bitcoin

Waarom Bitcoin niet zal gaan falen!

Bitcoin wordt steeds meer waard. Er zijn daarom ook steeds meer mensen die besluiten om in Bitcoin te stappen. Toch hoor je ook genoeg tegengeluid. We kunnen stellen dat er genoeg mensen zijn die denken dat Bitcoin een flop wordt. Het falen van Bitcoin zou betekenen dat het sterk in waarde zal dalen.

We leggen je in dit artikel uit waarom Bitcoin geen flop is en vertellen waarom de waarde van Bitcoin in de toekomst nog meer zal stijgen!

Bekijk snel

De Bitcoin-schaarste groeit met de tijd mee

Het moge duidelijk zijn dat wanneer iets schaars is, de prijs hiervan zal stijgen. Dat komt door de vraag en aanbod; des te hoger de vraag en lager het aanbod, des te hoger de prijs. Natuurlijk werkt dat andersom ook zo. Wanneer veel mensen Bitcoin verkopen en er maar weinig kopers zijn, zal de prijs van Bitcoin gaan dalen. Toch heeft Bitcoin een ontzettend belangrijk eigenschap die ervoor zorgt dat de waarde van Bitcoin in de toekomst zal stijgen.

Ongeveer iedere vier jaar vind de Bitcoin halving plaats. Dit is een technisch proces waarbij de beloning van de miners wordt gehalveerd. En dat zijn nou ook de enige nieuwe Bitcoins die nog bij worden gemaakt. De laatste keer dat er een Bitcoin halving was, was in mei 2020. Toen ging de beloning van 12.5 naar 6.25 Bitcoins per blok. Bij de Bitcoin halving wordt ook de tijd om een nieuw blok te maken verlengd. Op deze manier wil de blockchain ervoor zorgen dat het toevoegen van een nieuw blok altijd ongeveer 10 minuten duurt.

Omdat er dus steeds minder Bitcoin wordt bijgemaakt, zal de schaarste rondom de populairste cryptomunt in de toekomst gaan toenemen. Het aanbod zal krimpen, terwijl de vraag toeneemt. Er zijn namelijk steeds meer bedrijven  die Bitcoin als betaalmiddel accepteren, zoals Tesla. Hierdoor zal de vraag naar Bitcoin in de toekomst op hetzelfde moment gaan toenemen.

Dit is het tegenovergestelde als bij fysiek geld. Er worden namelijk continu nieuwe euro's bijgedrukt. Hierdoor zal de waarde van de euro dalen, in plaats van stijgen. Dit noemen we dan ook wel inflatie. De schaarste rondom Bitcoin is dus ook eerder iets dat lijkt op goud. Er heerst namelijk ook schaarste rondom goud, gezien er maar  een bepaalde hoeveelheid goud in de wereld is. Op het moment dat al het goud gedolven is, moet men het doen met de huidige hoeveelheid goud.

Bitcoin wordt door steeds meer grote bedrijven geaccepteerd en gebruikt

Iedereen kan zich nog wel de Bitcoin bubbel van 2017 herinneren. Bitcoin steeg toen in waarde net niet tot de $20.000, maar werd wel razend populair. Iedereen had het erover; van talkshows tot de bakker op de hoek van de straat. Daarom gingen ook veel mensen instappen in Bitcoin. Mensen die hier eigenlijk helemaal niet zoveel verstand van hadden. Dat was een van de redenen dat Bitcoin het toentertijd niet heeft gehaald.

Sinds de stijging in 2020 is er iets anders aan  de hand. Want het zijn nu niet de particulieren, maar vooral de grote bedrijven die veel interesse hebben in Bitcoin. Zo liet PayPal in 2020 weten dat ze ook Bitcoin zullen gaan accepteren. Hetzelfde moment gaven verschillende fondsbeleggers toe dat ze ook in Bitcoin investeerden, gezien de Europese en Amerikaanse banken geld gingen bijdrukken in verband met de coronacrisis. Zij waren bang voor inflatie van de monetaire munt, en ging daarom ook hun geld beleggen in digitale currency.

Hetzelfde jaar gaf Elon Musk aan veel interesse te hebben in cryptovaluta, en kocht met Tesla in 2021 voor $1,5 miljard aan Bitcoin. Ook gaf hij aan dat het nu mogelijk was om een Tesla auto te kopen door te betalen met Bitcoin.

Doordat steeds meer grote bedrijven Bitcoin accepteren en er zelf in investeren, is de kans van slagen voor Bitcoin velen malen groter dan in 2017. Het is daarom een van de redenen dat Bitcoin niet zal floppen!

Bitcoin kan niet gestopt worden door overheden

Het is duidelijk dat veel overheden niet blij zijn met Bitcoin. Vaak ondersteunen ze wel de blockchain technologie, maar  vinden ze cryptovaluta maar niks. Zo ook de Nederlandse overheid en de centrale banken. Ze hebben Bitcoin niet verboden, maar dat geldt niet voor ieder land. In Bangladesh kunnen bewoners een celstraf krijgen wanneer ze in Bitcoin handelen of hier geld mee verdienen.

Toch kan niemand Bitcoin daadwerkelijk stoppen. Overheden  kunnen wel regels opleggen omtrent de handel en het bezit in Bitcoin, maar ze kunnen de blockchain niet uit een land blokkeren. Bitcoin draait namelijk op de blockchain,  en niet op een centrale server. Mocht dat laatste het geval zijn, zouden landen wel in staat kunnen zijn om Bitcoin uit een land te kunnen weren.

In Egypte was het bijvoorbeeld verboden om in Bitcoin te handelen. Toch bleek uit cijfers van crypto exchanges dat er veel inwoners van Egypte waren die toch Bitcoin en andere cryptovaluta in hun bezit hadden. Dit is het bewijs dat een overheid Bitcoin niet kan stoppen. En dat is iets dat overheden wel bij activa en passiva kunnen doen.

Zo is de centrale bank in controle over de hoeveelheid fysiek geld dat in omloop is. Ze kunnen zelf bepalen of ze geld bijdrukken, of er juist voor zorgen dat er minder geld in omloop is. Een overheid kan er eveneens voor zorgen dat inwoners door middel van invoerrechten en blokkades niet aan bepaalde producten kunnen komen. Denk bijvoorbeeld aan goud.

Omdat Bitcoin op de blockchain draait, hoeft niemand er rekening mee te houden dat iemand tussen hen en de Bitcoin komt te staan. Het kan nu eenmaal niet gestopt worden door overheden en centrale banken. Hierdoor kan Bitcoin onverminderd blijven groeien en gebruikt kunnen worden over de hele wereld!

Bitcoin draait op een technologie die de toekomst is

Bitcoin is een cryptomunt welke op de blockchain draait. Blockchain is een vrij nieuwe technologie. Het bestaat uit een netwerk van verschillende nodes, welke consensus willen bereiken om nieuwe blokken toe te voegen aan de blockchain. In deze nieuwe blokken zitten de transacties die zijn uitgevoerd op de Bitcoin-blockchain. Echter is er veel meer mogelijk met blockchain dan hier alleen maar cryptocurrencies op laten draaien.

Zo wordt Decentralized Finance (DeFi) steeds groter en groter. DeFi is het omzetten van financiële diensten naar de blockchain. Denk bijvoorbeeld aan verzekeringskantoren en banken. Polissen kunnen namelijk net zo goed door middel van smart contracts op de blockchain werken. Het voordeel is dat je geen personeel meer nodig hebt om de polissen op te stellen en schade te controleren. Dit kan allemaal door middel van de blockchain gedaan worden.

De kans is heel groot dat blockchain onze toekomst gaat bepalen. We zullen dus nog lang niet van de blockchain af zijn. Omdat Bitcoin op blockchain draait, zal Bitcoin zelf ook nog erg lang meegaan. De technologie is namelijk razend populair, en het gebruik ervan groeit met de dag. Zo zou een nieuwe fysieke munt waarschijnlijk een stuk minder lang meegaan. De 'technologie' van een fysieke munt is namelijk niet toekomstbestendig.

Bitcoin is de eerste cryptovaluta (en daarom speciaal)

In 2009 zag Bitcoin voor het eerst het licht. Toen kon Bitcoin namelijk gekocht worden voor een ontzettend laag bedrag. Sindsdien is de populariteit en de vraag naar de eerste cryptovaluta ter wereld enorm gestegen. Je hebt daarom ook twee soorten crypto's: Bitcoin en Altcoins.

Bitcoin is voor veel mensen een speciale cryptomunt, gezien het de eerste digitale valuta op de blockchain is. Hierdoor is Bitcoin ontzettend populair, en is de kans dat het zal falen velen malen kleiner dan bij nieuwe (onbekende) cryptomunten. De populariteit helpt dus ook erg mee bij het behouden van de waarde.

Er valt veel geld te verdienen met Bitcoin

Wanneer mensen ergens veel geld mee kunnen verdienen, zal er vraag naar zijn. En dat is precies dat er met Bitcoin  aan de hand is. De koers van Bitcoin kan soms omhoog schieten, maar ook uit het niets een flinke daling maken. Met beide koerswijzigingen kunnen mensen geld verdienen aan Bitcoin. En dat is iets dat veel mensen ook al hebben gedaan.

De vraag naar Bitcoin zal hierdoor de komende tijd niet gaan afnemen. Ook wanneer het dat wel doet, zijn er nog steeds mensen die geld verdienen door een daling van de waarde.

Betekent dit dat Bitcoin gegarandeerd een blijvertje is?

Ben je van plan om in Bitcoin te investeren, en wil je weten of Bitcoin een goede investering is? Het is altijd verstandig om voor jezelf een keuze te maken, en deze niet te laten beïnvloeden door anderen. Daarom kun je het misschien oneens zijn met de redenen die wij hebben gegeven. We raden je altijd aan om eerst zelf onderzoek te doen naar Bitcoin voordat je hier in gaat beleggen.

Zoek bijvoorbeeld uit wat het is, hoe het werkt en wat de toekomstplannen van Bitcoin zijn. Vervolgens kun je dit vergelijken met de waarschijnlijke toekomst van de wereld en maatschappij, om tot een besluit te komen.

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.