geld

10 manieren om geld te verdienen met crypto!

De meeste mensen denken dat je alleen geld kunt verdienen met crypto door er in te handelen. Dit noemen we ook wel crypto trading. Echter zijn er veel meer manieren om geld te verdienen met cryptovaluta. Manieren waar veel mensen in eerste instantie niet aan denken. We helpen je een handje en geven 10 manieren om geld te verdienen met crypto.

Bekijk snel

Geld verdienen met crypto

Verdien jij al geld met crypto? Ook wanneer je zelf niet graag in cryptovaluta handelt, zijn er nog steeds tal van manieren te bedenken waarop je geld kunt verdienen met crypto. Crypto is ontzettend populair, en het is daarom zonde om die kans te laten liggen. Het is echter wel belangrijk dat, voordat je geld wilt verdienen met crypto, je weet wat crypto is en hoe het werkt. Basis kennis over blockchain is daarom geen overbodige luxe.

Crypto mining

Crypto mining is een proces waarbij rekenkracht wordt geleverd om transacties te verwerken, te beveiligen en alle gebruikers op het netwerk te synchroniseren. Mining is een soort gedecentraliseerd crypto-datacentrum met miners over de hele wereld. Dit proces wordt dus mining genoemd, een knipoog naar het delven van goud in de fysieke mijnbouw. Door crypto te minen, ontvang je een beloning voor het werk dat je hebt geleverd. Je moet namelijk investeren in energie (en misschien nieuwe hardware), en het netwerk beloont je hiervoor. De beloning die je krijgt bestaat vaak uit de transactiekosten die iedereen betaalt wanneer ze van het netwerk gebruik maken.

In traditionele en monetaire systemen drukken regeringen of centrale banken meer geld wanneer daar behoefte aan is. Bij Bitcoin wordt er echter geen geld gedrukt. Bitcoin wordt gemined, door wiskundige puzzels op te lossen. Wanneer iemand die juiste uitkomst heeft gevonden, komt er nieuwe Bitcoin vrij en mag de miner een nieuw blok aan de blockchain toevoegen. Over de hele wereld berekenen computers Bitcoins en concurreren ze met elkaar.

Je kunt er dus voor kiezen om te starten met het minen naar cryptocurrencies, zoals Bitcoin. Je moet je computer inrichten voor de juiste cryptovaluta, waarna deze het werk zal doen. Wanneer je blokken toevoegt aan de blockchain, ontvang jij hier een beloning voor in de vorm van de cryptocurrency waar je transacties voor valideert.

Staking

Staking lijkt erg op mining, maar is toch net wat anders, omdat het gebruikt wordt door blockchains die van Proof of Stake gebruik maken. Een Proof of Work algoritme maakt daarentegen gebruik van mining.

Bij staking moet je als node zijnde geld inzetten om blokken te mogen toevoegen aan de blockchain. De inzet is een soort van borg waar je 'rente' over kunt krijgen. Hoe hoger je inzet, hoe hoger de kans is dat het netwerk jou uitkiest om een blok te valideren. Vervolgens zul je een vergoeding krijgen voor het werk dat je hebt gedaan. Het is dus dat hoe meer geld je inzet, hoe meer geld je kunt verdienen.

Daarom is staking een beetje te vergelijken met geld op een spaarrekening zetten. In gunstige situaties kun je een mooie rente over het geld op je spaarrekening ontvangen. Hoe meer spaargeld je op de rekening zet, hoe hoger de rente is die jij hierover ontvangt. Met staking is dat ook zo. Hoe meer geld jij 'staked', hoe meer geld je hiermee kunt verdienen. En je hoeft er zelf weinig voor te doen; jouw computer doet in feite al het werk.

Cloud mining

Een eenvoudigere manier om zelf Bitcoins (BTC) of andere digitale munten zoals Ethereum (ETH) of Dash te minen is het zogenaamde cloud mining. Bij cloud mining wordt rekenkracht gereserveerd op een cloud server en worden Bitcoins of andere digitale valuta's dagelijks verdeeld over de persoonlijke portemonnee op basis van degene die rekenkracht heeft geleverd.

Cloud mining is daarom bijzonder interessant voor gebruikers die zelf geen hardware willen kopen of de instap gewoon te duur is. Wil je dus graag minen, maar heb je hier niet het geld of de ruimte voor, is cloud mining een prima oplossing!

Bug bounties

Blockchains worden door mensen gemaakt, en daarom kan het gebeuren dat er wat fout gaat. Zo kan een blockchain niet helemaal veilig zijn, of is er iets dat nog niet werkt. Ontwikkelaars zijn met zo veel bezig, dat ze deze fouten vaak zelf niet in de gaten hebben. Daarom hebben veel blockchains en cryptomunten een programma waarbij ze mensen oproepen om te zoeken naar fouten in de blockchain. Wanneer je een fout of beveiligingslek hebt gevonden, kun je deze aangeven. Hiervoor kun je vervolgens een beloning krijgen. Op de website van de blockchain/cryptocurrency staat vaak aangegeven of ze zo'n programma hebben, hoe je fouten moet inleveren en wat de beloning is.

Affiliate marketing

Misschien ben je bekend met affiliate marketing. Bij affiliate marketing ben je andermans producten aan het promoten, om zo zelf geld te verdienen. Je krijgt een speciaal linkje welke je op je website of social media plaatst, en zodra anderen via die link een product kopen, krijg je daar een commissie voor. Het voordeel van affiliate marketing is dat je zelf geen product hoeft te ontwikkelen, je geen klantenservice hoeft te hebben en je jezelf puur op het marketen kan focussen.

Veel crypto exchanges doen ook aan affiliate marketing. Wanneer jij iemand naar een bepaalde exchange brengt, kun je daar een commissie voor krijgen. Kijk op de website van de crypto exchanges en zoek naar 'affiliate program' om meer te weten te komen over het affiliate programma van desbetreffende exchange.

Wist je trouwens dat je ook affiliate kunt worden voor Alles Over Crypto? Wanneer jij onze crypto cursus promoot, geven we je daar een commissie voor. Bekijk ons affiliate programma voor meer informatie over hoe dit in zijn werking gaat en wat de beloning is die je hiervoor krijgt.

Image
geld verdienen

Day trading

Day trading is een manier om heel snel heel veel geld te kunnen verdienen. Maar het is ook een manier om heel snel heel veel geld kwijt te raken. Bij day trading ben je aan het handelen in crypto op hele kleine dalingen en stijgingen, en vaak koop en verkoop je de cryptomunten dus ook erg snel. Je hebt ze niet lang in je bezit. Vandaar dus ook de naam van deze beleggingsvorm.

Echter is het bij day trading belangrijk dat je genoeg kennis hebt over de strategieën die je gebruikt. Er komt veel technische kennis bij kijken. De meeste mensen lukt het pas geld te verdienen met day trading na veel oefenen (en dus ook veel geld te hebben verloren). Het is daarom niet voor iedereen weggelegd om te beginnen met day trading.

Investeren voor de lange termijn

De populairste manier om geld te verdienen met cryptovaluta is door er in te investeringen voor de lange termijn. Je koopt cryptovaluta voor een bepaalde waarde, met het idee dat de waarde over enkele jaren zal zijn gestegen. Wanneer je investeert voor de lange termijn, is het belangrijk om van te voren een strategie te bepalen. Vraag jezelf af welke cryptomunten je graag in je bezit hebt, waarom je denkt dat deze in waarde gaan stijgen en op welke koers je deze wilt kopen. Vervolgens bepaal je voor hoelang ze je in bezit wilt hebben. Het gaat hier niet altijd om hoe lang in de vorm van tijd. Je kunt ook besluiten om een cryptomunt te verkopen wanneer het bijvoorbeeld een bepaalde koers heeft bereikt. Wanneer je kiest voor een strategie, zorg je ervoor dat je niet handelt op basis van emoties.

Gokken over de crypto koers

Het is ook mogelijk om te gokken over de koers van cryptovaluta. Zo zijn er genoeg websites waar je online geld kunt inzetten op wat de koers van bijvoorbeeld Bitcoin gaat doen. Je hoeft dus geen cryptomunten te kopen om geld te verdienen aan een koersstijging. Dit lijkt dus een beetje op 'short gaan' en 'long gaan', zoals je dat bij aandelen ook kunt doen.

Het verschil tussen gokken over de crypto koers en daadwerkelijk traden in crypto is dat je bij laatstgenoemde daadwerkelijk iets van waarde in je bezit hebt. Ook wanneer de koers daalt, heb je nog steeds dezelfde hoeveelheid munten in je bezit. Wanneer je echter verliest bij het gokken, ben je je geld kwijt en heb je niks meer in bezit.

Schrijven over crypto

Blockchain en crypto zijn hot! Daarom zijn er ook steeds meer websites die schrijven en bloggen over cryptovaluta. Wanneer je verstand hebt van de blockchaintechnologie, zou je hier je werk van kunnen maken. Er zijn genoeg websites die op zoek zijn naar tekstschrijvers. Het is tegenwoordig niet makkelijk om tekstschrijvers te vinden die verstand hebben van blockchain, of technisch kunnen schrijven over cryptovaluta.

Start een crypto website

Daaropvolgend is dat je ook zelf een crypto website kunt starten. Je kunt hier informatie over cryptocurrencies en blockchain delen. Vervolgens zou je hier een verdienmodel van kunnen maken door affiliate marketing toe te passen of advertenties op je website te zetten. Wanneer je veel bezoekers naar je website weet te krijgen, kun je met Google Adsense een aardig zakcentje verdienen.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis Online Bitcoin Training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.