image-asch-gedecentraliseerd-applicatieplatform-crypto kopen

Asch (XAS) - Een gedecentraliseerd applicatieplatform

Met de komst van de vele gedecentraliseerde applicaties (DAPPS) is het nu ook tijd voor een nieuw platform. Asch is in juni 2016 gekomen met een open-source platform, speciaal gecreëerd voor het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties. 

Wat is Asch?

Asch is een gedecentraliseerd applicatieplatform waarop developers gedecentraliseerde applicaties op basis van JavaScript en sidechain technology kunnen maken. Een platform met de centrale gedachte om het leven van een developer makkelijk te maken. Asch biedt een gemakkelijk te gebruiken plug & play ecosysteem waar developers hun JavaScript applicaties kunnen gebruiken en een uitgebreide store om deze applicaties vervolgens in te zetten. De applicaties die in de store staan kunnen door iedere node en gebruiker in het ecosysteem gebruikt worden.

Asch legt haar nadruk op de developer aangezien zij van mening zijn dat zij de drijvende kracht achter alle ontwikkelingen zullen zijn. Hoe meer developers je aantrekt, hoe meer applicaties er gemaakt zullen worden en hoe sneller de ontwikkeling van het platform en daarmee de adoptie zal zijn.

Wat is een sidechain?

Een sidechain is een individueel systeem dat gelinkt is aan een bestaande blockchain, in het geval van Asch, de Bitcoin blockchain. Het voordeel hiervan is dat innovaties minder risico's en kosten met zich meebrengen. Als er namelijk een fout optreedt zal het alleen de sidechain schaden en niet de gehele blockchain.
Een voordeel om de sidechain te linken aan de Bitcoin blockchain is dat er minder liqiditeitstekort en marktfluctuatie is, waar normaal veel nieuwe cryptocurrencies last van hebben. 
Een ander positief punt is data-onafhankelijkheid, waardoor de mainchain niet wordt lastiggevallen met een grote toestroom aan data. Ook zorgt het gebruik van een sidechain ervoor dat het makkelijk is om blockchainparameters te customizen. Bij blockchainparameters kan je denken aan block-interval, transactiefees en rewards

Hoe is Asch beveiligd?

Het hele proces is beveiligd door het Asch sidechain consensus network. Dit maakt gebruik van het DPOS (Delegated Proof-of-Stake) algoritme om de kans op een block fork en double-spending te verkleinen. DPOS is de meest efficiënte, gedecentraliseerde, snelste en meest flexibele consensus van dit moment.
Binnen de consensus wordt er niet gemined, maar gestemd. De eerste 101 accounts met de meeste stemmen krijgen de bevoegdheid om het netwerk te onderhouden en nieuwe blocks te genereren. Zo'n belangrijk account wordt een delegate genoemd en er wordt door de community gestemd op deze accounts. Alleen de eerste 101 accounts met de meeste stemmen worden bestempeld met de status delegate. De accounts die hierna komen heten candidates. Zij kunnen pas delegate worden wanneer zij genoeg stemmen krijgen en bij de top 101 terechtkomen. 

Voor wie is Asch interessant?

Consumenten

Normale gebruikers kunnen Asch gebruiken door middel van de online wallet of client die beide te downloaden zijn. De functionaliteiten die zij kunnen gebruiken zijn: geld overmaken, stemmen, blocks zoeken en applicaties gebruiken vanuit de appstore. 

Delegates/witnesses

De delegates/witnesses, ofwel de afgevaardigden, zijn de schrijvers en onderzoekers van de blockchain data. Ze zijn gekozen door de coinhouders en zijn verantwoordelijk voor het juist opereren van het gehele netwerk. Het is te vergelijken met de miners in het Bitcoinsysteem maar dan zonder het gebruik van de calculaties. Het proces van delegates/witnesses die blocks produceren heet forge. Hiermee ontvangen delegates transactiefees en rewards als onderhoudskosten.

Developers

Developers creëren DAPPs voor de appstore. Ze kunnen hier verschillende businessmodellen voor gebruiken. De apps kunnen gratis zijn, ze kunnen gepatenteerd zijn waardoor er geld voor betaald moet worden of ze kunnen aanvullende services aanbieden waarmee verdiend kan worden. De gebruikers kunnen de apps uit de appstore downloaden en gebruiken.

Hoe koop ik Asch?

Asch  kopen op OKEX is een fluitje van een cent. Met deze uitleg ben je binnen enkele stappen de trotse eigenaar van XAS.

 1. Meld je hier gratis aan bij OKEX
 2. Druk rechtsboven van de website OKEX op Account
 3. Druk op Deposit bij BTC
 4. Kopieer je Bitcoinadres, deze heb je bij een andere stap weer nodig.
 5. Maak via deze link een gratis account aan op Bitvavo
 6. Stort geld op je Bitvavo-rekening via iDEAL
  Klik hier voor meer uitleg over Bitvavo als je dit nodig hebt
 7. Koop Bitcoin en stuur deze vervolgens naar het depositadres dat je hebt gekopieerd
 8. Wacht totdat de bestelling is binnengekomen
 9. Ga op de website van OKEX naar Token Trading en zoek XAS op.
 10. Koop de gewenste hoeveelheid XAS aan.

Word lid van onze Crypto Community en kom in contact met andere crypto-investeerders!

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.