crypto exchange

Eerste crypto-exchange China lijkt in aantocht

Opnieuw belangrijk nieuws uit China, waar de Financiële Commissie vandaag met een nieuwe regelgeving omtrent Bitcoin en crypto-exchanges zal komen, welke mogelijk leidt tot legalisering van China’s eerste crypto-exchange Huobi.  

Dit meldt Reuters in een publicatie, nadat het nieuws kenbaar werd gemaakt door Ashley Alder, Chief Executive van de Securities and Futures Commission (SFC), die toezicht houdt op de financiële wet- en regelgeving in Hong Kong. Het nieuws kwam door Alder naar buiten op een lokaal fintech evenement. 

Duidelijkheid voor crypto-exchanges in Hong Kong

De nieuwe richtlijnen zullen inzicht verschaffen in hoe de waakhond verwacht dat crypto exchanges zich gedragen omtrent topics als het opslaan van privacy-gevoelige informatie, richtlijnen omtrent het voorkomen van witwaspraktijken en wetgeving zoals ‘Know Your Customer’, naast andere relevante issues.

Het framework zal ervoor zorgen dat praktisch elk crypto trading platform op dezelfde wijze door de SFC gereguleerd kan worden. “Een enorme stap voorwaarts in de verdere adoptie van crypto en crypto exchanges binnen Hong Kong”, aldus Alder in haar uitlatingen. 

De eerste SFC-richtlijnen voor crypto en crypto-exchanges dateren van november 2018. Nu, een jaar later, brengt de waakhond deze richtlijnen naar een volgende stap. 
Huobi mogelijk eerste legale crypto-exchange in Hong Kong

Private investeerder Dovey Wan reageert op het nieuws door te stellen dat de berichtgeving een ‘big deal’ is, voor de gehele cryptocurrency-industrie. Ze voegt daaraan toe dat naar haar mening Huobi hard op weg lijkt te zijn om de eerste gelicenseerde crypto-exchange van Hong Kong te worden.

Eerder dit jaar kwam de SFC ook met richtlijnen hoe men om dient te gaan met Security Token Offerings (STO’s). 


Starten met crypto en geen idee waar je moet beginnen?

Kom dan naar onze gratis online crypto training!

Bekijk hier wat je gaat leren!

Image
Online Bitcoin Training van allesovercrypto