Eclair

Lightning-ready Bitcoin wallet Eclair is lek

Hoofprogrammeur van het Bitcoin Lightning Network (BLN), Rusty Russel, adviseert om de Lightning-ready Eclair wallet zo snel mogelijk te updaten. Russel geeft aan over vier weken meer informatie over de beveiligingsbreuk uit te brengen. 

Het bestaansrecht van het Bitcoin Lightning Network is te danken aan de relatief hoge snelheid transacties worden uitgevoerd. Traditionele Bitcointransacties zijn nog altijd sneller dan transacties tussen conventionele bankrekeningen. Echter, komen de snelheden van Bitcointransacties nog niet in de buurt van de snelheden die gehaald worden bij creditcard-maatschappijen zoals Visa. 

Meer snelheid betekent dat er meer praktische toepassingen mogelijk worden. Toch is vandaag gebleken dat snelheid niet zonder risico is.

Het Bitcoin Lightning Network is ontwikkeld om sneller transacties uit te voeren. De versnelling is mogelijk, omdat de transacties plaatsvinden op een andere laag, een zogeheten channel, buiten de blockchain zelf. De vraag of deze constructie daadwerkelijk veilig is gaat Russel over vier weken beantwoorden.

Concurrentie met de miners

Bitcoin transactiekosten worden nu gemaakt door bitcoin-miners die de transactie moeten verifiëren en doorzetten. Als het Bitcoin Lightning Network populair wordt dan zal de relevantie van de miners verminderen. Vanwege het lage aantal transacties op het Bitcoin Lightning Network zijn de kosten momenteel nog steeds hoger dan gepland. 

Met het nieuws van vandaag zal het antwoord op de volgende vraag nog even op zich laten wachten: wat gebeurt er met de prijs van Bitcoin als je de miners niet meer nodig hebt? De verwachting in de markt is dat een succesvol Bitcoin Lightning Network geen negatieve invloed zal hebben op de prijs van Bitcoin.