crypto exchange

Eerste crypto-exchange China lijkt in aantocht

Opnieuw belangrijk nieuws uit China, waar de Financiële Commissie vandaag met een nieuwe regelgeving omtrent Bitcoin en crypto-exchanges zal komen, welke mogelijk leidt tot legalisering van China’s eerste crypto-exchange Huobi.  

Dit meldt Reuters in een publicatie, nadat het nieuws kenbaar werd gemaakt door Ashley Alder, Chief Executive van de Securities and Futures Commission (SFC), die toezicht houdt op de financiële wet- en regelgeving in Hong Kong. Het nieuws kwam door Alder naar buiten op een lokaal fintech evenement. 

Duidelijkheid voor crypto-exchanges in Hong Kong

De nieuwe richtlijnen zullen inzicht verschaffen in hoe de waakhond verwacht dat crypto exchanges zich gedragen omtrent topics als het opslaan van privacy-gevoelige informatie, richtlijnen omtrent het voorkomen van witwaspraktijken en wetgeving zoals ‘Know Your Customer’, naast andere relevante issues.

Het framework zal ervoor zorgen dat praktisch elk crypto trading platform op dezelfde wijze door de SFC gereguleerd kan worden. “Een enorme stap voorwaarts in de verdere adoptie van crypto en crypto exchanges binnen Hong Kong”, aldus Alder in haar uitlatingen. 

De eerste SFC-richtlijnen voor crypto en crypto-exchanges dateren van november 2018. Nu, een jaar later, brengt de waakhond deze richtlijnen naar een volgende stap. 
Huobi mogelijk eerste legale crypto-exchange in Hong Kong

Private investeerder Dovey Wan reageert op het nieuws door te stellen dat de berichtgeving een ‘big deal’ is, voor de gehele cryptocurrency-industrie. Ze voegt daaraan toe dat naar haar mening Huobi hard op weg lijkt te zijn om de eerste gelicenseerde crypto-exchange van Hong Kong te worden.

Eerder dit jaar kwam de SFC ook met richtlijnen hoe men om dient te gaan met Security Token Offerings (STO’s). 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto

 

 

 

 

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.

Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.