Beste broker van Nederland

De allerbeste Crypto Broker van Nederland

De beste broker van Nederland, welke is dat nou precies? Het aantal partijen waar je tegenwoordig cryptocurrency’s bij kunt kopen en verkopen neemt jaarlijks in flinke mate toe. Uiteraard gaat er veel aandacht uit naar de verschillende exchanges waarop je kunt handelen, maar ook de brokers zijn in opmars! 

Wij nemen je mee in een rondjebitcoin langs de velden, waarin we een aantal prominente brokers onder een kritische loep leggen en – speciaal voor jou – onze eigen top 6 zullen presenteren en onderbouwen. Ga er dus lekker voor zitten en lees lekker mee! Daar komen ze: de beste broker van Nederland!

Bekijk snel

Een filmpje zegt soms wel meer dan duizend woorden. Of twee duizend woorden, in het geval van dit artikel. Voordat we inhoudelijk ingaan, alvast ter ondersteuning (en om een beetje in de stemming te komen) een Engelstalige video van wat brokers zijn en wat ze doen. 

Brokers, wat zijn het ook alweer?

Brokers. Voor de een is het een term die je wellicht al vaker hebt gehoord en waarvan je precies weet wat ermee bedoeld wordt. Voor de ander is het een nog onbekende term en is een beetje context wellicht handig. Een broker is letterlijk vertaald een makelaar, maar wordt in de beleggingswereld eerder omschreven als een tussenpersoon. 

Een broker kan namens jou optreden om bepaalde aankopen en verkopen te doen, maar kan bijvoorbeeld ook een door jou bedachte (of door henzelf bedachte) beleggingsstrategie inzetten. De kwaliteit van brokers wisselt enorm, evenals de diensten die ze aanbieden. 

Juist omdat er meerdere brokers zijn, is het belangrijk om een goed beeld te krijgen van de verschillende opties. Daarom hebben we voor jou het een en ander aan speurwerk gedaan en delen we in dit artikel allemaal ‘inside information’, waardoor je dit veldonderzoek zelf allemaal niet hoeft te doen. 

Kort gezegd zal een broker dus optreden tussen jou en een crypto-exchange. Dit gebeurt vaak op een manier die niet veel meer omhelst dan een versimpelde interface van een exchange, zodat je laagdrempelig, snel en simpel je cryptocurrency’s kunt aankopen of verkopen. Maar wat zijn dan precies de voor- en nadelen van een broker? Dat lees je terug in het vervolg.

De voor- en nadelen van brokers

Voor elke dienst die mensen of bedrijven aanbieden, valt wel iets te zeggen. Anders zouden ze de dienst niet aanbieden en zouden ze geen bestaansrecht hebben. Toch is er – zeker binnen de dienstverleningssector – ook altijd wel een alternatief te verzinnen. Een alternatief is soms sneller of goedkoper, maar kan ook omslachtiger of tijdrovender zijn. 

Als je naar Amsterdam wilt, vanuit Venlo, dan kun je natuurlijk gewoon met de fiets gaan. Het kost je niets, behalve tijd. Veel tijd. Een andere optie is om een tussenpersoon in te schakelen. Deze rijdt je voor een paar euro met de bus of trein of taxi van Venlo naar Amsterdam. Lekker makkelijk, je zit lekker droog en comfortabel en je bent er relatief snel. Het kost je alleen wel wat. 

Het is precies hoe de beste broker van Nederland  ook werkt. Het kost je wat, maar je krijgt er ook allerlei moois voor terug. We zetten de voor- en nadelen even voor je op een rij!

De voordelen

 • Brokers bieden vaak dezelfde diensten aan als exchanges, maar in een veel eenvoudigere interface;
 • Vaak uitstekende support, in Nederlands en Engels;
 • Een breed aanbod in cryptocurrency’s, omdat ze handelen op meerdere exchanges;
 • Eenvoudig voor beginners om de eerste stappen te zetten;
 • Benadering vaak in begrijpelijke mensentaal, niet te technisch.

De nadelen

 • Om te kunnen bestaan vragen brokers geld (fee’s) voor hun diensten. Dit is vaak per transactie. 
 • Juist om een interface simpel en overzichtelijk te houden, missen brokers vaak de geavanceerdere expert-weergaves die exchanges wel aanbieden voor diepte-analyses. 

De AllesOverCrypto top 6 brokers

Het is zover! ‘Without further ado’ presenteren wij: de AllesOverCrypto top 6 brokers! In dit onderdeel zetten wij 6 spraakmakende brokers naast elkaar en krijg je inhoudelijke informatie over elke broker, zodat je je keus kunt maken. Natuurlijk hopen we dat je keuze voor jouw nummer 1 overeenkomt met onze keuze, maar zo niet is dat natuurlijk ook helemaal goed! Kijk vooral wat er bij je past en waar je zelf een goed gevoel bij hebt! Dan doen wij dat ook! ;) De beste broker van Nederland!

Ready? Let’s go!

Nummer 6: AnyCoinDirect

Als laagste van de 6 geëindigd (maar in ieder geval nog opgenomen in het artikel!) is de broker AnyCoinDirect. Via AnycoinDirect kun je 26 verschillende coins traden. Met name de bekendere coins zoals Bitcoin, Ethereum en Ripple komen voor in het assortiment en het overige aanbod valt – ten aanzien van andere brokers – in hoeveelheid wat tegen.

Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, zeker niet als je voor een specifieke crypto wilt gaan die gewoon door AnyCoinDirect wordt aangeboden. Het is in ieder geval een betrouwbare partij die al jarenlang in de markt is. Wat dat betreft is het risico op gekke dingen dus beperkt bij AnyCoinDirect.

De website en interface van AnyCoinDirect ziet er – ten aanzien van de concurrentie – toch wat ouderwets uit. Wel heeft AnyCoinDirect een uitgebreide FAQ waar de meest gestelde vragen duidelijk beantwoord worden. Klanten krijgen in een stap-voor-stap-uitleg via screenshots duidelijk uitgelegd hoe bepaalde handelingen op het platform werken. 

De klantenservice of mate van support wordt bejubeld door de klanten van AnyCoinDirect. Maar de combinatie van het beperkte aanbod en de wat verouderde en fletse interface, zorgen ervoor dat AnyCoinDirect geen aanspraak maakt op een plek in onze top 5. 

Image
AnyCoinDirect

Nummer 5: Bitonic

Ironisch genoeg neemt Bitonic de plek direct boven AnyCoinDirect in. Waarom ironisch? Omdat Bitonic maar 1 (!) crypto aanbiedt op hun platform, namelijk Bitcoin. Op zich ook niet zo vreemd, aangezien de naam van het bedrijf een anagram is op de term Bitcoin, maar dan nog. Waarom deze partij dan toch boven AnyCoinDirect komt te staan? Voor ons is het simpel.

Bitonic is een Nederlandse partij die vanaf 2012 een vrij simpel concept in de markt heeft gezet. Het was destijds relatief complex om aan Bitcoin te komen en zij introduceerden – als eerste in Nederland – een eenvoudig concept waarin klanten via een IDEAL-betaling direct op het platform Bitcoin konden aankopen. 

Zij snapten als geen ander dat er binnen de Nederlandse markt behoefte was aan een simpele interface, veilige IDEAL-betalingen en gebruikersgemak en zij hebben dat vacuüm keurig opgevuld. De website werkt (nog altijd) intuïtief en vlot en het aankopen van Bitcoin is zo gepiept. 

Toch is Bitonic een beetje een one-trick-pony en alhoewel ze erg goed zijn in het onderdeel waar ze zich op richten, zoeken we voor de top 4 toch wat meer diversiteit en opties. 

Nummer 4: Bitcoin Meester

Van een partij die 1 crypto aanbiedt, naar een partij die er meer dan 200 aanbiedt. De keuze is reuze (jaja!) bij Bitcoin Meester! In de tijd van 50 tinten grijs klinkt een Meester natuurlijk als een enorme eindbaas en wat het assortiment betreft wordt Bitcoin Meester door niemand overtroffen. 

Zelfs de meest kleine altcoins worden door Bitcoin Meester keurig beschikbaar gesteld en stortingen kunnen – net als via de meeste partijen – veilig via een IDEAL-overboeking worden gerealiseerd. De website werkt vrij eenvoudig, al heeft het wat meer opties dan het aankoopproces van Bitonic. 

Ook is het mogelijk om coin-to-coin-trades te doen, waardoor je van de ene crypto direct in de andere crypto kunt investeren. Dat scheelt weer overbodige fees, wat een absoluut pluspunt is van Bitcoin Meester als broker. 

Ook de klantenservice of support level wordt door klanten als zeer positief ervaren. Wat wij minder aan Bitcoin Meester vinden is zijn de kosten die per transactie en uitbetalingen moeten worden afgedragen. Ten aanzien van concurrenten zijn de kosten van Bitcoin Meester nogal fors te noemen, waardoor we uiteindelijk Bitcoin Meester toch uit onze top 3 hebben gehouden. Zonde, want het bedrijf heeft een enorm aanbod en potentie. Maar uiteindelijk handelen we in crypto om geld te verdienen en zijn handelskosten een belangrijk onderdeel van onze afweging.

Image
Bitcoin Meester

Nummer 3: BTC Direct

Een van de grootste en bekendste brokers in Europa is toch wel BTC Direct. Toch is ook BTC Direct een Nederlandse partij. Het bedrijf is gevestigd in Nijmegen en is uitgegroeid tot een bedrijf wat ruim 10 mensen in dienst heeft. Dat klinkt misschien als niet zo heel veel, maar als je het afzet tegen de meeste brokers, zul je ontdekken dat de meeste partijen zijn opgericht en worden gedraaid door 2 tot 5 personen. Ze hebben overigens ook vacatures openstaan, mocht je nog op zoek zijn naar een leuke baan! 

Maar – voordat we te ver afdwalen – even wat praktische informatie. BTC Direct levert diensten sinds 2013 en hadden in het begin louter en alleen de focus op Bitcoin. Niet veel later werd het assortiment wat verder uitgebreid, maar ze hebben zich nog altijd tot slechts een paar cryptocurrency’s beperkt. Bij BTC Direct kun je momenteel terecht voor:

 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum
 • Ripple
 • Litecoin

Verder biedt BTC Direct geen in-house wallets aan, waardoor je na het registratieproces ook zelf nog een wallet moet aanmaken. Hierna kun je eenvoudig aan de slag. Het aankoopproces is verder eenvoudig en intuïtief ingericht, maar het kost je wel 15 minuten voordat je daar goed en wel terecht komt. Verder is er een minimuminleg van €30 benodigd, voordat je je eerste trade kunt maken. 

BTC Direct is een mooie partij, maar de combinatie van het beperkte aanbod, dat je zelf wallets moet aanmaken én dat er een minimumdrempel van €30 gehanteerd wordt, zorgen ervoor dat BTC Direct op plek 3 eindigt.

Image
BTC Direct

Nummer 2: Litebit

We zijn er bijna, tijd voor de nummer 2, Litebit! Litebit heeft eigenlijk alles wat we zoeken in een broker. Het heeft een uitgebreid aanbod, er is een (goed functionerende!) app ontwikkeld, voor zowel iOS als Android, de website werkt lekker eenvoudig en ziet er prima uit en de customer support is waanzinnig. 

Het is dan ook niet voor niets dat Litebit op een haar na de plek voor de beste broker van Nederland aan zijn neus voorbij ziet gaan. Eigenlijk scoort Litebit namelijk op alle fronten een ruime voldoende en dat is natuurlijk ook de reden dat ze op Trustpilot een algemene waardering van 8.6 ontvangen! Ook erg prettig is dat ze een telefonische helpdesk hebben, die meteen voor je in de bres springen op het moment dat je écht een keertje snel een antwoord nodig hebt.

Het aanbod van Litebit is indrukwekkend genoeg. Er zijn meer dan 50 crypto’s te verkrijgen, dus naast alle grote jongens zijn er ook nog voldoende kleinere crypto om een investering in te doen! Ook qua kosten valt de fee van Litebit relatief mee, zeker in tegenstelling tot de nummer 3 tot en met 6 uit deze review. Toch is Litebit niet de allergoedkoopste, daarvoor gaan we naar de laatste naam in onze review van de beste broker van Nederland!

Image
Litebit

Nummer 1: Coinmerce

Het hoge woord is eruit! Coinmerce is de beste broker van Nederland! Voor lange tijd ging Coinmerce nek-aan-nek met Litebit, maar trekt uiteindelijk toch aan het langste eind! En terecht, zo vinden wij!

Coinmerce is een partij die sinds 2017 op de Nederlandse markt is en die als speerpunten gebruikersgemak, betrouwbaarheid en toegankelijkheid heeft. Ook al richten de meeste brokers zich op een gemakkelijke en eenvoudige interface die er knap uit ziet, Coinmerce vliegt het begrip toegankelijkheid breder aan!

Voor Coinmerce is toegankelijkheid namelijk niet alleen hoe eenvoudig je tot een trade kunt komen, maar ook wat voor kosten je ervoor moet betalen. Hoe lager de kosten van transacties, hoe breder het publiek is wat met crypto in aanraking kan komen. En dat hebben ze bij Coinmerce goed begrepen. Coinmerce heeft dan ook de goedkoopste transactiekosten van alle vergeleken brokers en daarmee zijn ze voor een breed publiek toegankelijk!

Omdat wij van mening zijn dat de beste broker van Nederland niet alleen vanuit een kostenstrategie moet werken, maar ook rekening moet houden met een zekere maatschappelijke functie richting verdere adoptie van cryptocurrency’s, kunnen we deze insteek zeker waarderen.
Los van de kosten blinkt (ook) Coinmerce uit in (volledig Nederlandse) support, heldere communicatie, 140+ cryptocurrency’s waarop je los kunt gaan en een breed scala aan betaalmogelijkheden. 

De interface ziet er gelikt uit, het registratieproces verloopt eenvoudig en logisch en voor slechts een tientje kun je je eerste crypto’s al aanschaffen.

Ga direct naar Coinmerce

Image
Coinmerce is de beste broker van Nederland

Conclusie

Terugblikkend op ons onderzoek is ons met name opgevallen dat de verschillen vaak erg klein zijn. Praktisch alle beoordeelde brokers blinken uit in klantervaringen en support. Ook bijna alle brokers hebben een website die uitstekend werkt en die de gebruikers uitnodigt om binnen een paar klikken eenvoudig handel te kunnen bedrijven. 

Toch kun je – als je van dichtbij kijkt – wel degelijk wat verschillen tussen de partijen vinden. En gelukkig maar. Vaak is een juiste partij voor je vinden ook een kwestie van smaak. Van gevoel. Maar soms is het ook een simpele afweging van geld en kosten. 

We zijn op zoek gegaan naar een relatief goedkope partij, tjokvol interessante cryptocurrency’s om in te handelen waarbij alle opties en het gehele verkoopproces eenvoudig werkt. En een partij die er (altijd) voor je is, wanneer je een keertje hulp nodig hebt. Daarom kunnen we ook niet blijer zijn dan Coinmerce uit te roepen tot beste broker van Nederland!

 

De beste broker van Nederland in 2020
Naam broker Kosten Aanbod Gebruiksgemak Support
AnyCoinDirect 4/10 4/10 6/10 8/10
Bitonic 6/10 2/10 8/10 8/10
Bitcoin Meester 6/10 10/10 8/10 8/10
BTC Direct 2/10 4/10 10/10 10/10
Litebit 8/10 8/10 10/10 10/10
Coinmerce 10/10 9/10 10/10 10/10

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.