Anycoin Direct

Anycoin Direct Review - Betrouwbaarheid, ervaringen en uitleg

Met meer dan 14.000 reviews en een gemiddelde score van 4,5/5 kunnen wij niet achterblijven met een uitgebreide review over Anycoin Direct. We steken altijd veel tijd en energie in nieuwe en bestaande platforms en Anycoin mag zeker niet ontbreken in deze lijst!

Het kopen en traden van crypto kan een ingewikkeld proces zijn, zeker voor enthousiastelingen die nog maar net de markt leren kennen. Welke munt kun je waar kopen en hoe moet dat met al die gekleurde grafieken die maar constant veranderen en waar ik niets van begrijp? Inmiddels zijn er een hele hoop exchange platformen, maar het is wel net zo handig als alles toegankelijk en eenvoudig is. Het feit dat Anycoin Direct een Nederlands platform is, maakt het allemaal gemakkelijker en toegankelijker.

Voordat je verder gaat met lezen: Maak hier alvast een account bij Anycoin Direct aan. Binnen no-time heb je je eerste cryptocurrency via Anycoin Direct aangeschaft!

Alles wat ik zeg of schrijf is louter algemene informatie en alléén bedoeld als algemene informatie. Het bevat geen investeringsadvies noch een aanbod, uitnodiging of aanbeveling om een financieel instrument aan te kopen of te verkopen of om een andere transactie aan te gaan. Wij zijn geen professioneel financieel adviseurs. Als je in crypto wilt investeren, investeer dan alleen geld dat je bereid bent te verliezen, want de kans dat je het verliest is altijd aanwezig. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de investeringskeuzes die jij maakt, de enige die hiervoor verantwoordelijk is, ben jij zelf.”

Header image:  Immersion Imagery/Shutterstock.com

Bekijk snel

Ontstaan Anycoin Direct

Het Nederlandse platform is al operationeel sinds 2013. In een zeer jonge en nieuwe markt voelde ze meteen aan dat er nood was om op een vereenvoudigde en gemakkelijke manier crypto toegankelijk te maken voor het grote publiek. Met meer dan 7 jaar ervaring in de complexe wereld van crypto bieden ze ervaring en expertise aan op hun Nederlandstalige platform. Naast de bestorming van de Nederlandse markt, zijn ze ook actief in heel Europa. De website van Anycoin Direct is beschikbaar in maar liefst 6 talen.

Registratie

Anycoin Direct is een centrale exchange waarbij de registratie heel gemakkelijk, vlot en vooral vertrouwd verloopt. Sommige platformen vragen erg veel informatie wat kritische investeerders kan afschrikken. Anycoin Direct vraagt enkel je persoonsgegevens en kopie paspoort en je kan meteen aan de slag. Geen webcamoptredens met voice-opdrachten en instructievideo's. Meteen na aanmelding, heb je verschillende handleidingen ter beschikking die je wegwijs maken in het proces van crypto kopen en verkopen.

Crypto kopen

Persoonlijke wallet

Anycoin Direct biedt de mogelijkheid om crypto te kopen. Sinds kort hebben ze zelfs hun eigen wallet! Heb je crypto gekocht via AnyCoin Direct of via een andere exchange en wil je je crypto storen op hun eigen platform? Voeg een nieuw wallet-adres toe en store je eigen crypto. Simple as that! Wees steeds extra alert bij het verzenden of ontvangen van crypto in verschillende netwerken. Verstuur je crypto naar een foutief netwerk? Dan ben je helaas alles kwijt. Maar gelukkiger heeft Anycoin Direct een Nederlandse klantendienst, ze staan dan ook klaar om je te helpen met al je vragen!

App

Vrijwel alle exchanges hebben hun eigen digitale applicatie. Anycoin Direct kon dan ook niet achterblijven. Met trots presenteren ze hun nieuwe mobiele app waarbij iedereen op gemakkelijke manier crypto kan kopen en verkopen. Beschikbaar voor IOS en Android. Let op met openbare netwerken wanneer je handelt via een applicatie. Gebruik alleen maar je eigen beveiligde netwerk of je mobiele data. 

Overzicht crypto

Bij Anycoin Direct kan je terecht voor het aankopen en verkopen van 45 cryptomunten. Deze zijn overzichtelijk gerangschikt wat de interface en gebruiksvriendelijk enorm benadrukken. Je krijgt meteen een overzicht van de huidige koersprijs met een verwijzing naar een informatiepagina. Is een bepaalde crypto je onbekend en wil je hier meer over weten? Via de infopagina krijg je meteen alle informatie die jij nodig hebt. 

Image
Anycoin Direct
Bron: AnyCoinDirect

 

Bij elke cryptomunt individueel, krijg je een overzicht over de potentiële wallets. Anycoin Direct heeft een uitgebreid overzicht welke wallets zij aanbevelen bij elke crypto, die is handig alvorens je gaat bepalen welke crypto je wil gaan aankopen! Zo kan je onderzoek doen hoe jij je munten veilig kan bewaren. Daarnaast zit bij elke crypto een handleiding hoe jij deze token kan kopen en verkopen.

Gids

Heb je vaak het gevoel dat je door het bos de bomen niet meer ziet als het komt over crypto aankopen en versturen? Anycoin Direct heeft voor élk proces een aangepaste handleiding gemaakt. Deze neemt je stap voor stap mee in het aankoop- en verkoopproces van je crypto. Van het registreren tot het effectief aankopen van de crypto, Anycoin Direct staat voor je klaar.

Het gebeurt wel eens dat gebruikers veel vragen hebben waardoor ze snel afhaken omdat ze het proces niet voldoende snappen of vertrouwen. Anycoin Direct anticipeert hier meteen op door meteen iedereen te voorzien van handleidingen. Hiermee geven ze voldoende sturing bij het aankopen of verkopen van crypto. Nog steeds vragen? Maak gebruik van hun live chat met support.

Minimumvereiste

Het uiteindelijke doel is om crypto te kopen natuurlijk. Maar hoeveel wil je nu eigenlijk kopen van welke munt? Vaak horen we termen als dollar-cost averaging (DCA). Dit is een investeringsstrategie waarbij je op regelmatige basis een kleinere investering doet om zo je risico te beperken van een potentieel sterk fluctuerende markt. Zeker wanneer je begint met investeren in crypto, is het een goede strategie om de markt te leren kennen.

Het aankopen van crypto via Anycoin Direct is een heel duidelijk proces. Wat ons meteen opvalt is dat het minimum te investeren bedrag meteen 30 euro per crypto is. Stel dat je wil investeren in 2 munten, dan moet je meteen een inleg van 60 euro doen wat voor sommigen best een grote investering is, als je nieuw bent in de wereld van crypto. Hier hebben andere exchanges voordeel waar je voor zeer kleine bedragen kan inleggen.

Crypto verkopen

Heb je crypto in je persoonlijke wallet staan en ben je klaar om deze te verkopen omdat het een geschikt moment lijkt? Naast aankopen, kan je ook crypto verkopen via Anycoin Direct. In het overzichtelijke hoofdmenu navigeer je naar verkopen en selecteer je welke crypto je wil verkopen. Heb je je bankrekening nog niet geverifieerd bij je account? Dan vragen ze eerst een klein bedrag over te maken om je bankrekening te verifiëren. Verkopen kan sinds ook via hun eigen mobiele applicatie!

Image
Anycoin Direct

Supportteam

We mogen nooit vergeten dat de cryptomarkt nog steeds een jonge markt is die voor vele onbekend terrein is. Het feit dat het platform in het Nederlands is, zien we als een mooi voordeel. Het schept vertrouwen en is voor iedereen toegankelijk om stap voor stap kennis te maken met de wereld van crypto. Het kan uiteraard gebeuren dat je vragen en of opmerkingen hebt, naast de duidelijke handleidingen.

Onze ervaringen met het supportteam van Anycoin Direct waren helaas iets minder. Je kan live met hen chatten om al je vragen te stellen, waar snel op geantwoord wordt, maar de support was niet super. Zo hadden wij een vraag over de handelskosten bij Anycoin Direct, maar het antwoord hierop was niet duidelijk en we moesten zelf maar uitvinden hoe het precies zat. Dat kan natuurlijk niet als het om kostbare centen gaat!

Later toegevoegd: wat wel enorm positief is, is dat toen we deze problemen hebben aangekaart, ze er direct werk van hebben gemaakt. Ze geven aan "We zijn juist erg trots op onze klantvriendelijkheid en vinden het dus erg jammer dat jullie dit zo ervaren hebben. [...] We zijn er mee bezig om jullie ondervonden problemen te verbeteren." Dit laat zien dat ze goed omgaan met de feedback en anderen dus een hele andere ervaring kunnen verwachten.

Handelskosten

Elke exchange maakt gebruik van handelskosten bij elke transactie. Hoeveel deze is, wordt bepaald door de exchange zelf en kan enorm verschillen. Anycoin Direct maakt pas meer informatie bekend over hun handelskosten meteen voor het betalen. Het is natuurlijk wel handig om te weten wat de handelskosten zijn voordat je bereid bent om te investeren.

De commissie die ze aanrekenen ligt tussen de 1% en 3%, afhankelijk van de volatiliteit van de huidige markt. Daarnaast zijn er bij de betaalprovider zelf nog kosten en een deel transactiekosten. Hoeveel deze exact bedragen, zie je in het finaal scherm voor het afrekenen.

Affiliate programma

Bestaande klanten bij Anycoin Direct kunnen ook gebruik maken van het affiliate programma. Via dit programma verdien je zelf ook een vast percentage op de handelskosten die andere mensen in jouw affiliate netwerk maken. Elke gebruiker heeft een uniek affiliate-link die hij of zij kan delen om zo nieuwe gebruikers aan te werven. Je verdient hier 0,25% provisie in de vorm van credits, op elke toekomstige order die gedaan wordt. Deze credits kan je gebruiken als je korting wil op eigen koop- en verkooporders.

Reviews

Met maar liefst 12.000+ reviews zien we dat Anycoin Direct een populair handelsplatform is voor zowel de Nederlandse markt als de Europese markt. Zoals elke exchange, zijn er groeipijnen of bepaalde aspecten die beter zouden kunnen in de toekomst. De customer support van Anycoin Direct is druk bezig om deze reviews van harte te nemen en deze feedback ook mee te nemen naar de toekomst. Zo kunnen ze hun platform uitbreiden en nog meer kwaliteit bieden.

Conclusie

In een nieuwe en vaak volatiele markt waarbij er dagelijks nieuwe cryptoprojecten bijkomen, kan het mensen afschrikken om te investeren omdat ze niet weten hoe en in vooral in welke munten. Naast de komst van ontzettend veel nieuwe projecten, zijn er inmiddels ook een hele reeks exchanges beschikbaar. Anycoin Direct heeft dan ook als doel om de cryptomarkt heel toegankelijk te maken voor iedereen. Dit doen ze door gebruikersgemak centraal te plaatsen en te werken met duidelijke handleidingen die je stap voor stap meenemen in het proces.

Het aanbod van cryptomunten is beperkter dan andere grote exchanges, maar ze zijn select in het aanbieden van coins. Zo doen ze altijd zelf uitgebreid onderzoek welke crypto interessant zijn en waar ze zelf in geloven alvorens ze deze gaan aanbieden op het platform. Benieuwd of Anycoin Direct een geschikt platform is voor jou? Neem een kijkje op hun website en ontdek hun platform!

Ben je benieuwd welke handelsplatformen het meest gebruikt worden? Vraag het in de Facebookgroep van AllesOverCrypto of op het Crypto Forum!


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.