De 5 beste skills om te leren in 2021

De 5 beste skills om te leren in 2021

Snel €10 verdienen?

  1. Maak een account aan
  2. Stort 10 euro
  3. Je ontvangt direct €10 extra!
Start direct bij
Bitvavo

Wil jij in 2021 graag een nieuwe skill leren? Overweeg dan om één van deze 5 beste skills te pakken! De vraag naar deze vaardigheden neemt toe en jij kan aan deze vraag gaan voldoen. Naast dat het leuk is om iets nieuws te leren, zijn bedrijven ook nog eens bereid goed te betalen voor mensen met deze vaardigheden. De 5 die ik hieronder benoem behoren dan ook tot de zogeheten 'High Income Skills'.

Hieronder lees je welke 5 skills jij het beste kan leren om van 2021 een topjaar te maken!

1. Online Marketing

Veel jongeren kunnen het zich niet voorstellen, maar de meeste bedrijven vinden het maar lastig om hun online identiteit te bepalen en hun 'online appearance' te verbeteren. We vergeten vaak dat een groot gedeelte van Nederland niet is opgegroeid in het digitale tijdperk en dat Facebook naast het tonen van je vakantiefoto's ook gebruikt kan worden voor advertenties.

De ondernemers van deze bedrijven hebben de keuze om zichzelf de skill aan te leren, of ze kunnen iemand inhuren die deze werkzaamheden voor hen gaat doen. Veelvuldig wordt er voor het laatste gekozen en ze zijn bereid om hier een goed bedrag voor neer te leggen. Marketing zorgt er namelijk voor dat hij meer inkomsten zal genereren, dus zolang er 1 euro de marketing in gaat en er 2 euro's uitkomen, dan is hij dik tevreden.

Jij bent de persoon die de geldmachine gaat bouwen en zijn euro's laat vermenigvuldigen. Daarnaast help je hem ook om een goede online reputatie op te bouwen. Om te beginnen met online marketing, is het leuk om de gratis cursus van Facebook te volgen.

2. Coaching

Een andere goede skill om te leren is coaching. Tegenwoordig worden we overspoeld met de mogelijkheden die we hebben. We kunnen werkelijk waar alles kiezen, en juist daardoor durven we niet te kiezen. Als we naar keuze A neigen, dan beginnen we alweer te twijfelen of keuze B niet toch beter is.

Naast keuzestress, worden we ook overspoeld met appjes, snaps, Tinder matches en nieuwe posts op Instagram en TikTok. De dopamine-shots die we hiervan krijgen, ervaren we op de kortetermijn als prettig, maar op de lange termijn zuigt het energie uit ons. Alle apps doen een schreeuw om onze aandacht waardoor we de juiste aandacht voor onszelf verliezen.

De trend is dan ook dat steeds meer mensen de behoefte hebben aan coaching en met de juiste skillset kan jij deze mensen de begeleiding geven die ze nodig hebben. Wil je graag meer over coaching te weten komen? Bekijk dan de website van Het NLP Instituut. Ik ken Roderik Kelderman persoonlijk en ben erg te spreken over z'n werkwijze.

3. Voice Developer

Misschien ken je ze wel, de digitale assistent die jou helpt bij het zetten van een timer en het open doen van de gordijnen. Je hebt tegenwoordig meerdere partijen die deze assistent aanbieden, zo heb je de Google Home, Alexa van Amazon en Siri van Apple. Voorheen gebruikten maar weinig mensen deze assistent, maar we merken dat de functie steeds meer gebruikt wordt. Dit gaat ook gepaard met dat er steeds meer voice apps komen voor deze apparaten.

Een voorbeeld van een voice app is die van de Albert Heijn. Open maar eens de Google Assistent en zeg: "Ok Google, praat met Albert Heijn". De voice app van Albert Heijn wordt geopend en deze app helpt je met je boodschappenlijst, je recepten en bonusaanbiedingen.

Zo'n voice app moet natuurlijk geprogrammeerd worden en jij als Voice Developer bent hier de aangewezen persoon voor. Om direct al aan de slag te gaan, kan je op de website van voiceflow jouw start maken als voice developer.

4. Videomaker

Ben je zelf al bezig met fotografie en/of video's maken? Dan kan je jouw vaardigheden naar een nieuw level brengen.

Steeds meer ondernemers willen aan personal branding doen. Ze hebben een eigen bedrijf en weten dat mensen liever een relatie met een persoon aangaan dan met een bedrijf. Ze kiezen er daarom voor om van zichzelf een merk te maken. Mensen gaan van hem als persoon houden en zijn daardoor ook fan van het bedrijf dat hij runt.

Om personal branding goed te doen, worden er tegenwoordig vlogs gemaakt van de ondernemer, zodat iedereen een kijkje in de keuken krijgt en kunnen volgen hoe zijn dag verloopt. Aan het begin is het wellicht leuk om als ondernemer jezelf te filmen, maar wanneer je het echt druk hebt dan heb je liever dat iemand anders dit doet en ervoor zorgt dat het eindresultaat geweldig is.

Een mooi voorbeeld is Gary Vaynerchuck en DRock. DRock volgde de ondernemer Gary Vaynerchuc voor een dag en filmde alles wat er die dag gebeurde. Hij maakte er vervolgens een geweldige video van en hier begon de personal branding van Gary. Sindsdien zijn er ontzettend veel video's gemaakt en weet iedereen wie Gary Vaynerchuck is en gaat z'n business beter dan ooit tevoren.

Gary Vaynerchuck is een inspiratie voor velen en ondernemers zullen meer en meer hun leven willen documenteren. Jij bent de aangewezen persoon om diegene hierin te begeleiden en hem het digitale toneel te geven wat hij verdient.

Dit is overigens de video die DRock voor Gary Vaynerchuck heeft gemaakt:

5. Crypto Trader

Het is steeds meer hip om vanuit een strandtent op Bali je geld te verdienen. Het enige wat je nodig hebt is een goede wifi-verbinding, de zon en een lekkere cocktail.

Je zou zeggen, dat is toch niet handig aangezien je tijdsverschil hebt met Nederland?

Bij normale banen kan dit inderdaad een probleem zijn. Maar, met de handel in cryptomunten is er geen vuiltje aan de lucht. De cryptomarkt is namelijk 24/7 open en er kan dus altijd gehandeld worden.

Je verdient je geld door op de juist momenten cryptomunten te kopen en op de juiste momenten ook weer te verkopen. Ik maak vaak de vergelijking met Poker. Voor veel mensen voelt het als een gokspel, maar met de juiste strategie kan je jouw verlies minimaliseren en je winst maximaliseren. Op deze manier kan je er leuk geld mee verdienen en behoort crypto trading tot één van de beste skills om te leren in 2021.

Wanneer je deze vaardigheid steeds beter afgaat, is het ook interessant om een crypto website op te zetten waar je jouw manier van handelen aan anderen uitlegt. Door het aan een ander uit te leggen, ga je crypto zelf nóg beter begrijpen.

Lijkt het je leuk om eens te bekijken of de handel in cryptomunten bij jou past? Volg dan deze gratis online crypto training.

Ontdek Alles Over Crypto

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en ontvang wekelijks de nieuwste inzichten in de cryptowereld.

Je bent succesvol ingeschreven!
Oeps! Er is iets fout gegaan!