Manny Pacquiao

Manny Pacquiao brengt 's Werelds eerste “celebrity coin” uit

's Werelds eerste cryptomunt uitgebracht door een beroemdheid is volgens de South China Morning Post een feit. De Manny Pacquiao cryptomunt, de Pac genoemd, is uitgebracht op de Global Crypto Offering Exchange (GCOX) van Singapore.

Het GCOX heeft aangegeven dat de Pac niet de laatste "celebrity coin" zal zijn. Tennisster Caroline Wozniacky, voetbalster Michael Owen en singer-songwriter Jason Derulo gaan allemaal bij de GCOX een cryptomunt uitbrengen. Pac token is een ongelukkige naamkeuze omdat de PACcoin (People's Alternative Coin) al meer dan een jaar op de markt is echter heeft de PACcoin momenteel een zeer lage waarde (0.000257 USD). 

Volgens de GCOX whitepaper staan 'Celebrity tokens' centraal in het businessplan. Alle celebrity tokens zijn gebaseerd op de ACM/Actinium cryptomunt en Acclaim blockchain. Technisch gezien is de Pac dus niet een cryptomunt maar een token. Een token heeft vaak een praktische toepassing. 

Door Pac tokens te kopen kan de consument Manny Pacquiao merchandise en social media aandacht kopen. GCOX is van plan om van hun Exchange een ecosysteem te maken waar beroemdheden "op verschillende punten in hun carriere" profijt van hebben. 

GCOX geeft aan op hun website dat ze een brug willen slaan tussen de 1.5 trillioen omzet uit de entertainmentindustrie en blockchain technologie. Het kopen van celebrity coins is nu een mogelijkheid: hoe de coins uitgegeven kunnen worden is nog onduidelijk. 

De Pac token is bezit van privé-investeerders waaronder Pacquiao zelf, Sheikh Khaled bin Zayed Al-Nahuan van het koninklijke huis van Abu Dhabi en voetballer Michael Owen.


Volg ons op Twitter en blijf op de hoogte van het laatste Crypto Nieuws