Moonbirds NFT collection banner

Moonbirds - Alles over deze NFT-collectie!

Voor veel investeerders van 2021 het jaar van de enorme groei in NFT's! Dit jaar ontdekten steeds meer cryptoliefhebbers de kansen op de NFT-markt, waardoor de populariteit snel toenam. Dit kwam onder andere door de torenhoge bedragen die voor bepaalde NFT's werden betaald, zoals de vele NFT's van Beeple. Zijn kunstwerken gingen voor tonnen tot miljoenen over de toonbank. Daarnaast maakten vele NFT handelaren enorme winsten door de grote prijsstijgingen bij verschillende NFT-collecties.

In 2022 is de NFT trend behoorlijk gedaald, wat mede komt door de bear market van de gehele cryptomarkt. Echter, dit betekent niet dat NFT's verleden tijd zijn. Er is nog steeds interesse in deze tokens, wat onder andere is gebleken na de lancering van de Moonbirds NFT collectie. Deze werd in april 2022 gelanceerd en werd een groot succes! Ben je benieuwd naar de Moonbirds NFT collectie en wil je hier graag meer over weten? In dit artikel nemen we het gehele project met je door!

Bekijk snel

Indien je liever een video over de NFT collectie bekijkt, kun je de onderstaande video over Moonbirds checken!

 

Wat zijn NFTs?

Een NFT is de afkorting van “non-fungible token“. Vrij vertaald naar het Nederlands: niet-vervangbaar teken. De NFT-techniek zorgt ervoor dat digitale items een unieke ‘serienummer’ met zich mee krijgen in de cryptowereld. In de cryptowereld worden dagelijks miljoenen transacties uitgevoerd. Bitcoin, Ethereum en andere cryptovaluta worden digitaal verhandeld. Dit is niets nieuws onder de zon.

Deze transacties zijn echter niet zo speciaal. De ene Bitcoin is de andere: het maakt jou als verkoper of koper niet uit “welke” Bitcoin je ontvangt, omdat je nog steeds “één Bitcoin” hebt ontvangen. Vergelijk het met Eurobiljetten.

Voorbeeld: Je leent geld uit – Wie een 100 eurobiljet uitleent, en er een maand later weer 100 euro voor ontvangt in muntgeld, heeft zijn oorspronkelijk bedrag weer “terug”. Hij of zij heeft dan misschien 2X 50 euro, of 100 X €1 ontvangen; dat maakt hier niets uit. In dit geval is er geen sprake van een zogenaamde ‘controleerbare transactie’. Anders wordt het wanneer je weet dat ieder biljet een unieke eigen serienummer met zich meedraagt. Er is maar 1 100-euro biljet op aarde met dezelfde serienummer als het biljet dat in dit voorbeeld is geruild.

Precies dit is wat de NFT-techniek brengt naar de Blockchain, een wereldwijde netwerk van computers dat alle transacties controleert en uitvoert. Met NFT’s kun je digitale ‘assets’ zoals een bestand, foto of video op de blockchain voorzien van een unieke identifier, ook wel token.

De Moonbirds NFT collectie

Moonbirds zijn een verzameling van 10.000 niet-fungibele tokens uitgegeven onder de ERC-721 standaard op het netwerk van Ethereum die op 16 april 2022 de lucht ingingen.

Volgens de officiële website vertegenwoordigen Moonbirds NFT's "utility-enabled PFP's die beschikken over een rijk gevarieerde en unieke pool van door zeldzaamheid aangedreven eigenschappen."

In essentie wil het project een ander blue-chip PFP-initiatief worden, maar het heeft ook een heleboel andere extraatjes toegevoegd voor Moonbirds-eigenaars. Naast deze bruikbaarheid is elke Moonbird ook gebouwd om lidmaatschap van een privéclub te ontsluiten, terwijl verdere voordelen worden toegekend naarmate de gebruikers ze langer houden. Dit laatste wordt 'nesting' genoemd.

Zo geeft het bezit van een Moonbird ook toegang tot een NFT-gated Discord server. Eenmaal binnen, hebben gebruikers toegang tot privé Moonbirds kanalen die informatie bieden over aankomende drops, community evenementen, nesting, enzovoort.

De collectie is geslagen voor een prijs van 2,5 ETH per stuk en wordt ook geleverd met 5% royalty's op elke secundaire verkoop die naar de makers gaan. Eigenaren van Moonbirds houden ook volledige intellectuele eigendomsrechten over hen, volgens de officiële website.

Op het moment van dit schrijven, dat is minder dan een week na de munt, is de vloer gestegen tot een astronomische 36 ETH (ter waarde van ongeveer $108K) in afwachting van de nesting functionaliteit te ontgrendelen.

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.