binance

Wat is Binance cloud?

Nadat Binance oprichter en CEO Changpeng Zhao (CZ) voor het eerst over Binance Cloud onthulde, ging het internet los. Hiermee zet Binance de volgende stap om internationaal gezien steeds groter te worden. Het is bijna onmogelijk om nog om Binance heen te komen wanneer je aan crypto trading doet. We leggen je hier uit wat de Binance Cloud is en waarom Binance deze stap heeft gezet!

Bekijk snel

Wat is Binance Cloud?

Volgens de aankondiging van Binance, is hun Cloud een alles-in-één platform dat is gemaakt als oplossing voor klanten en partners die willen profiteren van de voordelen van Binance. Denk hierbij aan het lanceren van digitale exchanges, de hoogstaande technologie, veiligheid en liquiditeit. De Binance Cloud wil qua functionaliteiten een kopie zijn van de publieke Binance exchange. Hiermee kunnen gebruikers van de cloud gebruik maken van de vele functies die Binanace dus biedt, zoals het matchingmechanisme, de controle op handelsrisico's en het systeem voor gegevensbeveiliging.

Bovendien maakt de Binance Cloud een snelle en efficiënte implementatie mogelijk van een platform dat op een lokale markt is gericht. Een echt interessante functie die dit product onderscheidt van zijn concurrenten is dat het ook een functie bevat voor het uitwisselen van fiat geld tegen cryptogeld.

Als gevolg daarvan zullen platforms die Binance Cloud als hun SPE kiezen, rechtstreeks toegang hebben tot een volledig scala van betalingsdiensten, en hoeven ze niet te vechten om de nodige licenties of partnerschappen te verkrijgen.

Met de Binance Cloud wordt het voor gebruikers dus vooral een stuk makkelijker om een eigen crypto exchange te starten en hierbij gebruik te maken van de diensten die Binance aanbiedt. Zo kunnen deze diensten veel makkelijker en sneller gebruikt worden, waardoor Binance ook een steeds grotere rol zal spelen in de wereld van cryptocurrency.

https://youtu.be/101lqHRMhx0

Een mysterieuze aankondiging

De CEO van Binance, Changpeng Zhao (ook wel CZ genoemd), sprak voor het eerst over de Binance Cloud tijdens een live-uitzending op Twitter.

https://t.co/34rN2m5wIZ
— CZ ? Binance (@cz_binance) February 7, 2020

Daarnaast had CZ ook de lancering aangekondigd van een peer-to-peer uitwisselingsdienst op Binance. Deze aankondiging vond plaats zonder dat iemand hier iets van wist. Het werd door velen daarom ook als een vreemde, mysterieuze en onverwachtse aankondiging gezien. Later liet hij het volgende weten:

"Met initiatieven gericht op het uitbreiden van de toegang tot Binance's technologie en middelen als leverancier van oplossingen, willen we technische uitdagingen voor platforms en partners beperken. Ze zijn toegewijd aan het oplossen van gebruikers- en fiat-gerelateerde problemen, om hun acceptatie van crypto te versnellen. Binance Cloud is een reeks producten die op de markt ontbreken. Deel de hoogwaardige Binance-ervaring met verschillende merken, gemeenschappen en markten over de hele wereld, en je krijgt de Binance Cloud."

Wat is een Cloud?

De Cloud (afkorting voor 'Cloud Computing') biedt opslagruimte, rekenkracht en uitvoerbare software in een extern datacentrum. Het is een term die vaak wordt gebruikt om te verwijzen naar de levering van on-demand resources en diensten die via het internet worden aangeboden. 

Het verwijst naar de opslag van en toegang tot gegevens via het internet in plaats van via de harde schijf van een computer. Het staat dus in contrast met het concept van lokale opslag, dat bestaat uit het opslaan van gegevens of het uitvoeren van programma's vanaf de harde schijf. Het begrip Cloud moet ook niet worden verward met het begrip Network Attached Storage (NAS), dat door veel bedrijven wordt gebruikt via een residentiële server. Deze lokale netwerken vallen niet onder de definitie van de Cloud. Sommige NAS'en bieden echter op afstand toegang tot gegevens vanaf het internet.

In het algemeen is er sprake van Cloud Computing wanneer gegevens of programma's toegankelijk zijn vanaf het internet, of althans wanneer de gegevens worden gesynchroniseerd met andere informatie op het internet. Het is dus voldoende over een internetverbinding te beschikken om toegang te krijgen.

Image
Telefoon met Binance op het scherm geschreven

Binance - De grootste crypto exchange

Opgericht in juli 2017 door Changpeng Zhao, vestigde het platform zich al snel als een van 's werelds beste crypto's koop- en handelsplatforms tijdens de beroemde bull-run van 2017.

Binance trok veel nieuwe handelaars aan tijdens het aantrekken van de cryptomarkt en bereikte binnen enkele maanden de eerste plaats onder alle crypto exchanges en is vandaag nog steeds een een populair platform.

Het is een volledig uitgeruste broker die uitwisseling van crypto naar crypto en crypto naar fiatgeld mogelijk maakt. Je kunt cryptomunten dus direct kopen met euro's of dollars. Daarnaast is het ook mogelijk om snel en makkelijk cryptomunten met andere valuta te kopen.

De basiskosten zijn vastgesteld op 0,1% per transactie, wat laag is in vergelijking met de concurrentie. Het is nog beter als je de BNB (Binance Coin) bezit. Dit is de utility token van het platform, en hiermee bedragen trasactiekosten slechts 0,075% per transactie.

De ambitie van Binance

Binance groeit snel op vele gebieden. Het bedrijf investeert veel in de ontwikkeling van blockchaintechnologie en pleit voor de adoptie van cryptovaluta wereldwijd. Ze hebben een grote ambitie, en zijn hard bezig om deze waar te maken. Zo zijn ze bezig om Binance steeds groter te laten worden, en doen dat door verschillende producten te lanceren. Binance Cloud is een van de producten die er aan moet bijdragen om Binance verder te laten groeien.

Naast het bedenken van nieuwe producten, kopen ze ook diensten en producten in de cryptomarkt op. Denk bijvoorbeeld aan het overkopen van Swipe, om zo hun debit card te laten groeien. Hiermee gingen ze de strijd aan met de crypto betaalkaart van Crypto.com.

Bovendien is het niet alleen een eenvoudige crypto exchange, het bedrijf heeft een hele catalogus van andere producten:

  • Binance Academy: een platform om meer te leren over blockchain en crypto.
  • Binance Charity: de filantropische tak van Binance die fondsen werft en mensen in nood helpt.
  • Binance Research: biedt diepgaande analyse van blockchain en cryptocurrencies.
  • Binance Launchpad: een platform gewijd aan Inital Exchange Offerings (IEO's).
  • Binance Cloud: alles-in-één infrastructuur waarmee partners hun eigen beurs kunnen opzetten.
  • Trustwallet: een mobiele applicatie om cryptocurrency te beheren en volledige controle te geven over private key.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.