Hacker die zijn prooi bewondert

Stantinko botnet downloadt Monero mining-malware via YouTube

ESET heeft crypto jacking malware ontdekt die via YouTube wordt verspreid. De malware is gebaseerd op de Stantinko botnet en heeft als enige doel om de computer van het slachtoffer te gebruiken om Monero privacycoins te minen.

Slovaaks antivirus bedrijf ESET heeft gisteren via hun website bekend gemaakt dat ze Stantinko botnet malware hebben gevonden die via YouTube wordt geïnstalleerd. Deze malware verstopt zich op de computer van het slachtoffer en gaat dan stiekem de privacycoin Monero minen.

De malware is door ESET benoemd als CoinMiner. Stantinko. Ieder slachtoffer heeft net een andere versie en de Monero coinminer maakt alleen via omwegen, proxy’s, contact met de mining server.

Stantinko

De Stantinko botnet is al sinds 2012 actief, maar werd pas in 2017 ontdekt. De malware richt zich voornamelijk op gebruikers uit Rusland, Wit-Rusland, Kazachstan en Ukraine en is al op meer dan 500.000 computers gevonden. De Stantinko bot is zeer veelzijdig en is gevonden bij click fraude, reclames, social network fraude en het stelen van wachtwoorden.

Een botnet is een netwerk van bots, of programma’s, die met elkaar kunnen praten. Op deze manier bouwen de criminelen achter CoinMiner.Stantinko een enorm netwerk op waarmee ze Monero kunnen minen. Hoeveel de criminele precies hebben kunnen minen is compleet onbekend.

ESET heeft de botnet deze keer gevonden, maar ze geven zelf al aan dat de CoinMiner.Stantinko

opmerkelijk is voor zijn verduisteringstechniek en gemaakt is voor het vermijden van detectie en om analyse te dwarsbomen.

Monero

Moreno is populair bij criminelen, omdat de geldstromen niet te volgen zijn binnen Monero. De crypto is zodanig populair bij boeven dat hackers zelfs de website van Monero hadden gehackt, zodat iedereen die de officiële mining software downloadde onwetend crypto stelende malware downloadde.


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.