Wat is een alternatief voor Binance?

Wat is een alternatief voor Binance?

Binance is op 8 mei 2019 voor het eerst gehackt en hierbij werden er maar liefst 7.000 Bitcoins buitgemaakt. Op het moment van schrijven hebben deze munten een gezamenlijke waarde van 42,7 miljoen dollar. Als gevolg van deze hack kunnen traders minstens een week lang geen stortingen en opnames verrichten. De mensen die toch graag willen blijven handelen stellen ons terecht de vraag:

"Wat is een goed alternatief voor Binance?"

Ons antwoord op deze vraag is Bitvavo en hieronder leggen we uit waarom.

Bitvavo als alternatief voor Binance

Bitvavo is voor de Nederlanders en Belgen een goede plaatsvervanger voor Binance doordat het een snel platform is, de handel in veel verschillende muntsoorten mogelijk maakt en voornamelijk ook doordat je er gemakkelijk met euro's kunt betalen. Daarnaast hebben ze zowel een interface dat gebruiksvriendelijk is voor de beginnende investeerder, en een omgeving waar de wat meer ervaren trader goed uit de voeten kan.

In de tabel van hieronder hebben we de belangrijkste informatie onder elkaar gezet zodat je zelf de twee platformen met elkaar kunt vergelijken.

Vergelijking Binance vs Bitvavo
  Binance Bitvavo
Vestigingsplaats Malta Amsterdam
Aanbod 100+ Verschillende cryptomunten 50+ Verschillende cryptomunten
Exchange of Broker? Exchange Exchange
Handelsparen BTC, ETH, XRP, BNB en stable coins BTC en Euro
Betaalmethoden Alleen met cryptocurrency's

Naast cryptocurrency's ook met

  • iDEAL
  • SEPA
  • Bancontact
  • Giropay
  • Sofort 
Handelskosten Tussen de 0,02 en 0,10% Tussen de - 0,05 en 0,25%
Klantenservice Engelse live chat en e-mail, 24/7 lang Nederlandse live chat en e-mail, tussen 09:00 - 22:00 uur

Conclusie

Uit de vergelijkingstabel van hierboven zie je dat Bitvavo een prima alternatief is voor de Binance Exchange. Binance heeft weliswaar een groter aanbod qua cryptomunten en biedt lagere handelskosten, maar Bitvavo is interessant doordat je direct euro's kunt storten en hiermee in de munten kunt handelen. Mocht je even helemaal uit crypto willen stappen dan is dit hier geen enkel probleem. Ook horen we van mensen dat ze het prettig vinden om door een Nederlandse klantenservice geholpen te worden. 

Dus, ben jij naast Binance benieuwd naar alternatieven in de markt? Bekijk dan eens het Bitvavo platform en oordeel zelf. Als je via AllesOverCrypto een account aanmaakt dan betaal je de eerste 1000 euro geen handelskosten!

Maak een account aan bij Bitvavo

Vragen?

Mocht je vragen hebben over Bitvavo als alternatief voor Binance, stel deze dan in de AllesOverCrypto Facebookgroep of bij ons op het Crypto Forum!