA met het project hosten en de lancering van het project met plezier volgen! Solana zomer? Wij zijn er klaar voor!

Links

Website: https://cryptocurrencies.ai/

Twitter: https://twitter.com/CCAI_Official

Telegram: https://t.me/CCAI_Official

Telegram aankondiging: https://t.me/CCAI_Official_ANN

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/cryptocurrencies-ai/

Medium: https://ccaiofficial.medium.com/

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.